• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
gmzsybg gmzsybg canım siz tatile gttiniz sanırım. bebeğine güneş kremi sürdün mü? gerekir mi bilemedim :KK43:
Tatlim surmedim.cok.okudum ama yinede bircok doktor bebek gunes kremlerini bile onermemis..bizde hep golgede tuttuk gunesi hic gormedi 12-3 arasi odadan cikarmadim.kizimi annemlerle gittik ven koruyamazsam onlar.korudu gunesten

gmzsybg gmzsybg canım siz tatile gttiniz sanırım. bebeğine güneş kremi sürdün mü? gerekir mi bilemedim :KK43:
Mrb canım,bizim doktor 6 aydan önce sokmayın denize aşıları olsun demişti.eger çok temizse azcık kalsın dedi.ama sakın krem sürmeyin dedi. Bende müslinin içinde yarı çıplak yaptık tatili. Bence krem sürme. İçeriği çok karışık. Güneşten korucaz diye. Bronzlaşcak halleri de yok. İi tatiller şimdiden.

Slm kızlar nasılsınız benim oğlan 4. Ayını bitiriyo ama Kayınvaliden hala kilosuna takmış mama vermiyorum diye kızıyo 70 cm boyu 8600 kilosu sizce nasıl sütüm var ama ikna olmuyo ilk günden beri mama diye tuturdu gece benimle yatsın bana bırak sen istediğin yete git diye tutturuyo Kafayı yiycem az kaldı herşeyi o bilir ben sadece bi gölgeyim onun için
Birlikte gitmiyor musunuz doktor onun yanında yada eşinin yanında söylemiyor mu dr bebeğinin çok fevkalade olduğunu?

Slm kızlar biz bugün 4. Ay kontrole gittik kızım 6 kg 61 cm doktor az dedi sadece anne sütü alıyordu sütüm de azalmıştı yazmıştım buraya ek gıdaya başla dedi bebelac pirinçunlu bi maması var 4 aydan sonra diye kullanan var mı ek gıdaya geçenler ne yaptınız azıcık da moralim bozuldu hani
Canım bende yarın tam olarak ek gıdaya başlıycam. Netten organik pirinç , pirinç unu irmik patates havuç ve kabak aldım. Doktor tahılla başla dedi. Tarhana verebilirsin dedi. Bem daha önce tamamen organik malzemeden yapmıştım. İçinde yeşil mercimek ve nohutta bardı. Bugün 2 kaşık verdim. Sende ilk sebze suyu ile başlayabilirsin.
k 3-4 gün (Sebze suyu): 3-4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 küçük kabak 1-2 çay kaşığı irmik eklenip 45 dakika pişirilir. Hiç ezmeden süzülür. En fazla 200 ml. miktar verilebilir. Bu sebze suyunun pek fazla besin değeri yoktur, sadece sebze tatlarına alışması içindir.

İkinci 3-4 gün (Basit sebze püresi): Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuç, patates ve kabak tam olarak ezilip püre haline getirilir. Zeytinyağı eklenerek mama tamamlanır. 400cc’ye 2 çorba kaşığı z.yağı konur.

Üçüncü 3-4 gün (Karışık sebze püresi): Yukarıdaki karışıma 2-3 çay kaşığı pirinç ve her gün yeni bir sebze eklenmelidir. Örnek: ilk gün 5–6 yaprak maydanoz, ikinci gün maydanoz + birkaç yaprak ıspanak, üçüncü enginar vs, vs, vs. (Elde edilen püreye yine 1–2 çay kaşığı irmik eklenmelidir).

Canım bende yarın tam olarak ek gıdaya başlıycam. Netten organik pirinç , pirinç unu irmik patates havuç ve kabak aldım. Doktor tahılla başla dedi. Tarhana verebilirsin dedi. Bem daha önce tamamen organik malzemeden yapmıştım. İçinde yeşil mercimek ve nohutta bardı. Bugün 2 kaşık verdim. Sende ilk sebze suyu ile başlayabilirsin.
k 3-4 gün (Sebze suyu): 3-4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 küçük kabak 1-2 çay kaşığı irmik eklenip 45 dakika pişirilir. Hiç ezmeden süzülür. En fazla 200 ml. miktar verilebilir. Bu sebze suyunun pek fazla besin değeri yoktur, sadece sebze tatlarına alışması içindir.

İkinci 3-4 gün (Basit sebze püresi): Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuç, patates ve kabak tam olarak ezilip püre haline getirilir. Zeytinyağı eklenerek mama tamamlanır. 400cc’ye 2 çorba kaşığı z.yağı konur.

