2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
2 gündür öksürüyor ilaç vermek istemiyorum ama gitgide üzerine artar diye korkuyorum yarın sabah dr randevu aldım. .
Bende doğal yollarla nasıl hafiflete bilirim diye düşünüyorum.. Tavsilerin icin teşekkür ederim.

Bebeğin için geçmiş olsun. Bu kış zor geçecek sanırım

Ben blender kullanmiyorum ama suzgecten geciriyorum kasikla ezerek.aslinda puturlu vermek en iyisi ama oguruyo napayim
Evet putur pütür oluyor ve yerken zorlanıyor bu yuzden yemek istemiyor yeme alışkanlığı kazansın derken zorla yememe alışkanlığı olacak

Yine beni aydınlatan ve sütüm için verdiğim çabaya değidiğini hissettiren bir paylaşım. Seviyorum sizi

Selam anneler. Bebeği soğuk algınlığı olup öksürük olan var mı?
bizim 2 hafta once oldu.cok korktum oksuruk bi girdimi cikmaz diye ama neyseki 1 haftada gecti.ben en badindan beri cocugu fazla giydirmicem sicaga alistirmicam dir dururdum ama oksurmeye baslayinca o soyledigim sozleron hepsini yuttum mumkun oldugunca sicak tuttum ama terketmeden tabiki ve 1 hafta hic disari cikarmadim cok sukurki gecti

merhaba mayis anneleri.artik bebeler buyudu ve ek gida sorunuda gundeme geldi.ne guzeldi sadece anne sutu aciktimi daya memeyi.. simdi ek gidaya gectik bizde ama cok zor.ilk 1 hafta sadece 1 turk kahvesi fincaninin yarisi kadar yogurt yedirdim simdi biraz arttirdim.sonra seftali verdim cam rendede gecirdigim icin puturlu oldu ogurdu yiyemedi.bugunde 1 kabak 1 havucu hasladim blendirdan gecirdim cirba kivaminda onu yedirmeye calistim ama yemegi hic becereniyo herseyi diliyle ittiriyo.burda bazi anneler yumurta sarisi pekmez armut falan veiyomus siz cok cesarwtlisiniz biz biraz yavas gidiyoruz.yutmayinca miralim bozuluyo sizin cocuklar yutuyomu.

bide bugun 1 kabakla 1 havucu hasladim blendirdan gecirdim corba kivsminda oldu azicik bisey yedirebildim onu dolaba koysam birazda yarin yedirsem olurmu yoksa hergun tazemi yapmak zorundayim?

Mrb arkadasim. Ben meyve suyuyla hic baslamadim. Meyveyi cam rendeden rendeleyerek verdim hep.armutun lifleri oluyor onlara dikkat et bogazina takilabiliyo. Kahvalti sebze puresi ve meyve puresini ogun olarak versigimde mama vermiyorum. Arda kalan zamanlarda emzirip mama veriyorum. Bizim obur 3 yada en gec 3 bucuk saatte bir acikiyor. 150 yada duruma gore 120 cc mama tuketiyor her ictiginde. Baska merak ettigin birsey varsa cevaplarim

Ek gidaya once sebze puresiyle basladim. Havuc irmik patates ana sebze. Bunun yanina once bezelye olmak uzere maydanoz kereviz brokoli ve karnabahari 3 er gun arayala ekleyerek verdim. Ilk basta 3 yemek kasigiyla baslayip hergun bir tatli kasigi artirarak verdim. Simdi bir kase yiyor ve doyuyor. Meyve puresi de ayni sekilde. Simdi 2 meyve rendesiyle doyuyoruz.

Kahvalti sebze meyve pureleri bunlarin aralarinda mama veriyormusun? Ornek bir gunluk tahmini beslenmenizi yazarmisiniz? Hangi satlerde mama hangi saatlerde ek gidagibi..Meyve pure olarak veriyoim.bende artik. 3 gun elma verdim 3 gun armut. Yogurda gecicem yarin. Artik bir ogun oalaraak meyve puresi verebilirim herhalde o ogundeki mamayi kaldirayim. Bir ogun miktariniz ne kadar meyve yogurt vs. Kahvalti menunuzude merak ettim. Cok oldu galiba

Meyve miktari ne kadar bir ogunde. 2 tam meyveyi yiyebiliyormu

Geçmiş olsun benim bebeğim hastalandı öksürüo hala arada 2 hafta olmuştur daha geçmedi peditus ve burun spreyi kullandım ateşlenmedi bi de ıhlamur içti az miktarda
Tesekkür ederim. Benim bebegimde önce nezle oldu aferin şurup verdim tam azaldı geçti dedim öksürük oldu 2 gündür baya baya öksürüyor özelliklede geceleri artıyor yarın sabah dr götüreceğiz.. Antibiyotik vermesinden korkuyorum.
Senin bebeğine de geçmiş olsun . Allahım şifa versin.

