2015 Şubat Anneleri

canım sılanın 5 arkadaşı var 2 si hergün gelmiyor yani az çocuk çok ilgi :) altını değiştiriyorlar, konuşmasına faydası oldu gerçi kıyaslayacak başka çocuğum yok ama anlaşılır konuşuyor :) sabah etkinlik yapıyorlar en azından arkadaşları oldu kızımın öğretmenini seviyor
Canım ne güzel olmuş Yen'i okudum yazdıklarını :)
Sevindim senin adına da sıla içim de ne güzel uyum sapladıysa em güzelini yapmışsın :) çalışmak sana da iyi gelmiştir Eminim ki :)

kızlar bende ocakta yeni anne olucam inşallah,süt pompası önerileri ve tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz,işe geri dönücem o yüzden elektrikli almayı düşünüyorum,çok kararsızım sizce hangisini almalıyım
Lansinoh elektrikli kullandım ben memnundum.. ama mesela duyduğuma göre daha güçlüymüş..

geliyor canım daha geçen gün niloyanın müzikali geldi kültür merkezine ama ben götüremedim işim vardı. sık sık öyle şeyler geliyor ama tiyatro salonunda durur mu endişeliyim. avmlerden nefret ediyo zaten hiç durmak istemiyor oralarda.
Aynen bende izler mi bilemiyorum evdeysen tv bile 15-20 dk amca izliyor sürekli dolaşıyor bişiler yapıyor benimki hayatta izlemez :))) şu an vardım.ç bu kanıya yazarken :)))

gerçekten artık bende diyorum keşke eskisi gibi fotoğraf makineleri olsa 36lı :) hepsi birbirinden değerli oluyordu öyle olunca ve hepsini çıkarıyorduk. şimdi telefonda bilgisayarda yüzlerce var. ben en son geçen kış gibi bi eleme yaptım çıkardım bayağı şimdi tekrar yapıp çıkarmam lazım ama dediğin gibi insan hangisini seçeceğini şaşırıyor :)
Demi yaaa ne güzeldiiiii :) yamuk yumuk çıkıyorduk ama sonradan görüyorduk öyle olduğunu :))) şimdi de ay olmadı bu diye diye binbeşyüz tane çekiyoruz :))

Ya ben de artık şubat tatilinde oturul seçerim umarım ama gözüm almıyor :) albüm yapmak istiyorum amacım o aslında ama geri kalan fotolara da yazık olacak bilgisayarda flash bellekte öyle sürünecekler

Canım ne güzel olmuş Yen'i okudum yazdıklarını :)
Sevindim senin adına da sıla içim de ne güzel uyum sapladıysa em güzelini yapmışsın :) çalışmak sana da iyi gelmiştir Eminim ki :)
canım fotolardan albüm yapmayı düşündüm ben hani bebekler yeni doğunca albüm yapılıyor ya 2 yıl çektiğimiz fotolarından bir albüm olur kaybolmaz

Demi yaaa ne güzeldiiiii :) yamuk yumuk çıkıyorduk ama sonradan görüyorduk öyle olduğunu :))) şimdi de ay olmadı bu diye diye binbeşyüz tane çekiyoruz :))

Ya ben de artık şubat tatilinde oturul seçerim umarım ama gözüm almıyor :) albüm yapmak istiyorum amacım o aslında ama geri kalan fotolara da yazık olacak bilgisayarda flash bellekte öyle sürünecekler
bu yazdıklarını görmeden yazmıştım :)

geliyor canım daha geçen gün niloyanın müzikali geldi kültür merkezine ama ben götüremedim işim vardı. sık sık öyle şeyler geliyor ama tiyatro salonunda durur mu endişeliyim. avmlerden nefret ediyo zaten hiç durmak istemiyor oralarda.
bizim gittiğimiz yarım saat sürdü ve azcık konuşma bol niloya şarkıları çaldı çocuklar oynadı sabit durulmadı yani

Aynen bende izler mi bilemiyorum evdeysen tv bile 15-20 dk amca izliyor sürekli dolaşıyor bişiler yapıyor benimki hayatta izlemez :))) şu an vardım.ç bu kanıya yazarken :)))
hahaha yazarken yaşadığın aydınlanmayı hayal ettimde gülümsedim :)) aynen bende öyle düşündüm işte :))

ahh evet ya eskiden çok güzeldi bide merak ederdik onlar çıkana kadar, sonra heyecanla bakardık. üzülüyorum şimdi eskisi gibi albümler kalmayacak.

