• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizim tam 4 ay 20 günlük oldu yani 5. Ayin içinde ve bu gun ona yoğurt mayaladim yarin sabah yedirecegim. Yarım lt. Sut iki kaşık yoğurt koydum ve cam kaba maya yaptım.
Meyve ve meyve suları ile değil yoğurt ve çorba ile başlamak istiyorum günde 2 yemek kaşığı yedirmeyi düşünüyorum çünkü yeme ve çiğneme alışkanlığı 5 ve 6. Ayda öğreniyor gec kalmak istemiyorum.
Yememe sorunu olmaz inşallah.
Ek gidaya geçen arkadaşlar sizler nasıl yapıyorsunuz?
Canım benim kızım da 27 nisan doğumlu, ben yoğurtla başladım önce tattirdim, sonra bi çay kaşığı vermeye başladım o da tadını sevdi, armut suyu tattirdim yarim çay kaşığı ishal oldu her beze kaka yaptı bi daha vermedim, üzüm suyu tattirdim gece gazdan ağladı yarim saat boyunca. Amacım damak tadı oluşsundu kızım da biz yemek yerken çok hevesli atılıyordu ama sanırım bağırsakları hazır değil zaten hassastı gazliydi... 6. Ayın içinde tekrar deneyecegim yaz sebze ve meyvelerinden faydalansın istiyorum inş

Canım benim kızım da 27 nisan doğumlu, ben yoğurtla başladım önce tattirdim, sonra bi çay kaşığı vermeye başladım o da tadını sevdi, armut suyu tattirdim yarim çay kaşığı ishal oldu her beze kaka yaptı bi daha vermedim, üzüm suyu tattirdim gece gazdan ağladı yarim saat boyunca. Amacım damak tadı oluşsundu kızım da biz yemek yerken çok hevesli atılıyordu ama sanırım bağırsakları hazır değil zaten hassastı gazliydi... 6. Ayın içinde tekrar deneyecegim yaz sebze ve meyvelerinden faydalansın istiyorum inş
Benim kızımda 1 mayis doğumlu anne sütü ve mama takviyesi yapıyorum geçen günlerde oturduk meyve yiyorduk dediğin gibi böyle atılıyor yemek istiyor biliyor bende elma suyu verdim 2 çay kaşığı kadar gelir sonra 2 gün boyunca ishal oldu yeni düzeldi. Netten baya arastirma yaptım önce meyve ile başlamamak gerekiyormuş yoğurt ve çorba öneriyor dr.lar özellikle tarhana çorbası simdi ise yarın tarhana çorbası yapacam zaten yogurdumuzda dolapta mayalaniyor yarından itibaren başlamak istiyorum. Senin bebeğin iştahı nasıl?
Benim ki masada yemek yerken beni takip ediyor kaşığı ağzına uzatıyorum ve ağzını açıyor ama boş kaşık maalesef:)

Benim kızımda 1 mayis doğumlu anne sütü ve mama takviyesi yapıyorum geçen günlerde oturduk meyve yiyorduk dediğin gibi böyle atılıyor yemek istiyor biliyor bende elma suyu verdim 2 çay kaşığı kadar gelir sonra 2 gün boyunca ishal oldu yeni düzeldi. Netten baya arastirma yaptım önce meyve ile başlamamak gerekiyormuş yoğurt ve çorba öneriyor dr.lar özellikle tarhana çorbası simdi ise yarın tarhana çorbası yapacam zaten yogurdumuzda dolapta mayalaniyor yarından itibaren başlamak istiyorum. Senin bebeğin iştahı nasıl?
Benim ki masada yemek yerken beni takip ediyor kaşığı ağzına uzatıyorum ve ağzını açıyor ama boş kaşık maalesef:)
Ben de tarhana deneyim o zaman hem faydalı, hamilelikte de bayağı içerdim tadını bilmesi lazim :)

Canım bizimki de biz yemek yerken nasıl izliyor, hani konuşsa bana da ver diyecek gibi:)
kızım gaz damlasını şimdiye kadar kaşıkla içti,kaşık ağzına ilk degince kaşları çatar yüzü ekşitir ağzını açmaz ucundan tadına bakar önce sonra yer, içer..
yoğurdu severek nasıl güzel yiyor bi gün açken verdim bi çay kaşığı sonra bitti deyip kaldırdım nasıl ağladı, iştahı iyi çok şükür maşallah yoğurt meyve gibi etkilemedi de..
Bi de cay kaşığıyla veriyorum demir soğuk felan mi geliyor bilmiyorum bi kaşık almam lazim aslında
Canım Sen mama da veriyormuşsun ya ek gıdaya geçersen onu azaltirsın daha iyi olur inş.

