• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Saol Canım ya benimki uykuda da yemiyor, başka şey verince yiyor ama mamayı hiç kabul etmiyor.. Bugün gidip kaşık maması alayım diyorum inşallah onu yer.. Aç yemek istiyor ama mamayı istemiyor.. Zaten zayıf bi çocuktu iyice zayıflayacak diye korkuyorum..
Bence de kaşık mama verebilirsin ya da meyve sebze püresi ve yoğurt

Bana yardım edin ya napcam bebeğim 5 aylık bu ay 300 gr aldı Dr az dedi. İdrar tahlili istedi veremedim yapmadı ogleden sonra almiyolar. Hafta sonu yaptırın acilde pztsi bakım dedi. Mama vermek istemiyorum BebeğiMe. Gece çok sık uyanıyor du acaba yetmiyo mu diyodum tartilinca anladım kesin olarak

Merhaba kizlar. Evlatlar ne tatli degil mi? Oglumdan zaman bulup giremiyorum. Ise baslamadim henuz. 30 nisan dogumluyuz ve ocak ayinda baslamak istiyorum ise,cunku oglum daha cok kucuk. Bu arada gecen hafta 8500 kilo olmusuz. Anne sutu mama ve 4 bucuk ayliktan beri ek gidayla yola devam ediyoruz. Sabah kahvaltisi olarak ceyrek yumurta sarisini 2 yemek kasigi ihlamurla islatarak aciyorum. 1 tatli kasigi labne peynirimiz var,bir cay kasigi pekmez ve bir cay kasigi tereyagini karistirip hepsini bulamac yapmadan veriyorum. Tatlarina ayri ayri alissin istiyorum. Kasik mamalarini sevemedi oglum. Bebe biskuvisi taraftari olmadigim icin vermiyorum. Ogleye dogru ya armut muz puresi yada elma erik puresi veriyorum. Ogleden sonra sebze corbamiz var. Havuc irmik patates ana malzeme, icine bezelye karnibahar brokoli kereviz maydanoz kabak bunlari her gun iki sebze olaram ana malzemeyle 35 dk 1 bucuk bardak suda hasliyorum, blender yasak oldugu icin tel suzgecten ezerek kati muhallebi kivaminda olacak sekilde veriyorum. Bazen aksamlari yogurt yediriyorum. Yogurdu ne yapsam sevemedi. Corbayi ve meyveyi ogun olarak veriyorum. Diger zamanlar anne sutu ve mama aliyor. Hala oturamiyoruz. Destekli de oturamiyor. Ama fir fir donuyor. Sirtustinden yuzustu. Yuzustunden sirtustu. Ordan oraya yer degistiriyor. Oldugu yerde yer degistiriyor. Kan damlasini ve dviti hergun 4er damla veriyorum. Sabah en gec 7de ayaktayiz. Ogleden once 1 saate yakin, ogleden sonra 3 kere 1 saate yakin uyuyoruz. Aksam 8-9 gibi yatip hemen hemen 3 saatte bir beslenmek icin kalkiyoruz. Aklima gelenler bunlar. Hepimizin evlatlarina saglik versin rabbim.
Mrb
Bizde anne sutu+mama aliyoruz. Ek gidaya yeni basladik. Elma suyu verdim ilk. Miktari artirdim 3 gundur veriyorum. Bugun armut vericem direk purenolarak versem olurmu acaba? Birde şu mama olayini nasil yapicaz. Bizimkisi 4 saatte bir mama yiyor. Ek gidada ogunlere baslayinca doyar zaten arada mama veriyorum demissiniz. Belli saatlerdemi veriyorsujuz? Ayrintili yazarmisiniz? Birde ek gidaya nasil basladiginizinozetle yazarsaniz cok sevijirim

Benim bebeğim içinde duà edermisiniz çok zor durumdayım 3 aylik hamileyim sağlığına kavuşması için

Rabbim bebegini hayirli saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin.bu guzel onemli gunde Rabbim bebegini sana bagislasin tatlim. Neyin var, ne diyorlar