Üçüncü 3-4 gün (Karışık sebze püresi): Yukarıdaki karışıma 2-3 çay kaşığı pirinç ve her gün yeni bir sebze eklenmelidir. Örnek: ilk gün 5–6 yaprak maydanoz, ikinci gün maydanoz + birkaç yaprak ıspanak, üçüncü enginar vs, vs, vs. (Elde edilen püreye yine 1–2 çay kaşığı irmik eklenmelidir).

Canım onları nerden aldın 21 Mayıs doğumluyuz biz anne sütü veriyor musun? Pirinç unu maması yapmıyım mı yani çok kafam karıştı

Canım onları nerden aldın 21 Mayıs doğumluyuz biz anne sütü veriyor musun? Pirinç unu maması yapmıyım mı yani çok kafam karıştı
Anne sütü veriyorum. Olduğu kadar bugün 200 cc ye yakın verdim mesela. Bu ürünleri cityfarm dan aldım. Pirinç unu da tahıl yapabilirsin bence. Benimde kafam karışmıştı ama şuan net. Bundan sonra kendindüzenimi kurup kimseye kulak asıycam. Yarın sebze püresi vereceğim bol sulu. 3 gün böyle. Sonra püreyi katılaştırarak devam edeceğim. Arada tarhana. Ama azar azar. 5. Ayda arttırırım.

Anne sütü veriyorum. Olduğu kadar bugün 200 cc ye yakın verdim mesela. Bu ürünleri cityfarm dan aldım. Pirinç unu da tahıl yapabilirsin bence. Benimde kafam karışmıştı ama şuan net. Bundan sonra kendindüzenimi kurup kimseye kulak asıycam. Yarın sebze püresi vereceğim bol sulu. 3 gün böyle. Sonra püreyi katılaştırarak devam edeceğim. Arada tarhana. Ama azar azar. 5. Ayda arttırırım.
Peki canım meyve de verecek misin sebzenin dışında ara öğün olarak

Canim meme grevinde olabilir anlattiklarin ona benziyor benimki de bir bucuk aydir grevde bu arada gunduzleri uyanikken sutunu sag kasikla ver
Stratejik sten sütun azaldı resmen canım ya çok inat ediyor bi görsem seninki bi buçuk aydır mi boyle ne zaman duzelcek bu durum peky off

Stratejik sten sütun azaldı resmen canım ya çok inat ediyor bi görsem seninki bi buçuk aydır mi boyle ne zaman duzelcek bu durum peky off
Canim ilk baslarda bende cok stres yaptim sutum azalmaya baslayinca kendime geldim once cok uzuldum kizima bile kirildim beni istemiyor diye :-) bu konuda cok arastirma yaptim.bircok bebegin bu donemlerde boyle oldugunu okudukca rahatladim.sana tavsiyelerim sik sik memeyi teklif et ama zorlama.pozisyon degistir yatarak ver gerekirse ayakta ver sarki soyle ama zorlama.benim doktorum meme teklifinden sonra almiyorsa sakin ac birakma sag kasikla ver dedi sutunun devamliligi icin sagmanda onemli tatlim.moralini bozma gececek diye dusun.benim hala umudumu kaybedip emmeyecek kizim artik beni dedigim zamanlar oluyor sonra hemen tolarlaniyorum moralini yuksek tut gunduz uyutup oyle ver memeyi yada uyandiktan hemen sonra..uzulme bu durum sik gorulebiliyor uzun yazdim kusura bakma ama sikma canini duzelecek hersey

Mrb canım,bizim doktor 6 aydan önce sokmayın denize aşıları olsun demişti.eger çok temizse azcık kalsın dedi.ama sakın krem sürmeyin dedi. Bende müslinin içinde yarı çıplak yaptık tatili. Bence krem sürme. İçeriği çok karışık. Güneşten korucaz diye. Bronzlaşcak halleri de yok. İi tatiller şimdiden.
Sagol canim ben de emin olamadim denizden falan ışık yansirsa diye. Surmiyim ozaman. Denize sokmam zaten

Tatlim surmedim.cok.okudum ama yinede bircok doktor bebek gunes kremlerini bile onermemis..bizde hep golgede tuttuk gunesi hic gormedi 12-3 arasi odadan cikarmadim.kizimi annemlerle gittik ven koruyamazsam onlar.korudu gunesten
Teşekkürler canim ben esim bebegimiz gidiyrz. Gunes tepedeyken odada dururuz olmadi

