Bizimki de yavaş yavaş düzeliyor 2 saatte bir yarim saat ama 4 saat olduysa 1 saat uyuyor, iletişimimiz arttı daha iyi anlaşıyoruz kızımla zamanla düZeliyor demekki...uyku gelince eller saçında, bir de saçlarını okşarsam daha kolay dalıyor uykuyabizim de 2 saatte bir uyumaya başladı. yarım saat fln uyuyor. çok yorulduysa 1 saat.
evet saçlarını çekmeye başlıyo ve söykenmeye başlıyo. değişik sesler çıkarıyo. birkaç defa oyun halısında uyuyakalmış görünce ağlayasım geldi. kıyamadım :)Bizimki de yavaş yavaş düzeliyor 2 saatte bir yarim saat ama 4 saat olduysa 1 saat uyuyor, iletişimimiz arttı daha iyi anlaşıyoruz kızımla zamanla düZeliyor demekki...uyku gelince eller saçında, bir de saçlarını okşarsam daha kolay dalıyor uykuya
Canım tecrubem yok ama okuduklarimdan aklimda kalan bebek 6aya kadar sadece anne sutu ya da mama almaliymis. Ek gıdalar kilo ve gelisimini arttirmak icin baslanmamali ve anne sutu mamaya sadece ek olarak kalmaliymis.Selam kizlar anca musait olabiliyorum ben yazmak ve okumak icin :) kizim 117 gunluk biz iki gundur ek gidaya basladik doktor tavsiyesiyle mama alan bebekler 4 4.5 aylikken ek gidaya baslarmis.birkac hafta onceden araliklarla meyve veriyordum simdi ogune oturttum.uyuyor uyaninca emziriyorum (sutum cok az kesiliyo) sonra meyve puresi veriyorum. Oynuyo uyuyo uyaninca emziriyorum az da olsa tarhana corbasina basladim herhangi bir sorun olmadi Allahin izniyle tarhana corbasini iciriyorum kasikla tabi oynuyo uyuyo aksam 8 gibi de yogurt yediriyorum sonra uyuyakaliyor uyurken mama veriyorum gece de mama veriyorum.tecrubeli anneler dogru mu yapiyorum siz ce kizim doyuyor mudur corbayi bebek kasigiyla 25 kasik yiyor sonra kendi birakio istemiyo yogurdu da 2 yemek kasigi kaseye koyup yediriyorum.tecrubeli anneler acil cevap
Benim deKızlarrr fena şekilde saçlarım dökülüyoooo
Iki doktora gittik ikisi de ek gidaya baslanilacak dedi bende oyle basladimCanım tecrubem yok ama okuduklarimdan aklimda kalan bebek 6aya kadar sadece anne sutu ya da mama almaliymis. Ek gıdalar kilo ve gelisimini arttirmak icin baslanmamali ve anne sutu mamaya sadece ek olarak kalmaliymis.
Anladım canim. Yine okuduguma gore ek besin kilo yapmiyor. Bebegin bağırsak sistemi tam olarak gelismedigi icin buyuk bir kismi sindirilmeden atiliyormus. Bence midesini cok doldurma devam edeceksen de. Bir de Blw metodu varmis bebegin kendi kendine tatmaya basladigi. Facebook blw turkiye. Onlar da 6. Ayda basliyor sanırım emin olmamakla birlikte. Uye olup tecrübeli annelerin postlarina bakabilirsin ek gidayla ilgiliIki doktora gittik ikisi de ek gidaya baslanilacak dedi bende oyle basladim
Bakarim tabiki kizim gecen ay fazla emmedi mama da vermemistim 400 gr almis bu ay icin mama verdi doktor emmedigi icin sutumde damla damla gelio emziriyorum ama diymuyor mama verdim bir ay doktor mama alan cocuklar 4 aylikken ek gidaya baslar anne sutu alan cocuklar 6 aykikken baslar dedi bende ondan basladim cunku mamayi hemen bitiriyor ve maddi durumumuz her hafta bir mamaya 40 lira vermemizi etkilio bende onun icin ogun olarak vermeyi dusundum belki birkac ogun mamadan kar ederiz diye ama dogru mu acaba.Anladım canim. Yine okuduguma gore ek besin kilo yapmiyor. Bebegin bağırsak sistemi tam olarak gelismedigi icin buyuk bir kismi sindirilmeden atiliyormus. Bence midesini cok doldurma devam edeceksen de. Bir de Blw metodu varmis bebegin kendi kendine tatmaya basladigi. Facebook blw turkiye. Onlar da 6. Ayda basliyor sanırım emin olmamakla birlikte. Uye olup tecrübeli annelerin postlarina bakabilirsin ek gidayla ilgili