Bana yardım edin ya napcam bebeğim 5 aylık bu ay 300 gr aldı Dr az dedi. İdrar tahlili istedi veremedim yapmadı ogleden sonra almiyolar. Hafta sonu yaptırın acilde pztsi bakım dedi. Mama vermek istemiyorum BebeğiMe. Gece çok sık uyanıyor du acaba yetmiyo mu diyodum tartilinca anladım kesin olarak
Neden panik yapıyorsun ? Dr az aldığını söylediği için mi ? 5. Ay için birazcık az almış ama abartılcak derecede de değil
Bebeğinin emmediğinimi düşünüyorsun peki ? Yani memeyi reddediyor mu?
Benim düşüncem bebeğin genelde keyifliyse memeyi reddetmiyorsa çişli bez sayısı yeterliyse sakin ol benim gibi çünkü bizim kuzu da 5. Ay kontrolünde 330 g almıştı bizim dr umuzda az almış 15 gün sonra meyva pürelerine başlayalım dedi ama ben yinede ilk oğlumdan tecrübelerimle acele etmicem , bizden tahlil istemedi doktor
Sanırım senin ilk anneliğin rahat ol arkadaşım bir çok bebek bu aylarda sık uyanmaya başlar diş sancısı veya emme isteği için .
İçgüdülerinle hareket et bence

Merhaba bence de endişelenmene gerek yok. 300 gr az değil doktorlar mama tavsiye ediyorlar genelde. Anne sütü alan bebek çok daha fazla uyanacaktır geceleri. Benim oğlumun kilo alımı normal ama 7/24 açık büfe şeklindeyiz.
Oku istersen.

Anne Sütü ve Sirkadiyen Ritm...

Yenidoğan bebeğin ilk 6 ayında en önemli şeyin beslenme ve uyku olduğu düşünülür. Evet, bu doğrudur ancak bu faktörlerin niceliğine değil niteliğine önem vermek gerekir. Yani, "bebek uyudukça büyür; uzun uyuması gerekir" gibi düşünceler, insan yavrusunun bilişsel ve fizyolojik gelişim faktörlerini dikkate almayan düşüncelerdir.

Pek çok anne, formül süt takviyesinin bebeğini daha tok tuttuğunu ve daha uzun uyuttuğunu düşünür. Bu bir bakıma böyle olur; evet, formül süt ile beslenen bebeğin sindirimi anne sütüne kıyasla daha uzundur(fakat bu durum sindirim sistemini yorar)ve evet, inek sütü proteininin uzantısı olan casomorphin uyuşturur ve uyutur(fakat bu uyuşarak uyumadır).

Anne sütü alan bebekler ise 24 saatlik doğal günlük ritme; yani, sirkadiyen ritme çok kolay adepte olurlar. Çünkü annenin sütü sirkadiyen ritme uyum sağlayıcı, gün ve gece ekseninde değişen içeriklere sahiptir. Günün hangi saatinde uyunur, gecenin hangi satinde uyunur ve bu uyku ve uyanıklık aralarında bebeğin besin ve hormon ihtiyaçları nelerdir; anne sütü işte bunların hepsinin ayarlamasını muhteşem yapar. Örneğin akşam saatlerinde annenin sütünde melatonin düzeyleri yükselir. Melatonin hormonu, uyuma-uyanma dengesini ayarlar, sindirim sistemi ve düz kaslar üzerinde dinlenme etkisi yapar. Bebeğin büyüme faktörleri aktive olur. Ayrıca daha dingin ve daha stressiz bir uyku uyurlar; daha iyi dinlenir, bu nedenle de daha çabuk uyanırlar. Anne sütü alan bebekler yaklaşık 2-3 ay içinde sirkadiyen ritme uyum sağlarlar; yani gündüzleri yeterli aralıklarda uyur ve yeterli aralıklarda da uyanık ve canlı kalırlar. Geceleri daha dengeli REM düzeyleri gösterirler. Yani, anne sütü alan bebekler sadece acıktıkları için daha kısa uyumaz, daha iyi dinlendikleri için kısa uyurlar.

Bu nedenle "anne sütü alan bebeğim almayan bebeklere oranla daha az uyuyor, gece daha sık uyanıyor" diye endişe etmeyin. Sizin sütünüz bebeğinizin sadece besin ihtiyaçlarını değil uyuma ve uyanma ihtiyaçlarını da organize eder. Ve bebeğiniz genetik faktörleri de gözönüne alarak ne kadar uyuması gerekiyorsa o kadar uyur. İlk 6 ay bebeklerin geceleri 2-3 saat aralıklarla uyanmaları son derece normal ve sağlıklıdır. Gece saatlerinde anne sütü yoğun büyüme faktörleri içerir ve bebeğimiz bu faktörleri almak için ayına uygun sirkadyen ritmi takip eder. Kısacası, fizyolojimizin doğası yavrumuzun büyümesi ve gelişmesi için tüm ayarlamaları mükemmel yapmıştır. Siz yavrunuza kulak verin, o size tüm ihtiyaçlarını fısıldayacaktır...

