2015 Şubat Anneleri

Sağolun kızlar akşam dolven verdik 2-3 saat kendine geldi biraz su içti ekmek içi istedi 3 minik parça yedi ilacın etkisi geçince yine çıktı ateşi ve uyumadan tekrar kustu şimdi ateşi var ıslak bezle düşürmeye çalışıyoruz yine kusar diye vermedim ilacı tekrar zaten baygın gibi uyuyor içemez ağlar ağlarsa da kusar dün başladı hastalığı sabahta kontrol edelim dedik azalma olmazsa öğleden sonra götürecez doktora serumu alsa kendine gelir eminin çünkü hiç sıvı alamıyor vücudu kusmaktan ama nasıl taktıracaz nasıl tutacaz onu serum bitene kadar çok ağlar tutup çıkarmak ister serumu psikolojisi bozulur bunlardan korkuyorum kendi kendine geçmez mi acaba kızlar gerçi bu kusmayla kendi kendine geçeceğe de benzemiyor yarın götürecez çok büyük ihtimal bakalım inşallah iyileşir nöbet tutuyoruz şimdi eşimle daha çok artmasın diye ateşi
Haklısınız son zamanlarım çok zor olurdu orda kalsaydım yine rahat etmicektim hep korku endişe olacaktı hastaneye yetişebilecek miyim diye doktor zaten yok muşa da gitmek işkence hayırlısı buraya gelmekmiş...
MaRaL_ MaRaL_ cığım aynen zorlayamıyorum zaten yemesi içmesi için o kendisi mama deyip istedikçe veriyoruz ekmeği suyu ama onu da çıkarıyor zavallım aynen hakan gibi isteyip yiyip kusuyor hep sen hastaneye götürmüş müydün yoksa serumsuz mu atlattınız canım hatırladığım kadarıyla serum takılmadı hakana bir de ben kan ilacını kullanmıyorum berata canım 9 aylıkken 1 ay kadar kullanıp kesmiştim
Biz de babası gelirse acaba daha mı kötü olur diye düşündük başa döner miyiz acaba diye ama buraya alıştı ya biraz belki de çok ağlamaz diye düşündük ve babasını görüp mutlu olsun istedik dayanamadık geldi babası ama tabi berat hastalıktan hiçbişey anlamadı kolu kanadı kırık bi kuş gibi hiç neşesi yok sadece babba deyip sarılıyor boynuna :KK43: dua ediyorum hep iyileşsin diye
kben ilk gün götürdüm canım kusma oldumu napacağımı şaşırıyorum10 çocukda büyütsem alışamıycsm. Ama ishal ve ateş yoktu götürdüğümde hiç bişey yapmadılar geri geldik. Ertesi gün ishal başladı kusma 2 günde geçti ıshal 1 hafta sürdü. Ateşi olmadı hiç
Serum susuz kalmasın diye canım. Hastalık viral oldugu için yine aynı surede iyileşecek. Kusma ve ishallerde tehlikeli olan susuzkuk zaten sadece
Derisi buruşuyordu galiba susuzlukta,karnını bukunce toparlamıyor hemen mesela
Ağız kokusu yok demi? Varsa bakterıyel oluyor hastalık ama kusma ve ishal genelde viral olur
Rota aşınız vsrmuydı

Ne serum ne başka ilaç kullanmadım ama işte ikisi aynı anda sürmesi çok olmadı, kusmanın sayısı azaldı ishal çogaldı.tek başına ishal le susuz kalmaz diyor kadir bey
Pişik de oluyorlar ya bide :KK43:(

Şerbet ver. Ben kahve limon bile vermiştim valla artık ishslden kurtulmak için
Meyva püresi vermeye çalış elma iyi olur. Ekmeği kusması zor olur bana bi keresinde boğazıma takıldı kaldı ekmek kusarken koca kadınım zor başettim. Zaten çocuk suyu çok içiyor ama çıkıyor işte, hasta olan çocuk hiç içerdiği kadar su içer bünye istiyor susuz kaldığı için

