Ben de senin gibiydim canım her dışarı cikmamizda aman uyku saati aman karnı acıktı diyerek kendi kendimi bunaltiyordum sonra bir baktım Dila gerçekten uykusu gelince nerede olursa olsun uyuyor ben ne kadar bir seyleri saatli yapsam da zaten bir gunu bir gununu tutmuyor artık bos verdim ben de rahatladim o da :) inan ayrıntıya takılmayınca her şey daha kolay ilerliyorBiz daha akşam hiçbir eve gitmedik çok mu ayrıntı düşünüyorum yanlış mı yapıyorum acaba eve kapanmakla benim kız akşam 8de uyuyor sonra uyuyan çocuğu nasıl giydiricem eve getiricem yazık diye düşünüyorum eşim biraz söylenmeye başladı ne zamana kadar diye sonuçta hep erken yatıcak diyor o da haklı
valla canim bende geriliyorum cogu zman ama gidiyorum nereye kadar eve kapanacam. Cinar bey yatagini istiyor diye dusunuyorum. Cunku evdeyken baska hicbiryerde yatirmiyorum. Oylede olunca baska biryerde uyumuyor. Uykusu gelince bayagi huysuzluk ediyor ama uyutma calismalrim devam ediyor. Ben kazanirsam oturmaya devam ediyoruz ama paşam kazanirsa apar topar kalkiyoruzKızlar size bir sorum daha var :). Akşam bebişle ev oturmasına gidiyor musunuz? Gittiğinizde uykusunu nasıl yapıyorsunuz?
Ay canım benim kız o kadar farklı yerlerde uyuyor ki yakında yatağında uyumayacak neredeyse:) :) evden çıkalı iki ay oldu onlarca yerde uyudu uyandı bir anlamda da iyi oldu kimseyi de garipsemiyor. Çıkın çılın evden gezmelere gidin bir süre sonra alışıyorlarvalla canim bende geriliyorum cogu zman ama gidiyorum nereye kadar eve kapanacam. Cinar bey yatagini istiyor diye dusunuyorum. Cunku evdeyken baska hicbiryerde yatirmiyorum. Oylede olunca baska biryerde uyumuyor. Uykusu gelince bayagi huysuzluk ediyor ama uyutma calismalrim devam ediyor. Ben kazanirsam oturmaya devam ediyoruz ama paşam kazanirsa apar topar kalkiyoruz
Ben de senin gibiydim canım her dışarı cikmamizda aman uyku saati aman karnı acıktı diyerek kendi kendimi bunaltiyordum sonra bir baktım Dila gerçekten uykusu gelince nerede olursa olsun uyuyor ben ne kadar bir seyleri saatli yapsam da zaten bir gunu bir gununu tutmuyor artık bos verdim ben de rahatladim o da :) inan ayrıntıya takılmayınca her şey daha kolay ilerliyor
. Gündüzü sorun etmiyorumda akşam erken yattığı için tedirginim. Uyuduğunda kaldırmak falan belki de dediğiniz gibi çok düşünmemek lazım. Kv ikidir laf açıyor doğduğundan beri akşam gelmediniz diye :)))valla canim bende geriliyorum cogu zman ama gidiyorum nereye kadar eve kapanacam. Cinar bey yatagini istiyor diye dusunuyorum. Cunku evdeyken baska hicbiryerde yatirmiyorum. Oylede olunca baska biryerde uyumuyor. Uykusu gelince bayagi huysuzluk ediyor ama uyutma calismalrim devam ediyor. Ben kazanirsam oturmaya devam ediyoruz ama paşam kazanirsa apar topar kalkiyoruz
Bak ne kadar zorlanmıştın şimdi alıştın:) hakkaten duru eve gidince sıkılacak :)Ay canım benim kız o kadar farklı yerlerde uyuyor ki yakında yatağında uyumayacak neredeyse:) :) evden çıkalı iki ay oldu onlarca yerde uyudu uyandı bir anlamda da iyi oldu kimseyi de garipsemiyor. Çıkın çılın evden gezmelere gidin bir süre sonra alışıyorlar
Ayy evet ya ama o zaman da takıldığım şey benim kurduğum düzenin bozulmasıydı şimdi çok şükür rahatladık. Eve gittiğimizde de gitmemiz gereken çok yer var arkadaşlardan her gün birilerine gideriz artık:) köye annemlerin yanına geldiğimden beri gelen gidenin kızımı görenlerin haddi hesabı yok sabah öğlen akşam ayrı ayrı misafir geliyor geçmiş olsun demek için. Bir açıdan can sıkıcı olsa da farklı insanları göre göre ufku genişledi çocuğun:):)Bak ne kadar zorlanmıştın şimdi alıştın:) hakkaten duru eve gidince sıkılacak :)
Kızlar size bir sorum daha var :). Akşam bebişle ev oturmasına gidiyor musunuz? Gittiğinizde uykusunu nasıl yapıyorsunuz?
