2015 Şubat Anneleri

nasıl kalpsiz insanlar var ya karnında tasıdıgın onunda canı torunu deilmi?? bi arkadasım var onun kayınvalidesini anlatıosun sanki onunki bide cocuk dogunca benim torunum benim yavrum die annanesine vermiodu ilk bebeğinide düşük tehlikesi oldugu halde temizlik yaptırdığı baza cektirip altını temizlettiği için düşürmüştü. o kadını gördükçe bogazlayasım geliyor. allahtan benimkisi öyle deil geliyim ütünü yapıyım temizliğini yapım dio yapıoda benim su ara elim sıcak sudan soguk suya girmio.. Ama dediğin gibi Allah büyük ve görüyor. Bu dünyanın öbür tarafıda var elbet görecektir karsılıgını ama sen bunları düşünüp kendini sıkmamalısın canına bebişine zarar.. Allah sana güç versin herseye yetişirsin Allahın izniyle bu günlerde bi sınav unutma

kızlar bırsey okudum sızınlede paylaşmak ıstedım :)

Birçok araştırma zekanın genetik faktörlerden etkilendiğini ortaya koymuştur. Ancak zeka üzerinde genetik faktörler kadar başka faktörler de etkilidir. Hamilelik döneminde yapacağınız 10 basit uygulama ile bebeğinizin zekasını artırabilirsiniz.

Hamileliğiniz sırasında Mozart ya da Beethoven dinlemenin sizi rahatlattığı bir gerçek. Birçok anne adayı klasik müziği bebeğinin zekasını artırdığı gerekçesiyle de dinliyor. Peki bu doğru mu? Aslında bu konuda çok kesin bir kanıt yok! Dilerseniz siz yine klasik müziğe güvenmeye devam edin, ama bilin ki bebeğinizin IQ'sunu başka yöntemlerle de artırmanız söz konusu. Nasıl mı?

Beslenme şekliniz, sağlık durumunuz ve hatta duygusal haliniz bile onun beyin gelişimini etkiliyor. Aşağıdaki maddelerin gerçekliği %100 ispatlanmış değildir ama sağlık açısından inanılır tavsiyeler olduğu kesin.

1. Tiroidinizi kontrol ettirin
Düşük tiroit bezi problemi hamilelikte anne adylarının % 2'sini etkiliyor. Yapılan araştırmalar bu annelerin bebeklerinin zekasının diğer bebeklere göre daha az olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, tiroit hormonları kontrolü, pahalı bir test olduğu için rutin gebelik tetkiklerinde yer almıyor. Üşüme, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, saç dökülmesi, gibi tiroit hormonu düşüklüğüne işaret edebilecek şikayetleriniz varsa bu testi yaptırmanızda fayda var.

2. Hareket edin
Cleveland'daki Case Western Reserve Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar veriyor. Hamilelik sırasında düzenli olarak egzersiz yapan ve yapmayan 20 annenin çocuklarının zeka düzeylerine 5 yaşına geldiklerinde bakılmış. Sonuç tahmin ettiğiniz gibi; egzersiz yapan annelerin çocukları daha zeki!

3. İdeal miktarda kilo alın
Doktorlar vücut ağırlığının yüzde 20'si kadar kilo alınmasının yeterli olduğunu söylüyor. Bunun altında ya da üstünde kilo alımının bebeğin fiziksel ve zeka gelişimini olumsuz etkilediği düşünülüyor. Neden mi? Muhtemelen alınan kilo miktarı bebeğinizin ağırlığını, dolayısıyla da beynin büyüklüğünü ve zekasını etkiliyor.

4. Diş kontrollerinizi yaptırın
Hamilelik sırasında diş rahatsızlığı geçiren anneler 7 kat daha fazla prematüre ya da düşük kilolu bebek dünyaya getirme riski taşıyor. Bu bebekler de öğrenme ve gelişim aşamalarında güçlük çekiyor. Diş hastalıkları genellikle başlangıçta belirti göstermediği için 6 ayda bir diş hekimine uğramanızda yarar var.

5. Vitaminleri ihmal etmeyin
B12 ve demir alımı fetüsün entelektüel potansiyelini artırıyor. Yeterli demir alımı asla gıdalarla sağlanamıyor. Bu nedenle bebek doğmadan önce onun demir depolarını oluşturması açısından hamilelik süresince her gün demir içerikli tabletlerden bir tane alınması gerekiyor.

