2015 Şubat Anneleri

Gunaydin kizlar:)
Gunler oyle bi akiyo ki hep aklima geldiginiz halde bi giremiyorum. Sabah cikiyorum karanlik aksam geliyorum karanlik. Sanki hep gece gibi. Durukus eve geldigimde hic birakmiyo yemek bile yememi istemiyo anne anne cagiriyo surekli. Ne yapiyosa beraber yapmak istiyo yavrum kiyamam.
Bu aralar hep kolunun ustune yatar oldu gece. Uyaniyo agliyo kolu uyusmus oluyo. Ayni benim gibi uyuyo yuzustu ve kollar yastik altinda. Ben de bazen uyanirim kolum yok sanki o derece uyusmus olur.
mery60 mery60 kuzum duygularima tercuman olmussun. Biktim artik cevremde surekli oyle insanlar gormekten. Bu arada kasinti bence kilodan degildir. Vucut kapali kaliyo ya kat kat kuruyo iyice kisin.@AyazBeyaz canim sinavinda basarilar cocukla calismak cok zor elbet ama sen basaracaksin inaniyorum. Gozunun daha iyi olmasina sevindim@BRBB arkadasim ne yaptin gittin mi Ankara'ya. Kolay bi yolculuk olmustur insallah. Berat ne yapti? Kabizi ne durumda.
Tum gizlar canlar napiyonuz?:)
Benim de doktor aklima ikinciyi sokar gibi oldu ufak ufak ama geri gonderdim hemen bu hissi aklima cektigim zorluklari getirerek. Sanirim 2020den once dusunmuyorum. Zaten kocam hic dusunmuo:) En hayirli zamanda olsun hepimiz icin.
Yaz gelse demi bir an önce
Bizimkiler in doğum gününe bile daha iyi olur havalar biraz
2020 deyince bi garip oluyor :) sanki asır varmış gibi halbuki şurada 3 sene var :))

BRBM BRBM kuzum çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadıklarına :KK43: hamile halinle bi de o kadar şeyle uğraşmışsın.. şimdi daha iyi olmasına sevindim.. bi yeRden virüs kaptı belli ki yazık yavrum inşallah sana geçmez.. bu dolaşan virüs baya güçlü ve çok boyutlu..

MaRaL_ MaRaL_ canımcım belli olmadı daha.. tercih yapmadım heniüz hayırlısı olsun:) rüyanı beğendim yakın olması iyi tabi aöa daha önemlisi güzel bir çalışmam ortamı olsun

selam kızlar..
iyisinizdir umarım. bende durumlar aynı, sıkılmaca bunalmaca bıkmaca.. öff neyse.

BRBM BRBM havaalanları mikrop açısından hastaneden bile kötü, mutlaka ordan kapmıştır canım. ama geçiyomuş çok sevindim iki güne çok daha iyi olur. inşallah sana bulaşmaz. ama annenin yanında olman çok iyi oldu.

MaRaL_ MaRaL_ sen benden daha iyi bilirsinki hasttalık geliyosa yapacak bişey kalmıytor, çekilecek mecbur :KK43: inşallah hafif atlatırsınız canım benim. çok geçmiş olsun. kış aylarını severdim, çocuk olduğundan beri hiç sevmiyorum.

gelincikgibi gelincikgibi bende heyecanla bekliyorum sonucu, içimden bir ses eve yakın ve güzel bir yer olacağını söylüyor canım. hayırlısı olsun inşallah..

mery60 mery60 evet canım üç kitap alıyorsun 100 lirayı buluyor, sonrada gençler neden kitap okumuyor diyorlar. cidden bu kadar pahalı olmamalı.
bende kitaplıktakileri bitiriyorum (eşimin tarih ve siyaset kitapları hariç, çok sıkılıyorum onlardan yalan yok :KK70:) sonra görümcemle değiş tokuş yapıyoruz onunkileri falan okuyorum. bittikçe kitap alsam batarız vallahi.

