Ben de gezmelere çıkmak istiyorum da işte daha başlamadık. Çok ince düşünüyorum ben ya, azcık geniş olmak lazım. Dünyada kaç milyon bebe geze geze büyüyor ben gözümde büyütüyorum. Alıştırmak lazım.Canım ben uyutmuyorum emerken ya da otururken uyursa uyuyor yolda zaten uyumaya başlıyor gelince yatağa koy direkt uykuya dalıyo yormak iyidir sadece gec döndü isek diğer gün akşam üstü uyutmuyorum ki akşam geçe kalmasın ... Misafirlikte uyuduğuda oldu ama anakucağına yatırıyorum ben sık çıkıyorum zaten onda uyuyo .. Alışık ama en fazla yarım saat enerji için uyuyolar meraktan keşfetme arzusundan dalamıyorlar ...
Arabayla gidiyorsak gidip gelirken uyuyor canım bebek arabasindaysa uykusu gelince biraz mızmizlaniyor sonra uyuyor ev oturmasina gittiysek her zamanki yöntem ayağımda sallıyorum :) Dila da doğduğundan beri hiç kendiliğinden uyumadi emerken uyuyakaldigi 3 u geçmez ben de çok tedirgin oluyordum ama birkac kere çıkınca insan alisiyor canımnarin333 @ALEYNAMMM C cemile23 pessinus Hifaa ve bebişiyle gezmeye giden tüm anneler :) gezmede bebeğinizin uykusu gelince nasıl uyutuyorsunuz? Güneş emerken uyumayı 2 ay önce falan bıraktı nerdeyse. Kendiliğinden zaten uyumuyor. Hamakta sallayarak uyutuyoruz son 5-6 haftadır. Uykusu gelince çok huysuzluk yapıyor oralarda huysuzluk yapar diye korkuyorum. Daha hiç bir yere gitmedik.gerçi bizim sağlık problemlerinden dolayı dr yasaklamıştı o yüzden çıkmadık baştan ama şimdi izinler çıktı :)
Cok faydali bir bilgi, koltukaltina ve kasiklarina kompresleri ben de oyle yapiyordum canim. Ama bant farkli bir teknoloji anladigim kadariyla isiyi emip disari veriyor onu degistirmen gerekmiyorAteş düşürmede kompresle ilgili öğrendiğim bişeyi paylaşmak isterim, eğitimde hocamız kompres koymak yerine kompresle vücudu ıslatıp kurumasını beklemek, tekrar ıslatıp kurumasını beklemek bu şekilde tekrar etmenin daha etkili olduğunu söylemişti. Şöyle düşünün demişti kompresi üstünde tutarak aslında ısıyı vucüt ile kompres arasına gönderiyorsunuz daha uzun sürede etki eder, ıslatıp kurutarak vücut ısısının su damlacıklarıyla vücuttan uzaklaşmasını sağlıyorsunuz. Yüksek ateşli havale geçirebilecek bi hastaya ilk müdahaleyi hemen çarşafı ıslatıp tüm vücuda sarıp ıslanmasını sağlayıp çarşafı kaldırın demişti. Kusura bakma hem uzun oldu hem anlatamak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama paylaşmak istedim.
İster eve misafir gelsin ister biz bi yere gidelim uyku düzeni bozuluyor zaten geç yatıyor normalde ama evde en azından yarım saat uyuyor akşam yattığında bi yere gidince uyuyor yatırınca uyanıyor huzursuz oluyor çok huysuzlanırsa erken kalkıyoruz, evdeysek ve misafir varsa uykusu bölünmesin diye fön makinası açıyoruz.
