- 16 Ekim 2014
- 2.585
- 3.656
- 168
canım benim herseyde vardır bir hayır demekki daha zamanı var oglusunla doya doya vakit geçir üçüncü gelince belki yeteri kadar vakit bulamazsin.oğlum iki üç gündür emekliyo..çok sevindim..
bize bay bay yapıyo..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benim herseyde vardır bir hayır demekki daha zamanı var oglusunla doya doya vakit geçir üçüncü gelince belki yeteri kadar vakit bulamazsin.oğlum iki üç gündür emekliyo..çok sevindim..
bize bay bay yapıyo..
Sevgili anneler,
Forumu bırakmaya neden olan çok bilmiş ve akıl verip, kötülemekten başka bir şey yapmayan bir kaç tipti bence. Sanırım onlar artık geri çekildi. Ama onlarla birlikte, burada bilgi paylaşan, sorularına cevap arayan annelerde el etek çekti. Tabi bebişlerde büyüdü, sorumluluklar arttı. Ama yine de paylaşacak çok şey var.
Benim oğlumun en son 8,5 ay ölçüleri 78 cm ve 10,9 kg dı. Anne sütü aylardır almıyor. Ama altı ay azda olsa aldı. Ben kendi tercihimle 8,5 aya kadar mama ile gelsem de, sonrasında inek sütüne başladım. Ek gıdaya da 4 aylıkken başlamıştım zaten. Benim minnoşum artık her şey yiyor.
Özellikle kuzu ciğeri çok faydalıymış. Onu da vermeye çalışıyorum. Benim minnoşun sürünmek ya da tutunarak kalkmak gibi bir çabası yok hala :) Umarım yavaş yavaş toparlanırız yine.
Ayy cok sevindim gelmene bircok arkadasmz yok bizde biseyler yazsakta cevap gelmeynce geri cekildik..arada olsada yazin ozledim eski gunleri..bu arada bizde 9 aylikken kilomuz 13.400 boyumuz 76 cmdi 1 aydir 15 20 adim atiyoruz tek basimiza bir yerlere tutunup kalkiyoruz siraliyoruz ama canimiz istemezse hicbirsey yapmiyoruz bu arada masaAllah bebisine bide 3 disimiz var 4.yolda:)Sevgili anneler,
Forumu bırakmaya neden olan çok bilmiş ve akıl verip, kötülemekten başka bir şey yapmayan bir kaç tipti bence. Sanırım onlar artık geri çekildi. Ama onlarla birlikte, burada bilgi paylaşan, sorularına cevap arayan annelerde el etek çekti. Tabi bebişlerde büyüdü, sorumluluklar arttı. Ama yine de paylaşacak çok şey var.
Benim oğlumun en son 8,5 ay ölçüleri 78 cm ve 10,9 kg dı. Anne sütü aylardır almıyor. Ama altı ay azda olsa aldı. Ben kendi tercihimle 8,5 aya kadar mama ile gelsem de, sonrasında inek sütüne başladım. Ek gıdaya da 4 aylıkken başlamıştım zaten. Benim minnoşum artık her şey yiyor.
Özellikle kuzu ciğeri çok faydalıymış. Onu da vermeye çalışıyorum. Benim minnoşun sürünmek ya da tutunarak kalkmak gibi bir çabası yok hala :) Umarım yavaş yavaş toparlanırız yine.
Haklisin canim... Benimde temennim eskisi gibi civil civil bir sayfa olmasi
Benim oglum 30 mayis dogumlu. 9 bucuk ayligiz. Pesimden her yere emekleyerek geliyor. Tutunup kalkiyor. Yurumeyi cok seviyor, tabii ben tutuyorum öyle
Ek gidayi gun icerisinde 2 kere veriyordum. Yaklasik 1 haftadır 3 e cikardim. Geceye daha cok sutum oluyor cok kalkmiyor
Ilk disimiz 8 ay 3 haftalikken cikti. Simdi masallah pasama 4 dis gozukuyor
Anne, baba, del del, goo yani gol diyoruz. Opucuk atiyor alkis yapiyor
9 aylik asisinda 9 bucuk kilo boyumuz 75 cm di
Sizlerin tatlilarin kac disi cikti
Hepsini
Ayy cok sevindim gelmene bircok arkadasmz yok bizde biseyler yazsakta cevap gelmeynce geri cekildik..arada olsada yazin ozledim eski gunleri..bu arada bizde 9 aylikken kilomuz 13.400 boyumuz 76 cmdi 1 aydir 15 20 adim atiyoruz tek basimiza bir yerlere tutunup kalkiyoruz siraliyoruz ama canimiz istemezse hicbirsey yapmiyoruz bu arada masaAllah bebisine bide 3 disimiz var 4.yolda:)
Selam misslarut .. İnşallah topigimiz tekrar eski haline geri döner.. Hepimizin burda birbirimizin tecrübesinden faydalanmak harika oluyor..Maşallah minnoşuna, kiloso baya iyiymiş Artık ara ara girerim ben, sizde yazın valla. Bundan sonra daha çok sorularımız olacak.
Mesela aklıma takılıyor. Benim oğlum 10 ayı bitirecek, hala tutunup kalkma, sürünme vb şeyleri yok. Biz elinde tutarsa yürüyor. Day day duruyor 3 saniye falan. Acaba ayına göre geri mi ?
Selam misslarut .. İnşallah topigimiz tekrar eski haline geri döner.. Hepimizin burda birbirimizin tecrübesinden faydalanmak harika oluyor..
Benim bebegimde 1 Mayıs doğumlu 10. ayımızı bitirdik ve maşallah benim ufaklık ayaklandı yürüyor..
