• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gecmis olsun canim.iki oglumda da atesli gunler cok gecirdim halini cok iyi anliyorum Allah sifa versin.hemsire olan komsumuz atesi 38 olmadan ilac verirsen etkisi olmaz birak 37 lerde dolassin vücut savassin bide bezle vucuduna soguk kompres yapipta cocugu aglatma daha kotu oluyo yazik cok yukselirse banyo yaptir ilac ver dedi.bende artik boyle yapiyorum gercektende faydasını gorduk.hem sakin ol bebeginin senin sakin kucagina cok ihtiyaci var.birde ates dusuruculeri donusumlu vermelisin yarim parasetamol iceren verdikten en az dort saat sonra yine yarim ibuprofen iceren verilmeliymis. aslında sen daha iyi bilirsin ama ben panikle unutmussundur diye yazdim

Saol canim. Simdi 36.5 atesi cok sukur. Soguk komplekstede aglamadi aksine rahatladi.Ates dusurucu vermicem simdi. Bu zamana kadr atesimiz hic olmadigi icin elimde sadece calpol var, onu veriyordum.

Niue biraktirma geregi duyuyorsun
Meme grevinde beni emmiyor..geceleri emiyordu ama yaklasik bir haftadir onu da birakti..gece surekli uyanip uyanip emzik istiyor mememi veriyorum agliyor biberon istemiyor butun gece ac yatip surekli emzik emiyor agzinin etrafi hep kabardi :-(

Meme grevinde beni emmiyor..geceleri emiyordu ama yaklasik bir haftadir onu da birakti..gece surekli uyanip uyanip emzik istiyor mememi veriyorum agliyor biberon istemiyor butun gece ac yatip surekli emzik emiyor agzinin etrafi hep kabardi :-(
3.5 aylikken benim kizimda oyleydi suan 5.5 aylik olacak bir haftayi geckin emmiyor ve sutum gitti.biraktir benim kiz gibi yapmasin sonra

Tamam kuzucum, yerim prensesini :***

Bana çok tepkili yaklaşıyor insanlar çok rahatım diye, hatta kurulan facebook grubundan da bu yüzden çıktım.. Ben 2 aylıkken tattırmaya başladım yiyecekleri, 10 gündür de kayınvalidem kahvaltıda yumurta sarısı, şeftali ve elma rendesi ve 2 tane bebe bisküvisi ile kahvaltı hazırlayıp yediriyor, onun dışında yoğurt-pekmez veriyorum, organik tarhana çorbası içiyor, hiç kusmadı, bence sebzeleri pekmez gibi organik tatlandırıcılarla tatlandırabilirsin, bunun yanında hipp sanki en güvenilir gibi ama ben bu konuda da katı değilim, kızım ne isterse yediriyorum. Haa bu arada çalışıyorum ve 300 cc süt bırakıyorum hepsini içiyor ve 1 öğün de başka birşey yiyor. Ben evdeyken de sadece kahvaltı ve anne sütü veriyoruz, inşallah alışır bebeğin :)
Aynen canım benim oğlana da kayınvalidem bakıyor yazdığım her şeyi yiyor 300 cc de anne sütü :D

kızlar burun pompasıyla falan uğraşmayın biz artık oğlanı direk duşta yıkıyoruz babası kucağına alıyor :) kafasına suyu kendime nasıl tutuyorsam (tabi uzun süreli değil anlık) tutuyorum burnunda ne sümük kalıyo ne bişey :)

Kizlar suan gidebilecegim bi dr yok. Yardimci olursanız sevinirim. Gece cok huysuzdu atesi 37.5 olunca calpol verdim sabaha kadar guzel uyudu. Sabah 8bucukta 38.1 di calpol verdim yine. 10 da 37 ye 11de 36.7 ye düştü cok sukur.
Kakasi bu sekilde. Yesil kaka diyolar ya, oyle mi sizce. Simdi oyun halisinda guzel oynuyor ama arada kendini sikarak agliyo
Korkmayın benim oğlumda sadece anne sütü alıyor ve kakası. Bu şekilde son 4 gündür kulağını başını tutup ağlıyor 5 aydır sesini duymadığım evladım acı çekiyor

Ateş var sizde galiba diş geliyor demek inşallah bu süreci böyle geçirmeyiz zor olur çünkü geçmiş olsun

28mayis bizde canım bende bekliyorum 6.ayı baslamadim ek gidaya
Bekle canım ilk olarak sebze ile başlıcam

Ek gıdaya geçince günlük olarak 3 gün kuralı ile bebeğime verdiklerimi buraya yazmayı düşünüyorjm

İlk 3 gün patates haşlayıp eline vericem bakalım o süreçte beni ne maceralar bekliyor

Aslında inat değil bana göre normal olan 6 ay ve kabul etmezse zorlayıcı olmucam zaten hayat bir şekilde ona ilerde yoğurt meyve yedircek aceleye gerek yok
Bende blw istiyorm ama aralıkta işe başlıyrm gizem olur mu bilmiyrm bakıcı bakacak uğraşmaz gibi geliyor

Ben işten eve dönünce sağıyoryum saat 14:30 da 100 cc çıkıyor, gece yatmadan da 100 cc sağıyorum bir de işe gelmeden sabah sağıyorum 100 cc de o zaman çıkıyor toplam 300 cc emiyor kızım ben işteyken :) Valla sarma gibi diyorum yapması zor ama hemen yeniyor :):) umarım senin de iyi olur sütün :)
Anladm canm teşekkrler

