- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.541
Oyunla yemek yedirmeye ben de sıcak bakmıyorum fakat şöyle de bir şey var bu minikler 24 saat oyun oynuyorlar adamın zaten hayatı oyun. Yemekte put gibi durmasını yemeğe konsantre olmasını beklemek bilmiyorum gerçekçi mi. Ben başaramadım ama başarabilene saygım sonsuz tabi :)Aslında doğru yapıyorsun canım. Bende normalde hep oğlumla oynarım ama mesela yemek yaparken mama sandalyesinde fln durmak istemez huysuzluk ederse görüntü izletmeden çocuk şarkıları açıyorum yada kendim söylüyorum o şarkıları ona şirinlikler yaparak. Tv açık olsada dönüp bakmıyor şükür sadece reklam başlarken sesinden tanıyor hemen tv ye dönüyor biriki reklam izletip kanalı değiştiriyorum. Birseyler yerken ne tv ne oyun. Doktorum bu konuda uyardı çünkü. Ama çabuk alışıyorlar herşeye. KP birkaç gün önce çocuk şarkısını görüntülü açmış o günden beri telefona bakıp höö hüüü gibi sesler çıkartıyor şarkı dinlerken. Telefona uzanıyor yani sanırım görüntü istiyor.
Yani ben katılmıyorum bebek bu yetişkin değil ki elleri yanda.yesin kalksınOyunla yemek yedirmeye ben de sıcak bakmıyorum fakat şöyle de bir şey var bu minikler 24 saat oyun oynuyorlar adamın zaten hayatı oyun. Yemekte put gibi durmasını yemeğe konsantre olmasını beklemek bilmiyorum gerçekçi mi. Ben başaramadım ama başarabilene saygım sonsuz tabi :)
Katılıyorum canım bende uzak tutmaya çalışıyorum ne kadar uzak tutabilirsem TV reklamı ayırt eder hemen döner bende kanal değiştiririm onun dışında pek izlemez gün boyu genellikle açık olur yemek yerken de sofra da ne varsa kaşık çatal onlarla oynar o arada bende yediririm tercih meselesiBen de izletmiyorum. Şöyle dusun beyin gelişimleri hızlı bir şekilde ilerliyor ve 5 duyu organlarından en fazla dokunma,isitme ve görsel en gelişmiş durumda. Eğer uyariciyi tat değil de görsel ve işitsel verirsek tabii ki görsel ve isitsele ağırlık verdigimizden yemek yeme davranışını öğrenememiş oluruz. Evet yemek yer ama ne yediginin farkına varmaz ve tat duyusu ikinci planda kalır. Az olsun öz olsun. Tüm dikkat ve algısı yemek üzerine olsun ki tat duyusu gelişsin. 2 yaşına kadar kesinlikle uzak tutmak gerekiyor. Sonrasında da kontrollü izin zaten...
Bebeğimizi düşünürsek şimdiden zorluğunu çeker izletmeyiz ama kendimizi dusunursek kolay olsun, yesin de icim rahat olsun dersek video, tv vs açılır...tercih anneye kalmış.
:) Reklamlar üzerine üniversitesitedeyken özel ders almıştım. O kadar güzel eşik altı mesaj yerleştiriliyor ki! Artı çok fazla uyarıcı var, henüz dikkatlerini bir yöne toplamayı bilmediklerini de dusunursek dikkat dağınıklığınin en büyük dostudur reklamlar! Çocuklar için de uzun süreli dikkat gerektirmediği için çekici oluyor. Dizi film onlar uzun süreli dikkat ve hafıza gerektirir. Henüz o becerileri yok ve gelişmekte. Çok hassas konular. Bende senin gibi yapıyorum yemekte. Çocuk oyun ile dünyayi tanır. Yemek gereçlerini oyun yapman çok iyi bi fikir :)Katılıyorum canım bende uzak tutmaya çalışıyorum ne kadar uzak tutabilirsem TV reklamı ayırt eder hemen döner bende kanal değiştiririm onun dışında pek izlemez gün boyu genellikle açık olur yemek yerken de sofra da ne varsa kaşık çatal onlarla oynar o arada bende yediririm tercih meselesi
Yok canim tabiki oylesi mumkun degil sadece dikkatini baska yere cekmeden yedirmeye calisiyorum. Oglumun yogurdu cok tatliymis diyorum mesela hammm yapiyodmus diyorum vs vs hep yemekle ilgili ve yedirdigim besinin adini soyleyerek yediriyorhm. sadece durmasi ve yemesi bilemiyorum zor yaniYani ben katılmıyorum bebek bu yetişkin değil ki elleri yanda.yesin kalksın
Canım bizdede hafif var dünden beri. Doktora sordum bugün saglık ocağında enfeksiyona benziyor dedi antibiyotikler krem verdi sadece 3 gün kullan geçmez yada azalma olmazsa tekrar getir dedi. Sizinkiler öyle olmasın gösterdiniz doktoraKızlar biz bir türlü iyilesemedik iki haftadır kızımın poposu böyle krem kullandım geçer gibi oldu yine çoğaldı beline dogruda var sudocrem zeytin yağı sabamed hiçbir fayda etmedi
Eki Görüntüle 1963061