Ben de tarhana deneyim o zaman hem faydalı, hamilelikte de bayağı içerdim tadını bilmesi lazim :)

Canım bizimki de biz yemek yerken nasıl izliyor, hani konuşsa bana da ver diyecek gibi:)
kızım gaz damlasını şimdiye kadar kaşıkla içti,kaşık ağzına ilk degince kaşları çatar yüzü ekşitir ağzını açmaz ucundan tadına bakar önce sonra yer, içer..
yoğurdu severek nasıl güzel yiyor bi gün açken verdim bi çay kaşığı sonra bitti deyip kaldırdım nasıl ağladı, iştahı iyi çok şükür maşallah yoğurt meyve gibi etkilemedi de..
Bi de cay kaşığıyla veriyorum demir soğuk felan mi geliyor bilmiyorum bi kaşık almam lazim aslında
Canım Sen mama da veriyormuşsun ya ek gıdaya geçersen onu azaltirsın daha iyi olur inş.
Suana kadar ben hiç kaşık kullanmadım ama evdeki metal kaşıkla vermek istemiyorum bugün gidip mama kaşığı almak istiyorum.
Yeni yeni alışacak tedirgin olsun istemiyorum. Ek gıdanın besleyici değeri olmasada midenin ve bağırsakların kendini alıştırmasi için mecburen başlamak zorundayım.
Bugün tarhana çorbası yapayım yarın ise sebze suyu vereceğim. Sen miktarını nasıl ayarliyorsun hani bebek bu doydugunu bilmez ?

Suana kadar ben hiç kaşık kullanmadım ama evdeki metal kaşıkla vermek istemiyorum bugün gidip mama kaşığı almak istiyorum.
Yeni yeni alışacak tedirgin olsun istemiyorum. Ek gıdanın besleyici değeri olmasada midenin ve bağırsakların kendini alıştırmasi için mecburen başlamak zorundayım.
Bugün tarhana çorbası yapayım yarın ise sebze suyu vereceğim. Sen miktarını nasıl ayarliyorsun hani bebek bu doydugunu bilmez ?
Kaşık hakkında haklisin ben de biran önce alayim.. Şimdiye kadar hep tadımlık verdim bir çay kaşığı kadar, yani öğün olarak vermedim daha küçük diye..
gurmebebek diye bi site var güZel bilgiler makaleler, bebekler için mama tarifleri neyi ne zaman ne kadar vermen gerekli vs bakmani tavsiye ederim,
Bir de her besin için 3 gün kuralı var ek gidaya başlarken 3 gün boyunca sadece tek bi besin veriyorsun ki bebegin tepkilerini, alerjisi var mi onu anlıyorsun, sonra başka bi besin icin yine 3 gün...önce tek tek veriyorsun sonra yavaş yavas içine biseyler karıştırarak biliyorsundur belki canim

Canim ilk baslarda bende cok stres yaptim sutum azalmaya baslayinca kendime geldim once cok uzuldum kizima bile kirildim beni istemiyor diye :-) bu konuda cok arastirma yaptim.bircok bebegin bu donemlerde boyle oldugunu okudukca rahatladim.sana tavsiyelerim sik sik memeyi teklif et ama zorlama.pozisyon degistir yatarak ver gerekirse ayakta ver sarki soyle ama zorlama.benim doktorum meme teklifinden sonra almiyorsa sakin ac birakma sag kasikla ver dedi sutunun devamliligi icin sagmanda onemli tatlim.moralini bozma gececek diye dusun.benim hala umudumu kaybedip emmeyecek kizim artik beni dedigim zamanlar oluyor sonra hemen tolarlaniyorum moralini yuksek tut gunduz uyutup oyle ver memeyi yada uyandiktan hemen sonra..uzulme bu durum sik gorulebiliyor uzun yazdim kusura bakma ama sikma canini duzelecek hersey
Ahh canım benim ya Allah razi olsun senden pozisyon değiştirip vermeye çalışıyorum inat etmiyorum onunla uykudan uyanınca wermiyorum hemen memeyi öyle emiyo ama uykusu açıldığı anda bırakıyor gündüzleri senin bebis kaç saatte bi uyuyo canım ama memeyi kabul etcek gibi değil inşallah edecek sabir ediyorum bide memeyi emmesi uyanınca bile bi kaç kere o zaman göğüs ucuna petmez surdum bi damla öyle werdim emdi o zaman yanlış mi yaptım acaba