Ay canim simdi anladim demek istedigini kompresle vucydu islatip bezi hemen kaldiricsgiz islaklik kurutunca tekrarlayacagiz islemi degil mi? Tamamdir bir daha boyle yapacagim ben biraz tutup sonra degistiriyordum bezi. Cok sagolAteş düşürmede kompresle ilgili öğrendiğim bişeyi paylaşmak isterim, eğitimde hocamız kompres koymak yerine kompresle vücudu ıslatıp kurumasını beklemek, tekrar ıslatıp kurumasını beklemek bu şekilde tekrar etmenin daha etkili olduğunu söylemişti. Şöyle düşünün demişti kompresi üstünde tutarak aslında ısıyı vucüt ile kompres arasına gönderiyorsunuz daha uzun sürede etki eder, ıslatıp kurutarak vücut ısısının su damlacıklarıyla vücuttan uzaklaşmasını sağlıyorsunuz. Yüksek ateşli havale geçirebilecek bi hastaya ilk müdahaleyi hemen çarşafı ıslatıp tüm vücuda sarıp ıslanmasını sağlayıp çarşafı kaldırın demişti. Kusura bakma hem uzun oldu hem anlatamak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama paylaşmak istedim.
İster eve misafir gelsin ister biz bi yere gidelim uyku düzeni bozuluyor zaten geç yatıyor normalde ama evde en azından yarım saat uyuyor akşam yattığında bi yere gidince uyuyor yatırınca uyanıyor huzursuz oluyor çok huysuzlanırsa erken kalkıyoruz, evdeysek ve misafir varsa uykusu bölünmesin diye fön makinası açıyoruz.
Canim bana da oluyor ediz azicik mutsuz huysuz olsa bir gun hemen modum dusuyor, kendimi yetersiz fln hissediyorum. Nedenmus huysuzlugu hic de cozemiyorum.ama bir bakiyorum bir gun gulucuklerle uyaniyoruz hemen unutuyorum:) umarim sizin de cabucak gecerİyi geceler kızlar oğlum son günlerde çok huysuz neyi var onu da anlayamıyorumGece gazı oluyor tamam, gündüz ne oluyor bu çocuğa ihtiyaçlarını karşıladığımı düşünüyorum ama yok hep mız mız. Diştendir diyorum onda da ne gelen var ne giden. Çok şükür bugün biraz iyiydik ama artık sabrım son sınırlarda aynı zamanda üzülüyorum da bi derdi var ama anlatamıyor diye . Bi de eşim hasta yoksa o akşam gelince ilgileniyordu bende biraz nefes alıyordum. Bizim minik canavar beni çocuktan soğuttu resmen ya :)
narin333 @ALEYNAMMM C cemile23 pessinus Hifaa ve bebişiyle gezmeye giden tüm anneler :) gezmede bebeğinizin uykusu gelince nasıl uyutuyorsunuz? Güneş emerken uyumayı 2 ay önce falan bıraktı nerdeyse. Kendiliğinden zaten uyumuyor. Hamakta sallayarak uyutuyoruz son 5-6 haftadır. Uykusu gelince çok huysuzluk yapıyor oralarda huysuzluk yapar diye korkuyorum. Daha hiç bir yere gitmedik.gerçi bizim sağlık problemlerinden dolayı dr yasaklamıştı o yüzden çıkmadık baştan ama şimdi izinler çıktı :)
Hahahahahha ay yirim yaaaa en asi olduğu aylardayız senin kız biraz dişli anlaşılan bizim kızda asaleti ile dövüyor akranlarını ... Sanırsın lady diana ... Aslında genlerinde var çingenelikGünaydın kızlar yine bi bilgiyi notlarıma almış bulunmaktayım ateşlendiğinde direk alnına ilik soğuk arası bezi koyuyo bekliyordum şimdi güzel oldu tabi olmasın yavrularımızın ateşi ama olduğunda öyle yapicam teşekkürlerakrepikizi
Kızlar dun arkadaşlarım geldi onların da yiğitten 2 ay büyük kızları var.bizimki onları görünce neler yaptığına inanamazsınız ben sok oldum ve biraz da tedirgin oldum normal mi diye. Direk kizin kıyafetinden yakaladı tuttuğu gibi kendine çekip ağzını açması bir oldu. Ve çok kuvvetliydi yani kız garibim korktu. Sonra elinde oyuncak vardı kizin onu almaya çalışıyo falan ama telaşla almaya çalışıyo.
