önce yazdigini görmedim bilmiyorum ama.. ishal deyince ... acaba dis mi cikariyor yavrunuz ?? benim kizim dis cikartirken cok ishal olur ateslenmedi cok sükür daha hic.. atesi ishalden atiyor doktorda öyle demisti.. istahsizlik bu durumda cok normal bol bol sivi tüketmesi gerekir anne sütüde icmesi cok güzelCanim sukur ishali uzun surmedi ama istahi yok simdi de sadece beni emmek istiyor cok yoruyor beni bu aralar
Canım belki kimi anneler icin erkendir ama bende senin gibi 4.ayinda basladim ek gıdaya yogurt haric her seyi yiyor kizim sukur ben 8 aylikken haftada 2 defa balik veriyordum ama bu ay taze balik bulamadik ceviz findik kuru üzüm incir bende robottan geciriyorum ama hurma aklima gelmemisti bundan sonra onu da ilave edeyim esimin ailesi koyde yaşıyor süt yoğurt yumurta oradan geliyor kahvaltı aklıma gelmiyor diğer öğünlerde genelde biz ne yersek o da onu yiyor ama kahvaltı bulamıyorum ya sen ne yapıyorsun kahvaltı da ya da diğer öğünlerdeKızlar kuzu ciğeri zaten malumumuz fayoğurt Ama tavuk ciğeri de bir o kadar faydalıymış. Tabi doğalından olursa. Kuzu ciğerini pek sevmiyor Can. Ama tavuk ciğerini daha bir sevdi gibi.
Ben maalesef, çalışan bir anne olduğumdan, öyle eline vereyimde kendi yesin olayına pek giremiyorum. Arada yaşıyor , pirzola, elma, havuç,prasa falan veriyorum eline. Ama bunlar bir öğün olamıyor tabi.
Bu arada balık işini ne yapıyorsunuz? Tam ek gıdaya geçtik, balık sezonu bitti. Bu konu hakkınna alternatif bir çözüm var mı bildiğiniz.
Ben son 1 aydır, ceviz,fındık,badem,hurma,incir,kabak çekirdeği içi, kuru siyah üzüm (ağırlıkları değişiyor) rondodan geçirip, kahvaltılarına 1,5 tatlı kaşığı ekliyorum. Omega-3 alıyor. Ama balıktan aldığı ayrı tabi? Sizler neler yapıyorsunuz.
Tereyağı veiyor musunuz? Peynir, yumurta vs. Biraz paylaşalım ama :)
Bende disten suphelendim de canim sisme falan yok salya ishal ısırma bir de istahsizlik vardı ishal bitti ama digerleri devam yineönce yazdigini görmedim bilmiyorum ama.. ishal deyince ... acaba dis mi cikariyor yavrunuz ?? benim kizim dis cikartirken cok ishal olur ateslenmedi cok sükür daha hic.. atesi ishalden atiyor doktorda öyle demisti.. istahsizlik bu durumda cok normal bol bol sivi tüketmesi gerekir anne sütüde icmesi cok güzel
Canım belki kimi anneler icin erkendir ama bende senin gibi 4.ayinda basladim ek gıdaya yogurt haric her seyi yiyor kizim sukur ben 8 aylikken haftada 2 defa balik veriyordum ama bu ay taze balik bulamadik ceviz findik kuru üzüm incir bende robottan geciriyorum ama hurma aklima gelmemisti bundan sonra onu da ilave edeyim esimin ailesi koyde yaşıyor süt yoğurt yumurta oradan geliyor kahvaltı aklıma gelmiyor diğer öğünlerde genelde biz ne yersek o da onu yiyor ama kahvaltı bulamıyorum ya sen ne yapıyorsun kahvaltı da ya da diğer öğünlerde
Umarim basarir yemeyi.istahli bi cocuk degil saatlerce ac kalsa yemek istemiyo sadece emmek istiyo. sütüm de iyice azaldi.hakkimizda hayirlisi artik.hergun makarna patates falan veriyimde bari yiyebilmeyi pekistirsin ☺tesekkur ederim canim cevabin için...10 kilo az değil canım. 1 yaş ortalaması 10 kilo. kendi yemeyi becerebilmesi de güzel. Aslında o elmadan iki diş bile ısırsa ona yeter :)
Gelelim neler yapabileceğine. Öncelikle yakın bir zamanda bu sıkıntının biteceğine eminim. Ama madem kendi yemek istiyor, daha kalorili şeylerde verebilirsin ara ara. Örneğin makarna, patates vb.
Mutlaka sofraya sizinle oturmalı ve önüne tabağı sizinle birlikte konulmalı bence. Can yemek istemediğinde, ben onun mamasında yiyorum. Etki si oluyor örneğin. Ve genelde sofrada birlikte yeriz.