oyuncu anneyi bende takip ediyorum, evet çok sevimli bi kadın. ama sanki hiç üzülmüyor, hiç mutsuz olmuyor, hayatı hep mükemmel gibi geliyor. tabii aadece olumlu kısmını paylaşıyordur hayatının. ama bu ülkede o kadar pollyanna gibi yaşanacağını sanmıyorum. baksana ne kadar karamsar olmuşuz, insanların hep mutlu olabileceğine inanamıyoruz.
neyse sen oku beğenirsen bende alırım :)

dadera dadera sen nasılsın canım, Durukuşum napıyo :)

BRBM BRBM kuzum çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadıklarına :KK43: hamile halinle bi de o kadar şeyle uğraşmışsın.. şimdi daha iyi olmasına sevindim.. bi yeRden virüs kaptı belli ki yazık yavrum inşallah sana geçmez.. bu dolaşan virüs baya güçlü ve çok boyutlu..
Sağol canım benim iyileşecek gibi bugün bir defa kustu ishali de geçmiş gibi gerçi midesi bomboş hiç bişey yemiyor yedikten sonra belli olur ama bu da geçer elbet çok yıprandım gerçekten hem hastalığı hem evden uzakta olmak onu da beni de çok yıprattı bugün de sabah uyandığından beri bana yapışık hep elimi tutup dış kapıya götürüyor evimize gidelim demek istiyor sanırım kucağımı istiyor sürekli beni dövüyor saçımı çekiyor ağlama krizine giriyor suratıma indiriyor sürekli onu eve götürmediğim için sanırım bu siniri kendi evimizdeyken beni hiç aramayan yaklaşmayan yokmuşum gibi davranan çocuk burda yapıştı bana çok şaşırdım ne anneanesine ne dayılarına ne teyzelerine gidiyor :KK43: alışamıyor sanki buraya hala eve geri dönmeyi düşünüyorum bazen tak ediyor ama dönsem de doğumum nasıl olacak diyorum buzlanmış muşta her yer ne ambulans gidebilir o karda ne kendi imkanlarımızla gidebiliriz şu 20 gün geçseydi de eşim gelseydi bari bu kadar ağlamazdı berat

selam kızlar..
iyisinizdir umarım. bende durumlar aynı, sıkılmaca bunalmaca bıkmaca.. öff neyse.

BRBM BRBM havaalanları mikrop açısından hastaneden bile kötü, mutlaka ordan kapmıştır canım. ama geçiyomuş çok sevindim iki güne çok daha iyi olur. inşallah sana bulaşmaz. ama annenin yanında olman çok iyi oldu.

MaRaL_ MaRaL_ sen benden daha iyi bilirsinki hasttalık geliyosa yapacak bişey kalmıytor, çekilecek mecbur :KK43: inşallah hafif atlatırsınız canım benim. çok geçmiş olsun. kış aylarını severdim, çocuk olduğundan beri hiç sevmiyorum.

gelincikgibi gelincikgibi bende heyecanla bekliyorum sonucu, içimden bir ses eve yakın ve güzel bir yer olacağını söylüyor canım. hayırlısı olsun inşallah..

mery60 mery60 evet canım üç kitap alıyorsun 100 lirayı buluyor, sonrada gençler neden kitap okumuyor diyorlar. cidden bu kadar pahalı olmamalı.
bende kitaplıktakileri bitiriyorum (eşimin tarih ve siyaset kitapları hariç, çok sıkılıyorum onlardan yalan yok :KK70:) sonra görümcemle değiş tokuş yapıyoruz onunkileri falan okuyorum. bittikçe kitap alsam batarız vallahi.

oyuncu anneyi bende takip ediyorum, evet çok sevimli bi kadın. ama sanki hiç üzülmüyor, hiç mutsuz olmuyor, hayatı hep mükemmel gibi geliyor. tabii aadece olumlu kısmını paylaşıyordur hayatının. ama bu ülkede o kadar pollyanna gibi yaşanacağını sanmıyorum. baksana ne kadar karamsar olmuşuz, insanların hep mutlu olabileceğine inanamıyoruz.