Kizlar dr a gittim paylasayim sizinle....
Dun aksam 5 gibi 38.3 du atesimiz. Calpol verdim soguk kompleks yaptim. Dusmustu atesimiz.soranlar olursa 38 de ates dusurucu veriyorum cunkuu eczaneden 5 tl ye aldigim atesolcer, daha once gerek olmadigi icin almamistim. Yarim 1 derece ekleyin diyorlar. 38 i gecince veriyorum bende. Neyse saat 11 oldu atesi 36.8 di. Emdi uyudu. Gece 2 de aglayarak uyandi, bi kucagima aldim. Atesler icinde yaniyor yavrum. Atesi 39.2 olmus. Hemen ilik dus aldirdik calpol verdim. 2 saate 1 emzirdim su kaybi olmustur diye. Sabah dr a gittik
Dr da atesi 37 ydi. Kan ve idrar tahlili istedi. Kanda,kulakta bogazda enfeksiyon yok cok sukur. Idrar i veremedik. Donmemiz gerekiyodu. Persembe benim icin dr a gittigimizde vereceğiz ins.
Dr dan cikarken hemsire olctu 36 cikti. Vucudu sicakti temassiz uzaktan olcuyolar ya oyle olctu. Atesin sebebini bulamadan donduk ewe. Evde 38.3 tu :( calpol verdim. Uyudu. Veee simdi 36.2 cookk sukur ve keyfi yerine geldi. Insss cikmaz yinee

Kizlar bi arada biz 4 ay 21 gunluguz
4. Ayda verilen kan ilaci konusunda hep kafam karisikti. Saglik bakanliginin uygulamasi oldugundan, asm dekiler kesin kullanin diyor. Int arastiriyorum dr lar ikiye ayrilmis. Bazi dr larda kan degerlerine bakin, dusukse baslayin.normalde 4. Ayda cok erken. Organlari cok yorar vs. yaziyodu
Bazi arkadaslardanda duyuyordum. Kaka yapmada zorlaniyor, yesil kaka yapiyor diye.
Dr la görüştüm. Kan degerlerine göre kullansak olur mu dedim. Tabiki, normalse kullanmaniza gerek yok dedi. Kanimizda cook sukur normal cikti. Dvit kullanalim simdilik dedi. Kilo alimimiz ve sutte yeterli oldugu icin ek gidayaya 6. Ayda baslayacagiz ins

Kizlar dr a gittim paylasayim sizinle....
Dun aksam 5 gibi 38.3 du atesimiz. Calpol verdim soguk kompleks yaptim. Dusmustu atesimiz.soranlar olursa 38 de ates dusurucu veriyorum cunkuu eczaneden 5 tl ye aldigim atesolcer, daha once gerek olmadigi icin almamistim. Yarim 1 derece ekleyin diyorlar. 38 i gecince veriyorum bende. Neyse saat 11 oldu atesi 36.8 di. Emdi uyudu. Gece 2 de aglayarak uyandi, bi kucagima aldim. Atesler icinde yaniyor yavrum. Atesi 39.2 olmus. Hemen ilik dus aldirdik calpol verdim. 2 saate 1 emzirdim su kaybi olmustur diye. Sabah dr a gittik
Dr da atesi 37 ydi. Kan ve idrar tahlili istedi. Kanda,kulakta bogazda enfeksiyon yok cok sukur. Idrar i veremedik. Donmemiz gerekiyodu. Persembe benim icin dr a gittigimizde vereceğiz ins.
Dr dan cikarken hemsire olctu 36 cikti. Vucudu sicakti temassiz uzaktan olcuyolar ya oyle olctu. Atesin sebebini bulamadan donduk ewe. Evde 38.3 tu :KK43: calpol verdim. Uyudu. Veee simdi 36.2 cookk sukur ve keyfi yerine geldi. Insss cikmaz yinee
Canım bizimde yaklaşık 1.5 ay önce böyleydi 2 buçuk hafta kadar 39.5 ateşle gezdik ama keyfi yerinde ağlaması huzursuzluğu yoktu kaç tane doktor gördü sayısını ben unuttum hiç bişeyi yok sıcaktandır diş çıkarmaya hazırlanıo keyfi yerinde ise endişelenme ilaca bile gerek yok 40 dereceyi aşarsa huzursuzlanırsa müdahale edelim dediler ben ateş yükseldikçe günde 2 bazen 3 defa ılık duş aldırdım 39.5 dereceyi geçerse calpol verdim sonra kendiliğinden düzeldi bi sıkıntıda çıkmadı yani huzurluysa ağlamıyosa dert etme fazla tahlillerinde temiz çıkar inşallah geçmiş olsun canım

Aynen canım benim oğlana da kayınvalidem bakıyor yazdığım her şeyi yiyor 300 cc de anne sütü :KK70:
Oh maşallah oğluşuna :):) Allah razı olsun kayınvalidelerimizden çok iyi bakıyorlar :)

Kızlar sağ göğsümde hiç süt yok şok oldum ne yapsam
Benim de bi ara hiç yoktu sonradan hep o göğsü verdim ve sağdım canım, şu an yine de diğer göğsüme göre az ama geliyor şükür

Back