Hastanedeyiz kızlar saat 11:30 da geldik 3 serum verildi antibiyotik potasyum ve başka bir serum daha sodyum yazan kan idrar ve gaita tahlili istedi doktor şu an son serum takılı kanda enfeksiyon yüksek çıkmış inşallah serumlar bitince iyileşir babası da bugünü hastanede geçirdi burdan eve gitmeden otogara gidecek direk :KK43:

Hastanedeyiz kızlar saat 11:30 da geldik 3 serum verildi antibiyotik potasyum ve başka bir serum daha sodyum yazan kan idrar ve gaita tahlili istedi doktor şu an son serum takılı kanda enfeksiyon yüksek çıkmış inşallah serumlar bitince iyileşir babası da bugünü hastanede geçirdi burdan eve gitmeden otogara gidecek direk :KK43:
canım iyi yapmışsınız doktora gitmekle. inşallah iyi olacak güçlü olmaya çalış, ciddi bişeyde değilmiş sanırım çocuk işte böyle hasta olabiliyorlar dışardan kapıyorlar. en kötüsü bu olsun. bizede haber ver tekrar mutlaka.

ah cabim ya kiyamam seruma direncek hali bile yokdur onun
simdi nasil
esiyin izin olma durumu yoklu bir iki gunluk

canım iyi yapmışsınız doktora gitmekle. inşallah iyi olacak güçlü olmaya çalış, ciddi bişeyde değilmiş sanırım çocuk işte böyle hasta olabiliyorlar dışardan kapıyorlar. en kötüsü bu olsun. bizede haber ver tekrar mutlaka.
Sağol canım eve geldik çok ağladı serumluyken ateşi var şu an hala hafiften halsiz oyun filan oynamıyor hiç uzanıyor tv ye bakıyor şimdi babayı da gönderdik çok zor oldu

ah cabim ya kiyamam seruma direncek hali bile yokdur onun
simdi nasil
esiyin izin olma durumu yoklu bir iki gunluk
Aynen canım seruma direnecek hali bile yoktu ağladı baya ama sessiz ağladı hep eline bakarak sonra yorulup uyudu biraz uyanınca yine ağladı neyse bitti şükür geldik evimize inşAllah kötüleşmez yine bu gece
İzin alma hakkı var ama o hakkını doğumdan önceki hafta kullanmak istiyoruz canım şimdi kullansa o zaman gelmesi sıkıntı olur doğumum 12 ocak görünüyor tabi 40 haftayı tamamlarsa eşim de 6 ocakta rapor alıp gelmeye çalışacak doğumda yanımda olmak için erken filan doğmazsa öyle yapıcaz canım

bakmaya kıyamıyoruz evlatlarımıza, işte böyle ateşi çıksa içimiz yanıyor. insanlar ne zorluklarla büyütüyor, okutuyor, yetiştiriyor.. sonra böyle katlediliyorlar işte.. başımızın belası teröre de, bunca can kaybına rağmen önlem alıp bizi koruyamayanlarada.. off off çok ağır konuşasım varda neye yarar. evladıma baktıkça o anneleri düşünüyorum, içim acıyor..

bakmaya kıyamıyoruz evlatlarımıza, işte böyle ateşi çıksa içimiz yanıyor. insanlar ne zorluklarla büyütüyor, okutuyor, yetiştiriyor.. sonra böyle katlediliyorlar işte.. başımızın belası teröre de, bunca can kaybına rağmen önlem alıp bizi koruyamayanlarada.. off off çok ağır konuşasım varda neye yarar. evladıma baktıkça o anneleri düşünüyorum, içim acıyor..
Aynen canım Allah ailelerine sabır versin ne diyeceğinizi bilemez olduk artık Allah sebep olanların ve masum insanların canını katlederek hiçe sayan kötü ammeller peşindekilen belasını versin ne zorluklarla büyüyor bir evlat azıcık hastalansa o ana babanın ciğeri yanıyor

Berat şimdi yine 2 defa çok miktarda kustu ne zaman geçer ki bu kusma çok üzülüyorum ateşi de hafif var ilaç filan vermedi doktor sadece ateş düşürücü kullanın ateşlenince dedi Allahım şifa versin :KK43:

yeb4 yeb4 canım begüme de serum takmışlardı ya geçen sizin şikayetleriniz neydi aynı mıydı bizimle? Yani kusma ishal ateş miydi sizinki de ne çıkmıştı kan tahlilinde?