Ahh canım benim ya Allah razi olsun senden pozisyon değiştirip vermeye çalışıyorum inat etmiyorum onunla uykudan uyanınca wermiyorum hemen memeyi öyle emiyo ama uykusu açıldığı anda bırakıyor gündüzleri senin bebis kaç saatte bi uyuyo canım ama memeyi kabul etcek gibi değil inşallah edecek sabir ediyorum bide memeyi emmesi uyanınca bile bi kaç kere o zaman göğüs ucuna petmez surdum bi damla öyle werdim emdi o zaman yanlış mi yaptım acaba
Araya birsey surme canim sadece az sabret..ben biberonla besledim gunduzleri kasikla verince agzindan cikariyor cunku :-( sen o hatayida yapma.. sadece sabir tatlim gececek insallah benim kizimin uyku problemide var tatlim uyumuyor butun gun anca bir saat falan :-(

Kizlar kizim onumuzdeki hafta dort aylik olacak sadece kucagimda hoplatarak sallayarak uyuyor baska turlu kiyameti kopariyor yatagina koydugum an agliyor gunduz hic emmiyor beni gecede en fazla uc saat uyuyor kesintisiz sonra iki dk emsede hep memede gun icinde uyuyamadigi icin cok huzursuz butun gun ya bir ya iki saat uyuyor toplamda uyku egitimine baslasammi erkenmi yataga yatirinca cok agliyor yoksa bir sikintisi mi var acaba :-'

Kizlar selam. 4 aylik kontrolumuz vardi.asilarinida yaptirdik. Kilo 300 gr almis. 5.430 olmus.doktor gunde 2 ogun 90 lik mama takviyesine baslatti.sulukla ver dedi.evolvia verdim ama ne suluk ne biberon ne de kasikla almadi.hep cikardi. Mama yuzunde ve boynunda nereye bulastiysa kizardi cildi. Yarim saat sonra kizariklik gecti.sonra hipp mama aldim onu denedim.yine ayni son. Doktora soyledim.alerji dedi.topfer al dedi.bugun onu denicem.2 hafta once evolvia vermistim bi ogun.o zaman boyle kizarmamisti anlamadim bu durumu. Boyle bisey duyan yasayan varmi. Ayrica biberona nasil alistiricam ben ya.

Kaşık hakkında haklisin ben de biran önce alayim.. Şimdiye kadar hep tadımlık verdim bir çay kaşığı kadar, yani öğün olarak vermedim daha küçük diye..
gurmebebek diye bi site var güZel bilgiler makaleler, bebekler için mama tarifleri neyi ne zaman ne kadar vermen gerekli vs bakmani tavsiye ederim,
Bir de her besin için 3 gün kuralı var ek gidaya başlarken 3 gün boyunca sadece tek bi besin veriyorsun ki bebegin tepkilerini, alerjisi var mi onu anlıyorsun, sonra başka bi besin icin yine 3 gün...önce tek tek veriyorsun sonra yavaş yavas içine biseyler karıştırarak biliyorsundur belki canim
Himmm..
Demek 3 gün boyunca tarhana çorbası verecem.. Zaten uyandığı zaman anne sütü veriyorum ama kısa bir zaman sonra tekrar acikiyor mama veriyorum mama yerine çorba vereyim diyorum hani dediğin gibi öğün halinde olmasın maksat alışmış olması en sonda tekrar uykudan önce manasını verir yatiririm malum karnı tok olunca iyi uyuyor.
Henüz şu saat olmasına rağmen bir türlü çorbası yedirmek kısmet olmadı bayram alışverişine çıktık şimdi gidip ocağa koyuyorum :)
Merak ediyorum sevecek mi acaba ?

kızlar ben tarhana verdim bugün 3 gün oldu. İçine nohut ve yeşil mercimekte koymuştum. Sevdi. Önce 2 yemek kaşığı verdim sonra 3 bugün 4. Birazdanda pataes havuç kabak haşlamıştım dün yine onu vericem... Korkmayın yani omyüzden yazdım

merhaba,ben de ek gıda bir aydır geçmiştim.en erken ben başlamıştım galiba.yoğurta bayılıyo.muhallebi meyveli yoğurt ev yapımı tabi.meyve pürelerine bayılıyor.normal kahvaltı öğünü var ceviz badem toz hlinde yoğurtla veriyordum.ama nette yapılışını gördüğüm sebze çorbalarını hiç sevmedi.ne versem diye düşünürken yarın tarhana deneyecem umarım sever.

Of kızlar aynı sorun bende de var bu ay kilo alımı iyiydi ama zaten son 10 gündür fln Böyleyiz emmek istemiyor uykulu iken emiyor onun dışında istemiyor bende memelerimi boş hissetmeye başladım

Araya birsey surme canim sadece az sabret..ben biberonla besledim gunduzleri kasikla verince agzindan cikariyor cunku :-( sen o hatayida yapma.. sadece sabir tatlim gececek insallah benim kizimin uyku problemide var tatlim uyumuyor butun gun anca bir saat falan :-(
Canim siz çözdunuz mu bu emme işini

test.jpg

Back