2. Ardura J et al. (2003) Emergence and evolution of the circadian rhythm of melatonin in children. //

Merhaba bence de endişelenmene gerek yok. 300 gr az değil doktorlar mama tavsiye ediyorlar genelde. Anne sütü alan bebek çok daha fazla uyanacaktır geceleri. Benim oğlumun kilo alımı normal ama 7/24 açık büfe şeklindeyiz.
Oku istersen.

Yenidoğan bebeğin ilk 6 ayında en önemli şeyin beslenme ve uyku olduğu düşünülür. Evet, bu doğrudur ancak bu faktörlerin niceliğine değil niteliğine önem vermek gerekir. Yani, "bebek uyudukça büyür; uzun uyuması gerekir" gibi düşünceler, insan yavrusunun bilişsel ve fizyolojik gelişim faktörlerini dikkate almayan düşüncelerdir.

Pek çok anne, formül süt takviyesinin bebeğini daha tok tuttuğunu ve daha uzun uyuttuğunu düşünür. Bu bir bakıma böyle olur; evet, formül süt ile beslenen bebeğin sindirimi anne sütüne kıyasla daha uzundur(fakat bu durum sindirim sistemini yorar)ve evet, inek sütü proteininin uzantısı olan casomorphin uyuşturur ve uyutur(fakat bu uyuşarak uyumadır).

Anne sütü alan bebekler ise 24 saatlik doğal günlük ritme; yani, sirkadiyen ritme çok kolay adepte olurlar. Çünkü annenin sütü sirkadiyen ritme uyum sağlayıcı, gün ve gece ekseninde değişen içeriklere sahiptir. Günün hangi saatinde uyunur, gecenin hangi satinde uyunur ve bu uyku ve uyanıklık aralarında bebeğin besin ve hormon ihtiyaçları nelerdir; anne sütü işte bunların hepsinin ayarlamasını muhteşem yapar. Örneğin akşam saatlerinde annenin sütünde melatonin düzeyleri yükselir. Melatonin hormonu, uyuma-uyanma dengesini ayarlar, sindirim sistemi ve düz kaslar üzerinde dinlenme etkisi yapar. Bebeğin büyüme faktörleri aktive olur. Ayrıca daha dingin ve daha stressiz bir uyku uyurlar; daha iyi dinlenir, bu nedenle de daha çabuk uyanırlar. Anne sütü alan bebekler yaklaşık 2-3 ay içinde sirkadiyen ritme uyum sağlarlar; yani gündüzleri yeterli aralıklarda uyur ve yeterli aralıklarda da uyanık ve canlı kalırlar. Geceleri daha dengeli REM düzeyleri gösterirler. Yani, anne sütü alan bebekler sadece acıktıkları için daha kısa uyumaz, daha iyi dinlendikleri için kısa uyurlar.

Bu nedenle "anne sütü alan bebeğim almayan bebeklere oranla daha az uyuyor, gece daha sık uyanıyor" diye endişe etmeyin. Sizin sütünüz bebeğinizin sadece besin ihtiyaçlarını değil uyuma ve uyanma ihtiyaçlarını da organize eder. Ve bebeğiniz genetik faktörleri de gözönüne alarak ne kadar uyuması gerekiyorsa o kadar uyur. İlk 6 ay bebeklerin geceleri 2-3 saat aralıklarla uyanmaları son derece normal ve sağlıklıdır. Gece saatlerinde anne sütü yoğun büyüme faktörleri içerir ve bebeğimiz bu faktörleri almak için ayına uygun sirkadyen ritmi takip eder. Kısacası, fizyolojimizin doğası yavrumuzun büyümesi ve gelişmesi için tüm ayarlamaları mükemmel yapmıştır. Siz yavrunuza kulak verin, o size tüm ihtiyaçlarını fısıldayacaktır...

2. Ardura J et al. (2003) Emergence and evolution of the circadian rhythm of melatonin in children. //

Forumda böyle bilgilendirici yararlı yazılar görmek iyi oluyor.Foruma ve bizlere yarar sağlıyor.Formül mama Bebek dünyasının "Fast food"u.Bebeğine formül mama veren anne kendisi Her gün Mc Donalds hamburger yer mi sanmam.Sözüm sütü olup ta bebeğine daha da kilo alsın,daha güzel uyusun vs gibi nedenlerle formül mama verenlere.Bu yazıyı okuyupta uygulayan bir anne olursa paylaşım amacına ulaşır ne güzel olur.

