- 8 Ekim 2012
- 16.938
- 9.114
- 448
Anlafim canim hani sen hic elleme diye dedim :)Sağnak halinde değil gelen süt canım.Tam damla şeklinde de değil. Ama devamlı olarak sol göğsümden iniyor süt....
Sağdan hiç inmiyo işte. Olmadı hafta içi dermatoloğa mı gitsem. Sağ sürekli de diyemez ki....
İnş. tıkanmaz yaaaa
Son bir aydır hergün duş alıyordum diyemicem ama bundan sonra hergün giricem duşa. Öncesinde görmemenin sebebi sıcak diye sürekli duşa giriyordum ya ondandı belkide......
İlk sütü bebeğin içmesi tabiki iyi canım da geliyor işte buna yapabileceğim bişey yok ki.....
İnş kızıma da kalır yani sonuçta bebekli anneninki kadar gelmiyor süt...
Tek sıkıntım sağ göğsüm tıkanmaz inş............
Saglikla gelsin insallah.ne yasayacagini bilince daha zor tabikızlar sanırım 22 -25 i gibi doğum olacak 2. sezaryen ama endişeliyim
Benim de kasılmalarım var cnm önce her kasılmada başladı mı acaba diyorum senin benden sonra mı önce mi hazırlıklar ne alemde@sekerli_seker kendisi gönderdi canım son iki kontrolde bu kontrolünde de istemezse sen söyle istersen
Quixx gözün aydın tarih belli olunca daha bi heyecanla bekliyor insan gerçi ben ya önce gelmek isterse diye hala kasilmalarimda acaba diyorum ama :)) aramızda 4 gün var :))
Hayırlısı olsun canım da bence sen o tarihe de kalmıcan gibi : )
Tarih belli olunca iyice heyecan başladı bi de korkularım azaldı kızıma kavuşma isteğim daha da arttı korku falan kalmadı neredeyse inşallah ameliyata da bu moralle girerim sen nasılsın toparladın mıGözünaydın Can'ım tarih netleşmiş birgün öncesi çok heyecanlı oluyor
Allah kolaylik versin hayırla kucaginiza almayi nasip etsinkızlar sanırım 22 -25 i gibi doğum olacak 2. sezaryen ama endişeliyim
Ayın 15 inde canım benimde sezeryan hazırlıklar tamam bebişimiz ne zaman isterse gelebilir :))Benim de kasılmalarım var cnm önce her kasılmada başladı mı acaba diyorum senin benden sonra mı önce mi hazırlıklar ne alemde
Saglikla gelsinler insallah istedikleri zaman :)evet gerçekten de öyle ne yaşayacağını bilince... bebekte o kadar aşağıya indi ki bekler mi bilmiyorum
Cnm mastit olmazsın merak etme. Südün hemen çoğalmıyor. Mastit olması için südünün bol olup, göğsünü yakmalı ve taş gibi olması gerekiyor. Elini dokdumdurduğumda çok acıması gerekiyor. Hiç bir şey yapma krem sür yeter. O memeler artık senin değil, o yüzden rahat bırak onlarıYok canım Allahtan sertlik yok, her zamanki gibi...
Dün o sivilceyi sıkınca sıvı geldi ucundan şükür ama şimdi biraz yara gibi, işte çokta oynamaya korkuyorum...
Canım ben kaç aydır göğüs kremi sürüyorum zaten. Hergün değil ama uçlarını kuru gibi gördüğüm her an....
İşte bi tek sıktım daha da bişey yapmıyorum yapamıyorum korkudan. Doğumu tetiklemesin ya da başka bişey olmasın yanlış bişey yapmayım diye...
