• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar bebekleriniz donmeye basladi mi. Biz 15 mayis dogumluyuz henuz kendi kendine donemiyor. Ayaklarini da tutmuyor elleriyle ustune de sadece sinirlenince basiyo. Yattigi yerde cok hareketli surekli elleri kollari oynuyor ama dinme ibaresi felan yok. Kayinvalide ayaginin ustune basmiyo doktora bi sorarsiniz dedi ama bilemiyorum ki erken mi daha acaba ?

Canım internette araştır istersen bu ayda bebeklerin ayaklarina basmamasi normal diye okumuştum.
Bak benim kızım 28 nisan doğumlu dönüyor ama elini kurtaramiyor yüz üstü döndü mu sırt üstü donemiyor
Her şeyin zamanı var..
Hiç endiselenme ..
Döner zamanla.
Zamanı gelince yürüyecek de..
Koşacak da...konuşacak da Allahın izniyle takılma böyle şeylere. ..
Ha diyorsan canım çok sıkılıyor bu duruma doktora gittiğin zaman dile getir canım benim. . Kuzuyu da öp yerime :)

Biz 26 Mayıs doğumluyuz. Dönmeyi bırak yuvarlana yuvarlana odayı dolaşıyor. Normal değil diyor herkes demek ki sizinki normal :) basıyor ayaklarının üstüne hatta ben hiç ağırlık vermiyorum kendisi dimdik duruyor.
Oda normal canım dr un dediği her cocuk farklıdır masallah evladına

Canım internette araştır istersen bu ayda bebeklerin ayaklarina basmamasi normal diye okumuştum.
Bak benim kızım 28 nisan doğumlu dönüyor ama elini kurtaramiyor yüz üstü döndü mu sırt üstü donemiyor
Her şeyin zamanı var..
Hiç endiselenme ..
Döner zamanla.
Zamanı gelince yürüyecek de..
Koşacak da...konuşacak da Allahın izniyle takılma böyle şeylere. ..
Ha diyorsan canım çok sıkılıyor bu duruma doktora gittiğin zaman dile getir canım benim. . Kuzuyu da öp yerime :)
Evet basmayla ilgili bende okumuştum doğduğunda bassa bıle büyüdükce unutabiliolar sonradan yine basıolar hiç dert etmesin arkadaş bencede

Oda normal canım dr un dediği her cocuk farklıdır masallah evladına
Kesinlikle canm ben burda doğruyu söyledim arkadaş hemen parladı. Her çocuk bir değil. Allah razı olsun Rabbim evlstlarimizi bize bagislasin

Kızlar oğlumda hafifden ağız etrafı ve içinde kırmızı sulu döküntüler oldu. Sonra bacaklarıda hafif dışarı attı. El,ayak,ağız hastalığı olmuş. İli gün sonra geçti. Ama sonra bende bir gariplikler başladı. Karın sırt parmak uçlarında ağrı be zonklama. Sonra avuç içlerim döktü. Ayaklarım ağız çevrem. Ateşlendim. Meğer ondan bana geçmiş. Şuan kaşıntım çok fena. Sanırım salgın var. Biz dışarı çıkmadık ama misaiflerden geçti sanırım. Allahtan oğlum hafif atlattı. Dikkat edin

Kızlar oğlumda hafifden ağız etrafı ve içinde kırmızı sulu döküntüler oldu. Sonra bacaklarıda hafif dışarı attı. El,ayak,ağız hastalığı olmuş. İli gün sonra geçti. Ama sonra bende bir gariplikler başladı. Karın sırt parmak uçlarında ağrı be zonklama. Sonra avuç içlerim döktü. Ayaklarım ağız çevrem. Ateşlendim. Meğer ondan bana geçmiş. Şuan kaşıntım çok fena. Sanırım salgın var. Biz dışarı çıkmadık ama misaiflerden geçti sanırım. Allahtan oğlum hafif atlattı. Dikkat edin
Çok geçmiş olsun canım uyarı için teşekkür ederim

Dr a gittinizmi? Ihmal etmeyin

Bebeklerinizin giysilerini ayrı mı yıkıyorsunuz?
Peki deterjan kullanıyor musunuz arkadaşlar??

Bende 0-6 , 0-12 , 6-12 zeka kartlarini aldim.
Hergun zeka kartlarini gosteriyorum. Ilgisini cekti, sikilinca birakiyorum. Ins ise yarar.
Masal kitabi aldim. Onume oturtup sesli okuyorum, sonra da "hadi oglum anlat bakim" diyorum :KK48:
işe yarayacağına eminim öncelikle ilginizi ve sevginizi kattığınızda ve bol bol sarıldığınız da çocukların duygusal ve zeka gelişimlerinin yaşıtlarına göre çok daha olumlu geliştiğini okumuştum

Örümcek denesen bizde çoğu zaman kucakta gezerek vakit geçiriyoruz kanguruyla evi süpürdüğümü bilirim :) örümcek biraz rahatlattı bizi bir de değişik dokulu eline alıp inceleyebileceği şeyler bizde bazen bi havuç,pırasa bazen bi paketli cep selpağı bazen değişik renkte yastıklar kumanda biraz ilgisini çekip beni rahatlatıyor birde çok aşırı ağlamayınca oğlum görünmeyip uzaktan izliyorum beni ayakta gördümü herşeyi atıp kucak istiyor bazen mızlanmasına kulak tıkıyorum hemen müdahale etmiyorum bazen yanına gidip onunla konuşuyorum bak annenin işi var sen bu çıngırakla oyna diip sakinleştiriyorum oyalanacağı şeyi eline tutrurup yanından uzaklaşıyorum kucaklamadan eskiye göre biraz daha iyi çok şükür tabi en fazla 15 dk oyalanıyo tek başına o zamanda üstünü soyduğum zaman hala alışamadı giyinmeye eşofmanını çoraplarını çıkartıp yanına uzandım mı ohh en bi sevdiği şey
Orumcek dusunuyorum bende ama.cogu doktor onaylamiyormus bakalim.soracagim.. suanda degusik kumaslar ve poset veriyorum eline posete bayiliyor cingirakla da biraz ugrasiyor tamam :-) buyudukce daha fazla sey ilgilerini cekecek(yani insallah:-) ) ozaman biraz daha kolay oyalanir sanki..
Ben yaninda olmadigim zaman ciglik cigliga agliyor maalesef yanlizliga hic tahammulu yok..birde o kadar kipirdakki gorseniz:-) bir salise eller ayaklar durmuyor surekli donuyor geri donemeyip.yoruluyor :-)

Bebeklerinizin giysilerini ayrı mı yıkıyorsunuz?
Peki deterjan kullanıyor musunuz arkadaşlar??

Evet ayri yikiyorum.ilk dalin granul sabun almistim.o bitince dalan aldim.burdan duymustum
Dalan dan cok memnunum. Hatta kendi camasirlarimiz icin bebek hipoalerjenik yumusatici aldim.onu kullaniyorum.sonucta kucagimiza aliyoruz.tavsiye ederim

Sonett ve Sodasan organik ürünlerini kullanıyorum tavsiye ederim.Hem çamaşır,hem bulaşık hem tüm ev temizliğinde.

Back