Slm kızlar nasılsınız benim oğlan 4. Ayını bitiriyo ama Kayınvaliden hala kilosuna takmış mama vermiyorum diye kızıyo 70 cm boyu 8600 kilosu sizce nasıl sütüm var ama ikna olmuyo ilk günden beri mama diye tuturdu gece benimle yatsın bana bırak sen istediğin yete git diye tutturuyo Kafayı yiycem az kaldı herşeyi o bilir ben sadece bi gölgeyim onun için
Maşallah bebisine canım çok iyi kilosu benimki daha düşük seninkinden ama yine zayif bi bebek değil ayına göre tam ortalamada, yeter napiyim karnını yarıp yemek dökecek değilim sonuçta sağlıklı olsun da kilo değişken bişey, ama gel gör ki kv tatmin olmuyor, çocuğun adı çöp bacak kaldı resmen hele iki insan görmesin gelinin sütü yaramıyor der durur, bide benimki sürekli oğlumu eşimin bebekligiyle kiyasliyor, delirmezsem iyi

Herkese selam,

Ben bugün yeni açılmış çok iyi bir hastane de ciddi para verip çok iyi bir çocuk doktoruna gittim. Öğrendiklerimi paylaşmak isterim. Oğlum 7,8 kilo 68 cm çıktı. Gelişimini iyi buldu doktor. Kilosu fazla değil hatta daha alabilirdi boya göre az dedi. Keçi sütü verme folik asit eksikliği yapar dedi. Ama töpferde folik asit takviyesi var kullanabilir dedi. Bundan sonra yemek konusunda bebek çok istekli olmayacakmış. O yüzden mama alan benekler ek gıdaya başlamalı dedi. Ama ilginçtir artık meyve ile ek gıdaya başlamıyoruz dedi. Tahıl gillerle başka dedi bide yoğurt. İlk tarhana çorbası ver dedi. Dönmemesi için çok normal, ancak biyerkedwn destek alarak döner dedi. Hatta tam tersi motor gelişimi çok iyi buldu. Tek heceli sesler çıkar ve bazen onu takşit et dedi , ama normal cümlelerde kur özellikle yedirirken ve altını değiltirirken dedi. Anne sütü sadece alanlar 6. Aydanek gıdaya geçmeli dedi. Başka hatırlamıyorum.
Merhaba,
Slm kızlar biz bugün 4. Ay kontrole gittik kızım 6 kg 61 cm doktor az dedi sadece anne sütü alıyordu sütüm de azalmıştı yazmıştım buraya ek gıdaya başla dedi bebelac pirinçunlu bi maması var 4 aydan sonra diye kullanan var mı ek gıdaya geçenler ne yaptınız azıcık da moralim bozuldu hani
selam,
Neye göre az dedi acaba doktorunuz? Ayda kaç kilo aldı şimdiye kadar? Benim bebeğim de 6400dü bu ay doktorumuz gayet beğendi. Ek gıda 6. Aydan sonra dedi.

Kizim tam 4 ay 20 günlük oldu yani 5. Ayin içinde ve bu gun ona yoğurt mayaladim yarin sabah yedirecegim. Yarım lt. Sut iki kaşık yoğurt koydum ve cam kaba maya yaptım.
Meyve ve meyve suları ile değil yoğurt ve çorba ile başlamak istiyorum günde 2 yemek kaşığı yedirmeyi düşünüyorum çünkü yeme ve çiğneme alışkanlığı 5 ve 6. Ayda öğreniyor gec kalmak istemiyorum.
Yememe sorunu olmaz inşallah.
Ek gidaya geçen arkadaşlar sizler nasıl yapıyorsunuz?

Merhaba,

selam,
Neye göre az dedi acaba doktorunuz? Ayda kaç kilo aldı şimdiye kadar? Benim bebeğim de 6400dü bu ay doktorumuz gayet beğendi. Ek gıda 6. Aydan sonra dedi.
Canım 2 ayda 500 gr anca aldı boyu da cok uzaması sütüm azalmıştı bir de mama yerine ek gıdaya geç dedi yine kilo almazsa mamaya geçeriz dedi

günaydın arkadaşlar.çok uykusuzum.bebeğimi 3 gündür odasında yalnız yatırıyorum.æma radarlarım açık.o uyanacak ağlayacak diye uyuyamıyorum.bir ayağım hep onun odanda.o yüzden uykusuz kaldım.iyi de yapmışım:)çünkü üstü sürekli açık yatıyor.ve özellikle onun odası daha serin..çünkü binanın onun odasına bakan cephesinin ısı yalıtımı yok.şimdiden kombiyi açmalımıyım sizce.nasıl güvenli ısı da bi oda hazırlayabiliirim.termometre 26 derece gösteriyo ama ben onun odasında yorgansız uyuyamam .hazır elyaf yorganlarımızı çıkardık 20 gündür.not:ağrıdayız.
Canım erken değil mı oda ayırmak için. Pedagoklar 2 yaşına kadar anne yanında uyumasının psikolojik gelişimi açısından önemli oldugubu söylüyor.

Back