• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Amin canım inşallah kısa zamanda duzelirler
Evde dijital tartin varsa kucaginda tartilip anlarsin cnm aşagi yukari nekadar aldiğini. Seni çok iyi anliyorum çok zor gerçekten bende senin gibi ağlaya ağlaya günlerce ugrastim emsin diye halada savaşimiz devam ediyor. Bende çarşamba günü doktor kontrolumuz var idrar tahlili istiycem biz abide aylarca çektik en son 10 aylikken sünnet olduda kurtulmuştuk, eylulde bebeğimi sünnet ettiricem bende sırf bu yüzden. (Narkoz olayi canımı sıkıyor) Kiz bebeklerde daha da zor Allah yardim etsin, her altini açtiğinda muslugun altinda yika cnm. Ben öyle yapiyorum, o illet birkere geldimi geçmek bilmiyor çünki:KK43: Allah tez zamanda şifa versin inş

Normal dogum yaptiktan 40 gun sonra regl oldum miktari azdi 4 gün devam etti bu ay gelen birsey yok ayni durumla karsilasan oldu mu bebegimi emziriyorum
Ben ilk dogumumda 11 ay adet görmedim. İlk doğumum normal doğumdu. İkinci bebeğimi sezeryanla doğurdum, 3 ay oldu hala ara ara kanamalarim oluyor düzelmedi. Doktorum bana bunlarin adet kanamasi olmadigini söyledi. Emzirirken adet olabilirsin, hiç olmayabilirsin yada ara ara düzensiz kanamalar olabilir demişti.

Evet bizim kizda oyle surekli agiz mendiliyle geziyoruz. Normal bi durum diye dusunuyorum :)

Bizde 5 kilodan sonra 3 numaraya gectik. Bacaklarini sıkıyordu. Gunduz 1 saat uyursa sukrediyorum. Genelde 15 dakika uyuyor :)

Canim cok sevindim. Bugun aklimdaydin. Nazar degdi bu kizin bebisine dedim. Cok sukurr yeniden emmeye baslamis pasamiz. Masaallah :)
Allah razi olsun canim benim farkettim ki bizim pasa uzanarak emmek istiyormus degisik emme pozisyonlari istiyor kucuk adamim:-):-) Rabbim hepimizin bebislerini nazarlardan korusun :21:

Kaç kilo oldu şimdi tosuncuk Elif? Her ay ayni mi kilo alimi, sizdede biraz düşüş varmi?
Canim 3.ay kontrolunde 8700 du bu ay bizimde kilo alisimizda 500 gr dusus oldu 3.ayimizda dogru durust gece emmemisti ve bir haftada boyunca meme alisinda aglamaya basliyordu kakasi suluydu gecen tahlil yaptirdik lokosit cikti biogoia tekrar basladik kakamiz normallesti bu ay tekrar gece emziriyorum bakalim kilomuz ne olacak:)

Canim 3.ay kontrolunde 8700 du bu ay bizimde kilo alisimizda 500 gr dusus oldu 3.ayimizda dogru durust gece emmemisti ve bir haftada boyunca meme alisinda aglamaya basliyordu kakasi suluydu gecen tahlil yaptirdik lokosit cikti biogoia tekrar basladik kakamiz normallesti bu ay tekrar gece emziriyorum bakalim kilomuz ne olacak:)
Oyyy maşallah tam tosun paşa bu annesi:)

Evet cnm bütün doktorlar ayni şeyi söylüyor. Zorla emzirmeye çalişmaktansa arayi açip bebekte istekliyken emzirmek daha mantikli bencede. Ben bekliyorum istemiyince çünki istarda etsem ağlayip istemiyor
Kilo alimi az oldugu icin kafam karismisti uc saat dogru mu diye simdi emzirdim iki saat te kendi istemeden savasti memeyle istemedi emiyor ama isteksiz ve savasarak dogrusu doktorun dediginibuygulamak galiba:-)

Bana 4 saate birde dediler
Ama bence onlari dinleme
Kendi Anne hislerin ne diyorsan onu yap
Bebek kendi sinyal veriyor saten, saatimi olacak. Vallah ben ilk zamanlarda denedim ama ben biberonla veriyordum cocuk dayanamiyordu, catlayacakti:)
Simdi bebeyim sinyal verir Vermez veriyorum
Ahh kuzum.ah benim bebegim neredeyse hic aclik belirtisi gostermez acliktan aglamaz :-) ben be zaman verirsem o zamab alir genelde o yuzden merak ettim

Normal dogum yaptiktan 40 gun sonra regl oldum miktari azdi 4 gün devam etti bu ay gelen birsey yok ayni durumla karsilasan oldu mu bebegimi emziriyorum
Bende normal doğum yaptım 40 çıkınca 1 hafta adet görmüş gibi oldum ama bu ay hiç bişi yok sanırım normal olan böyle

Biz gaz için 2 kere acile gitmiştik en son gittiğimizde dr 3saatte bir emzirmeyi dene gazi azalır dedi, o günden beri 2,5-3 saatte bir emziriyorum ve gaza faydası oldu, bebek de ona alışıyor sanırım önceden ben uyandırırdim artik hep 2,5- 3 saatte acıkıyor, kilo alımı geçen ay 1200 bu ay 700 canım, bazen erken emzireyim deyip 1,5 saatte denedim ve kustu huzursuzlanDi
Alistirmak onemli demekki xanim bende okumustum bir yerde gazi tetikledigini sik emzirmenin ama bizimkinin kilo alimi dusuk iste ondan kafam karisti