Berat şimdi yine 2 defa çok miktarda kustu ne zaman geçer ki bu kusma çok üzülüyorum ateşi de hafif var ilaç filan vermedi doktor sadece ateş düşürücü kullanın ateşlenince dedi Allahım şifa versin :KK43:
Az yedir canım.az içir
Iki kaşık çorba içsin istesede verme 10 dk oyala iki kaşık daha öyle öyle yedir işte. Dr bana meyva püresi yoğurt fln yedir demişti. Yayla çorbası vermiştim ben onu seviyor diye

yeb4 yeb4 canım begüme de serum takmışlardı ya geçen sizin şikayetleriniz neydi aynı mıydı bizimle? Yani kusma ishal ateş miydi sizinki de ne çıkmıştı kan tahlilinde?
yok canım kusma ishal hiç olmadı sadece yüksek ateş vardı. kan ve idrar tahlilinde hiç bişey çıkmadı. hiç yemek yemediği için ve ateşini düşürmek için serum taktı doktor aslında. sonra gribal enfeksiyon dedi, ilaçda vermedi çok huzursuz olursa ateş düşürücü kullanın dedi. zaten serumdan sonra kendine geldi iyileşti.

sizinki daha farklı bi durum gibi gözüküyor canım. için rahat etmediyse başka bi doktora da git istersen yarında kötü olursa kıyamam :KK43:

Az yedir canım.az içir
Iki kaşık çorba içsin istesede verme 10 dk oyala iki kaşık daha öyle öyle yedir işte. Dr bana meyva püresi yoğurt fln yedir demişti. Yayla çorbası vermiştim ben onu seviyor diye
Hiçbişey yiyip içmiyor zaten maral hastanede azıcık bi simit yedi biraz da su içti eve gelip uyuyup uyanınca kustu onları da az az su vermeye çalışıyorun zaten yudum yudum içiyor ama durumu iyiye gitmedi yani geldiğimizden beri şu an baya ateşi var mesela ve uyuyor sürekli :KK43:

yok canım kusma ishal hiç olmadı sadece yüksek ateş vardı. kan ve idrar tahlilinde hiç bişey çıkmadı. hiç yemek yemediği için ve ateşini düşürmek için serum taktı doktor aslında. sonra gribal enfeksiyon dedi, ilaçda vermedi çok huzursuz olursa ateş düşürücü kullanın dedi. zaten serumdan sonra kendine geldi iyileşti.

sizinki daha farklı bi durum gibi gözüküyor canım. için rahat etmediyse başka bi doktora da git istersen yarında kötü olursa kıyamam :KK43:
Hm anladım canım evet sizinki farklıymış keike beratınki de öyle olsaydı :KK43: kesin havaalanında mikrop kaptı 2 saat oynadı oralarda her yere dokundu ve çok kalabalıktı zaten buraya geldiğimizin ertesi günü hastalanacağını anladım hep uyuyor ya uyanınca da kusuyor su kusuyor genelde bişe yiyemediği için sararıp soldu zayıfladı yavrum ne yapsam bilmiyorum bir iki gün daha geçsin de bakalım azalır inşallah :KK43: kan tahlili çıktısını pazartesi alıcam sadece enfeksiyon çıktı dedi bugün ve ilaç vermedi orda yapılan antibiyotik ve serumlar dışında