2 ay sonra zaten yemeyi tam başaracak ve kendi kendini besleyecektir.
Merhaba canım,anneler merhaba,
buğday ruşeymi veren var mı aranızda varsa eğer nasıl ve ne miktarda verdiğinizi yazar mısınız?
Merhaba hanımlar kızım 11 aylık ben yine hamıle olduğumu oğrendim ...
Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor ama aylık 2500 ancak geviyor elimize işte rabbim nasib etti yapacak bişey yok sevinçliyim bi yandan da ama evimiz sobalı bakalım neler olacakCanım bu aralar yine kimse girmiyorHyırlı olsun. Plansız oldu sanırım. Çalışıyor musun normalde , ev hanımı mısın? Maddi açıdan karşılayabilecek durumda mısın? Evlilik olayları biz de brz çocuktan sonra sıkıntılı gitti bir ara. Siz de nasıl?
canim ben de bir iki hafta once ogrendim hamile oldugumu. Rabbim boyle nasip etmis, vardir bir hayiri. bizim is durumlari da belirsiz ustelik. bakalim hayirlisi artik. hic uzulme, arkadas arkadas buyuturuz insallah :) benim oglum da 10.5 ayini doldurdu.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor ama aylık 2500 ancak geviyor elimize işte rabbim nasib etti yapacak bişey yok sevinçliyim bi yandan da ama evimiz sobalı bakalım neler olacak
Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor ama aylık 2500 ancak geviyor elimize işte rabbim nasib etti yapacak bişey yok sevinçliyim bi yandan da ama evimiz sobalı bakalım neler olacak
Herkese mrh. Anneler ben hala bebegimin eline bisey veremiyrm bogazinda kalir diye bir ara oyle bi olay yasandi cok korktum sizce vermekimiyim.
Aaaa gerçekten mi cok guzel ben de sevındım aslında sadece etraf tan insanlar laf ediyor ya o moralımı bozacak diyecanim ben de bir iki hafta once ogrendim hamile oldugumu. Rabbim boyle nasip etmis, vardir bir hayiri. bizim is durumlari da belirsiz ustelik. bakalim hayirlisi artik. hic uzulme, arkadas arkadas buyuturuz insallah :) benim oglum da 10.5 ayini doldurdu.
aynen Can'ım gereksiz harcamalar olmaz dikkat ederizAllah yardımcınız olsun, sağlıkla kucağına alırsın umarım. Şu dakkadan sonra diyecek başka birşey yok. Biraz zorlanacağın kesin. Ama şimdi arkama dönüp baktığımda, bebeğim için şuana kadar harcadığım paranın 4 de 3 ü gereksiz olmuş. O yüzden dikkatli harcayarak elinden geldiğince pozitif düşünmeye çalışarak büyüteceksin artık :)
Canm elmayi emiyrmdu yanindaydim da bir anda bogulma tehlikesi gecirdi hastaneye kostuk 8 buck aylikken. Hakada korkum gecmediVer tabi canım, ne vermiştin de boğazında kaldı? Ben şuan bşr çok şey veriyorum. Ama bazı şeyleri kontrolüm altında bazı şeyleri direkt veriyorum.
Örneğin havuç,yer elması,prasa bunları direkt eline veriyorum, kendi ufak ufak yiyor. Elma,ekmek,et,peynir,kurabiye de veriyorum mesela ama yanından ayrılmadan. Yuvarlak ya da direkt nedef borusuna kaçabilecek formadaki şeyleri hiç vermiyorum. Örneğin zeytin, fındık,üzüm vb.
Kizlar ikinizede hayirli olsun rabbim size bagislasin darisi tum isteyenlere ins.canim ben de bir iki hafta once ogrendim hamile oldugumu. Rabbim boyle nasip etmis, vardir bir hayiri. bizim is durumlari da belirsiz ustelik. bakalim hayirlisi artik. hic uzulme, arkadas arkadas buyuturuz insallah :) benim oglum da 10.5 ayini doldurdu.
Canm elmayi emiyrmdu yanindaydim da bir anda bogulma tehlikesi gecirdi hastaneye kostuk 8 buck aylikken. Hakada korkum gecmedi
hic takma ya, insanlar masallah cok konusuyo hakkaten. benim sansim yurt disindayim, ama yine de arkadaslarima daha soylemedim. biri gereksiz bi laf edicek, canimi sikacak biliyorum. bekliyorum ben de. zaten cok seyrek goruyorum onlari. annem cok sevindi ama. pazartesi doktora gidicez bakalim ne diyecek. daha adet duzenim de oturmamisti, tahmini dogum gununu kestiremiyorum hic.Aaaa gerçekten mi cok guzel ben de sevındım aslında sadece etraf tan insanlar laf ediyor ya o moralımı bozacak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?