• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Eki Görüntüle 1797478 iste biz
24 nisan dogumluyuz 1 aydir tutunup kalkiyor yurumemiz bayadir var ama cok dustugu icin korkarak yuruyor artik..bence seninkide gayet normal her cocuk ayni olacak diye bir kaide yok saglikli olsunlar yeter..biraz tombisiz ya bazen kalkana kdr cok yoruluyor babaannesi cok kalkmasin zayiflar diyor beni gulme tutuyor:-)
Masallah size ya Rabbim esirgesin:KK19:

Kizlar selam. Biz de 10 aylik olduk emekleme yurume yok sadece geri geri emekliyor o da cani isterse:) disimiz de henuz yok bakalim bekliyoruz. 9. Ay kontrolunde 11 kg 76 cm di simdi kac bilmiyorum. Yeme icme aynen devam herseyi yediriyorum sut ve bal haric. Beni de aksam gece ve sabah olmak uzere emiyor ama git gide azaliyor sutum. Bizden haberler boyle :)

Eki Görüntüle 1797478 iste biz
24 nisan dogumluyuz 1 aydir tutunup kalkiyor yurumemiz bayadir var ama cok dustugu icin korkarak yuruyor artik..bence seninkide gayet normal her cocuk ayni olacak diye bir kaide yok saglikli olsunlar yeter..biraz tombisiz ya bazen kalkana kdr cok yoruluyor babaannesi cok kalkmasin zayiflar diyor beni gulme tutuyor:-)
Ahh maşallah kuzuya. Ben doktordu galan giremedim. Boğaz enfeksiyonu olmuş. Ama şuan daha iyi. 11.7 kilo 80 cm çıktı. (20 mayıs doğumlu)

Buda benim bambam oğluşum Can ❤️

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    88,2 KB · Görüntüleme: 111
Kizlar selam. Biz de 10 aylik olduk emekleme yurume yok sadece geri geri emekliyor o da cani isterse:) disimiz de henuz yok bakalim bekliyoruz. 9. Ay kontrolunde 11 kg 76 cm di simdi kac bilmiyorum. Yeme icme aynen devam herseyi yediriyorum sut ve bal haric. Beni de aksam gece ve sabah olmak uzere emiyor ama git gide azaliyor sutum. Bizden haberler boyle :)
Canim yemeyi azicik azaltıp meme vermeyi cogaltirsan belki sutun artar tekrardan bu arada masaAllah sizede boy kilo cok guzel

Ahh maşallah kuzuya. Ben doktordu galan giremedim. Boğaz enfeksiyonu olmuş. Ama şuan daha iyi. 11.7 kilo 80 cm çıktı. (20 mayıs doğumlu)

Buda benim bambam oğluşum Can ❤️
Hakkaten bambam bu ya masaAllah sana tatli sey:21:Gecmis olsun cnm

Son düzenleme:
Merhaba kızlar aylar oldu foruma girmeyeli. Biz 10 aylik olduk çok şükür ama hiç geçmeyen bir illete tutulduk. Alerjik reflü:'( Varmi aranizda bebeğinde reflü olan?
canım merhaba, bizde de var büyük ihtimalle. bugün şurup kullanmaya basladık. hiç ek gıda yemiyo. sizin de iştahsızlık var mı :( daha önce konusuyoduk meme reddi diye aylardır değişen birsey yok

Kizlar kati gidaya gectigimzden beri kizim kabizlik sorunu yasiyr cok uzuluyorum ona. Siz nelr yapiyrsnz olmamasi icin

Canım ben her yaptığım çorbasına yemeğine halis zeytinyağı koyuyorum çok iyi oluyo kabızlık olmuyo böylelikle tavsiye ederim

Canım, bizim 3 dişimiz çıktı şuana kadar. Ama tutnup kalkma vs gibi şeyleri henüz yok valla. Bizimki 20 Mayıs doğumlu. Şimdi grip oldu, akşam doktora götüreceğim.

Ben yürüteçe koydum (doktorlar önermiyor biliyorum) evi dört dönüyor. Çok meraklı, dede baba ede mama vs diyor. alkış falan yapıyor. Üst dişi 3 gün önce falan göründü. Gribi ondan da olabilir mi acaba kızlar?

Canım bizim diş dönemimizde üst solunum yolları enfeksiyonu başımıza geliyo artık denk mi geliyo yoksa dişten mi bilmiyorum yürüteci bende kullandım çolta memnunum kullandığım için bi sorunda olmadı çok şükür

26 mayis dogumluyuz bizde 4 tane disimiz var 5. Yolda.. ve yürüyoruz yaklaşık 2-3 haftadır. Her bebeğin gelişimi farkli oluyor. Baba, gel diyor konuşma konusunda biraz tembel :) el sallıyor bay bay deyince, alkış yapıyor, gel gel yapıyor elleriyle :)

kızlar günaydın,
oğlum 10 ayını bitirdi henüz 10 kilo ayda 250 gr ancak alıyor çok az değil mi? ne yapsam bilemedim.yemek yediremiyorum.kendi yemek istiyor ama doğal olarak ancak tadına bakabiliyor.eline elma dilimi veriyorum küçükte olsa ısırıp çiğneyip yutabiliyor ama ben verirsem önce reddediyor. bi şekilde ağzına sokuyorum bu seferde ya kusuyor ya çiğnemeden eliyle dışarı çıkarıyor.8 tane dişi var ama kullanmıyoz :) dr dan yardım istedim bişey söylemedi sizin annelik yeteneğinize bağlı dedi bide bunu kafaya taktım o yemedikçe iyi bi anne değilim diye üzülüyorum :( bizim gibi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.şimdiden sağolun kızlar...