ama bemde adamakıllı oturup ayıklamam lazım. bazende abartmışım benzer pozdan en az beş tane var.
ve büyük güzel bir albüm almam lazım. ay sıra gelmiyoki onlara bi türlü..
çıkarmadığım fotoğrafları dvdye kaydedip saklamayı düşünüyorum ben. taşınabilir harddisk var birde onada yedek alırım videoları özellikle. daha 2 yaşında bu kadar varsa bunların vidyosudur fotoğrafıdır acaba sonrasında ne yapıcaz :))

hahaha yazarken yaşadığın aydınlanmayı hayal ettimde gülümsedim :)) aynen bende öyle düşündüm işte :))

ahh evet ya eskiden çok güzeldi bide merak ederdik onlar çıkana kadar, sonra heyecanla bakardık. üzülüyorum şimdi eskisi gibi albümler kalmayacak.

ama bemde adamakıllı oturup ayıklamam lazım. bazende abartmışım benzer pozdan en az beş tane var.
ve büyük güzel bir albüm almam lazım. ay sıra gelmiyoki onlara bi türlü..
çıkarmadığım fotoğrafları dvdye kaydedip saklamayı düşünüyorum ben. taşınabilir harddisk var birde onada yedek alırım videoları özellikle. daha 2 yaşında bu kadar varsa bunların vidyosudur fotoğrafıdır acaba sonrasında ne yapıcaz :))
Bence bize bir tane büyük albüm de yetmeyebilir :))
Ben de yapacağım o dediklerini ama seçme işlemleri o kadar çok uzun sürüyor ki :KK43:

Harddisk ve dvd çok mantıklı en iyisi yedeklemek ne olur ben olmaz.. benim çocukluğumdan kalan videolar var mesela kasette ama eski usül onları da DVD'ye çektirmem Laz'ım ama izlemek çok güzel oluyor :) ben biraz şapşik mişim çok düşermişim; saçma sapan zırvalarmışım :))

İyi akşamlar kızlar. Hayat rutininde akıp giderken buralara da ne yazacağımı bilemez oldum. Her şey aynı, kar hariç. Bugün okullar tatildi. Kar fırtınası var iki gündür ama elektrikler gitmedi şükür bu sefer. Akşamları da Tuna uyuduktan sonra film izliyoruz. Her gün bi film neredeyse, iyi geldi bu aktivite. Onun dışında internet alemi berbet , insanlar iğrenç, ikiyüzlü, acımasız ve önyargılı. Halep et insanlar ölmüş herkes çığlık kıyamet koştura koştura bişeyler zırvalıyorlar. Sanki bu savaş Yen'i başladı, sanki çocuklar Yen'i katledildi, sanki kadınlara ilk kez tecavüz edildi.. yıllardır böyleydi zaten. Kim bilir ne oyunlar dönüyor, kimin işine gelmedi de bu olanlar timsah gözyaşlarını dökmeye başladılar. Dua edelim de dua edelim.... o duaları çocukları gözlerinin önünde öldürüler analar binlerce katıyla ediyor zaten, ikiyüzlü adi insanlar da saf niyetlileri suistimal ediyorlar..... kızlar insanlardan gerçekten tiksindim artık!! Ne din ne siyaset konuşulabiliyor. Kendinden olmayana, kendi gibi düşünmeye acımasızca eleştiri yağdırıp "ötekileştiriyor" arkası sağlam çünkü!! Herkes donunu indirip sokakta koşsun dese gidecek potansiyele sahip. Halbuki ötekileştirdiği eleştirdiği bunları yazarken bile tedirgin. Çünkü artık adalet Yok! Hiç bir zaman olmadı da zaten.. ama hiç bu kadar olmadığını görmemiştim. Bi sürü cahil zırvası dinlemekten, okumaktan iğrendim!! Eskiden mücadele ederdim, anlatmaya savunmaya çalışırdım, asla ikna etmeye çalışmazdım ama, fikrini değiştirmeye çalışmazdım, başka bi bakış açısı sunardım. Ama o kadar cahil ki, yaaaasakız gibi, balgam gibi, irin gibi.. nasıl desem ağızda büyüyen un kurabiyesi gibi, boğazına takılan kılçık gibi, sanki kafa taşına beyin yerine sünger koymuşlar gibi!! şu an o kadar keskin bi bıçakla ayrılmışız ki mümkün değil o yara kapanmaz, dikiş tutmaz. İstemiyorum da zaten!! Kolum olsa kesip atasım var, o derece soğudum. Riyakarlıktan, yalakalıktan, yılAn gibi tıslayan zehir saçan ayıran, kem gözlülerden, Rüzgar nerden eserse o yana dönen insanlardan iğreniyorum!!

