Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Kızlar siz. BUna çok takılıyorsunuz. Daha öncede yazıldı farklı konularda yorumlar bazıları çok sert eleştirildi. Ama gebelik ve doğum herkes için bambaşka. Bu bi yolculuk. Bazen hiç bir sorun yokken başımıza bi şey geliyor ve acilde bulabiliyoruz kendimizi. Bunları yaşayıp nasıl yol aldılar doktorlarından nasıl dönüşler oldu bunları konuşmamız kötü değil aslında. Ekim annelerinin instagram grubuna girmiştim herşeyi ama herşeyi konuşuyorlardı. Çok hoşuma gitmişti. İnanın korkulacak bir durum yok çünkü yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz Şuan mesela sancı erken doğum nst kasılma furyası var. Ve genelde ilk gebelik yaşayanlar daha da evhamlı oluyor. Anlıyorum insan bazen keşke hiç okumasaydım diyor ama bazen öyle bir çıkışıyoruz ki karşı tarafa. Bu da yıkıcı
Ben de öyle düşünüyordum bir şeyleri paylaşırken ama başka birinde korkuya endişeye sebebiyet veriyorsa paylaşmamak dışında bir seçenek kalmıyor. Evet ben de başka topiclere çok bakıyorum ve görüyorum bahsettiğiniz türden paylaşımları. Çok daha hassas içeriklere de denk geldim. Ama bizim topic için dediğim gibi rahatsız olan arkadaşlarımız oldu, herkes de hamile ve sonlarda artık malum, o yüzden en azından endişeye sebebiyet verebilecek kısımları daha yüzeysel paylaşalım bundan sonrasında.

Aslında daha çok korkuyorlar 🫣 Bebek hareket ettiğinde veya ağladığında inanılmaz stres oluyorlar. Sadece uyurken koklayıp ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar 🫢 Yaklaşık 3 aylık insan bebek ve 2 kedi annesi olarak 😅😅

Tüy kısaltma bir çözüm değil maalesef çünkü tamamını kesmedikleri için olan tüyler yine dökülüyor 🫠 Eğer düzenli aşılama yapılıyorsa tüy yutması bir problem değil zaten biliyorsunuzdur. Bir de ilk zamanlar yanaşmayacaklar emin olun asıl sorun bebişin oral dönemi ve emekleme dönemi🥲 O zamana gelince tecrübelerimi aktarırım yine 😅
Çok mutlu oluruz kedo anneleri olarak 🥰

Hanımlar kabızlık yaşayan vardı neler yaptınız? Bana normalde kefir iyi gelir içtim bana mısın demedi, kayısı, kayısı hoşafı, o bu şu no yani. Canım da acıyor yırtık mı oluştu bilmiyorum ne önerirsiniz
Magnezyum kullanıyor musun? Gece yatmadan açken içip yatsan o da çoğu zaman fayda sağlıyor bence. Magnezyum sitrat’tı sanırım. Ocean Extra Mag var bende onun içeriğinde var, arada geceleri içiyorum genelde faydası oluyor sindirim sistemine

Bende var kuzum zeytinyağına nane kekik ve limom sıkıp ekmek banarak yiyorum bi de kuru kayısı üstüne😂 doğum olursa haftaya zorlanmıyım diye başladım🙈
Bende sıkıntı yoktu da şu ciğer geliştirici mi etki etti bilmiyorum ondan beri çıkamadım 🥹 iyi geldi biraz kayısı, zeytinyağı da yicem öğlen
Magnezyum kullanıyor musun? Gece yatmadan açken içip yatsan o da çoğu zaman fayda sağlıyor bence. Magnezyum sitrat’tı sanırım. Ocean Extra Mag var bende onun içeriğinde var, arada geceleri içiyorum genelde faydası oluyor sindirim sistemine
Cano unutuyorum kaç gündür, sabah da bacağıma kramp girdi hatta bugün unutmyim devam ediyim içmeye

Bende sıkıntı yoktu da şu ciğer geliştirici mi etki etti bilmiyorum ondan beri çıkamadım 🥹 iyi geldi biraz kayısı, zeytinyağı da yicem öğlen

Cano unutuyorum kaç gündür, sabah da bacağıma kramp girdi hatta bugün unutmyim devam ediyim içmeye
Ben de hiç düzenli kullanamıyorum aynı senin gibi bir yerimde bir şey hissedince 😅 Aynen iç bakalım faydası olur inşallah

Kızlar bebişimin çikolatası da geldi 🥹🥹 birazcık duygusal anlar yaşanıyor 🥹🥹
IMG_1520.jpeg