kızlar günaydın,
oğlum 10 ayını bitirdi henüz 10 kilo ayda 250 gr ancak alıyor çok az değil mi? ne yapsam bilemedim.yemek yediremiyorum.kendi yemek istiyor ama doğal olarak ancak tadına bakabiliyor.eline elma dilimi veriyorum küçükte olsa ısırıp çiğneyip yutabiliyor ama ben verirsem önce reddediyor. bi şekilde ağzına sokuyorum bu seferde ya kusuyor ya çiğnemeden eliyle dışarı çıkarıyor.8 tane dişi var ama kullanmıyoz :) dr dan yardım istedim bişey söylemedi sizin annelik yeteneğinize bağlı dedi bide bunu kafaya taktım o yemedikçe iyi bi anne değilim diye üzülüyorum :KK43: bizim gibi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.şimdiden sağolun kızlar...

10 kilo az değil canım. 1 yaş ortalaması 10 kilo. kendi yemeyi becerebilmesi de güzel. Aslında o elmadan iki diş bile ısırsa ona yeter :)

Gelelim neler yapabileceğine. Öncelikle yakın bir zamanda bu sıkıntının biteceğine eminim. Ama madem kendi yemek istiyor, daha kalorili şeylerde verebilirsin ara ara. Örneğin makarna, patates vb.

Mutlaka sofraya sizinle oturmalı ve önüne tabağı sizinle birlikte konulmalı bence. Can yemek istemediğinde, ben onun mamasında yiyorum. Etki si oluyor örneğin. Ve genelde sofrada birlikte yeriz.

2 ay sonra zaten yemeyi tam başaracak ve kendi kendini besleyecektir.

Maşallah bebeğin çok şanslı.. :KK66:

Bende yaşını doldursun inek sütüne geçeceğim.. Böyle tanıdığımız kimse yok hani çiftliği olan ama apt. ye hafta bir bayan yayladan süt getiyor ondan alırım büyük ihtimalle..

Teşekkür ederim canım..

Inek sütü inek yavrusu içindir.İnsanlarda kemik erimesine neden olduğu,çocuklarda özellikle hiperaktiviteye neden olduğu artık son araştırmalarla ispatlandı.Maalesef her konuda olduğu gibi tüm dünyadan daha geç bazı kanaatlerimizi değiştiriyoruz.Çocuğunuza bir iyilik yapın ve süt vermeyin.Kefir verin onun yerine.

Kızlar kuzu ciğeri zaten malumumuz faydalı. Ama tavuk ciğeri de bir o kadar faydalıymış. Tabi doğalından olursa. Kuzu ciğerini pek sevmiyor Can. Ama tavuk ciğerini daha bir sevdi gibi.
Ben maalesef, çalışan bir anne olduğumdan, öyle eline vereyimde kendi yesin olayına pek giremiyorum. Arada makarna, pirzola, elma, havuç,prasa falan veriyorum eline. Ama bunlar bir öğün olamıyor tabi.
Bu arada balık işini ne yapıyorsunuz? Tam ek gıdaya geçtik, balık sezonu bitti. Bu konu hakkınna alternatif bir çözüm var mı bildiğiniz.

Ben son 1 aydır, ceviz,fındık,badem,hurma,incir,kabak çekirdeği içi, kuru siyah üzüm (ağırlıkları değişiyor) rondodan geçirip, kahvaltılarına 1,5 tatlı kaşığı ekliyorum. Omega-3 alıyor. Ama balıktan aldığı ayrı tabi? Sizler neler yapıyorsunuz.

Tereyağı veiyor musunuz? Peynir, yumurta vs. Biraz paylaşalım ama :)

Inek sütü inek yavrusu içindir.İnsanlarda kemik erimesine neden olduğu,çocuklarda özellikle hiperaktiviteye neden olduğu artık son araştırmalarla ispatlandı.Maalesef her konuda olduğu gibi tüm dünyadan daha geç bazı kanaatlerimizi değiştiriyoruz.Çocuğunuza bir iyilik yapın ve süt vermeyin.Kefir verin onun yerine.
bende böyle dusundugum icin vermiyorum.. ama cevremdeki bazilari yogurt veriyorsunda süt neden vermiyorsun yogurtta sütten yapiliyor diye abuk subuk seyler diyorlar tabiki ben aldiris etmiyorum.. birde bisey söylenmiyor tersleniyorsun hemen sonra bosvermeye basliyorsun bu tip insanlari :))

elf21 .!.:
Canim iahale dikkat et bu aralar her cocukta duyuyorum nerdeyse fazla surerse doktira gotur yada prebiyotik ver canim
Canim sukur ishali uzun surmedi ama istahi yok simdi de sadece beni emmek istiyor cok yoruyor beni bu aralar

Back