Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Ay yaramdır bu konu. İlk çocuğum bize sürpriz geldi korunduğum halde. Ama 2.si için 3 yıl korunmadım ve sonuç 3 yılın sonunda tamam artık olmuyor deyip bıraktığımda oldu. Çok istedim birlikte büyüsünler ama istediğimiz yerlerden sınanıyoruz sanırım kısmet bu zamanaymış oğlum 5 yaşına girmeden kardeşi dünyaya gelecek nasipse. Nacizane tavsiyem çalışmayan ve kardeş düşünen hanımlar 1yıldan fazla korunmayın 🌸
Bu cok kisisel bir konu ama ben 1-2 yas arayla altindan kalkamazdim 🙈 bana en ideal 5 yas gibi geliyor, 4 yas nasil olacak gorecegiz ama 3 yasa gore kesinlikle daha akli basinda artik.

Bu cok kisisel bir konu ama ben 1-2 yas arayla altindan kalkamazdim 🙈 bana en ideal 5 yas gibi geliyor, 4 yas nasil olacak gorecegiz ama 3 yasa gore kesinlikle daha akli basinda artik.
Tabi haklısınız ben daha olumsuzunu düşünüp ikiz oldukları senaryosuna nazaran 1 2 yaş daha tolere edilebilir gibi düşünmeye çalışıyorum bir de tam okul yaşlarına gelenin yanında birinin yerde emekleme evreleri daha sıkıntı gibi geliyor🤭

Tabi haklısınız ben daha olumsuzunu düşünüp ikiz oldukları senaryosuna nazaran 1 2 yaş daha tolere edilebilir gibi düşünmeye çalışıyorum bir de tam okul yaşlarına gelenin yanında birinin yerde emekleme evreleri daha sıkıntı gibi geliyor🤭
Bu hamileligimde 2-3 hafta ikiz ihtimali vardi, ozellikle bir cocugum daha oldugu icin altindan kalkamam diye cok korkmuştum. Tabi her kosulde cocuklar kolay buyumuyor, diger turlu sifirdan basliyorsun. Bu sefer daha rahat olur umarim buyutme sureci:)

Bu hamileligimde 2-3 hafta ikiz ihtimali vardi, ozellikle bir cocugum daha oldugu icin altindan kalkamam diye cok korkmuştum. Tabi her kosulde cocuklar kolay buyumuyor, diger turlu sifirdan basliyorsun. Bu sefer daha rahat olur umarim buyutme sureci:)
Aile dostumuz bir ablam var oğlu 7. Sınıfa giderken kardeş düşündüler ve ta ta tamm ikiz 😅 ilk cocuk büyük olduğu zaman ikizlerin kolay idare edildiğini gördüm belki biraz büyük cocuğa haksızlık olacak ama anca bu şekilde oluyor. Allah sabrını veriyor ya da unutuyor insan bilmiyorum Yoksa 2. Cocuk delilik. 4 bucuk yaşında ve uykuyu sevmeyen bir oğlum var kolik bi bebekti geçer mi bugünler derken geçmiş gitmiş

Aile dostumuz bir ablam var oğlu 7. Sınıfa giderken kardeş düşündüler ve ta ta tamm ikiz 😅 ilk cocuk büyük olduğu zaman ikizlerin kolay idare edildiğini gördüm belki biraz büyük cocuğa haksızlık olacak ama anca bu şekilde oluyor. Allah sabrını veriyor ya da unutuyor insan bilmiyorum Yoksa 2. Cocuk delilik. 4 bucuk yaşında ve uykuyu sevmeyen bir oğlum var kolik bi bebekti geçer mi bugünler derken geçmiş gitmiş
Tam surpriz 😁 o yasta cocuk her seyi anladigi icin yardimi da dokunur, yine de kilay degil. Benim de hic uyumayan hatta yeni yeni uyuyan bir oglum var, hem uzun gecti gunler hem de kisa 🤗 bakinca hep bebekligini goruyorum, unutamiyorum o hallerini.