Merhaba bi arkadaşımın bebeği 3 gun boyunca 39 derece Ateş'le durdu hareketleri iyiydi keyfi yerindeydi doktorlar bişey bulamadılar 3. Gun sonunda kendiliğinden düştü 6. Hastalık demişler sonunda kırmızı döküntüler oluyormuş vücutta ama onda kırmızılık olmamış sizinki de öyle olabilir mi ki

Bizimki kan tahlili sonucunda enfeksiyon olduğu anlaşıldı.Bir çeşit virüs yani.Neyse ki vücudu virüsü yendi 2 gün Ateş sonunda.

Ek gidaya geçen anneler bebeklerinizin çorbasını hazırlarken Blender kullanıyor musunuz ?
Nasıl hazırlıyorsunuz?

Neden panik yapıyorsun ? Dr az aldığını söylediği için mi ? 5. Ay için birazcık az almış ama abartılcak derecede de değil
Bebeğinin emmediğinimi düşünüyorsun peki ? Yani memeyi reddediyor mu?
Benim düşüncem bebeğin genelde keyifliyse memeyi reddetmiyorsa çişli bez sayısı yeterliyse sakin ol benim gibi çünkü bizim kuzu da 5. Ay kontrolünde 330 g almıştı bizim dr umuzda az almış 15 gün sonra meyva pürelerine başlayalım dedi ama ben yinede ilk oğlumdan tecrübelerimle acele etmicem , bizden tahlil istemedi doktor
Sanırım senin ilk anneliğin rahat ol arkadaşım bir çok bebek bu aylarda sık uyanmaya başlar diş sancısı veya emme isteği için .
İçgüdülerinle hareket et bence

Oku istersen.

Emiyor çok şükür cis de yapıyor. İlk çocuğum evet biraz panikledim aç kalmasından endiseleniyorum. Dış çıkardık bu ay bilmiyorum çok etkilemedi anlamadım bile çıkardığını tecrubesizligimden teşekkür ederim biraz rahatladım kilo muz 7900 normal dimi

Kızlar ya rica etsem bir kaç kişi bebeğine bir günde ne yediriyor ne kadar yediriyor yazabilir mi? Miktar da yazarsanız sevinirim.. Benim oğlum bu ara az yiyor da acaba ben mi büyütüyorum olayı..

Selam anneler. Bebeği soğuk algınlığı olup öksürük olan var mı?

benim oğlumda 6 mayıs doğumlu kahvaltıda yumurta sarısı hurma ezip veriyorum emziriyorumda ama alternatif başka ne verebilirim diye düşünmeye başladım, CEVİZ zekayı çok etkiliyor ama alerjiden korkuyorum eşimde var çünkü ceviz alerjisi,ama yiyen bebekler bariz daha zeki oluyor, evde bebe bisküvisi yapmak istiyorum ambalajlı ürünler koruyucu içerdiği için vermek istemiyorum, tavuk çorbası da vermek istiyorum, şimdilik sadece sebze çorbası veriyorum, önerileriniz neler

Selam anneler. Bebeği soğuk algınlığı olup öksürük olan var mı?
benim oğlumda var 1 haftadır öksürük var ama doktor akciğere inmemiş dedi, biz de sadece tıkanınca ve çok hırıldayınca deniz suyu verip burnunu çektiriyoruz ve soğuk buhar veriyoruz, bir de bol sıvı vermeye başladım elma armut havu suyu veriyorum, ıhlamur veriyorum ılık ılık içince faydası oluyor, ilaç kullanmadan atlatmaya çalışıyoruz

Kizlar suan gidebilecegim bi dr yok. Yardimci olursanız sevinirim. Gece cok huysuzdu atesi 37.5 olunca calpol verdim sabaha kadar guzel uyudu. Sabah 8bucukta 38.1 di calpol verdim yine. 10 da 37 ye 11de 36.7 ye düştü cok sukur.
Kakasi bu sekilde. Yesil kaka diyolar ya, oyle mi sizce. Simdi oyun halisinda guzel oynuyor ama arada kendini sikarak agliyo
bence normal yeşil kaka daha koyu renk oluyo, biz yaşadık, yeşil kakanın çok sebebi olabiliyor,üşütmeden olmuştu bizde birkaç kere

Back