• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim...
Bende bebegimin giyisilerini ayrı yıkıyorum uzunca bir süre ayrı yıkamayı düşünüyorum en az 2 yaşına gelene kadar çünkü eşim sağlık kurumunda çalışıyor hastane ortamında olduğu için risk altında bu yüzden cok dikkat ediyorum.

Birde günlük değiştiriyorum bebegimin üzerini sabah akşam temiz giydiriyorum bilmiyorum sizde oluyor mu çabuk kirleniyor özellikle bluzlarin göğüs ve kol yerleri ve bide ter olayı var.
Hafta dolmadan çamaşır birikiyor yikiyorum.

Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim...
Bende bebegimin giyisilerini ayrı yıkıyorum uzunca bir süre ayrı yıkamayı düşünüyorum en az 2 yaşına gelene kadar çünkü eşim sağlık kurumunda çalışıyor hastane ortamında olduğu için risk altında bu yüzden cok dikkat ediyorum.

Birde günlük değiştiriyorum bebegimin üzerini sabah akşam temiz giydiriyorum bilmiyorum sizde oluyor mu çabuk kirleniyor özellikle bluzlarin göğüs ve kol yerleri ve bide ter olayı var.
Hafta dolmadan çamaşır birikiyor yikiyorum.

Boz 3 saate 1 ustumuzu degistiririz. 2 gune birde tum kiyafetler yikanir canim :) Bende ayri yikiyorum. Her emmeden sonra 10 15 dk sonra yogurt gibi kusuyo, onlugu sevmiyo bende sikildigi icin takmiyorum. 15 dk sonra kaldirip ya omzuma veya kucahimda ters dondurup gazini cikartiyosam yatagin uzerine bez koyuyorum. Ama bende uyum hastaligi var. Ustu degisecekse muhakak alti coraplari degisecek

Ilk kez duyuyorum bu zeka kartlarini benim bebegim 7 aylik biraz bilgi verir misiniz

Bende bu aylarda bebegimle neler yapabilirim. Nasil saglikli vakit geçirebiliriz diye arastirdim. Nette gordum okudum aklima yatti acikcasi.
Sevgilibebek.com u okumani tavsiye ederim canim
0-6 ay renksiz. 7 ayliksa bebegin 0-12 ve 6-12 yi almani tavsiye ederim

Orumcek dusunuyorum bende ama.cogu doktor onaylamiyormus bakalim.soracagim.. suanda degusik kumaslar ve poset veriyorum eline posete bayiliyor cingirakla da biraz ugrasiyor tamam :-) buyudukce daha fazla sey ilgilerini cekecek(yani insallah:-) ) ozaman biraz daha kolay oyalanir sanki..
Ben yaninda olmadigim zaman ciglik cigliga agliyor maalesef yanlizliga hic tahammulu yok..birde o kadar kipirdakki gorseniz:-) bir salise eller ayaklar durmuyor surekli donuyor geri donemeyip.yoruluyor :-)
Maşallah canım gittikçe tatlılıkları artıo bazen uzun uyursa özlüyorum oğlumu Rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah ve yavrularımızı da bize bağışlasın amin :) birde eline poşet verirken bağlayıp veriyorum ortasından Allah korusun başına geçirir nefes alamaz gerçi o kadar uzun yalnız kalmıyor ama olsun önlem yinede aklında olsun

Ben de edebiyat ogretmeniyim,hep özelde calistim,evlendikten sonra ara verdim,ardindan bebek oldu,bu sene kpss ye girecegim.aksamlari 10-12 arasi calisabiliyorum sadece.insallah olur
Ben de 8 yil ozelde calistim.esim doguya atandi.1 yil da ücretli yaptim burda.gecen sene hamileydim calismadim bu sene de bebek var calisamiyorum.ben seneye biraktim.seneye batiya gidiyoz.anca dersaneyle olur benim.sizlere basarilar.Allah azim versin kolay gelsin size

