2015 Şubat Anneleri

Gunaydin kizlar:)
Gunler oyle bi akiyo ki hep aklima geldiginiz halde bi giremiyorum. Sabah cikiyorum karanlik aksam geliyorum karanlik. Sanki hep gece gibi. Durukus eve geldigimde hic birakmiyo yemek bile yememi istemiyo anne anne cagiriyo surekli. Ne yapiyosa beraber yapmak istiyo yavrum kiyamam.
Bu aralar hep kolunun ustune yatar oldu gece. Uyaniyo agliyo kolu uyusmus oluyo. Ayni benim gibi uyuyo yuzustu ve kollar yastik altinda. Ben de bazen uyanirim kolum yok sanki o derece uyusmus olur.
mery60 mery60 kuzum duygularima tercuman olmussun. Biktim artik cevremde surekli oyle insanlar gormekten. Bu arada kasinti bence kilodan degildir. Vucut kapali kaliyo ya kat kat kuruyo iyice kisin.@AyazBeyaz canim sinavinda basarilar cocukla calismak cok zor elbet ama sen basaracaksin inaniyorum. Gozunun daha iyi olmasina sevindim@BRBB arkadasim ne yaptin gittin mi Ankara'ya. Kolay bi yolculuk olmustur insallah. Berat ne yapti? Kabizi ne durumda.
Tum gizlar canlar napiyonuz?:)
Benim de doktor aklima ikinciyi sokar gibi oldu ufak ufak ama geri gonderdim hemen bu hissi aklima cektigim zorluklari getirerek. Sanirim 2020den once dusunmuyorum. Zaten kocam hic dusunmuo:) En hayirli zamanda olsun hepimiz icin.
Çok mantıklı Can'ım. Kesin havasızlıktan bu kaşıntı, tayt üstüne pantolon içimize içlik bilmem ne, bizi en güzel bi hamam paklar ah keşke hamam keyfi yapabilsek hep birlikte :))

evet ne yazıkki. hep ergen kalsaydım ya da çocuk. dünyayı umursamadığımız tek yıllar :))

ahmet ümiti bende çok severim okudum romanlarını, bu komser nevzat seriside çok hoş. bunu okumak şimdi kısmet oldu.
dediğin kitaba bi baktım nobel ödüllüymüş sanırım. d&r a gidince mutlaka alıcam canım teşekkür ederim.
zülfü livaneliyi bende çok seviyorum. zaten en son serenadı okuyunca diğer okumadıklarımıda alıcam kesin demiştim. kitapçıya girince bi anda hepsini alasım geliyo ama bazılarınıda çok pahalı yapıyolar be üf.
Kesinlikle çok pahalı. D&r önce internet sitesinden dört kitap seçtim 100 tl yi geçti. Benim maaşım o kadarını kaldırmaz maalesef. Varsa pdf indiriyorum, yoksa kütüphaneye gidiyorum napıyım. Bu arada oyuncu anne Şerminin dedemin bakkalı kitabını alacağım, çok sevimli bir kadın.

