- 3 Temmuz 2015
- 3.460
- 5.684
- 158
2 gündür öksürüyor ilaç vermek istemiyorum ama gitgide üzerine artar diye korkuyorum yarın sabah dr randevu aldım. .benim oğlumda var 1 haftadır öksürük var ama doktor akciğere inmemiş dedi, biz de sadece tıkanınca ve çok hırıldayınca deniz suyu verip burnunu çektiriyoruz ve soğuk buhar veriyoruz, bir de bol sıvı vermeye başladım elma armut havu suyu veriyorum, ıhlamur veriyorum ılık ılık içince faydası oluyor, ilaç kullanmadan atlatmaya çalışıyoruz
Evet putur pütür oluyor ve yerken zorlanıyor bu yuzden yemek istemiyor yeme alışkanlığı kazansın derken zorla yememe alışkanlığı olacakBen blender kullanmiyorum ama suzgecten geciriyorum kasikla ezerek.aslinda puturlu vermek en iyisi ama oguruyo napayim
Yine beni aydınlatan ve sütüm için verdiğim çabaya değidiğini hissettiren bir paylaşım. Seviyorum siziMerhaba bence de endişelenmene gerek yok. 300 gr az değil doktorlar mama tavsiye ediyorlar genelde. Anne sütü alan bebek çok daha fazla uyanacaktır geceleri. Benim oğlumun kilo alımı normal ama 7/24 açık büfe şeklindeyiz.
Oku istersen.
Anne Sütü ve Sirkadiyen Ritm...
Yenidoğan bebeğin ilk 6 ayında en önemli şeyin beslenme ve uyku olduğu düşünülür. Evet, bu doğrudur ancak bu faktörlerin niceliğine değil niteliğine önem vermek gerekir. Yani, "bebek uyudukça büyür; uzun uyuması gerekir" gibi düşünceler, insan yavrusunun bilişsel ve fizyolojik gelişim faktörlerini dikkate almayan düşüncelerdir.
Pek çok anne, formül süt takviyesinin bebeğini daha tok tuttuğunu ve daha uzun uyuttuğunu düşünür. Bu bir bakıma böyle olur; evet, formül süt ile beslenen bebeğin sindirimi anne sütüne kıyasla daha uzundur(fakat bu durum sindirim sistemini yorar)ve evet, inek sütü proteininin uzantısı olan casomorphin uyuşturur ve uyutur(fakat bu uyuşarak uyumadır).
Anne sütü alan bebekler ise 24 saatlik doğal günlük ritme; yani, sirkadiyen ritme çok kolay adepte olurlar. Çünkü annenin sütü sirkadiyen ritme uyum sağlayıcı, gün ve gece ekseninde değişen içeriklere sahiptir. Günün hangi saatinde uyunur, gecenin hangi satinde uyunur ve bu uyku ve uyanıklık aralarında bebeğin besin ve hormon ihtiyaçları nelerdir; anne sütü işte bunların hepsinin ayarlamasını muhteşem yapar. Örneğin akşam saatlerinde annenin sütünde melatonin düzeyleri yükselir. Melatonin hormonu, uyuma-uyanma dengesini ayarlar, sindirim sistemi ve düz kaslar üzerinde dinlenme etkisi yapar. Bebeğin büyüme faktörleri aktive olur. Ayrıca daha dingin ve daha stressiz bir uyku uyurlar; daha iyi dinlenir, bu nedenle de daha çabuk uyanırlar. Anne sütü alan bebekler yaklaşık 2-3 ay içinde sirkadiyen ritme uyum sağlarlar; yani gündüzleri yeterli aralıklarda uyur ve yeterli aralıklarda da uyanık ve canlı kalırlar. Geceleri daha dengeli REM düzeyleri gösterirler. Yani, anne sütü alan bebekler sadece acıktıkları için daha kısa uyumaz, daha iyi dinlendikleri için kısa uyurlar.
Bu nedenle "anne sütü alan bebeğim almayan bebeklere oranla daha az uyuyor, gece daha sık uyanıyor" diye endişe etmeyin. Sizin sütünüz bebeğinizin sadece besin ihtiyaçlarını değil uyuma ve uyanma ihtiyaçlarını da organize eder. Ve bebeğiniz genetik faktörleri de gözönüne alarak ne kadar uyuması gerekiyorsa o kadar uyur. İlk 6 ay bebeklerin geceleri 2-3 saat aralıklarla uyanmaları son derece normal ve sağlıklıdır. Gece saatlerinde anne sütü yoğun büyüme faktörleri içerir ve bebeğimiz bu faktörleri almak için ayına uygun sirkadyen ritmi takip eder. Kısacası, fizyolojimizin doğası yavrumuzun büyümesi ve gelişmesi için tüm ayarlamaları mükemmel yapmıştır. Siz yavrunuza kulak verin, o size tüm ihtiyaçlarını fısıldayacaktır...
//Ref.: 1. de Weerd AW et al. (2003) The developtment of sleep during the first months of life.