Slm kızlar :) epeydir yazamıyorum umarın herkes ve tüm bebekler iyidir :) o kadar yoğunum ki 2 çocuklu olmak hem güzel hem zormuş. Büyük oğlum okula gidiyor. Onu okula getir götür. Yemek hazırla, ev işleri, market alışverişleri derken o kadar yoruluyorum ki... Kendine ayıracak 5 dk Zamanım kalmadığından foruma da giremiyorum :KK43: gece bebeği emzirmeye kalkmışken uykumdan azıcık feragat edip sizlere yazıp azıcık sosyalleşeyim dedim :) biz tam 5,5 aylık olduk teyzeleri :) 4 aylıkkende sünnet olduk. 2 gün önce ilk dişimiz çıktı :) alt ön sol dişimiz :) ek gıdaya tam 6 aylık olunca başlayayım diyordum ama dişimizde çıkınca artık başlayayım dedim. Az demek istemiyorum düşünce gücümle iyice sütümü azaltmamak için ama gerçektende sütüm az. Bebeğim kilo alamıyor gibi geliyor. Net 7.300 gram. Kilosu azmı sizce? Dün ek gıda olarak ilk koyu kıvamlı mama kıvamında tarhana çorbası verdim. Annem pişince içine birazda süt koy demişti ama koymadım. Siz inek sütü kıllanıyormusunuz? Başka ek gıda olarak ne verebilirim? Ek gıdaya yeni başlayanlar için sebze çorbası tarifiniz varmı? İlk 1 hafta falan tatlı şeyler vermek istemiyorum sonra tatsız sebze gibi şeyleri beğenmez diye.ilk hangi meyveleri veriyorsunuz? İkinci çocuğum ama herşeye sıfırdan başlıyor gibiyim :) sorularıma cevap verecek olan tüm arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim:) tüm bebeklere ve sizlere iyi geceler, iyi uykular diliyorum :) bende uyumaya kaldığım yerden devam edeyim. Bizim bebiş 6 da uyanıp benim mesaimi başlatmadan dinleneyim biraz daha....

valla bizimki 9 kasımda tam 6 aylık olacak. ne diş var, ne de bi belirti. tembel bizim oğlan.
ilk sebzelerle başlayın diyorlar. kabak, patates, havuç çorcası yapabilirsin. eline salatalık ver, kemirsin. çok hoşuna gidecektir. ben şuan sadece emziriyorum. arada yoğurt veriyorum

Merhaba kizlar. Evlatlar ne tatli degil mi? Oglumdan zaman bulup giremiyorum. Ise baslamadim henuz. 30 nisan dogumluyuz ve ocak ayinda baslamak istiyorum ise,cunku oglum daha cok kucuk. Bu arada gecen hafta 8500 kilo olmusuz. Anne sutu mama ve 4 bucuk ayliktan beri ek gidayla yola devam ediyoruz. Sabah kahvaltisi olarak ceyrek yumurta sarisini 2 yemek kasigi ihlamurla islatarak aciyorum. 1 tatli kasigi labne peynirimiz var,bir cay kasigi pekmez ve bir cay kasigi tereyagini karistirip hepsini bulamac yapmadan veriyorum. Tatlarina ayri ayri alissin istiyorum. Kasik mamalarini sevemedi oglum. Bebe biskuvisi taraftari olmadigim icin vermiyorum. Ogleye dogru ya armut muz puresi yada elma erik puresi veriyorum. Ogleden sonra sebze corbamiz var. Havuc irmik patates ana malzeme, icine bezelye karnibahar brokoli kereviz maydanoz kabak bunlari her gun iki sebze olaram ana malzemeyle 35 dk 1 bucuk bardak suda hasliyorum, blender yasak oldugu icin tel suzgecten ezerek kati muhallebi kivaminda olacak sekilde veriyorum. Bazen aksamlari yogurt yediriyorum. Yogurdu ne yapsam sevemedi. Corbayi ve meyveyi ogun olarak veriyorum. Diger zamanlar anne sutu ve mama aliyor. Hala oturamiyoruz. Destekli de oturamiyor. Ama fir fir donuyor. Sirtustinden yuzustu. Yuzustunden sirtustu. Ordan oraya yer degistiriyor. Oldugu yerde yer degistiriyor. Kan damlasini ve dviti hergun 4er damla veriyorum. Sabah en gec 7de ayaktayiz. Ogleden once 1 saate yakin, ogleden sonra 3 kere 1 saate yakin uyuyoruz. Aksam 8-9 gibi yatip hemen hemen 3 saatte bir beslenmek icin kalkiyoruz. Aklima gelenler bunlar. Hepimizin evlatlarina saglik versin rabbim.
benim oğlum desteksiz oturuyor. ben anne sütü ağırlıklı besliyorum. ama obura ne versem yiyor maşallah :))
allah sağlık versin prensine. kocaman ısır benim yerime

Bebeklerinizin giysilerini ayrı mı yıkıyorsunuz?
Peki deterjan kullanıyor musunuz arkadaşlar??
evet ayrı yıkıyorum. Hacı Şakir sabun tozu kullanıyorum. Birlikte yıkamak içime sinmiyo eşim iş yerinden gelince eşyaları kirli oluyo baya bi. mesela ben hastanede, metroda oturduysam biryere o eşyalarla yıkamak içime sinmiyo ne de olsa en fazla 40 derecede yıkanıyo renkliler. çok mu takıntılıyım bilmiyorum