Tam surpriz 😁 o yasta cocuk her seyi anladigi icin yardimi da dokunur, yine de kilay degil. Benim de hic uyumayan hatta yeni yeni uyuyan bir oglum var, hem uzun gecti gunler hem de kisa 🤗 bakinca hep bebekligini goruyorum, unutamiyorum o hallerini.
Uyusunlar diye gözlerinin içine bakarken uyuduklarında da bebeklik videolarına dönmek analığın has kuralı. Benim ki hala uyumuyor o yüzden gündüz uykularını kaldırdım. Akşamları erken yatıyor. Ama tamamen adı verilene çeker dedikleri doğru babamın ismini vermiştim o da sevmez uykuyu😁

Uyusunlar diye gözlerinin içine bakarken uyuduklarında da bebeklik videolarına dönmek analığın has kuralı. Benim ki hala uyumuyor o yüzden gündüz uykularını kaldırdım. Akşamları erken yatıyor. Ama tamamen adı verilene çeker dedikleri doğru babamın ismini vermiştim o da sevmez uykuyu😁
Biz de kaldırdık yeni gunduz uykularini, ancak tolere eder oldu. En azindan erken yatmaya basladi, buna da sukur :)

Valla bizim istememizle olmuyor o 😁😁 tamamen bebişle alakalı görümcem 6 7tane farklı emzik aldı kızı asla hiçbirini almadı Oğlumda annem hemşireler yokken bir iki defa verdi alır gibi yaptı attı derken alıştı hemşireler kızıyor ama dikkatli olun 😁😂
Of niye kızıyorlar ya ben vermek istiyorum emzik

Ama cnm bana Sezeryan olmalısın sen ama yapmam suni
Sancıyla doğarsa doğar demesi ne derece doğru bilemedim açıkçası
Öyle şey olur mu ya sezeryan gerekiyorsa sezeryan yapılır ne alaka suni sanciypa doğarsa doğar mı dogmzsa ne olacak peki ayyyy siz bir daha o doktorun kapısının önünden geçmeyin bence

Of niye kızıyorlar ya ben vermek istiyorum emzik
yanıma alıcam bende emziği☺️ koy sende çantana ortama duruma göre hareket edersin. Arkadaşların dediği gibi zaten her bebek almıyor. Benim birincisi hastanede başlamıştı almaya. İkincisi alsa naptıysak almadı.
Bende şimdi koycam çantama artık duruma göre de veririm. Herkesin işine hiçkimse karışamaz🤣🤣🤣 onlar kendi işlerini yapsınlar

yanıma alıcam bende emziği☺️ koy sende çantana ortama duruma göre hareket edersin. Arkadaşların dediği gibi zaten her bebek almıyor. Benim birincisi hastanede başlamıştı almaya. İkincisi alsa naptıysak almadı.
Bende şimdi koycam çantama artık duruma göre de veririm. Herkesin işine hiçkimse karışamaz🤣🤣🤣 onlar kendi işlerini yapsınlar
Koyacam ben de ya, tabiki karışamazlar herkes nasıl isterse öyle yapsın, ben bebklerde emzik çok seviyorum ve emsin istiyorum ya inşallah alışır 😍

Bende doktordan dertliyim.Sizinde acil ağrınız olduğunda doktordan soruyormusunuz?Ben sorduğumda çözüm önermiyor ambulansı aramamı söylüyor. Kasılmam böbrek ağrım vardı birde çok kötü tansiyonum inip çıkıyordu bende ona yazmışdım durumu. Dün beni ona sorduğum için tenbihledi. Senin gibi hastaları engelliyeceğim bir gün dedi. (Birde soru sorduğum için kendimce jest olarak hesabına para atmıştım) benim 3. Doğum olsada hamile psikolojisi olarak sorularım oluyor hemen sözümü kesiyor konuyu değiştiriyor.
Kız adama soru soruyosun diye niye para atıyosun 😃 hem nerden biliyosun ibanını, doktor da hayret bi şey yani.