Hiçbişey yiyip içmiyor zaten maral hastanede azıcık bi simit yedi biraz da su içti eve gelip uyuyup uyanınca kustu onları da az az su vermeye çalışıyorun zaten yudum yudum içiyor ama durumu iyiye gitmedi yani geldiğimizden beri şu an baya ateşi var mesela ve uyuyor sürekli :KK43:
kan testı varmı elinde? Wbc kaç acaba. Ant verildi dedin ya bakterıyel olsa ant işe yarardı ama çocuk aynı Dıyırsun boşa verilmiş olabilir, ishal de boşa ant verildiğinde çocuk daha kötü atlatabiliyor,yararlı bakteriler ide öldürüyor çünkü ant. Neyse olmuş artık
berat 1 hafta çeker bunu bence 3 günü gitti galiba bir üç gün daha sabır, zaten yapacak pek bişey yok, beklemek ve susuz kalmasın ı engellemek den başka. Susuzluktan yine halsız düşerse yine serum gerekebilir. Serum tedavi için deil susuzluğa engel olmak için diyor doktor um.

Hm anladım canım evet sizinki farklıymış keike beratınki de öyle olsaydı :KK43: kesin havaalanında mikrop kaptı 2 saat oynadı oralarda her yere dokundu ve çok kalabalıktı zaten buraya geldiğimizin ertesi günü hastalanacağını anladım hep uyuyor ya uyanınca da kusuyor su kusuyor genelde bişe yiyemediği için sararıp soldu zayıfladı yavrum ne yapsam bilmiyorum bir iki gün daha geçsin de bakalım azalır inşallah :KK43: kan tahlili çıktısını pazartesi alıcam sadece enfeksiyon çıktı dedi bugün ve ilaç vermedi orda yapılan antibiyotik ve serumlar dışında
hastaneye rapora gittiğinde de kapmış olabilir

Kolunda katater duruyorsa çıkarma damar bulması yla uğraşılmaz bir daha gerekirse

kan testı varmı elinde? Wbc kaç acaba. Ant verildi dedin ya bakterıyel olsa ant işe yarardı ama çocuk aynı Dıyırsun boşa verilmiş olabilir, ishal de boşa ant verildiğinde çocuk daha kötü atlatabiliyor,yararlı bakteriler ide öldürüyor çünkü ant. Neyse olmuş artık
berat 1 hafta çeker bunu bence 3 günü gitti galiba bir üç gün daha sabır, zaten yapacak pek bişey yok, beklemek ve susuz kalmasın ı engellemek den başka. Susuzluktan yine halsız düşerse yine serum gerekebilir. Serum tedavi için deil susuzluğa engel olmak için diyor doktor um.
Haklısın canım zaten tahlil sonucuna bakmadan yani bakteri türüne bakmadan genel bi antibiyotik verdi ilk muayene olunca yatış verdim serumuna antibiyotik verdim bir de susuzluğu önlemek için serumlar verdim dedi 6 saatlik kan tahlilini verdik ama sonucunu vermediler bize çıktı olarak sadece doktor aradı kanda enfeksiyon yüksek çıkmış dedi özel hastaneye gitmiştik cumartesi olduğu için öğleye kadar çalışıyor doktorlar ve personel bu yüzden tahlil çıktısını pazartesi alabilirsiniz dediler ben de çok merak ediyorum tahlil sonuçlarını

hastaneye rapora gittiğinde de kapmış olabilir

Kolunda katater duruyorsa çıkarma damar bulması yla uğraşılmaz bir daha gerekirse
Evet canım valla o da olabilir orda da dokunmadığı yer kalmadı ve orası da çok kalabalıktı hatta baya bi sıra beklemiştik rapor için atlatsın da gerisi boş olan olmuş nasıl bi illetse mahfetti çocuğu çok zayıfladı 3 gündür bir lokma yiyemedi yemeyi deniyor mama diyor öyle deyince ekmek veriyorum su istiyor su veriyorum ama 1 saat geçmeden yediğinden içtiğinden fazlasını kusuyor Allah kimseye evlat acısı vermesin çok üzüldüm çok yıprandık benle babası da

X