Olabilir canim dis agrisi kulaga vurur bebekler huysuz agresif olur oyle duydumselam kızlar 4.5 aylık bir oğlum var aşırı sinirli kulaklarını ve saçını çekiyo yüzünü tırmalıyo kulakları için doktora gittiim bi sorun olmadığını söyledi dişlerinden olabilir mi acaba
canım maddi açıdan birşey diyemem tabi baya bi masraf oluyo. doktorlar öğün olarak mı dedi tadımlık mı dedi? bizim doktorumuz henüz öyle birşeyden bahsetmedi. bence sütünü arttırmaya çalış mamaya da ek gıdaya yüklendikçe sütün azalır. benim kızım yaklaşık 2 aydır emmek istemiyor. hiç mama vermedim 2. ayda sadece 500 gr almıştı hatta. şuan uyanıkken emmiyor sadece uyurken emziriyorum. uyurken başında bekleyip dalınca hemen emzirmeye çalışıyorum onu da başaramazsam sağıp kaşıkla veriyorum. az önce 120 cc sütü tam 55 dakikada kaşıkla vermek için uğraştım. bir de sağma süresi var 20 dk. bir de farkettim ki sütü tek arttıran şey emzirmek ne yersen ye emzirmedikten sonra süt artmıyo.Bakayim
Bakarim tabiki kizim gecen ay fazla emmedi mama da vermemistim 400 gr almis bu ay icin mama verdi doktor emmedigi icin sutumde damla damla gelio emziriyorum ama diymuyor mama verdim bir ay doktor mama alan cocuklar 4 aylikken ek gidaya baslar anne sutu alan cocuklar 6 aykikken baslar dedi bende ondan basladim cunku mamayi hemen bitiriyor ve maddi durumumuz her hafta bir mamaya 40 lira vermemizi etkilio bende onun icin ogun olarak vermeyi dusundum belki birkac ogun mamadan kar ederiz diye ama dogru mu acaba.
Aynen benimde oyle avuc avuc sac her yer şaşırıyorumKızlarrr fena şekilde saçlarım dökülüyoooo
Oğlumunkiler hiç dökülmüyo bayada uzun dökülür diye kesmemiştik onlarsa dökülmedi ama benim saçlar tutam tutam kel kalmayiz dimiiiiiiiAynen benimde oyle avuc avuc sac her yer şaşırıyorum
Sabah kalktigimda yattığım yastığa bakiyorum uzerinde bir sürü sac teli banyoda sacimi tararken elime geliyor bir suru sac teli normalde bile sacimi toplarken dökülüyor günlük evi supuruyorum yerlerde bile sık sık gormeye başladım umarım geçici bir durumdurOğlumunkiler hiç dökülmüyo bayada uzun dökülür diye kesmemiştik onlarsa dökülmedi ama benim saçlar tutam tutam kel kalmayiz dimiiiiiii
Maşallah canımGmzsybg düzgün alıntı yapamadim telden giriyorum da. Kendini cok uzme. uykus konusunda da her bebek ayridir inan su kadar uyuyacak diye birsey yok uyanıkken mutkuysa zorla uyutma. Ama benim bebegim Su sekikde. Uyutmazsam uyumuyor ağlıyordu yorgunluktan kucağında siziyordu. )bebegm ne istiyor her. Defasında inceledim.ve başta iki saatte bi uyumak istediğini ana uyuyamadigni farkedince sallamaya alistirdim. Çünkü Emzik almjyor ve yatağa koyunca keyiflenip gülen bi bebek. Salladim. Iki saatte bir uykusunu oyke duzen koydun. Simdi kendi uyumak istiyor 8 masallah diyeyik
DüElmedi canım..daha doğrusu bir ara büyüme atağından sonra düzeldi sonra yeniden başladı 2. Kez regl oldum etkisi varmı bilmiyorum :-( ama sağdığımı içiyorcanım bizim de sadece uyurken emiyo emerse. demek sizin de düzelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?