@yeb4 @dadera sağolun kızlar hiç sormayın halimi çok şükür sağ salim bir sıkıntı olmadan uçağa binip geldik anneme ama çok huzursuzum bir rahat edemedim burda havaalanında raporuma baktılar 35 hafta yazıyordu rapor 7 gün geçerli olduğu halde 2 gün geçmiş rapordan 35+2 olmuşsun bu durumda 36 nın içinde sayılıyorsun 36 olmaz dediler git havaalanı doktorundan tekrar rapor al dediler neyse orda bi sorun yaşadık ama aldım raporu tekrardan önceden aldığım rapor boşa gitti ama o soğukta sabahın köründe beratı giydirip muşa gitmiştik zar zor o kadar sıra bekledik hastanede berat ağlama krizine girmişti boşuna oldu hep neyse uçak havalanınca rahatladım bu arada uçak 2 buçuk saat rötar yaptı 2 buçuk saat havaalanında beratla düşünün bizi
berat için o kadar zor oldu ki babasından ayrılmak anlatamam babasını havaalanında bırakıp ikinci x-ray cihazından geçtikten sonra uçağa binme sırasına girdik orda etrafıdandaki adamlara bakıp babba diye babasını çok aradı geri gitmek istedi o cihazlardan geçip dayanamadım ağladım uçağa bindikten sonra da ilk 10 dk çok ağladı baba diyerek sonra yoruldu uyudu inene kadar içim çok buruktu
Eve geldikten sonra da ilk gece sabaha kadar ağladı kızlar ama öyle bir ağlama yok canı acıyor gibi bağırarak elimi tutup dış kapıya götürüp açmaya çalışıyordu hep baba diyordu sabaha kadar yarım saatte bir bu şekilde oldu o ağladıkça ben de ağladım ve kararımı vermiştim sabah dönecez dedim anneme annem de bir kaç gün daha bekle alışamazsa gideriz dedi abim arabayla götürsün bizi dedim artık kesin kararlıydım ama sonraki gece daha az ağladı alıştı gibi biraz daha babasının yokluğuna eşim de çok üzüldü hep gözleri doldu ama iyi ki gitmişsiniz dedi sonradan muşta yollar kapanmış bir sancın olsa gidemezdik hastaneye dedi bu son iki gündür de berat çok hasta yollarda mı mikrop bulaştı burda mı üşüttü soğuktan anlamadım dün burnu durmadan akıyordu hapşuruk öksürük vardı bol bol bugün hiçbiri yok ve ishal kusma ateş var hastalığı boyut değiştirdi çok halsiz çok ateşi var kızlar dün sabahki sabah kahvaltısıyla duruyor ve ne yerse kusuyor içtiği suyu bile kusuyor safrayı da kustu en son yeşilimsi bir sıvı mahfoldu çocuk ben de kendimi geçtim artık onu düşünüyorum 3 gündür de eşimin okulu tatildi kar tatili dün gece eşim yola çıktı bu sabah geldi bizi görmeye berata dayanamıyor ama yarın akşam 5 te binip geri gidecek pazartesi sabah dersi var okulda olması lazım uçak bileti aldı gelmek için yol kapanmış gidemedi havaalanına uçak bileti boşa gitti otobüse binip geldi ve yarın da gidiyor işte :KK43: kk ya da daha yeni bakabiliyorum beratla ilgileniyorum bi yandan hiç mutlu değilim evimi çok özledim Allahtan az kaldı doğumuma sağolun kızlar iyi ki varsınız...
Can'ım iyi kötü ağlatmışsınız yolculuğu ama beratcığımın hastalanması kötü olmuş. Neyse ki ailenin yanındasın, yazık babasını da bırakamamış yavrucağım.. inşallah bebeğine sağlıkla kavuşur evine dönersin. Büyük şehirde olmak her zaman iyidir. Doktora zamanında ulaşırsın, ilaca zamanında ulaşırsın.. bu zor günler de geçecek..

Hastanedeyiz kızlar saat 11:30 da geldik 3 serum verildi antibiyotik potasyum ve başka bir serum daha sodyum yazan kan idrar ve gaita tahlili istedi doktor şu an son serum takılı kanda enfeksiyon yüksek çıkmış inşallah serumlar bitince iyileşir babası da bugünü hastanede geçirdi burdan eve gitmeden otogara gidecek direk :KK43:
Ah nasıl hırpalanmış çocuk... neden böyle oldu acaba?? Çok çok geçmişler olsun ya..

Haklısın canım zaten tahlil sonucuna bakmadan yani bakteri türüne bakmadan genel bi antibiyotik verdi ilk muayene olunca yatış verdim serumuna antibiyotik verdim bir de susuzluğu önlemek için serumlar verdim dedi 6 saatlik kan tahlilini verdik ama sonucunu vermediler bize çıktı olarak sadece doktor aradı kanda enfeksiyon yüksek çıkmış dedi özel hastaneye gitmiştik cumartesi olduğu için öğleye kadar çalışıyor doktorlar ve personel bu yüzden tahlil çıktısını pazartesi alabilirsiniz dediler ben de çok merak ediyorum tahlil sonuçlarını
Çıkardılar canım katateri inşallah iyileşir de tekrar gerek kalmaz seruma :KK43:
geçecek canim bu gunler ama sen kendine çok dikkat et
mumkunse elini bile vurma berata :KK43:
çok bulasicidir o virus kendini koruman lazim :KK43: hamile halinle hasta olmamaya çalis