Sana birşey sormak istiyorum.. Sanırım sende bebeğine mama veriyordun.. Şimdi beslenmesi nasıl , inek sütüne gectin mi ?
Biz iki elinden tutup evde bol bol yürüttük.. İlk başlarda ayakta tek başına durmasını öğrendi sonra karşısına geçip gel gel diye ilk adımlarını atti ve şimdi kendi başına yürüyor.. Yürüteçi kaldırdım artık kullanmıyoruz.. Hatta elinden tutayım birlikte gidelim diyorum ama elini vermiyor çekiyor illa yalnız yürümek istiyor. Böyle oluncada ufak kazalar atlattık düşmeler şişmeler oldu..Evet canım. Mama veriyordum. Mama+anne sütü olarak 6 ay gittik. Sonra bnm sütüm tamamen bitti. Sonra 2 ay kadar mama+ek gıda devam ettim. 8 ay bittiği gibi inek sütüne başladım. Artık hiç mama vermiyorum. Sabah ve akşam 220 şer cc inek sütü içiyor.
Bizimkisi tembel sanırım biraz :)
Valla canım şuana kadar hiç kutu süt vermedim. Ben bir çiftlikle anlaştım. İnek aldık birtane, yemini kendim alıyorum. Veteriner kontrolünü kendim yaptırıyorum. Şuanda çoban var otlamaya çıkıyor merada. Yani kesinlikle mısır sılajı ya da küspe gibi yapay yem olmadan, doğal sütüm oluyor. İnekten sağıldığı gibi süzüp donduruyorlar. Ben de her hafta gidip alıyorum. Tabi üzerinde 1 cm yağ oluyorBiz iki elinden tutup evde bol bol yürüttük.. İlk başlarda ayakta tek başına durmasını öğrendi sonra karşısına geçip gel gel diye ilk adımlarını atti ve şimdi kendi başına yürüyor.. Yürüteçi kaldırdım artık kullanmıyoruz.. Hatta elinden tutayım birlikte gidelim diyorum ama elini vermiyor çekiyor illa yalnız yürümek istiyor. Böyle oluncada ufak kazalar atlattık düşmeler şişmeler oldu..
İnşallah senin paşada kısa zamanda yürür.. Bebekler kendini hazır hissettiği zamanı biliyorlar..
Bende halen anne sütü veriyorum + günde 3 öğün sabah öğlen akşam olmak üzere 125 cc mama alıyor..
1 yaşını dolmurmadan inek sütüne başlamayı düşünmüyorum..
Sen peki kutu sütümü alıyorsun içine su falan ilave ediyor musun ? Nasıl hazırlıyorsun?
Selam canım. Hoşgeldiniz Özledik bence birbirimizi.slm kızlar nasılsınız uzun zaman oldu gırmeyelı benım kızım 28 mayıs dogumlu cok hareketlı ama emekleme yok gerı gerı surunuyor popo ustunde gıdıyor ılerı dogru bırde bızım daha dısımız yok :)
Maşallah bebeğin çok şanslı..Valla canım şuana kadar hiç kutu süt vermedim. Ben bir çiftlikle anlaştım. İnek aldık birtane, yemini kendim alıyorum. Veteriner kontrolünü kendim yaptırıyorum. Şuanda çoban var otlamaya çıkıyor merada. Yani kesinlikle mısır sılajı ya da küspe gibi yapay yem olmadan, doğal sütüm oluyor. İnekten sağıldığı gibi süzüp donduruyorlar. Ben de her hafta gidip alıyorum. Tabi üzerinde 1 cm yağ oluyor
İlk 1 ay 3 te 1 su koydum. Şuan direkt inek sütünü saf olarak veriyorum. Yağınıda almıyorum. Onu da içiyor. Çık şükür bir zararı olmadı.
Canım, bizim 3 dişimiz çıktı şuana kadar. Ama tutnup kalkma vs gibi şeyleri henüz yok valla. Bizimki 20 Mayıs doğumlu. Şimdi grip oldu, akşam doktora götüreceğim.
Ben yürüteçe koydum (doktorlar önermiyor biliyorum) evi dört dönüyor. Çok meraklı, dede baba ede mama vs diyor. alkış falan yapıyor. Üst dişi 3 gün önce falan göründü. Gribi ondan da olabilir mi acaba kızlar?
Maşallah minnoşuna, kiloso baya iyiymiş Artık ara ara girerim ben, sizde yazın valla. Bundan sonra daha çok sorularımız olacak.
Mesela aklıma takılıyor. Benim oğlum 10 ayı bitirecek, hala tutunup kalkma, sürünme vb şeyleri yok. Biz elinde tutarsa yürüyor. Day day duruyor 3 saniye falan. Acaba ayına göre geri mi ?
24 nisan dogumluyuz 1 aydir tutunup kalkiyor yurumemiz bayadir var ama cok dustugu icin korkarak yuruyor artik..bence seninkide gayet normal her cocuk ayni olacak diye bir kaide yok saglikli olsunlar yeter..biraz tombisiz ya bazen kalkana kdr cok yoruluyor babaannesi cok kalkmasin zayiflar diyor beni gulme tutuyorMaşallah minnoşuna, kiloso baya iyiymiş Artık ara ara girerim ben, sizde yazın valla. Bundan sonra daha çok sorularımız olacak.
Bizimki ateslenmiyor grip oluyor ve aglayark uyaniyorKizlar dis konusunda cok korkmustum
Herkes ateslenir istahi kesilir huysuz olur kilo verir dedi
8 ay 3 haftalikken ilk disimiz cikti
3 haftada 4 disimiz birden cikti ama masallah cok sukur bisey anlamadim
Arkadasin onerisiyle kehribar kolye aldim. Surekli boynunda. Cok faydasini gordum.paylasayim istedim