• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bizimde periferik yayma yapıldı 10 gün sonra tekrar yapılacak bende adını anmak istemiyorum ama kanser söz konusu olunca lökositlerde yükselme olurmuş. sizin periferik yaymanıza kim baktı. nerede hangi doktora gidiyorsunuz? çok geçmiş olsun düzelmesine çok sevindim
Canım senin bebeiş 1 ay öncesine kdr spguk algınlıgı grip yada burun tıkanıklığı varmı

Ahh canım Allah korusun, çok sevindim. Bütün çocuklardan kuzulardan kötülükler uzak olsun. ipkkm ipkkm canım seninki de inş bir an önce sonuçlanır da derin nefes alırsın. Bak sana kardeşim gibi yorum yapacağım, o yüzden yanlış anlama. 1000 cc verme derim. Belliki seni,n miniğe mama yaramıyor. Benim demek istediğim, mamayı iyice azaltıp, ek gıda vermen. Şehriye mercimek tarhana sebze yoğurt meyve muhallebi, hipp tahıllı mamaları bunları ver. Hem mamadan daha faydalı hem de belki bünyesi mamayı sindiremiyor, yaramıyor ya da.
Amin cümlemizinkini

öyle çok belirgin bir gribi yoktu babası grip oldu ama onda bi burun akıntısı grip olmadı kan aldırmaktan helak olduk valla
Canım çok hafif burun tıkanıklığı hatta aşı yapıldıysa o bile etki ediyormuş o yüzden düzelmesi bir kaç ayı bulabilirmiş içini ferah tut bak göreceksin sizinkide düzelecek Allah'ın izniyle

Canım çok hafif burun tıkanıklığı hatta aşı yapıldıysa o bile etki ediyormuş o yüzden düzelmesi bir kaç ayı bulabilirmiş içini ferah tut bak göreceksin sizinkide düzelecek Allah'ın izniyle
banada dişlerden olabilir gibi geldi sonuçta diş çıkarmaya çalışıyor vücut. bakalım inşallah düzelir allah evlatlarımızla sınamasın bebişler hep iyi olsun.

Yarın oğlumun 6 ay aşıları var. Bakalım nasıl geçecek. Ben bu hafta işe başladım. Belki yarın izin alırım. Cumartesi de bir prof tan randevu aldım. Hem genel kontrol hem de ek gıda sorularım için. Et tavuk balık ceviz badem vs verebilir miyim diye soracağım. Bakalım ok derse güzel tariflerim var. Sizinle de paylaşırım. Bal kabağı çorbası yaptım, onu sevdi. Daha bir sürü şey deniyorum. Tariflerimi buraya yazacağım. İlk olarak yulaflı elma püresini vereyim;

-2 yemek kaşığı yulaf ezmesini (ben internetten organik aldım. pahalı değil ve uzun süre gidiyor.
bknz link http://cityfarm.com.tr/organik-sut-urunu-ve-yumurta/cityfarm-organik-yulaf-ezmesi-500gr.html

-Bir küçük çay bardağı su ile haşlanır (5 dk).
-Bir orta boy elma yarım soyulur, yarım kabuklu bırakılır.
-pişen yulaf ezmesi ve elma rondodan, çok incelmeyecek şekilde çekilir.

dilerseniz başka meyvelerde ekleyebilirsiniz. Rondo ile baya pütürlü bir kıvam oluyor. Ben çok pütürsüz vermiyorum. Şimdiden çiğniyor :) Rondo kullanmayanlar cam rende ve tel süzgeç kullanabilir. Ama ben en baştan beri rondo kullanıyorum.

Yulafın faydaları için bknz: http://www.gurmebebek.com/besinler/yulaf/tahil/177,180,220

anneler şehriye çorbasını nasıl yapıyorsunuz? yeni çorbalar denemek istiyorum tavuklu yapmayı planlıyorum

Merhaba arkadaşlar. Bebeğiniz sagliginda sıkıntı olmadığı sürece kiloyu cok takmamaya calisin. Ben iki bucuk kilo bile degilmisin dogdugumda. Evde dogdugum ve sonrasinda hastaneye gitmediğim için kesin bir sey diyemiyor annem. Kendimi bildim bileli hep zayiftim. Annem de cok ugrasmis ama yapim bu. 6 aylikken 6 kilo civariymisim. Uzulmeyin Allah sağlık versin.

Bir de kim olduğunu hatırlamıyorum ama Burada bir arkadaş bebeğinin uyurken cok ağladığını söylemişti. Durum devam ediyor mu. Sirf bu sorun icin geçen hafta doktora gittim ve açıkçası doktor resmen başından savdi. Oğlum uyurken kendini kasarak agliyor ve cok zor uykuya dalıyor.