Can'ım iyi kötü ağlatmışsınız yolculuğu ama beratcığımın hastalanması kötü olmuş. Neyse ki ailenin yanındasın, yazık babasını da bırakamamış yavrucağım.. inşallah bebeğine sağlıkla kavuşur evine dönersin. Büyük şehirde olmak her zaman iyidir. Doktora zamanında ulaşırsın, ilaca zamanında ulaşırsın.. bu zor günler de geçecek..
Ah nasıl hırpalanmış çocuk... neden böyle oldu acaba?? Çok çok geçmişler olsun ya..
Sağol canım aynen babasına daha düşkün benden yani babasıyla kalsaydı benden uzakta olsaydı bu kadar etkilenmezdi aralarındaki bağlılık çok güçlü
Büyük şehir iyi hoşta işte başka bir küçük çocuk daha olunca sıkıntı evden uzakta olmak düzeni alt üst oldu yollarda mikrop kaptı haslatandı toparlayamadı ama dediğin gibi iyi de annemin yanındayım en azından her yerin eksisi artısı var işte Allah sağlık versin gerisi boş

Hala aynı mı Can'ım? Çok merak ettim..
Ateşi gece boyu vardı yine canım ama 38.5 lerdeydi 39 a gelmedi hiç berat ufacık ateşten bile çok etkileniyor kaldıramıyor baygın gibi yattı sabaha kadar oysa bin kere uyanırdı hastalıktan gözünü açamıyor oturamıyor yürüyemiyor hep uzanıyor hiç hali yok dün akşam ve gece yudum yudum su verdim onları kusmadı çok şükür ama dün patates haşladık getirdim eliyle itti yemek istemedi ben de vermedim henüz yemek yemedi yani almıyor hala midesi :KK43: hep dua ediyorum onun için bugün 3. Günü hastalığının ve hiç birşey gitmedi mideye 3 gündür

geçecek canim bu gunler ama sen kendine çok dikkat et
mumkunse elini bile vurma berata :KK43:
çok bulasicidir o virus kendini koruman lazim :KK43: hamile halinle hasta olmamaya çalis
İnşallah geçer maralcığım dediğin gibi mümkün değil elimi vurmamam kaç defa kucağımdayken ellerime üstüme başıma kustu yıkadım bana ihtiyacı var kucağıma geliyor kendimi uzak tutamıyorum ona kıyamıyorum inşallah bulaşmaz canım Allah korusun gece uyanıp benim yatağıma gelmek istedi yer yatağında yatıyordu berat bi gözümü açtım yanıma gelmiş ayakta durmuş aldım yanıma birlikte yattık onun nefesini soludum hep inş bulaşmaz canım

İnşallah geçer maralcığım dediğin gibi mümkün değil elimi vurmamam kaç defa kucağımdayken ellerime üstüme başıma kustu yıkadım bana ihtiyacı var kucağıma geliyor kendimi uzak tutamıyorum ona kıyamıyorum inşallah bulaşmaz canım Allah korusun gece uyanıp benim yatağıma gelmek istedi yer yatağında yatıyordu berat bi gözümü açtım yanıma gelmiş ayakta durmuş aldım yanıma birlikte yattık onun nefesini soludum hep inş bulaşmaz canım
Elleriniiyi yıka demiycem yapıyondur zaten
hastanedeki jeller oluyor ya ondan kullansan iyi olurdu belki .daha önce den vücudun bu virüsü aldıysa bulaşmaz ama bilemezsin ki şans işte.