Cuma gununden beri benim oglumda da var. Sadece makatin etrafinda, anlayamadim neden oldugunu. Yeni birsey yedirmedim ama suyu az veriyorum heralde belki cisi yakiyordur diye dusundum... sizin durumda bir doktora gostermende fayda var bence.Kızlar biz bir türlü iyilesemedik iki haftadır kızımın poposu böyle krem kullandım geçer gibi oldu yine çoğaldı beline dogruda var sudocrem zeytin yağı sabamed hiçbir fayda etmedi
Eki Görüntüle 1963061
Çok geçmiş olsun. Sanki egzama gibi cnm fotoğraftan. Canlı gormuyoruz tabii, bizim yorumlardan ziyade bence doktora muayene olmalısıniz. İhmale gelmez Allah korusun...Kızlar biz bir türlü iyilesemedik iki haftadır kızımın poposu böyle krem kullandım geçer gibi oldu yine çoğaldı beline dogruda var sudocrem zeytin yağı sabamed hiçbir fayda etmedi
Eki Görüntüle 1963061
Geçen hafta iki gün hastanede yattık hemşire gördü sudocrem önerdi kullandık geçer gibi olmuştu şimdi tekrar çoğaldı sivilce gibi minik minik olup böyle birleşiyor bel kısmına kadar atlamaya başladı bu gün tekrar Dr götürdüm krem verdi troysd ve hametan pomad karıştırıp kullan dedi inşallah geçer bı an önce ciğer gibi oldu çocuğumun altı yaaaCanım bizdede hafif var dünden beri. Doktora sordum bugün saglık ocağında enfeksiyona benziyor dedi antibiyotikler krem verdi sadece 3 gün kullan geçmez yada azalma olmazsa tekrar getir dedi. Sizinkiler öyle olmasın gösterdiniz doktora
Geçer inşallah canım surekli bezli altları zaten birde alerjik bünyesi varsa alrrjidir belki. Altını ıslak mendille temizleme geçene kadar. Pamuk ve su ile temizle sabun flnda kullanma çok. Alerji ise sabun alerjiyi artırıp yayıyormuş bilgin olsunGeçen hafta iki gün hastanede yattık hemşire gördü sudocrem önerdi kullandık geçer gibi olmuştu şimdi tekrar çoğaldı sivilce gibi minik minik olup böyle birleşiyor bel kısmına kadar atlamaya başladı bu gün tekrar Dr götürdüm krem verdi troysd ve hametan pomad karıştırıp kullan dedi inşallah geçer bı an önce ciğer gibi oldu çocuğumun altı yaaa
Teşekkür ederim canım sabun kullanmıyorum hiç ılık su ve bez ile siliyorum bezinin içinde pamuklu mendil koyuyorum temas etmeyip rahatladım diye gün içinde uykusunda bez baglamiyorumGeçer inşallah canım surekli bezli altları zaten birde alerjik bünyesi varsa alrrjidir belki. Altını ıslak mendille temizleme geçene kadar. Pamuk ve su ile temizle sabun flnda kullanma çok. Alerji ise sabun alerjiyi artırıp yayıyormuş bilgin olsun
Ay kıyamam ya . Her altını acısta lavaboya götürüp yikamistim bi de pamuk su kullan. Pisik kremini de şöyle kremsanti kıvamında bol sur yedirme kalsın öyleKızlar biz bir türlü iyilesemedik iki haftadır kızımın poposu böyle krem kullandım geçer gibi oldu yine çoğaldı beline dogruda var sudocrem zeytin yağı sabamed hiçbir fayda etmedi
Eki Görüntüle 1963061
Canim hamile misin tam alıntı okuyorum ben de hayırlı olsun ya ne zaman öğrendiniz
Aşılar hakkında düşünceniz nedir..kkk aşısı otizmi tetikliyor konusunda özellikle..
Bizim kide hala emeklemiyor yere koyduğumda da geri geri sürünüyor resmen üstelik dediğin gibi durmak istemiyor odadan çıktığım anda da basıyor çığlığı kesinlikle yalniz kalmak istemiyor. Bende senin gibi diyorum bi emeklese de peşimden gelse en azından.. umarım pişman olmayızKızlar bebeğim hiç kucakta durmaz oldu. Beni ite ite yere iniyor. Sürekli ellerinden tutup yürümek istiyor. O şekilde akşama kadar dolanır yorulmak bilmiyor. Fakat emekleme hala yok. Bu aşamadan sonra emekleyecek diyorlar. Eşimle pert durumdayız. Bir an önce emeklese de kendi kendine dolansa. Özgürlüğüne kavussa. Bizde sırt bel kalmadı. Sizin bebekler ne durumda? Emekleyenler pişman mı yoksa :)
:) canim pisman demeyelim de onlarda senin gibi yorgun diyelim. Benimki 7 aylik emekledi. Iki aydir o gidiyor ben pesinde. henuz carpacaklarini bilmiyorlar biryere bvurmasin kafasini fln dusmesin diye hic ayrilamiyorum pesinden. Birkac ufak kazada atlattik surekli pesinde olmama ragmen. Yani ozgurlukte iyi degil o acidanKızlar bebeğim hiç kucakta durmaz oldu. Beni ite ite yere iniyor. Sürekli ellerinden tutup yürümek istiyor. O şekilde akşama kadar dolanır yorulmak bilmiyor. Fakat emekleme hala yok. Bu aşamadan sonra emekleyecek diyorlar. Eşimle pert durumdayız. Bir an önce emeklese de kendi kendine dolansa. Özgürlüğüne kavussa. Bizde sırt bel kalmadı. Sizin bebekler ne durumda? Emekleyenler pişman mı yoksa :)