• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    121
Doktorun gereken bütün önlemleri almış üzmeyin kendinizi. İnşallah bekleyecek gelse bile üzülmeyin ben 31 haftalık doğum yaptım şuan 5 yaşında. Rahim ağzı kapalı olduğu sürece bekler bebeğiniz ❤️
Yaa benimde rahim ağzım kapalı ama kısalma var 2 hafta daha dayanmaya çalış ama böyle giderse 1 günde de 1 hafta sonra da açılman olur dedi 🥲

Yaa benimde rahim ağzım kapalı ama kısalma var 2 hafta daha dayanmaya çalış ama böyle giderse 1 günde de 1 hafta sonra da açılman olur dedi 🥲
İstirahat etmeniz gerekiyorsa mutlaka istirahat edin gerekirse hiç kalkmayın. Benim mesela şuan normal dedi doktorum ama birden kisalabilirde dedi. Daha öncede yaşadığım için evet birden kisalabiliyor. Önceki gebeligimde 11 mm ile 4 hafta dayandım ama yemegimj bile uzanarak yedim. Yani istirahat şart. Sancı varsa sancilarda açılmaya yardımcı oluyor.

İstirahat etmeniz gerekiyorsa mutlaka istirahat edin gerekirse hiç kalkmayın. Benim mesela şuan normal dedi doktorum ama birden kisalabilirde dedi. Daha öncede yaşadığım için evet birden kisalabiliyor. Önceki gebeligimde 11 mm ile 4 hafta dayandım ama yemegimj bile uzanarak yedim. Yani istirahat şart. Sancı varsa sancilarda açılmaya yardımcı oluyor.
Sancılarım yok sadece kasık aramda aşırı yırtılma hissi var o kadar ilk hamileliğimde açılma olmasına rağmen 10 hafta dayandım zamanında doğurdum ama bunda fazla bir dinlenme durumum malesef olmuyor 25 aylık bir oğlum var, eşim ne kadar yardımcı olsa dahi maalesef yeterli olmuyor Allah sonumuzu hayır eylesin vaktinde gelsin

Rahim ağzı kısalıyor sonra açılmamı
doğum bu kısalmalar sonrasımı gerçekleşiyor sonra doğum kolay oldumu so
Sancılarım yok sadece kasık aramda aşırı yırtılma hissi var o kadar ilk hamileliğimde açılma olmasına rağmen 10 hafta dayandım zamanında doğurdum ama bunda fazla bir dinlenme durumum malesef olmuyor 25 aylık bir oğlum var, eşim ne kadar yardımcı olsa dahi maalesef yeterli olmuyor Allah sonumuzu hayır eylesin vaktinde gelsin
önceden açılma olunca doğum daha mı kolay oluyor

Bende 11 mm uzunluk bir cm açıklık vardı yani tamamen kisalmadan bile açılıyor. 4 hafta dayandım 31+5 de kontrole gittim 6 cm acilmam vardı bende hiç hissiyat yoktu açılmaya rağmen sonrasında yavaş yavaş hissettim sancıları acil sezeryana alındım.Acilmayi hissetmedigim için çok korkuyorum erken müdahale şansi düşük oluyor böyle olunca. Pek yapacak birsey kalmıyor

Kızlar böyle okudukca çok gerilmeye başladım. Benim artık kontrolümde yok. Bi ebe kontrollerim olacak. Nst ultrason falan yok. Açılmam olsa sancım olsa nasıl anlıycam diye korkmaya başladım.
Bende endişeleniyorum açıkçası bundan. Bir de kendimi dinlemeyi hiç bilmiyorum ben yorulunca bile oturmak bilmiyorum

Bende 30 haftalıktan beri hastanedeyim yatıyorum
İkiz kızlarımı bekliyorum
Mesajınızı görünce mutlu oldumm
Benimde rahim ağzı kapalı.Ama nst de sancılar var.
Servikal uzunluk 26-27 mm arası gidiyor geliyor
2 hafta daha dayanırsak rahatlayacağım 🥹❤️
Canım ben ilk kez duydum hastanede yattığını geçmiş olsun. İnsallah saglıkla ve zamanında bebeklerini kucağına alırısn🙏🏻

fnd_50 fnd_50 canım çok geçmiş olsun yeni gördüm nasıl oldunuz daha iyi misiniz 🙏🏻🌸