Bende normal doğum yaptım 40 çıkınca 1 hafta adet görmüş gibi oldum ama bu ay hiç bişi yok sanırım normal olan böyle
Kizlar ben normal dogum yaptim bebegim tam iki aylik oldugu gun adet gormeye basladim3-4 gundur suruyor

Sonunda basardik toist toist ilk basta yine diliyle itti falan ama vitaminini verirken emzige dokup vrdim aldi kuzucum. Insaallah birakmaz denemedigim emzik kalmamisti avent emzigini aldi. Biberonuda cam aldim canim yine avent. Tesekkurler tavsiyen icin

Son düzenleme:
Bugun cok gazimiz var napicaz bilmiyorum. Karnina dokundurmuyor. Hic boyle bi problemimiz yoktu :(

image.jpg
Eveettt kızlar günlerdir okuyorum ara ara ama bölündüğü için yazamadım bir türlü bugün ev sakinken yazayım dedim herkeste benzer sıkıntılar var 1. Emme 2. Kaka ikisinide ilk oğlumda deneyimlediğim için sıkılsamda panik yapmıyorum . 3 ay civarı meme grevine giriyorlar malesef bunun yazla sıcakla pek alakası yok aşırı sıcaklar sadece tuzu biberi oluyor kışında olsa emmeyecek bu veletler . Panik yapmayın emzirme süresince bebeğinizin emdiği kadar sütünüz olur bu aralar az emdiği için azalmış olabilir ama geçici bir dönem olduğu için durum düzelip emmeye başlayınca sütünüzde artacaktır . Sütü korumak için bebeği istediği kadar emzirmek dengeli beslenmek düzenli uyumak ve hergün ılık bir duş şart. Şimdi gelelim meme grevi sürecini nasıl atlatıcaz enfeksiyon kabızlık vs şeyler yoksa yani sadece keyfinden emmiyorsa birincisi kesinlikle zorlamayın teklif var ısrar yok istemiyorsa bekleyin acıksın biraz soğukkanlı olun , panik yaparsanız bebeğiniz bunu hissedip daha da huzursuzlanır . Zor biliyorum ama sakin kalın. İkincisi uykuda emzirin ben bizim yatakta emziğiyle uyutup sonra emziği çıkarır çıkarmaz memeyi veriyorum uykuda çok efektif olmasada birazcık emiyor. Üçüncüsü pozisyon değiştirin kucakta emmiyorsa uzanarak emzirin ilk oğlumu altıma alıp üstüne çömelip ( köpek duruşu gibi ) emzirdiğim oldu pozisyon sizin yaratıcılığınıza kalmış :) deneyin unutmayın geçici bir dönem düzelcek sakin olun yeterki ağlamayın üzülmeyin geçecek ilk oğlumda üçüncü ay yaşamıştık geçti 22 ay ek gıdadan ziyade anne sütü ağırlıklı besledim çok şükür topaç gibi olmadı ama yaşıtlarından da geri kalmadı. Dördüncüsü emmediği zamanlar sütü artırmak için veya biberonla kaşıkla beslemek için sağmakla uğraşmayın (bu benim nacizane fikrim ) bu sadece sizi yıpratır . Sütünüz bebeğinizin istediği kadar olacaktır hep. Biberona başlarsanız zaten emmeyen bebek hoop gelsin şakır şakır sütler diyip biberona alışacak daha az emecek gittikçe emme azalacak düzenli sağılmazsa süt de azalacak ve malesef mamaya başlanacak . Buna izin vemeyin bıkmadan ama ısrar da etmeden memeyi teklif edin ve bir kitap önerisinde bulunarak noktalıyorum emzirmedeki tecrübelerimi

Kaka sorununa gelince sadece anne sütü alan bebeklerin 10 güne kadar tutması bir huzursuzluk belirtisi yoksa sakinse normal karşılanıyor . Eğer sürekli ıkınıyorsa ağlıyorsa yeterli çiş yapmıyorsa 10 günü beklemeden zeytinyağlı kulak çöpüyle poposunun girişini hafifçe uyarabilir veya yarım gliserin fitil koyabilirsiniz . Eğer bebeğinizde sıkıntı görmeden her gün yapsın vs diye bunları sürekli yaparsanız bebeğiniz uyarıya alışır ve malesef bunlar olmadan kaka yapamaz hale gelir . Bu durum da geçici hareketlenip emeklemeye başlayınca ve ek gıdayla beraber her gün yapar hale gelecektir .

Kusura bakmayın telefondan düzgün ekleyemedim sayfa numarasını takip ederek okuyabilirsiniz
Bu forumu hamileliğimin başından beri takip ediyorum. Birçok kere yazmayı düşündüm ama sonra yazmadım sadece takip ettim ama şimdi size teşekkür etmeden geçemedim. Lohusa depresyonunun her aşamsını yaşadım ve üç aydır bebeğime yetip yetmediğim hep içimde dert. Dert ediyorum ama inatla mama da vermiyorum. Burdaki arkadaşların bebeklerinin kilolarını görüyorum bizimki baya az onlara göre. 6sında üç ay bitecek 5700 şu an. Moralim azıcık bozuluyo ama eskisi gibi değilim. Bi şekilde süt geliyo ve bebeğim de keyifsiz deüil. Ama bugün bu kitapta yazanları da okuyunca kendime güvenim geldi biraz daha. Devam edicem çabalamaya. Hatta orda dediği gibi arttırmak için de artık insan üstü çaba sarfetmicem, belli ki benim bebeğime bu kadarı yetiyormuş. Çok teşekkür ederim kendi adıma. Sevgiler :)

Back