Evet canım toplu yerler öyle mikrop yuvası 2 buçuk saat uçak rötar yapınca orda bekledik ve dokunmadık yer bırakmadı berat haliyle insan çocukla hiçbir yere gitmemeliymiş evinde oturacaksın bunu çok iyi anladım annenin evi bile olsa çocukla olmuyor :KK43:

Evet canım toplu yerler öyle mikrop yuvası 2 buçuk saat uçak rötar yapınca orda bekledik ve dokunmadık yer bırakmadı berat haliyle insan çocukla hiçbir yere gitmemeliymiş evinde oturacaksın bunu çok iyi anladım annenin evi bile olsa çocukla olmuyor :KK43:
canım sen çok yıprandın ve Berat babasına çok düşkün diye sanırım birazda bu kadar zorlandınız. birde üstüne hasta oldu, bence huysuzluğunun en büyük nedeni o. bende gidiyorum anneme sık sık ilk günler alışamıyor ama sonra unutuyor bile uyum sağlıyor. hasta olunca evde de olsa aynı huysuzluğu olurdu.

geri dönmeyi düşünme bence bu kadar eziyeti çekmişken. allah korusun ambulans bile gelemiyor diyorsun. ne saçma ya koca ilçede bi kadın doğumcuyu gönderiyolarda bari yerine geçici bi doktor niye vermiyorlar acaba.

selam kızlar..

İnşallah canım :)

Canım oyuncu anne geçen bayağı oluyor olumsuz birşey paylaşmıştı eşimden boşanıyorum diye.. olumsuz şeyler de oluyor tabi hayatında ama sanırım iyi yüzünü göstermek istiyor insanlara pozitif enerji yaymak istiyor kadıncağız :))

Sağol canım benim iyileşecek gibi bugün bir defa kustu ishali de geçmiş gibi gerçi midesi bomboş hiç bişey yemiyor yedikten sonra belli olur ama bu da geçer elbet çok yıprandım gerçekten hem hastalığı hem evden uzakta olmak onu da beni de çok yıprattı bugün de sabah uyandığından beri bana yapışık hep elimi tutup dış kapıya götürüyor evimize gidelim demek istiyor sanırım kucağımı istiyor sürekli beni dövüyor saçımı çekiyor ağlama krizine giriyor suratıma indiriyor sürekli onu eve götürmediğim için sanırım bu siniri kendi evimizdeyken beni hiç aramayan yaklaşmayan yokmuşum gibi davranan çocuk burda yapıştı bana çok şaşırdım ne anneanesine ne dayılarına ne teyzelerine gidiyor :KK43: alışamıyor sanki buraya hala eve geri dönmeyi düşünüyorum bazen tak ediyor ama dönsem de doğumum nasıl olacak diyorum buzlanmış muşta her yer ne ambulans gidebilir o karda ne kendi imkanlarımızla gidebiliriz şu 20 gün geçseydi de eşim gelseydi bari bu kadar ağlamazdı berat
Canım benim çok iyi anlatabiliyorum seni, bunalmışsın belli ama bi kaç güne alışacak merak etme.. geri dönsen bile daha kötü olur o da öğrenecek Yen'i ortamlara ayak uydurmayı.. babasından ayrıldı, sen karnından dolayı onunla tam yakın temas kuramıyorsun, evde yaşayanları belki de unuttu çocuk.. bebek o da ne yapsın annesi o da haklı kendince.. bi kaç güne aşılır sen merak etme.. sen stres yapma yeter güzel güzel konul beratla anlar elbet :)

İnşallah canım :)

Canım oyuncu anne geçen bayağı oluyor olumsuz birşey paylaşmıştı eşimden boşanıyorum diye.. olumsuz şeyler de oluyor tabi hayatında ama sanırım iyi yüzünü göstermek istiyor insanlara pozitif enerji yaymak istiyor kadıncağız :))
aa ben hiç görmedim demekki o zaman takip etmiyormuşum ya da görmemişim..
ama takdir ediyorum çocuklarınu çok samimi duygularla yetiştirmesini.