Kusura bakmayın, kendimi en iyi ifade edebildiğim, özgür olduğum platform burası. O yüzden baya salladım :)) inşallah başı a bişey gelmez :işsiz: gelirse de onuruyla gitti dersiniz :KK70: sizi seviyorum kızlar öptüğğğmm. :KK45:

İyi akşamlar kızlar. Hayat rutininde akıp giderken buralara da ne yazacağımı bilemez oldum. Her şey aynı, kar hariç. Bugün okullar tatildi. Kar fırtınası var iki gündür ama elektrikler gitmedi şükür bu sefer. Akşamları da Tuna uyuduktan sonra film izliyoruz. Her gün bi film neredeyse, iyi geldi bu aktivite. Onun dışında internet alemi berbet , insanlar iğrenç, ikiyüzlü, acımasız ve önyargılı. Halep et insanlar ölmüş herkes çığlık kıyamet koştura koştura bişeyler zırvalıyorlar. Sanki bu savaş Yen'i başladı, sanki çocuklar Yen'i katledildi, sanki kadınlara ilk kez tecavüz edildi.. yıllardır böyleydi zaten. Kim bilir ne oyunlar dönüyor, kimin işine gelmedi de bu olanlar timsah gözyaşlarını dökmeye başladılar. Dua edelim de dua edelim.... o duaları çocukları gözlerinin önünde öldürüler analar binlerce katıyla ediyor zaten, ikiyüzlü adi insanlar da saf niyetlileri suistimal ediyorlar..... kızlar insanlardan gerçekten tiksindim artık!! Ne din ne siyaset konuşulabiliyor. Kendinden olmayana, kendi gibi düşünmeye acımasızca eleştiri yağdırıp "ötekileştiriyor" arkası sağlam çünkü!! Herkes donunu indirip sokakta koşsun dese gidecek potansiyele sahip. Halbuki ötekileştirdiği eleştirdiği bunları yazarken bile tedirgin. Çünkü artık adalet Yok! Hiç bir zaman olmadı da zaten.. ama hiç bu kadar olmadığını görmemiştim. Bi sürü cahil zırvası dinlemekten, okumaktan iğrendim!! Eskiden mücadele ederdim, anlatmaya savunmaya çalışırdım, asla ikna etmeye çalışmazdım ama, fikrini değiştirmeye çalışmazdım, başka bi bakış açısı sunardım. Ama o kadar cahil ki, yaaaasakız gibi, balgam gibi, irin gibi.. nasıl desem ağızda büyüyen un kurabiyesi gibi, boğazına takılan kılçık gibi, sanki kafa taşına beyin yerine sünger koymuşlar gibi!! şu an o kadar keskin bi bıçakla ayrılmışız ki mümkün değil o yara kapanmaz, dikiş tutmaz. İstemiyorum da zaten!! Kolum olsa kesip atasım var, o derece soğudum. Riyakarlıktan, yalakalıktan, yılAn gibi tıslayan zehir saçan ayıran, kem gözlülerden, Rüzgar nerden eserse o yana dönen insanlardan iğreniyorum!!

Kusura bakmayın, kendimi en iyi ifade edebildiğim, özgür olduğum platform burası. O yüzden baya salladım :)) inşallah başı a bişey gelmez :işsiz: gelirse de onuruyla gitti dersiniz :KK70: sizi seviyorum kızlar öptüğğğmm. :KK45:
siaysetden anlamuiyoirum anlamakda istemiyorum da halep in hep boyle oldugunu bilmiyorudm ben
neler donuyor acaba bende merak ettim
su yeniden haritalandirma dedikleri sey zahar
en iyisi bisey bilmemek mi acabaa