Benim kız 8de uyuyor çok memnunum uyuduğu saatten ama bir yere gitmek için 40 kere düşünüyorum :)Canım hifa kadar gezme gezen bi bebek yoktur kızımı da kendime benzettim çok şükür Hifanın gece uyku saati 10 saatler alınınca 11 oldu gittiğimiz yerde de uyku saati geldiğinde uyuyo hiç bi sorun olmuyor.. Bnm kızım yer arayan bi bebek değil ondan ötürü avantajım bnm bilmiyorum iyi bişey mi kötü bişey mi
Bnde erken uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyo sıpam Kemal Sunal ın ayağındaki adile naşit gibi bakıyor napcam bilmiyorumBenim kız 8de uyuyor çok memnunum uyuduğu saatten ama bir yere gitmek için 40 kere düşünüyorum :)
Cnm bende de tiroid çıkmıştı hamilelikte ilk testim 5ti değeri.ve levotiron kullandım dokuz ay dahiliye takibindeydim.doğumdan sonra kan verdiğimde baktirdim değer normale dönmüş ilacsiz senin nasıl oldu geçti miGeçmiş olsun canım benim de mayısta kontrolüm var gebelikte tiroid çıktı bu arada ben hamilelikte 20 kilo aldım doğumda eve geliş 5 kilo gitti sonra o 5 kiloyuda geri aldım anlayacağın doğuma gittiğim kilodayım
Cnm benim bir kaç ay düzenli geldi de sonra gelmeyince kan verdim 0cikmisti on dört gün sonra geldi yani olabiliyor duzensizlikHiç belli olmuyor canım. Ben de geçen ay olmuştum bu ay hrnüz gelmedi geçen ay 26 sındaydı. Benim hamilelik öncesi de 31-35 gün arasında kafasına esince gelirdi şimdi de öyle mi davranacak yoksa bir süre düzensiz mi olacak(ki doğum sonrası olabiliyormuş) yoksa Allah korusun hamile miyim muamma... korunuyoruz ama insanın aklının bir köşesinde oluyor
Ben euthrox kullanıyorum canım hala kullanıyorum şu anda kalıcı görünüyor hatta dr mayısta tiroid us isteyeceğim dediCnm bende de tiroid çıkmıştı hamilelikte ilk testim 5ti değeri.ve levotiron kullandım dokuz ay dahiliye takibindeydim.doğumdan sonra kan verdiğimde baktirdim değer normale dönmüş ilacsiz senin nasıl oldu geçti mi
Ateş düşürmede kompresle ilgili öğrendiğim bişeyi paylaşmak isterim, eğitimde hocamız kompres koymak yerine kompresle vücudu ıslatıp kurumasını beklemek, tekrar ıslatıp kurumasını beklemek bu şekilde tekrar etmenin daha etkili olduğunu söylemişti. Şöyle düşünün demişti kompresi üstünde tutarak aslında ısıyı vucüt ile kompres arasına gönderiyorsunuz daha uzun sürede etki eder, ıslatıp kurutarak vücut ısısının su damlacıklarıyla vücuttan uzaklaşmasını sağlıyorsunuz. Yüksek ateşli havale geçirebilecek bi hastaya ilk müdahaleyi hemen çarşafı ıslatıp tüm vücuda sarıp ıslanmasını sağlayıp çarşafı kaldırın demişti. Kusura bakma hem uzun oldu hem anlatamak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama paylaşmak istedim.Evet canim en cok annelerin kendi cocuklarina deGermis diyorlar ama napiyim mutlu da olsam uzulsem de hep burada paylasiyorum, bu konularda beni sizden daha iyi anlayacak kimsem yok ki:) canim atesi de klasik yontemlerle dusurdum, ince giydirmek, koltuk altina kasiklara ilik kompres, calpol verdim tabi 38.5u gorunce. Bir de isiyi emip disari veren bir bant vardi bir deneyim diye jokerden almistim onu kullandim. Onu yapistirdim alnina. Hakikaten de cok rahatmis oneririm surekli kompresle ugrasmaktan cok kolay. Hem kullan at degil saklayip tekrar kullanabiliyorsun. Hem de kompres rahatsiz ediyor bebisleri ilik da koysak sonucta soguyor
İster eve misafir gelsin ister biz bi yere gidelim uyku düzeni bozuluyor zaten geç yatıyor normalde ama evde en azından yarım saat uyuyor akşam yattığında bi yere gidince uyuyor yatırınca uyanıyor huzursuz oluyor çok huysuzlanırsa erken kalkıyoruz, evdeysek ve misafir varsa uykusu bölünmesin diye fön makinası açıyoruz.Kızlar size bir sorum daha var :). Akşam bebişle ev oturmasına gidiyor musunuz? Gittiğinizde uykusunu nasıl yapıyorsunuz?