sen ne yapıyorsun canım gözün iyi mi acıyor mu daha?

canım sen çok yıprandın ve Berat babasına çok düşkün diye sanırım birazda bu kadar zorlandınız. birde üstüne hasta oldu, bence huysuzluğunun en büyük nedeni o. bende gidiyorum anneme sık sık ilk günler alışamıyor ama sonra unutuyor bile uyum sağlıyor. hasta olunca evde de olsa aynı huysuzluğu olurdu.

geri dönmeyi düşünme bence bu kadar eziyeti çekmişken. allah korusun ambulans bile gelemiyor diyorsun. ne saçma ya koca ilçede bi kadın doğumcuyu gönderiyolarda bari yerine geçici bi doktor niye vermiyorlar acaba.
Evet canım bence de babasına çok düşkün diye böyle alışması zor oldu bazen düşünüyorum dönmeyi berat ağlama krizine girdiği zamanlar ama dediğin gibi bu kadar eziyeti çektikten sonra gitmek anlamsız olur bundan sonrası daha kolay olur elbet inş
Evet aynen canım koca ilçede tek bir kadın doğumcu var ve onu da 5 tane kadın doğum doktoru olan hastaneye göndermişler bu kadar olur yani neyimiz düzgün ki :KK43:

Canım benim çok iyi anlatabiliyorum seni, bunalmışsın belli ama bi kaç güne alışacak merak etme.. geri dönsen bile daha kötü olur o da öğrenecek Yen'i ortamlara ayak uydurmayı.. babasından ayrıldı, sen karnından dolayı onunla tam yakın temas kuramıyorsun, evde yaşayanları belki de unuttu çocuk.. bebek o da ne yapsın annesi o da haklı kendince.. bi kaç güne aşılır sen merak etme.. sen stres yapma yeter güzel güzel konul beratla anlar elbet :)
Canım arkadaşım ne güzel yazmışsın hep pozitifsin tam bir pdr ci konuşması :) tabiki o da haklı kendince ona hiç kızmıyorum zaten benim bile düzenim bozuldu alışır inşallah canım dediğin gibi zaman lazım babası lazım :)

Hastanedeyiz kızlar saat 11:30 da geldik 3 serum verildi antibiyotik potasyum ve başka bir serum daha sodyum yazan kan idrar ve gaita tahlili istedi doktor şu an son serum takılı kanda enfeksiyon yüksek çıkmış inşallah serumlar bitince iyileşir babası da bugünü hastanede geçirdi burdan eve gitmeden otogara gidecek direk :KK43:
Canim gecmis olsun salgin varmis burda bi arkadasin bebegi de oyle. Gunde 33 kere kaka yapti diyo yazik. Allah sifa versin

bakmaya kıyamıyoruz evlatlarımıza, işte böyle ateşi çıksa içimiz yanıyor. insanlar ne zorluklarla büyütüyor, okutuyor, yetiştiriyor.. sonra böyle katlediliyorlar işte.. başımızın belası teröre de, bunca can kaybına rağmen önlem alıp bizi koruyamayanlarada.. off off çok ağır konuşasım varda neye yarar. evladıma baktıkça o anneleri düşünüyorum, içim acıyor..
Ahh canim ne guzel anlatmissin. Onlarin da anneleri neler cekti kimbilir o yasa getirene kadar. Halimiz ne olacak bilmiyorum. Guvenli tek bir yer yok ulkemde artik. Zaten biz guvende olsak ne yazar boyle can kayiplari oldukca yuregimiz yaniyor.