benimki sinir tanimiyor harektde
bi çocuk sadece sut içerken ve uyumak için mi oturur yerinde
20 saat uyutasim 4 saatinide sutle besleyesim var delirtti beni artik yeminle
akliniza gelebiliecek her turlu esyanin uzerine çikip^bi yerlere tirmnaiyor,lutfak tezgahi,ektrik dugmeleri ,çop kutusunun içi, hersey ama herseyi kullaniyor ,su an da çamasir sepetinin içinde yuvarlaniyorr , $i$e kapagi açiyor , fermuar çekiyor açabiiyor pimi çekilmis patlamis bomba var evin içind euyanik oldugu surecee
erken yurudugu için hareket bekliyordum ama bu kadariini beklemiyordum
eylul de ya okula ya krese gidecek insallah yeter artik illallah dedirtti bana

bugunb babasu diyor oglum boyle giderse bende razi olucam okuluna baslamana az rahat dur diyor :))
esim kuçuk daha okuma 2018 de baslasin diye dusunuyordu , bende bakacaksan kalsin ben bakmiyorum diyordum :)))

siaysetden anlamuiyoirum anlamakda istemiyorum da halep in hep boyle oldugunu bilmiyorudm ben
Aynen canım en güzeli bilmemek. Bu kirli oyuna alet olmamak en iyisi. Evlatlarımıza sarılıp uyuyalım bu günlerin kıymetini bilelim bence. Sonumuz hiç hayır değil..

Kesin evet canım gideceğim.. okul belli değil seçme şansım yokmuş kendileri belirleyecek bakalım bu hafta netleşir .. hayırlısı..

Sınav asil öğretmenliğe geçiş sınavı.. ayazdan dolayı ben ama hiç çalışamıyorum :KK43:

Evet kv geliyor hafta içi cuma gidiyor pazartesi geri geliyor. Annemler Almanya'da onlar da bu ayın sonuna doğru gelirler sanırım..

Kız o deli şekeri yerim ben :)
Nasıl tatlı bıdık tam ısırmalık.. her kız çocuğu öyle güzel olmaz duru ve Begüm ayrı bi güzeller maşallah :)
Ayyy gelini de ovmus dunurum:) Saka bi yana burdaki bebislerin hepsinin hastasiyim. Damadim da bi baska tabi:)

okuduktan sonra inan ben ohh dedim sanki şöyle içimdekileri benim yerime anlatmışsın. ağzına sağlık canım arkadaşım. o kadar kötü bi haldeyizki bizler azınlık olarak dediğin gibi eskiden en azından çabalardım, bir şeyler anlatmaya çalışırdım ama artık onada mecalim yok çünkü öyle bir biat etmişlerki ne anlatsan boş.

haberlere, internete bakmak istemiyorum artık. beşiktaş patlamasından beri bakmak istemesemde gözümün önüne düşüyor yok yere ölenler. yıllardır yakamızdan düşmeyen düşürülmeyen allahın belası terör yüzünden ölen onca insan, özellikle son iki yıldır. hepsi ayrı birer hayat, hepsi gencecik.. içim çürüdü resmen artık. onun dışında geçen bir haber gördüm bu teröristlere güya tepki olsun diye öğretmen ilkokul öğrencilerinin eline idam ipi verip foroğraf çektirmiş. düşünebiliyo musun! artık pes dedim pes! allahtan görevden alınmış. olması gereken olmuş ama ülkede artık adalet işlemediği için buna sevinir hale geldik.

sonra gündüz gözüyle nişantaşında bir tinerci bir adamı yakmış, milletde mal mal bakıyor yanan adama. inan kusasım geldi ülkenin ta orta yerine. eşim hele hiç haberlere bakmıyor bu konularda konuşmak istemiyor. gidelim buralardan diyor. ben artık bu ülkeye dair umut beslemiyorum diyor. ona göre ülke çöküş içinde ve yükselişe geçse bile bunu biz göremeyecekmişiz. benim yine özellikle atatürkün gençliğe hitabesini okuyunca bir umudum oluyor ufacıkda olsa diyorumki bu ülkede hala gerçek vatansever cumhuriyetine sahip çıkacak insanlar var. ama yok o kadar azınlıktayızki. herkesin gözü sanki kör, ülke parsel parsel satılıyor, terör dört yanımızda insanlarımızın canını alıyor ama olsun dünyaya meydan okuyan bi liderimiz var!