Canim o mizmizlik bizde de var bazen imdat diye bagirasim geliyorİyi geceler kızlar oğlum son günlerde çok huysuz neyi var onu da anlayamıyorumGece gazı oluyor tamam, gündüz ne oluyor bu çocuğa ihtiyaçlarını karşıladığımı düşünüyorum ama yok hep mız mız. Diştendir diyorum onda da ne gelen var ne giden. Çok şükür bugün biraz iyiydik ama artık sabrım son sınırlarda aynı zamanda üzülüyorum da bi derdi var ama anlatamıyor diye . Bi de eşim hasta yoksa o akşam gelince ilgileniyordu bende biraz nefes alıyordum. Bizim minik canavar beni çocuktan soğuttu resmen ya :)
Canim kulağını cekistiriyor demisin kulak iltihabı filan olmasin Allah korusun....bebeklerde orta kulak iltihabı olabiliyor doktora goturdun mu canimBizim disimiz hala cikmadi ama cok fena tutuyor aksamlari uyumadan agla agla helak oluyor kulagini cekistiriyor kizimjel kar etmeyince mecbur calpol veriyorum...
Canım ben uyutmuyorum emerken ya da otururken uyursa uyuyor yolda zaten uyumaya başlıyor gelince yatağa koy direkt uykuya dalıyo yormak iyidir sadece gec döndü isek diğer gün akşam üstü uyutmuyorum ki akşam geçe kalmasın ... Misafirlikte uyuduğuda oldu ama anakucağına yatırıyorum ben sık çıkıyorum zaten onda uyuyo .. Alışık ama en fazla yarım saat enerji için uyuyolar meraktan keşfetme arzusundan dalamıyorlar ...narin333 BeyazPatik35 C cemile23 pessinus Hifaa ve bebişiyle gezmeye giden tüm anneler :) gezmede bebeğinizin uykusu gelince nasıl uyutuyorsunuz? Güneş emerken uyumayı 2 ay önce falan bıraktı nerdeyse. Kendiliğinden zaten uyumuyor. Hamakta sallayarak uyutuyoruz son 5-6 haftadır. Uykusu gelince çok huysuzluk yapıyor oralarda huysuzluk yapar diye korkuyorum. Daha hiç bir yere gitmedik.gerçi bizim sağlık problemlerinden dolayı dr yasaklamıştı o yüzden çıkmadık baştan ama şimdi izinler çıktı :)
Canım bizimki kulağı çekiştirince inatla biz ayağına bastırıp ayakta tutuyoruz ya da emeklemesi için destek veriyoruz hırs ve enerjisini atıyor ... Birde eline ekmek vermeyi dene ama parçalamasın yanında dur ... Koparsa parmağınla alırsın kabuk kısmı inan en iyi diş kaşıyıcısı .. Tadı salyayı tetikliyor nişasta sindirimi ağızda başladığı için ağrı hissi azalıyor vücut başka şeye odaklanıyor .. Orta kulak iltihabı ateş yapar onu iyi takip et te sanmıyorum diş ağrısıdır bizde de var çünkü ..Bizim disimiz hala cikmadi ama cok fena tutuyor aksamlari uyumadan agla agla helak oluyor kulagini cekistiriyor kizimjel kar etmeyince mecbur calpol veriyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?