Elleriniiyi yıka demiycem yapıyondur zaten
hastanedeki jeller oluyor ya ondan kullansan iyi olurdu belki .daha önce den vücudun bu virüsü aldıysa bulaşmaz ama bilemezsin ki şans işte.
Tabi canım sık sık yıkıyorum ellerimi aynen canım şans bulaşmaz inş

Burda da herkes grip salgın var, yakalanan yatak döşek yatıyor nasıl bir meretsee

Bende de sabah tan beri baş ağrısı halsizlik var. Boğazım genzim yanıyor. hasta olacağıma yanmıyorumda benden çocuklara geçecek ona yanarım. Ne güzel hasta olmadan geçiriyorduk kışımızı .hakan da tek tük öksürdü bugün hayırlısı bakalım

bugün nasıl di canım berat
Akşam ateşi düştü çok şükür canım sabah bir yumurtanın beyazından az bişey yedi korktum yine kusar diye çok vermedik bir de yarım çay bardağı açık çay içti ama kusmadı çok şükür akşam da yarım muz yedi sadece bir de su içti bugün hiç kusmadı ateşi de düştü çok şükür çok mutlu oldum canım

Akşam ateşi düştü çok şükür canım sabah bir yumurtanın beyazından az bişey yedi korktum yine kusar diye çok vermedik bir de yarım çay bardağı açık çay içti ama kusmadı çok şükür akşam da yarım muz yedi sadece bir de su içti bugün hiç kusmadı ateşi de düştü çok şükür çok mutlu oldum canım
ay çok sevindim canim
kusma yavas uavas geçer temkinli davran yinede
az az ver bi kaç gun

ishal devam eder belkii bi kaç gun daha ona takilma oda geçer yavas yavas azalarak , birden biçak gibi kesilmiyor azalarak bitiyor geçip godoyor hastalik

aksam ustude hakan kustu neden bilmiyorum :KK43:

Burda da herkes grip salgın var, yakalanan yatak döşek yatıyor nasıl bir meretsee

Bende de sabah tan beri baş ağrısı halsizlik var. Boğazım genzim yanıyor. hasta olacağıma yanmıyorumda benden çocuklara geçecek ona yanarım. Ne güzel hasta olmadan geçiriyorduk kışımızı .hakan da tek tük öksürdü bugün hayırlısı bakalım
Sana da geçmiş olsun canım belki de hasta olmazsın dikkat et kendine şimdiden bal limon zencefil filan iç önlem olsun canım hastalığın her türlüsü kötü hiç bişeyden tat alamıyor insan özellikle çocuklar hasta olunca

Sana da geçmiş olsun canım belki de hasta olmazsın dikkat et kendine şimdiden bal limon zencefil filan iç önlem olsun canım hastalığın her türlüsü kötü hiç bişeyden tat alamıyor insan özellikle çocuklar hasta olunca
burnum da akmaya absladi
kime konussam hastayim diyor , bu ortamda hasta olmamamis mucize olurdu zaten
gidip yataga uyumaya halim yok valla,
burnumda tikanacak muhtelelen nefes alamyip geri kalkicam :KK43:

ay çok sevindim canim
kusma yavas uavas geçer temkinli davran yinede
az az ver bi kaç gun

ishal devam eder belkii bi kaç gun daha ona takilma oda geçer yavas yavas azalarak , birden biçak gibi kesilmiyor azalarak bitiyor geçip godoyor hastalik

aksam ustude hakan kustu neden bilmiyorum :KK43:
Ayy çok geçmiş olsun canım ya yazık çocuğa neden kustu ki acaba hastalık belirtisi var mıydı yoksa yediği bişey mi dokundu acaba ya da midesini mi üşüttü allah korusun ya kış ayları hep hastalıkla geçiyor evinizin sıcaklığı nasıl canım soğuk mu hala iyi ısınıyor mu üşütmüş olmasın

burnum da akmaya absladi
kime konussam hastayim diyor , bu ortamda hasta olmamamis mucize olurdu zaten
gidip yataga uyumaya halim yok valla,
burnumda tikanacak muhtelelen nefes alamyip geri kalkicam :KK43:
Çok geçmiş olsun canım ya kendinden önce çocukları düşünüyor insan sen kendine iyi bak iyileşte onlara bakabilmen için canım sana ihtiyaçları var hepsinin :KK43:

X