2. Ardura J et al. (2003) Emergence and evolution of the circadian rhythm of melatonin in children. //
bizim 2 hafta once oldu.cok korktum oksuruk bi girdimi cikmaz diye ama neyseki 1 haftada gecti.ben en badindan beri cocugu fazla giydirmicem sicaga alistirmicam dir dururdum ama oksurmeye baslayinca o soyledigim sozleron hepsini yuttum mumkun oldugunca sicak tuttum ama terketmeden tabiki ve 1 hafta hic disari cikarmadim cok sukurki gectiSelam anneler. Bebeği soğuk algınlığı olup öksürük olan var mı?
Geçmiş olsun benim bebeğim hastalandı öksürüo hala arada 2 hafta olmuştur daha geçmedi peditus ve burun spreyi kullandım ateşlenmedi bi de ıhlamur içti az miktardaSelam anneler. Bebeği soğuk algınlığı olup öksürük olan var mı?
Mrb arkadasim. Ben meyve suyuyla hic baslamadim. Meyveyi cam rendeden rendeleyerek verdim hep.armutun lifleri oluyor onlara dikkat et bogazina takilabiliyo. Kahvalti sebze puresi ve meyve puresini ogun olarak versigimde mama vermiyorum. Arda kalan zamanlarda emzirip mama veriyorum. Bizim obur 3 yada en gec 3 bucuk saatte bir acikiyor. 150 yada duruma gore 120 cc mama tuketiyor her ictiginde. Baska merak ettigin birsey varsa cevaplarimMrb
Bizde anne sutu+mama aliyoruz. Ek gidaya yeni basladik. Elma suyu verdim ilk. Miktari artirdim 3 gundur veriyorum. Bugun armut vericem direk purenolarak versem olurmu acaba? Birde şu mama olayini nasil yapicaz. Bizimkisi 4 saatte bir mama yiyor. Ek gidada ogunlere baslayinca doyar zaten arada mama veriyorum demissiniz. Belli saatlerdemi veriyorsujuz? Ayrintili yazarmisiniz? Birde ek gidaya nasil basladiginizinozetle yazarsaniz cok sevijirim
Ek gidaya once sebze puresiyle basladim. Havuc irmik patates ana sebze. Bunun yanina once bezelye olmak uzere maydanoz kereviz brokoli ve karnabahari 3 er gun arayala ekleyerek verdim. Ilk basta 3 yemek kasigiyla baslayip hergun bir tatli kasigi artirarak verdim. Simdi bir kase yiyor ve doyuyor. Meyve puresi de ayni sekilde. Simdi 2 meyve rendesiyle doyuyoruz.Mrb
Bizde anne sutu+mama aliyoruz. Ek gidaya yeni basladik. Elma suyu verdim ilk. Miktari artirdim 3 gundur veriyorum. Bugun armut vericem direk purenolarak versem olurmu acaba? Birde şu mama olayini nasil yapicaz. Bizimkisi 4 saatte bir mama yiyor. Ek gidada ogunlere baslayinca doyar zaten arada mama veriyorum demissiniz. Belli saatlerdemi veriyorsujuz? Ayrintili yazarmisiniz? Birde ek gidaya nasil basladiginizinozetle yazarsaniz cok sevijirim
Kahvalti sebze meyve pureleri bunlarin aralarinda mama veriyormusun? Ornek bir gunluk tahmini beslenmenizi yazarmisiniz? Hangi satlerde mama hangi saatlerde ek gidagibi..Meyve pure olarak veriyoim.bende artik. 3 gun elma verdim 3 gun armut. Yogurda gecicem yarin. Artik bir ogun oalaraak meyve puresi verebilirim herhalde o ogundeki mamayi kaldirayim. Bir ogun miktariniz ne kadar meyve yogurt vs. Kahvalti menunuzude merak ettim. Cok oldu galibaMrb arkadasim. Ben meyve suyuyla hic baslamadim. Meyveyi cam rendeden rendeleyerek verdim hep.armutun lifleri oluyor onlara dikkat et bogazina takilabiliyo. Kahvalti sebze puresi ve meyve puresini ogun olarak versigimde mama vermiyorum. Arda kalan zamanlarda emzirip mama veriyorum. Bizim obur 3 yada en gec 3 bucuk saatte bir acikiyor. 150 yada duruma gore 120 cc mama tuketiyor her ictiginde. Baska merak ettigin birsey varsa cevaplarim
Meyve miktari ne kadar bir ogunde. 2 tam meyveyi yiyebiliyormuEk gidaya once sebze puresiyle basladim. Havuc irmik patates ana sebze. Bunun yanina once bezelye olmak uzere maydanoz kereviz brokoli ve karnabahari 3 er gun arayala ekleyerek verdim. Ilk basta 3 yemek kasigiyla baslayip hergun bir tatli kasigi artirarak verdim. Simdi bir kase yiyor ve doyuyor. Meyve puresi de ayni sekilde. Simdi 2 meyve rendesiyle doyuyoruz.
