Google Canım belki kimi anneler icin erkendir ama bende senin gibi 4.ayinda basladim ek gıdaya yogurt haric her seyi yiyor kizim sukur ben 8 aylikken haftada 2 defa balik veriyordum ama bu ay taze balik bulamadik ceviz findik kuru üzüm incir bende robottan geciriyorum ama hurma aklima gelmemisti bundan sonra onu da ilave edeyim esimin ailesi koyde yaşıyor süt yoğurt yumurta oradan geliyor kahvaltı aklıma gelmiyor diğer öğünlerde genelde biz ne yersek o da onu yiyor ama kahvaltı bulamıyorum ya sen ne yapıyorsun kahvaltı da ya da diğer öğünlerde
selam canım,
Bir günlik örnek yazayım mesela,
Uyanınca: 200-220 cc tam yağlı doğal inek sütü
Kahvaltı: 1 yumurta, 1 cay k. az tuzlu zeytin ezmesi, azıcık pekmez, lor peyniri, yumurta ,tereyağ ve daha önce analttığım karışımdan 1,5 tatlı kaşığı koyup eziyorum. (su ile)
Öğlen: İlikli kuzu kemiğinden ve kuzu gerdanın haşlanmasından elde ettiği su ile kuru fasulye. (etini de dahil veriyorum, kemikleri kaynatırken için 1 yemek kaşığı sirke atıyorum ki kalsiyum kemikten suya geçsin. ve ilikler açıkta olmalı)
Ara öğün : 1 kaseye yakın yoğurt (manda+inek sütünden)
Akşam : Pazı,ıspanak ve prasadan (kuzu kıymalı) çorba
Eve gidince ben makarna vs haşlıyıp yediriyorum. Ya da elma veriyorum eline onu yiyor.
Gece uykuya dalması için - 8:30-9:00 gibi) 200-220 cc tam yağlı doğal inek sütü
Başka neler veriyorum: Bulgur pilavı, kuzu ciğerli tarhana, nohut, yoğurt çorbası, irmikli meyve püresi (meyve nadir öğün oluyor), kıymalı makarna, şehriye çorbası, mercimek çorbası, taze fasulye yemeği, sulu köfte (sebzeli) vs. vs aklıma gelmiyor şimdi. farklı bir şey bulursam ya da tarifisteyen olursa veririm.
İmkanlarım ölçüsünde yediği herşeyi denetlerim. Kötü birşey yedirmemeye çalışırım.