Ek gidaya başlamak zorlu bir süreç bebekler için...
Maşallah senin bebeğin yemesi çok iyi güzel alışkanlık edinmiş

ben de aynı şekilde düşünüyordum, yutamaz diyordum, ama tadını sevdiği şeyi yediğini göreceksin hatta bizimki elimizi tutup çekiyor, kabak ve havuçu tek başına haşladım hiç sevmedi, hele kabağı ağzına sokmadı ama sebze çorbasına bayıldı et yalatıyorum nasıl bayılarak yalıyor, kıymalı sebze çorbası favorisi şuan, elmayı kaşıkla sıyırdım yedi, bende 3 aylık bebeklerin herşeyi yediğini duyunca cesaret almıştım, yedirmemekle hata etmişim çünkü 5. ayda sadece 250 gr aldı boyu da uzamadı, sütüm yetersiz gelmeye başlamıştı o yüzden bebeğin ihtiyaçlarına dikkat etmeni tavsiye ederim

Kizlar bu de 15 mayis dogumluyuz yavas yavas ek gidaya geciyoruz. Ben de gunde 1 ogun sebze puresi veriyorum. 2 sebzeli yapiyorum bi tanesi havuc oluyor. Havuc kabak, havuc brokoli , havuc patates ve havuc ispanak denedim. En sevdigi havuc patates oldu. Once hasliyorum sonra blenderdan geciriyorum. Biraz kendi sutumden ekleyip sulandirip en sonda biraz zeytin yagi katip veriyorum. Keyfine gore bazen bi kaseyi bitiriyor bazen bitirmiyor bitirmesse yarim saat sonra bi 60 cc mama veriyorum. Bir arkadas sormus ben kendi rutinimi anlatayim. Oncelikle gece 11 den sonra mama vermiyorum. Sabaha kadar sadece beni emiyor 2 3 kez uyaniyor. Sabah 8.30 da kalkiyoruz beni emiyor. 10 da tekrar beni emiyor ben 12 12.30 gibi corbasini iciyor hepsini bitirirse mama yok. 15.30 gibi 150 cc mama yiyor. 18.30 gibi beni emiyor. 21.30 gibi 150 cc mama ve 11 12 gibi beni emip uykuya geciyor. Saatlerde bazen degisiklik olsa da genellikle bu sekilde ilerliyoruz. Ben meyveyi tattiriyorum ogun olarak simdilik vermem ama tatli birseyi de ogun olarak vermem gibi geliyor. 6 ay dolduktan sonra sabah kahvaltisina da baslayacagim ve corbayi ogle aksam olarak 2 ye cikarip mama yi gunde 1 e indirebilirim diye dusunuyorum. Yeme ile ilgili simdilik pek bir problemimiz yok insallah olmaz da en son 15 inde kontrole gitmistim 5. Ayi doldugunda, kilosu 8300 civarindaydi. Bakalim herkes kendi bebeginin istegine gore elinden gelenin en iyisini yapmaya calisiyor umarim bebislerimiz saglikli mutlu huzurlu buyurler.

Kizlar ben kizimi oyalamakta cok zorluk cekiyorum sizde oylemisiniz..kendi kendine bes dk bile oyalanmiyor hep kucak istiyor etrafi gezecegiz yaratici olup yeni oyunlar bulacagim sarki soyleyecegim dans edecegiz falan cok eglenceli ama bazen yoruluyorum.. oyun halisinda bile durmuyor..nasil oyalanirki bu bebe kendi kendine

Bizimki eline , bazen 1 saat falan, bazen oyuncakla uğraşıyor, karnı toksa, uykusu yoksa oynar, ama kaliteli vakit geçirmek önemli dans etmek şarkı söylemek, beraber oyun oynamak gezmek gerekiyor, biz bunları da bolca yapıyoruz

Sabah 8 gibi uyaniyor. Bir cay kasigi tereyagi ve bir cqy kasigi pekmezi karistiriyorum,ceyrekten fazla yumurta sarisini 3 yemek kasigi ihlamurla eritiyorum, 8li pakette labne peyniri almistim pinarin migrostan, onun da hemen hemen bir pakete yakinini veriyorum, 5-6 yemek kasifi ihlamur veriyorum birde. Kahvalti menumuz bu. Ortalama 3 saat sonra 150-135 cc duruma gore mama veriyorum. Tekrar 3 saat kadar sonra bir kase dolusu sebze puresi. Yine 3 saat sonra mama. Ve 3 saat sonra da 2 tam meyve puresi(1 butun elma ve 1 butun erik- yada bor butun armut ve yarima yakin muz) bazen bir meyveyi yogurtla karistirip bir kase olacak sekilde veriyorum. Mama verdigimde emziriyorum ayni zamanda. Ama sutum cok com cok az. Ne alsa kar diorum yine de. Ek gidalar bu kadar hayatim

Oyle tabiki ama herseyden cok cabuk sikiliyor..cogu zaman yemek bile yapamiyorum az kollarim dinlensin istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…