Son düzenleme:
Mesaj kirliliği icin kusura bakmayın . Arada kaynanasın diye böyle yazdım. Başlamış ken ek gidayi da yazayım. Sabah once ise gitmeden emziriyorum. BIR buçuk saat sonra kayinvalidem 120 cc mama veriyor. Uyaninca bir yumurta sarısı, iki tatli kaşığı labne iki bebe biskuvisi iki cay kaşığı pekmezi ıhlamur ile islatarak veriyor. Oglen birde ben geliyorum. Emziriyorum. 2 saat sonra meyveli yoğurt veriyorum. Elna ya da armut ile. Sebze püresi oglumu cok rahatsiz etti. Ben de sebzeleri bir ya da iki tür olacak sekilde tarhana çorbası içinde veriyorum ikindi gibi. Arada hipp in yulafini ve pirinc ununu yapıyorum. Akşam yatmadan da 150 cc mama yapıyorum. Işten gelince olabildiğince emzirmeye çalışıyorum ama maalesef Sütüm oglumun emnek istememesinden dolayi cok azaldı.

anneler şehriye çorbasını nasıl yapıyorsunuz? yeni çorbalar denemek istiyorum tavuklu yapmayı planlıyorum
Canım ben daha başlamadım ama başlarsam tavuğu haşlarım, sonra terbiyeli yaparsam içine ın yoğurt ve yumurta ezip şehriye ve tavuk parçaları atarım. Ya da direk tavuk suyuna brz irmik, şehriye ve tavuk parçaları da atarak yapabilirsin. Ama eğer bildiğimiz market tavuğundan yapacaksan, bence onun yerine kasaplarda çorbalık kuzu kemikleri satılır genelde. 10 tl falan kilosu ondan yapabilirsin. Ya da imkan varsa organik tavuk ya da kuzu gerdandan.

Fazla alınan demirin riskleri çok fazla.Maalesef sistem kişiye özel değil genel çalışmakta.Her bebeğe Demir damlası neden niçin verilir anlamak mümkün değil.Yiyeceklerle takviye etmenin öncelik olduğu sonucuna vardım bende araştırmalarım sonucu.Tabii önce tahlil yaptıracağım.Neyse ki şanslıyım benim doktorum sadece parmaktan kan alıyor.Bilginiz olması açısından tamamen bitkisel bazlı vücutta toksik birikme yapmayan,hiçbir koruyucu içermeyen Alman markası bir demir şurubu var.Bir yaşından itibaren verilebiliyor.İsterseniz adını ve nerden temin edebileceğinizi paylaşırım.
Paylaşır misin canim

Canım benim oğlum diş çıkarmadı henüz. Ama bir gün sabah bir kalktı, hiç bir şey yemek içmek istemiyor. 2 gün doğru dürüst bşy yemedi. Meğer el ayak hastalığındanmış. Düzeldi sonra. Sende merak etme, b,r yeri ağrıyordur. Düzelir.
Yani evet olabilir.
Belliki bir sorunu var ama ne ?
Umarım geçici bir durumdur..

Arkadaslar bebegim 25 mayista 6 ay doluyo ilk defa pamukcuk olmus dudaginin ic kisminda 3 4 tane kadar dr damla verdi kullaniyorum bi yandan disi kabarmis ama daha cikaramadik ama 2 gundur sesinde bi degisiklik var yani diyorum ses tonu falan mi degisiyo yoksa kisildimi oksuruk soguk alginligi filan yok ama acaba basina gelen var mi

Arkadaslar bebegim 25 mayista 6 ay doluyo ilk defa pamukcuk olmus dudaginin ic kisminda 3 4 tane kadar dr damla verdi kullaniyorum bi yandan disi kabarmis ama daha cikaramadik ama 2 gundur sesinde bi degisiklik var yani diyorum ses tonu falan mi degisiyo yoksa kisildimi oksuruk soguk alginligi filan yok ama acaba basina gelen var mi
Merhaba canım, sesi hakkında bşy diyemem ama benim oğlumda 4 aylıkken olmuştu pamukçuk. Damla pek etkili olmadı zaten doktoru karbonatlı su ile sil ilaca gerek yok dedi. Öyle yaptım. Hemen etki etti.

Bizde aşılarımızı yaptırdık bugün. baya ağladı kuzucum. İzin aldım bugün evdeyim. Boyu 73 cm kilosu 9.400 çıktı. Yarında doktor kontrolü var. aldığım bilgileri paylaşırım.

benimde43648186 .!.:
Mrb cnm benimde oglum 6 buçuk aylik pamukçuk oldu ilk defa m...tin diye bi ilaç verdi doktor onu kullanıyoruz ayrıca dut şurubu verdim galiba bunlardan biri bogazini tahriş etti çünkü seninki gibi sesi değişti sanki büyükler farenjit olur ya ole bende korktum usuttumu diye ama galiba o ilaçtan 3 -4 gündür var bizde azaldi pamukçuk inşallah çabucak geçer yavrularimizin rahatsizligi geçince seside geçer herhalde daha iyi zaten eskiye gore geçmiş olsun c

Mrb arkadaslar ben de mayis annesiyim 13 mayis dogumlu bi oglum var suan 6,ay 1 haftalik suana kadar meme mama ikilisiyle geldik artik ek.gidaya basladim ama tecrubeli annelere sormak.istiyorum gunluk nasil bi beslenme duzeni olmali meseka kac ml mama vermem lazim kac saatte bir beslemem lazim ve bebeklerinize neler veriyosunuz biraz uzun oldu ama kusurabakmayin :)

Mrb arkadaslar ben de mayis annesiyim 13 mayis dogumlu bi oglum var suan 6,ay 1 haftalik suana kadar meme mama ikilisiyle geldik artik ek.gidaya basladim ama tecrubeli annelere sormak.istiyorum gunluk nasil bi beslenme duzeni olmali meseka kac ml mama vermem lazim kac saatte bir beslemem lazim ve bebeklerinize neler veriyosunuz biraz uzun oldu ama kusurabakmayin :)

Back