Bence sen çat diye onu engelleyip acilinden başka doktor bak. Sorduğun sorular hiç anlamsız değil gibi duruyo. Kasılma diyosun tansiyon diyosun, bir gebelikte daha ne olsun

Valla benimki de tam tersi kilo konusunda aşırı takıntılı 63 kilo ile hamile kaldım 76-77 kilo civariyim şu anda ama her doktor randevusu öncesi geriliyorum doktorum sürekli kiloma dikkat etmem gerektigini soyluyo kilom hakkinda yorum yapiyo kendimi diyestisyene gidiyo gibi hissediyorum 🥲 randevumdan onceki gün az çıkayım diye doğru durust yememeye başladım çok geriyo beni 😂 son trimestera kadar iyi gidiyodum ama iştahım birden açıldı dikkat etmeye çalışsam bile aliyorum bı şekilde ama baktığımda bacak kalça kısmında değişen pek bı şey yok hepsini göbekten aldım nerdeyse ona ragmen çok baskiliyo beni takmayın kafanıza bebekle ilgili muayenesinden memnunsaniz eger vitamin takibinizi de yapiyomus benim de her seferinde tansiyonumu olcmuyolar bı tansiyon problemim olmadigi için sizin de öyleyse o yüzden olcmuyodur belki keşke benimki de kilo konusunda biraz salsa beni 🥲😂
Aaa seni de çok iyi anlıyorum. Böyle bir arkadaşım var, kıyamam o kadar asabı bozulmuş ki bu konuda bebeğini dünyaya getirir getirmez kız diyete başlamış ve kesinlikle öyle aşırı bir kilosu da yok yani. Bu doktorlar gerçekten biraz değişik oluyor. Çok almamışsın ki kilo, sen onu pek takma, canını da sıkma. Ye guzum ye sen iki canlısın ayrıca can da boğazdan gelir 😃😃

Kilo ve tansiyonun ultrasona yansıyan belirtileri olur diye tahmin ediyorum. Kordondaki kan akışına, suyuna, rahim ağzı açıklığınıza bakması daha önemli bana sorarsanız. Ben her gittiğimde kiloma bakılıyor ama sebebi şekerin hep sınırda olması, öncesinde insülin direnci problemim olması ve tabii baba tarafımın full diyabet hastası olması. Tansiyona da son iki seferdir bakıyor. Endişe etmeyin 🙏🏻
Öyle mi dersin, teşekkür ederim. Nedense bi emin olamadım, çok da pimpirikli bi insan değilim halbuki. Genel olarak memnunum doktordan

Benim aylık kilo ve kan tahlilim yapılıyor. Tansiyon ölçülmüyor ama zaten tansiyonunuz normal olmasa fark edersiniz çarpıntı baş ağrısı vs rahatsızlık hissi olur
Evet evet, ben kendim evde ölçüyorum zaten, normal çıkıyor. Ne biliyim genelde doktorlar gidince ölçüyor ya, benimki pek oralı değil. Bu onu kötü bi doktor yapar mı emin olamadım 🙈🙈

Kızlar ben ahşap beşik almıştom. Onun için kenarlık almak istedim ve şu biraz yastık gibi olanlardan almışım. Geldikten sonea acaba sıcak mı olcak yaz bebesine niye yaptırdım diye tripleee girdim😂 ahşap beşik tqrzı kullwnanlar kenarlık aldınız mı acaba ?
Yook niye sıcak olsun canım, istersen takma hemen. Eylül hatta ekimden önce dönemez bebeler. Öyle bıraktığımız gibi kalırlar. Dönünce lazım oluyo o kenarlıklar kafalarını ellerini kollarını vuruyorlar

Pike takımı almadım da ben sadece lastiklik çarşaf aldım sermek için . Üzerine bir şey örtmeyeceğim bebekler yüzünü kapatabiliyormuş çünkü. Yastıkta kullanmıyorlarmış.
Evet canım 1 yıl yastık kullanılmıyor. İnce bi uyku tulumu alabilirsin. İlk aylar zaten dakka başı uyanacağımız için aklın çok kalmasın

Back
X