Tesekkür ederim. Benim bebegimde önce nezle oldu aferin şurup verdim tam azaldı geçti dedim öksürük oldu 2 gündür baya baya öksürüyor özelliklede geceleri artıyor yarın sabah dr götüreceğiz.. Antibiyotik vermesinden korkuyorum.Geçmiş olsun benim bebeğim hastalandı öksürüo hala arada 2 hafta olmuştur daha geçmedi peditus ve burun spreyi kullandım ateşlenmedi bi de ıhlamur içti az miktarda
Ek gidaya başlamak zorlu bir süreç bebekler için...Ek gidaya once sebze puresiyle basladim. Havuc irmik patates ana sebze. Bunun yanina once bezelye olmak uzere maydanoz kereviz brokoli ve karnabahari 3 er gun arayala ekleyerek verdim. Ilk basta 3 yemek kasigiyla baslayip hergun bir tatli kasigi artirarak verdim. Simdi bir kase yiyor ve doyuyor. Meyve puresi de ayni sekilde. Simdi 2 meyve rendesiyle doyuyoruz.
aynentatlım ya bakımları yapılmış geldiler
ben de aynı şekilde düşünüyordum, yutamaz diyordum, ama tadını sevdiği şeyi yediğini göreceksin hatta bizimki elimizi tutup çekiyor, kabak ve havuçu tek başına haşladım hiç sevmedi, hele kabağı ağzına sokmadı ama sebze çorbasına bayıldı et yalatıyorum nasıl bayılarak yalıyor, kıymalı sebze çorbası favorisi şuan, elmayı kaşıkla sıyırdım yedi, bende 3 aylık bebeklerin herşeyi yediğini duyunca cesaret almıştım, yedirmemekle hata etmişim çünkü 5. ayda sadece 250 gr aldı boyu da uzamadı, sütüm yetersiz gelmeye başlamıştı o yüzden bebeğin ihtiyaçlarına dikkat etmeni tavsiye ederimmerhaba mayis anneleri.artik bebeler buyudu ve ek gida sorunuda gundeme geldi.ne guzeldi sadece anne sutu aciktimi daya memeyi.. simdi ek gidaya gectik bizde ama cok zor.ilk 1 hafta sadece 1 turk kahvesi fincaninin yarisi kadar yogurt yedirdim simdi biraz arttirdim.sonra seftali verdim cam rendede gecirdigim icin puturlu oldu ogurdu yiyemedi.bugunde 1 kabak 1 havucu hasladim blendirdan gecirdim cirba kivaminda onu yedirmeye calistim ama yemegi hic becereniyo herseyi diliyle ittiriyo.burda bazi anneler yumurta sarisi pekmez armut falan veiyomus siz cok cesarwtlisiniz biz biraz yavas gidiyoruz.yutmayinca miralim bozuluyo sizin cocuklar yutuyomu.
Sabah 8 gibi uyaniyor. Bir cay kasigi tereyagi ve bir cqy kasigi pekmezi karistiriyorum,ceyrekten fazla yumurta sarisini 3 yemek kasigi ihlamurla eritiyorum, 8li pakette labne peyniri almistim pinarin migrostan, onun da hemen hemen bir pakete yakinini veriyorum, 5-6 yemek kasifi ihlamur veriyorum birde. Kahvalti menumuz bu. Ortalama 3 saat sonra 150-135 cc duruma gore mama veriyorum. Tekrar 3 saat kadar sonra bir kase dolusu sebze puresi. Yine 3 saat sonra mama. Ve 3 saat sonra da 2 tam meyve puresi(1 butun elma ve 1 butun erik- yada bor butun armut ve yarima yakin muz) bazen bir meyveyi yogurtla karistirip bir kase olacak sekilde veriyorum. Mama verdigimde emziriyorum ayni zamanda. Ama sutum cok com cok az. Ne alsa kar diorum yine de. Ek gidalar bu kadar hayatimKahvalti sebze meyve pureleri bunlarin aralarinda mama veriyormusun? Ornek bir gunluk tahmini beslenmenizi yazarmisiniz? Hangi satlerde mama hangi saatlerde ek gidagibi..Meyve pure olarak veriyoim.bende artik. 3 gun elma verdim 3 gun armut. Yogurda gecicem yarin. Artik bir ogun oalaraak meyve puresi verebilirim herhalde o ogundeki mamayi kaldirayim. Bir ogun miktariniz ne kadar meyve yogurt vs. Kahvalti menunuzude merak ettim. Cok oldu galiba
Oyle tabiki ama herseyden cok cabuk sikiliyor..cogu zaman yemek bile yapamiyorum az kollarim dinlensin istiyorumBizimki eline , bazen 1 saat falan, bazen oyuncakla uğraşıyor, karnı toksa, uykusu yoksa oynar, ama kaliteli vakit geçirmek önemli dans etmek şarkı söylemek, beraber oyun oynamak gezmek gerekiyor, biz bunları da bolca yapıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?