halep meselesinde hele insanların iki yüzlülüğüne bende çok şaşırıyorum. sanki yıllardır bu zulümü cihatçılar orda yapmıyordu. ama çok üzülüyorum savaşın kaybedeni her zaman siviller, özellikle çocuklar.. gerçekten şu an en iyi günlerimizi yaşıyor olmaktan çok korkuyorum. nasıl bir geleceğimiz olacak, ne yapıcaz. çocuklarımız ne yapacak? çekip gitsen yurtdışına o da o kadar kolay değil, kollarını açıp seni beklemiyorlar. eşime de diyorum gitsek bile beynim aklım burda olduktan sonra, o zamanda sevdiklerim için üzülücem, sürekli aklım ülkemde olacak. ben rahat yaşasam ne olacak. ama eşimde çocuğumuz için diyor. bu hayata bir kere geliyoruz neden eziyet çekiyoruz diyor. gerçekten allah yokluklarını göstermesin ailem olmasa bir dakika düşünmem. eskiden çok kızardım ülkesinden şikayet edip gidenlere, kaçmak olarak görürdüm ama şimdi o kadar doğru geliyorki. yaşanacak tek tarafı kalmadı çünkü! off be iyiki yazmışsında bende içimi döktüm. hala aynı fikirde olduğum insanları görmek bile bir umut veriyor bana.

neyse senin başına bişey gelirse yanına benide alırlar artık takılırız birlikte :KK70:
kar tatili olması iyi olmuş biraz dinlenmişsindir. bu aralar bende film izliyorum ve kitap tabii. gerçekten iyi geliyor bu ikisi. ahmet ümitin beyoğlunun en güzel abisini okuyorum şu an yarısındayım çok güzel gidiyor öneririm.
geçen kitaplıkta yine yıllardır duran ve okuyamadığım bi kitabı okudum "beni asla bırakma" japon bi yazarın belki okumuşsundur. çok değişik bir konusu var kitabı beğenince baktım çok meşhur bi filmi varmış "never let me go" onu da izledim, kitap kadar güzel olmasada o da vurucu bi film. ama durağan bi film tabii eşim sıkıldı saçma buldu :))

seninde önerebileceğin film kitap varsa söyle bana bu aralar ilgimi çekecek şeyler arıyorum.

siyasetlede pek alakası yok aslında canım. orda yıllardır siviller katlediliyordu. bunu ışıd yapıyordu zaten. şimdi esadla rusya yapınca insanların birden ordaki sivilleri düşünesi geldi olay bu kısaca. yazık olan hep özellikle çocuklara oluyor.. o kadar üzülüyorumki allah kahretsin hepsini..

bu arada hakan ne kadar hareketliymiş cidden :KK57: bencede ver kreşe seneye enerjisini atsın. bezdende çıkmış olur tam zamanı. bence 3 yaştan sonra yarım gün gitmeliler. anneleri olarak evde tek başımıza onlara yeterli olamayızki. arkadaş lazım onlara enejilerini atmaları lazım.

Bence bize bir tane büyük albüm de yetmeyebilir :))
Ben de yapacağım o dediklerini ama seçme işlemleri o kadar çok uzun sürüyor ki :KK43:

Harddisk ve dvd çok mantıklı en iyisi yedeklemek ne olur ben olmaz.. benim çocukluğumdan kalan videolar var mesela kasette ama eski usül onları da DVD'ye çektirmem Laz'ım ama izlemek çok güzel oluyor :) ben biraz şapşik mişim çok düşermişim; saçma sapan zırvalarmışım :))
evet ona en az iki saat ayırmamız lazım :)
ay ne güzel benim hiç videom yok. izlerken nasıl hissediyorsun :) şapşik seni ne kadarda tatlısındır ya :KK68:

az once parmagini dolapla duvarin arasina sokmus gormedim, kapattigim gibi bagirdi tabi
insan napacagini sasiriyor o an
zaerarsiz kurtardi ama hala aciyor galiba

buyuk oglan parmagini kapiya kistitidi ameliyet oldu çok zordi korkunçtu
dusinsenize iki çocugunda ayni seyleeri yasadigini sanki bilerek yapiyomusum gibi
duvara gomulu dolap , arkasina onun oldugunu partmak sokdugunu ben nasil bilebilirimki
ama artik sokmaz asla akillnmistir insallah :))

bugun hakan aksam 8 buçukda uyudu bu bi mucize deil tabiki :) oglen uykusundan çok erken uyanmisti
Allahim nolur ama nolur egrisi gelsinnnnnn

bide bugun kasindim durdum kizlar yaaa su an ayyuka çikdi kasinmam kafayi yiycem derimi yolucam dus aldim krem surdum derimi yirticam keselemeekden kasimakdan yok geçmiyorrr
napicam ben

X