Kızlar günaydın.. Nasılsınız? Yavaş yavaş foruma dönmeler başlamış.. Ben de özledim sizleri.. Benim oğlum 5.5 aylık oldu pek bi sıkıntımız yok çok şükür.. Yeni yeni ek gıdaya başlıyoruz ama iki gündür bi sıkıntımız var, ben en başından beri anne sütü ve mama veriyorum ama iki gündür bebeğim asla mama yemiyor.. Aç yemek istiyor ama mamayı verince deliriyor resmen, ittiriyor biberonu, midesi bulanıyor.. Ne yapabilirim bu durumda? Nasıl beslemem gerek..
hoşgeldin.
nasılsın canım
ek gıda veriyosan: ek gıda ve sütünle devam etsen

Bana yardım edin ya napcam bebeğim 5 aylık bu ay 300 gr aldı Dr az dedi. İdrar tahlili istedi veremedim yapmadı ogleden sonra almiyolar. Hafta sonu yaptırın acilde pztsi bakım dedi. Mama vermek istemiyorum BebeğiMe. Gece çok sık uyanıyor du acaba yetmiyo mu diyodum tartilinca anladım kesin olarak
dr sa saçmalamış ama. kilo iyi bişey değil ki. zaten 5 aydan sonra az alıyorlar. benim çocuk çok obur olmasına rağmen 500 gr aldı. düşün artık

Kızlar ya rica etsem bir kaç kişi bebeğine bir günde ne yediriyor ne kadar yediriyor yazabilir mi? Miktar da yazarsanız sevinirim.. Benim oğlum bu ara az yiyor da acaba ben mi büyütüyorum olayı..
9 kasımda 6 aylık olacak tosun paşam.
genelde emziriyorum. yoğurt veriyorum.
havuç, kabak ve ptatesi haşlıyorum. çok az yağ koyuyorum. blenderdan geçiriyorum sebze çorbası olarak veriyorum. çok nadir kavanoz püreleri veriyorum. muza aşık resmen maymunum. ama yine de ağırlıklı emziriyorum.
desteksiz oturuyor. hala dişimiz yok :)

Kizlar bebekleriniz donmeye basladi mi. Biz 15 mayis dogumluyuz henuz kendi kendine donemiyor. Ayaklarini da tutmuyor elleriyle ustune de sadece sinirlenince basiyo. Yattigi yerde cok hareketli surekli elleri kollari oynuyor ama dinme ibaresi felan yok. Kayinvalide ayaginin ustune basmiyo doktora bi sorarsiniz dedi ama bilemiyorum ki erken mi daha acaba ?
canım her bebek farklı benim kızım da sadece sol tarafına dönüyo yüzüstünden sırtüstüne geçemiyo. bebeğim dönmüyo diye yazmıştım burda, bir arkadaş yazmıştı dönmesi için pratik yaptır diye. eşim dönsün diye destek oldu nasıl dönceğini gösterdi, koluna yada bacağına destek verdi. öyle öyle soluna dönüyo. sen de arada bir pratik yaptır canım

Kizlar ben kizimi oyalamakta cok zorluk cekiyorum sizde oylemisiniz..kendi kendine bes dk bile oyalanmiyor hep kucak istiyor etrafi gezecegiz yaratici olup yeni oyunlar bulacagim sarki soyleyecegim dans edecegiz falan :-) cok eglenceli ama bazen yoruluyorum.. oyun halisinda bile durmuyor..nasil oyalanirki bu bebe kendi kendine :-)
canım bizimki çizgi fimleri çok seviyor. reklamlardan gözünü ayırmıyo. ha fazla izletme ama

evet ayrı yıkıyorum. Hacı Şakir sabun tozu kullanıyorum. Birlikte yıkamak içime sinmiyo eşim iş yerinden gelince eşyaları kirli oluyo baya bi. mesela ben hastanede, metroda oturduysam biryere o eşyalarla yıkamak içime sinmiyo ne de olsa en fazla 40 derecede yıkanıyo renkliler. çok mu takıntılıyım bilmiyorum
Seni cok iyi anlıyorum bende çamaşır konusunda hassasım. ..

Henüz birlikte yıkamak için çok erken çünkü bağışıklık sistemi zayıf..

dr sa saçmalamış ama. kilo iyi bişey değil ki. zaten 5 aydan sonra az alıyorlar. benim çocuk çok obur olmasına rağmen 500 gr aldı. düşün artık
Benim bebeğim de aynı. Çok iştahlı. Ama bu kadar aldı az dedi. Ben yine de emzirmeyi devam etcem. Mama vermem ya :(

kızlar bizde 17 mayıs dogumluyuz dun dr.umuz yavas yavas ek gıdaların tadımına baslıcagımızı soyledi aranızda başlayanlar varmı ? yogurt nasıl mayalayalım hangi sütle ? meyve suyunu ve sebze corbasını gunlukmu hazırlıcaz mutlaka?

Back