6. Neşenizi yitirmeyin
Bebeğin algıları henüz doğmadan önce başlıyor. Bu açıdan bakıldığında; kendini iyi hisseden bir anne adayının bebeğinin de anne karnında kendini muhteşem iyi hissedeceğini kabul etmek gerekiyor. Bu durum da beyin işlevlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

7. Beslenmenize dikkat edin
Hamilelik döneminde beslenme zeka gelişimindeki en önemli faktörlerin başında geliyor. Özellikle kolin(sinirsel iletimde önemli bir rol oynayan madde) içeren gıdaları tercih edin. Bu yiyeceklerin en önemlileri yumurta ve et olarak kabul ediliyor.

8. Bebeğinizi emzirin
Bebek doğduktan sonra da onun için yapabilecekleriniz var. Her şeyden önce onu emzirin. Bu, onun hem sağlığını hem de zekasını olumlu yönde etkiliyor. Kentucky Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma bu iddayı kanıtlıyor. Bebekliğinde emzirilen çocukların zeka düzeyleri hazır mama ile beslenenlere göre 3 puan fazla olarak tespit edilmiş.

9. Depresyondan uzak durun
Hamilelikte olduğu gibi doğumdan sonra da depresyondan uzak durmanız gerekiyor. 1.200 aile üzerinde yapılan bir araştırma şu ilginç sonuçları ortaya koyuyor: Üç yaşına kadar olan dönemde anneleri depresyonda olan çocukların özellikle dil gelişiminde ve öğrenme yeteneğinde zayıflık görülüyor.

10. Demiri eksik etmeyin
Kuşkusuz bütün mineraller bebeğiniz için gerekli. Ancak, demirin ayrı bir önemi var. Demir eksik alındığı takdirde beynin kritik bazı noktalrı yeterli şekilde gelişmiyor. Anne sütü ile beslenen bebekler için sorun yok.

Canim folik asit aliyoruz ondan fakat bol su içersen düzelir. Bol bol su:) agri olayi bende çok fena yasiyorum ama olacakmis

Günaydın annelerin en güzelleri :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gunaydinnnn :)

günaydın kızlarrrrrrr
size bişey sorcam ne zamandan sonra kilo almaya başlıcaz biz

3.aydan sonra canim. Doktorun istahin acilacak karbonhidrat yüklenme sakin demişti. Yok yok sevmem zaten dedigimdeyse o gün gelsin gorecegum demişti :))
Bu arada acibademe gidiyorum ben doğum koclari var doktorlar söylemiyor genelde. Acibademe giden varsa randevu alin ücretsiz ve güzel bir uygulama kesinlikle.

ay inşallah ya. gelsın ogunler artık ta alalaım bebıslerı kucagımıza:)

İnşallah canim ya inşallah :)

kızlar doktordan geliyorum bebişim çok şükür iyi.9.haftadayız biz.2 hafta sonra ikili test için çağırdı o ne demek bi araştırayım :))

Hadi hayirlisi canim ense kalinligina bakiliyir. Rabbim kimseye yasatmasin inşallah.

Geçmiş olsun arkadasim. Rabbim görüyor ne yasiyorsak. Yaninda kimsen yoksa komsundan bekliyirsun inan ki. Ki dediğin bir akrabaysa bu kadar hassas olmak, haklisin. Yalniz diyeceğim su ki bence kimseyi düşünmeyi bebeğini ve kendini dusun. Gerekirse sen kotu ol ama kimseye de kendini kullandirma ve böyle bir zamanda. Kusura bakma haddini asarak yazdim biraz ama inan kendim yasiyor gibi sinirlendim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya cnm inan oğlum olmasa zerre gelmesin istemem. Kendim ekmek arazi yapar da yerim ama bu çocuk yaş vicdansizlarr... Kurban olurum demeyi bilir tek... Ya ne diyim ki kimseye beddua etmem ama hep de önüme cikar ya hep cikar. Eşinden Allah binlerce kez razi olsun. Herşeye o koşuyor yemek bilmez yapmaya ama sipurur siler utuler makine calistirir. Çok şükür ama ilk hamileligimde esinle anasi için çok kavga ettik gorumcem 5 ayligim arazi facede yazi yazma millet bize yaziyorsun sanip beni ariyor demişti. Bana emir verdi kendince. Ne agladim ne sinir krizi geçirdim. Allahim sen göster dedim sen buyuksun. Ve bir çocuk doğurdu herkese bagirir ederdi bi kere bagirmaya kalkti bana ben dedim orda dur haddini asma sana saygim var onu da yok edersen sen kaybedersin buyugumsun büyüklüğünü bil dedim. O gün bu gündür asidi titizdir benle konuşurken ve altimda oturduğu halde iki haftada felan görürüm yani. Hususi gitmeyiz evine. Kaynanamla krizi da edimi bi disladi oda anladi ne olduklarini. Simdi çok huzurluyum aslında gelmedikleri için. Ama bana yapma yasa al torununu gezdir bende kalsin de. Ayy çok yazdim yine