Hepinize göğüs ucu almağı öneririm, o zaman göğüs ucu yara olmuyor, olsa da pek acıtmıyor. Benim bir göğüs ucum yok, o yüzden kullandım ama öbürü de yara olmaya başlayınca here ikisnde göğüs ucu kullandım. Rahat emziriyorsun yoksa canını çok yakıyor. Çok pahalı almağa da gerek yok, eczanede satılan bebedor aldı eşim, sorun da olmadıKızlar göğüs yarasına yeni bişey öğrendim gorumcemde çok faydalı olmuş ayva çekirdeğini suyla jel kıvamına getirip sürmüş hiç yara olmamış aklımızda olsun
Cnm tebrik ederim, Allah korusun bebişini de seni deselam kızlar
pazartesi günü kızıcığımı kucağıma aldım çok şükür.
suni sancı aldım her şey güzel gitti ama bebişim yukarıdaydı. bebeğin immesi için doktorum suyumu açtı ki kakasını yapmış bizim cadı. acil sezeryana alındım.
sezeryana dönerse epidural olsun istiyordum doğar doğmaz göreyim diye ama doktorum onda uyuşma için biraz vakite ihtiyac olduğunu bebeği tehlikeye atamayacağımızı söyleyerek ameliyathaneye uctu. benide hemen hazırlayıp götürdüler. neyseki kızımız sağlıklı bir sorun olmadı. yapmış ama yememiş cok şükür.
bana gelince maşallah çok iyiyim. sezeryan olan arkadaşlarımı ve yanında 40 ı çıkana kadar kaldığım yengemi filan gördüğümden kalkamam yatak döşek yatarım bebeğimle ilgilenemem diye korkuyordum. ama iyiyim hemen kaktım hiç yatmadım sanki normal doğurmuşum. eşim diyor ki normal doğursaydın heralde doğumhaneden yürüyerek çıkar direk eve giderdik :) tarlada doğum yapıp işine devam eden eski köy kadınları gibi.
tek sorunumuz emzirmek. göğüs ucum yok. silikon ucla ugrasıyoruz zorla alıyor. bazen almıyor. bugün baya emdi ama emerken uyuyor. doyuyor mu anlamıyorum. bez sayısına bakı dediler ama. dün akşamda bezi turuncuydu. az sıvı alınca öyle oluyurmuş. gece mama takviyesi yaptık. alışmasın biberona diye şırıngayla verdim. memede 10 dk duruyoe durmuor uyuyuveriyor. sarılık olmaz inşallah. pazartesi ilk kontrolu var bakalım nasıl olacak.
gece bezi turuncu olunca çok üzüldüm çok ağladım emmicek diye. sonra forumları kaarıştırdım hemen hemen herkes yaşıyormuş bu durumu süt tamamen gelene kadar. kendimi teskin etmeye çalışıyorum. sizinde başınıza gelebilir sabredin emzirin ögrenek inşallah.
sayfaya girmeyeli bir sürü paylaşım olmuş ama okumaya fırsatım yok. tevrübelerimi anlattım kaçıyorum. doğum yapmışlara hayırlıolsun. yapacakları Allah kurtarsın. sağlıcakla kalın
kızlar sanırım 22 -25 i gibi doğum olacak 2. sezaryen ama endişeliyim
Anlafim canim hani sen hic elleme diye dedim :)
Cnm mastit olmazsın merak etme. Südün hemen çoğalmıyor. Mastit olması için südünün bol olup, göğsünü yakmalı ve taş gibi olması gerekiyor. Elini dokdumdurduğumda çok acıması gerekiyor. Hiç bir şey yapma krem sür yeter. O memeler artık senin değil, o yüzden rahat bırak onları
Bir göğüsten süt geliyorsa öbüründen de gelecek demek değil. Merak etme. Doğumdan sonra ilk 2 gün süt geldiyini sanıyorsun ama 3. Gün gerçek süt geldiğinde anlıyorsun her şeyi. Göğüsün bi sızlıyor sıcaklıl geliyor, süt olduğu için taş gibi oluyor. Bebiş de ilk günler boşaltamıyor, çeneleri yoruluyor tırtılların,Canım hani neler yaşayacağını biliyorsun o yüzden korkuyorsun ama aklından atmaya çalış bebişini de stres etme
Yok canım daha ellemiyom
Hmmm aman bişey olmasın canım
Zaten daha bıraktım bişi yapmıyom korkudan
Az once gorunce kaldirmayi unutmus agra demistmKızlar takvime göre benim de doğuma 5 gün kaldıçok hayacanlıyım
Güle güle kullan canım çok güzellerEki Görüntüle 1895153 Eki Görüntüle 1895154 Eki Görüntüle 1895155 Kızlaaarr son hafta dayanamayıp neler aldımm
Eki Görüntüle 1895153
Çok teşekkür ederim :))Güle güle kullan canım çok güzeller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?