Tiniminimavihanim Tiniminimavihanim oy minnoş kızlar sağlıcakla zamanında gelsin inşallah canım sana da geçmiş olsun bilmiyorduk bende hastane de yattıgını 🙏🏻🌸

maya91 maya91 benim de öyle canım aşırı gaz ve kabızlık çözemedim sancıda yapıyor 🤦🏻‍♀️

Nasıl oluyor bilmiyorum ikisi farklı yerlerde dedi gebe okulu sadece bildiğim kadarıyla kaslar gevşiyormuş bende 4 cm açılma vardı ilk hamilelikte 28 den 39 a kadar dayandım kısalmada vardı ama bunda kısalma fazla haftası da iyi zaten belli bir zamana kadar serkilaj oluyor 2 doz progestanda 35 e kadar dedi

Canım ben ilk kez duydum hastanede yattığını geçmiş olsun. İnsallah saglıkla ve zamanında bebeklerini kucağına alırısn🙏🏻
Âmin canım benim Allah razı olsun inşallah bugünler su gibi gelsin geçsin 🥹❤️
hepimiz sağlıkla kolaylıkla evlatlarımızı kucaklarımızı alalım aminnn
Tiniminimavihanim Tiniminimavihanim oy minnoş kızlar sağlıcakla zamanında gelsin inşallah canım sana da geçmiş olsun bilmiyorduk bende hastane de yattıgını 🙏🏻🌸
Âmin çiçeğim sağ olasın inşallah bu süreci de sağlıklı atlatmayı Rabbim nasip etsin🤲🏻😘
Muhtemelen doğum olana kadar da yatacağım.
Hiçbiriniz bu süreçleri görmeyin

Bende endişeleniyorum açıkçası bundan. Bir de kendimi dinlemeyi hiç bilmiyorum ben yorulunca bile oturmak bilmiyorum
Ben de aynıyım saatlerce ayakta yemek yapıyorum veya gezmeye cıkınca akşama kadar yürüyorum falan. Hatta ebe bebek çok aşağıda nasıl yürüyebiliyorsun dedi. Bunu bile anlamıyorum. İnşallah zamanında doğumlarımız olur.

Kizlar sag on kaburga altim cok agriyor batiyor gibi oraya toplaniyor gecmiyor da sirtimi felan agritiyor yasayan var mi aranizdabu durumu?

Arkadaşlar kabızlık sorunu yaşayıpta çözen var mı :( zor durumdayım. Doktoruma yazdım verdiği ilaç hiç bi yer yok. Tekrar yazdım doktora ama sizler neler yapıyorsunuz?
Ben her aksam magnezyum sitrat iciyorum. Kuru kayisi vb seyler bende hic ise yaramadi maalesef. Ama tabi yine bol yesillik lifli gidalar vs de tuketiyorum.

Âmin canım benim Allah razı olsun inşallah bugünler su gibi gelsin geçsin 🥹❤️
hepimiz sağlıkla kolaylıkla evlatlarımızı kucaklarımızı alalım aminnn

Âmin çiçeğim sağ olasın inşallah bu süreci de sağlıklı atlatmayı Rabbim nasip etsin🤲🏻😘
Muhtemelen doğum olana kadar da yatacağım.
Hiçbiriniz bu süreçleri görmeyin
Amin canım benim sağlıcakla gelsinler bugünler de güzel bir hatıra olarak kalsın inşallah 🙏🏻 Üzülme 33. Haftaya da girmişsiniz yine iyi durumdasınız maşallah arkadaşım 28. Haftada almıştı ikiz bebelerini kucağına her türlü büyüyorlar ama tabi biraz doğum işi hep stresli oluyor 🙏🏻🥰🌸

Kızlar Ocak zammı ile birlikte doğum ücretlerini öğrendiniz mi 52 bin dediler benim gittiğim hastanede 🤦🏻‍♀️ Sırf doktorum için gidiyorum oraya da ilk gebelikteki doktorum diye hastane değiştirmişti doktorum hastane odalarını gezdim geçende bir süsleme planı için özel demezsiniz eski püskü bir koltuk duvarlar falan kirli gibi sinirim bozuldu resmen 🤦🏻‍♀️

Back