merhaba canım bebeğim kalp atışlarını duydun mu? bana 2 hafta sonra gel dedi 7. haftada ama sabırsızlanıorum erken mi gitsem diye en erken ne zman duyulurr acaba :)

Yol canım bem vajinal ultrasonu sevmediğim için 8 haftalıkken gel net duyalım karından dedi ama sabredemicem önümüzdeki hafta gidicem bugün 6+3 olduk. Herkesin kalp duyma haftası değişik bence acele etme duyaöayanlar burda panik oluyor yazılarını okuyoruz. 7. Hafta gYet iyi bir zaman :)

ya 3,5 Litre su içiorum daha ne için :):) içim dışım su oldu iice :):)

Son düzenleme:
Kızlar, bende Şubat/Mart 2015 anne adayiyim. 4+5 hamileyim ve kesemiz göründü. Bir sonraki randevum 8 Temmuz yalnız zaman o kadar yavaş ilerliyor ki, nasıl geçecek bilemiyorum. Insallah hepimiz hayirlisiyla ve bir an önce ilk 3 ayımızı atlatsak ta biraz rahatlayip hamileliğimizin tadını çıkartsak.... Allah hepimize bebismlerimiİ sağlıklı bir sekilde kucağımıza almayı nasip etsin.

ayy cnm sen çok dolmuşsun kıyamam ama bunları düşünüp düşünüp kendini doldurma cünkü kendine zarar veriosun dua et bol bol Allah sana üstesinden gelme gücü versin kimseye muhtaç deilsin kendisi yapıo kendisi bulacaktır. Düşünüpte kendini şişirmee.. Belkide düşünemiyordur.

2 hafta sonra ikili teste çağırdı ya şaka gibi hamdolsun herşeyde yolunda.kalp atışını daha duymadınmı kuzummm benim ya yarın bi güzel duy inşallah

ya 3,5 Litre su içiorum daha ne için :):) içim dışım su oldu iice :):)

O da çok değil mi? Fazlasida zarar canim. Günde en fazla 3 lt diye biliyorum. İstersen doktoruna da soruver cnm.

allahtan kan alınıyormuş ben çok korkağımda

aynıymiş benimkisi 4+6 ama senin mart 1 sanırım :):) evt banada 12 temmuza verdi dediğin gibi günler gecmio daha 2 hafta var benim doktorda abarttı bence arayı bu kadar acmasaydı çok heyecanlıyım kalp atışlarını bi duysam

Canım bendede var bi tane yanlız değilsin merak etme ben miğde bulantıdan yemek yapamıyorum zaten ilk bebeğimi düşürdüm bunda daha çok korkuyorum doktor yatcaksın dedi ama ne geliyor ne evinde yapıyor sırf benim yemediğim şeyleri yapıyor yapmamak için hep bi bahanesi var hastayım yatıyom yok tansiyonum bunu diyen insan 44 yaşında ama benim annem kadın 58 yaşında çalıştığı halde her akşam gel ye git diyor gelip yapıp gideyim diyor ben şunu anladım ki herkes anne olamıyor Muş veya insan halinden anlamıyormuş eşimi arayıp bi tek senin karın doğurmadı diyo düşünün bu halde bebeğime sahip çıkmaya çalışıyorum stresi ona yansıtmamaya çalışıyorum ama çok zor

2 hafta sonra ikili teste çağırdı ya şaka gibi hamdolsun herşeyde yolunda.kalp atışını daha duymadınmı kuzummm benim ya yarın bi güzel duy inşallah

Duymadım hayatım ama kendini bulantılarla uykularda belli ediyo kerata inşallah yarın görcem fasülyemi :)

O da çok değil mi? Fazlasida zarar canim. Günde en fazla 3 lt diye biliyorum. İstersen doktoruna da soruver cnm.

3 Litre dedi ama eşim biraz panik sen biraz daha iç die gece bile uyandırıp su getirio.. Doktor bebek susuz kalmasın dedi yaa.. Onunla gitmicem bi daha doktora delirtio beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…