Magnezyumu bana doktor rahim kasılması için de başlatmıştı tee 16. Haftada hatta tatile gideceğim uzun yol gidecegim zamanlar ekstra dannuyarıyordu mutlaka sabah akşam kullan diye. 36 hafta kontrolümde 38 de bırakıcaz dedi. Benim 37 de bitince elimdeki mg bıraktım sonra akşam kasılmalarım başladı. Dün işte kasılmalar cıkınca sezaryen gününü de verince doguma kadar tekrar mutlaka iç diye tembihlendi yine. Bırakmasaymşım keşke 37de. Sende de sancı cıkıyor ya acaba içsen ona da faydası olur mu diye düşündüm

Ay ben de o kadar dikkat etmedim hiç ya. Son haftalar midem fenaydı pek yiyemiyordum haftaya doguracagımı ögrenince annemi aradım annee canım kısır istiyo bana kısır yapsana diye dün gittim onu yedim üstüne yemek üstüne eve geldim kaymaklı ayva tatlısı üstüne kestane 😂😂 Dünü kendime free day ilan ettim midem de agrımadı 😅
Ay oluyor anacım ya, benim doktor da abartmadan her şeyi ye dedi hep sağ olsun. 9 ay full sağlıklı beslenmek imkansız geliyor bana, yapabilene saygım sonsuz tabi 😂

Magnezyumu bana doktor rahim kasılması için de başlatmıştı tee 16. Haftada hatta tatile gideceğim uzun yol gidecegim zamanlar ekstra dannuyarıyordu mutlaka sabah akşam kullan diye. 36 hafta kontrolümde 38 de bırakıcaz dedi. Benim 37 de bitince elimdeki mg bıraktım sonra akşam kasılmalarım başladı. Dün işte kasılmalar cıkınca sezaryen gününü de verince doguma kadar tekrar mutlaka iç diye tembihlendi yine. Bırakmasaymşım keşke 37de. Sende de sancı cıkıyor ya acaba içsen ona da faydası olur mu diye düşündüm
Üstte biri kasılmaları engellemiyor kasılmaların hissedilmesini engelliyor demişti. Doktordan doktora da değişiyor bu galiba anlamadım, devam edicem canım ben de

Hanımlar kabızlık yaşayan vardı neler yaptınız? Bana normalde kefir iyi gelir içtim bana mısın demedi, kayısı, kayısı hoşafı, o bu şu no yani. Canım da acıyor yırtık mı oluştu bilmiyorum ne önerirsiniz
Ben ilaçsız çıkamıyorum canım, duphalac alabilirsin kronik kabızlığın yoksa o da olmazsa çok daha etkilisi var onu da söylerim sjfksks doktoruna sor tabi

ben de daha iyi gibiyim 😅 ahahah valla ben daha hastane çantası falan da hazırlamadım beşiği de kuramadım. zaman çok hızlı geçiyor. yarın 35 hafta oluyorum. 12 aralıkta doğum var 😂
👮🏻‍♀️ çanta polisine yakalandınız 🌈 bu haftasonuna kadar bitir guzum. 12 Aralıkmış doğum tarihi de, bir an önce bitir de ağırlaşmadan ne olacağımız belli değil.
Çanta hazırlama kontrolcüsüne yakalanma bak 🤣 bugün çantayı halletsen toplasan yarım saat sürüyor eşyaları hazırsa 😁 en azından kıyafetlerinizi 😁 ben de foto çekiminde giyeceklerini falan yıkamadım. Kocam beyim gitmiş gs storedan bir tane daha hastane çıkışı almış neymiş fotoyu onunla çektircekmişiz. Ben boşuna mı isimli tulum yaptırdım 🫠🫠 kv de bi hastane çıkışı aldı güya bakalım bebiş hastaneden neyle çıkacak bütün valiz düzenim değişti 15 tane takımla gidicem hastaneye herhalde djdjdj
👮🏻‍♀️ yakalandı yakalandı 😅 ... Maşallah sizin hastane çıkışları ne çok olmuş. Seninkini giydirir siniz inşallah ya 🙏🏼 diğerlerini her türlü giyer zaten.
Kayınvalidem bu alez çok terletir bebeği diyor ya, siz ne diyosunuz? İşbir'deki su geçirmez olanı almıştım baya pamuk pamuk sanki
Bence hepsinin yapısı aynı. Tecrübeli arkadaşlarım hep alez koy dediler. Bakalım terletirse başka çözüm ararız. İlk bir kaç ay reflü yatağını koyucam zaten park yatağın içine de.
Bi de göğüs ucu kremini sürmeye başladım da pijamayı yağ içinde bıraktı ya siz sürüp üstüne pamuk falan mı kapatıyosunuz
Ben sütyen takıyorum hiç fark etmedim leke yaptığını. Aslında peçete falan da konulabilir canım.
Ben de şu ana kadar böyle yaptım ya Lierac sürüyorum hala meme uçlarına. Diğerini ne kadar geç açarsam diye
Meme ucu kremini de bir ay önceden başlayın diyorlardı kuzum. Ben haftada iki kez falan sürüyorum.

X