MaRaL_ MaRaL_ canımcım belli olmadı daha.. tercih yapmadım heniüz hayırlısı olsun:) rüyanı beğendim yakın olması iyi tabi aöa daha önemlisi güzel bir çalışmam ortamı olsun
Allah gönlüne göre versin inşallah canım

selam kızlar..

he canım yok yapacak hiçbir şey. Bir aşı vardı şans olarak onuda ben yaptır madum. Çekecem böyle işte haftalarca
Çocuklar gibi burnum akıyor sümüklü oldum çıktım :)))

Kızlar size bişey danışıcam. Benim kız her Yaştan çocukla oynar ksynasur iki dk da arkadaş olur. Duygusal dır da çabuk kırılıp üzülür kafaya takar arkadaşlarıyla olan herşeyi

Kuran kursuna gidiyor ya, orada her yaştan çocuk aynı yerde. 7-12 yaş arası yani. Bizim mahalledn 5 taneler hepsi akran işte, orada başka bir kızla Fatma diyelim bizdeki kızlardan bırıyle küsmüş. Kızımdan sonra kalanlar Zaten çok yakın ikisi kardeş fln neyse. Fatma ve bşzd ki kızımı kendi tarafına çekmek istiyor. Ben başta ikisinede eşit oldum dedim ama olmuyor galiba öyle arada kalıyor çocuk
Şimdi beraber büyüdüğü daha çok oynamak istediği kızı seç o zaman dedim

Anlaşır bir şekilde inşallah ama benim için önemli olan bunu nasıl ögretmem gerekdıgı
Biz büyükler iki arkadaş küserse taraf tutmayız demi yani ben tutmam :)))
Vardır illaki yapan da neyse
Doğrusu ne bunun şimdi

Kızım hem taraf tutmasın öyle öğrenmesin istiyorum hemde samimi özel arkadaşları olsun istiyorum. Bu arada Fatma olan 12-13 yaşında onun yaşı daha büyük benimkinden

Ben okuldayken grup içinde olmazdım bütün sınıfla yakındım sanırdım ama yanlış bı teknik miş bunu sonradan anladım :) belli bir kaç kişiyle daha yakın olmak daha iyi olmalı

Kızıma nasıl bir yol göstersem

Kızlar selam kış aylarına girdigimizden bu yana yemek ve uyku duzeniniz nasıl benimki öğlen bazen uyumuyor eğer uyursa iki ikibucugu buluyor o zaman da uzun uyuyor 2-3 saat kadar sonrada geç yatıyor on onbucuk gibi ama öğlen uyumayınca bir müddet sonra huysuzlasiyor acaba diyorum öğlen uykusunu hiç uyutmasam akşam erken yatsa bende dinlensem çok yoruluyorum. Yemek düzenimiz söyle sabah kahvaltı ve akşam üzeri ana yemek ne varsa evde aralarda hep atistiriyor meyve çerez çikolata gibi ama kahvaltımız genelde aynı ya karışık tost yada omlet gibi bişeyler arada krep başka ne yedirebilirim . BRBM BRBM hep takip ettim okudum içim acıdı üzüldüm haline çok geçmiş olsun kiyamam insan böyle zamanlarda eşini nasıl arıyor dimi o eve gelince insan nasıl rahatlıyor. MaRaL_ MaRaL_ sanada geçmiş olsun burdada salgın varmış geçen bizimkide kustu ilk kez elim ayağım dolandı baktım ateşi var 38,5 yarı baygın gibi hemen götürdük ishal okursa ateşi çıkarsa 2 gün içinde yine bakalım dediler ama hicbise olmadı evde ateş düşürücü sürüp vardı verdim çocuk kendine geldi sadece Birgün bile sürmedi öğlen kendine gelmişti Allaha şükür yeb4 yeb4 bizde çok sıkılıyoruz hergün aynı arada dışarı çıkıyorum burda Noel süslemeleri var onlar ilgisini çekiyor geziyorum çarşı pazar Max 1,5 sAat tabi çok yorucu cokk

Küçüğü emziği nasıl alistirabilirim midesi kalkıyor emmek istemiyor

Yaz gelse demi bir an önce
Bizimkiler in doğum gününe bile daha iyi olur havalar biraz
2020 deyince bi garip oluyor :) sanki asır varmış gibi halbuki şurada 3 sene var :))
Evet yaa yaz daha iyi kistan. Ayy dogum gunleri geliyo. Dogduklari gun dun gibi. 3 yil bisey degil yaa 2 yil bu kadar cabuk gecmisken

X