:) çanta olayını abartma olur mu ilk gezmeye giderken dolap boşalmıştı benimBen de gezmelere çıkmak istiyorum da işte daha başlamadık. Çok ince düşünüyorum ben ya, azcık geniş olmak lazım. Dünyada kaç milyon bebe geze geze büyüyor ben gözümde büyütüyorum. Alıştırmak lazım.
Canım sorun bizim ki erkekHahahahahha ay yirim yaaaa en asi olduğu aylardayız senin kız biraz dişli anlaşılan bizim kızda asaleti ile dövüyor akranlarını ... Sanırsın lady diana ... Aslında genlerinde var çingenelikbana göstermediği asaleti gösteriyo misafirlikte :)) koltuğa oturup bacak bacak üstüne atıp mama bekliyo :) kendini ezdirmenesi atağa geçmesi güzel
Diş sıkıntısı olabilir büyüme atağı olabilir havalar güzel gidiyor temiz hava iyi gelebilir canımİyi geceler kızlar oğlum son günlerde çok huysuz neyi var onu da anlayamıyorumGece gazı oluyor tamam, gündüz ne oluyor bu çocuğa ihtiyaçlarını karşıladığımı düşünüyorum ama yok hep mız mız. Diştendir diyorum onda da ne gelen var ne giden. Çok şükür bugün biraz iyiydik ama artık sabrım son sınırlarda aynı zamanda üzülüyorum da bi derdi var ama anlatamıyor diye . Bi de eşim hasta yoksa o akşam gelince ilgileniyordu bende biraz nefes alıyordum. Bizim minik canavar beni çocuktan soğuttu resmen ya :)
Ay pardon :)) valla isimlere kadar sayarım elim sürşmüş :))Canım sorun bizim ki erkek)))
Canım bende çok ince düşünüyorum gündüz gidiyoruz gittiğimiz evlerde kısa da olsa uyuyor ama akşam hiç gitmedik akşam uykuya dalması yarım saati bulabiliyor bir de erken uyuyor akşam gittiğim yerde uyursa montunu giydirip eve getirmeyi gözümde çok büyütüyorum bir de eve gelince üzerini değiştirmek lazım öyle bir huyum da var dış kıyafetiyle tulum dahi olsa yatağa giremez uyku açıldı gitti :))Ben de gezmelere çıkmak istiyorum da işte daha başlamadık. Çok ince düşünüyorum ben ya, azcık geniş olmak lazım. Dünyada kaç milyon bebe geze geze büyüyor ben gözümde büyütüyorum. Alıştırmak lazım.
Ay aynı şeyi ben de soracaktım onun için girmiştim:) bebişler çok yoruyor sanırım annelerini. Ben de durudan sonra evde hasta olmayan kalan tek kişiydim ki bugün nezle oldum burnum bir tıkalı bir açık hiçbir şey yapasım da gelmiyor.Kızlaar nerelerdesiniz yahuu
Çok geçmiş olsun canım benim de neredeyse 2 haftadir tıkalı önce kaşıntıyla başladı alerji mi ne anlamadım havalar da guzellesiyor bebisini alan dışarı çıkıyor herhaldeAy aynı şeyi ben de soracaktım onun için girmiştim:) bebişler çok yoruyor sanırım annelerini. Ben de durudan sonra evde hasta olmayan kalan tek kişiydim ki bugün nezle oldum burnum bir tıkalı bir açık hiçbir şey yapasım da gelmiyor.
Ay hifa devamlı ilgi istemeye başladı piskolojim bozuldu devamlı göğsümde durmak istiyor anlamadım napcam bilmiyorumKızlaar nerelerdesiniz yahuu
Geçmiş olsun canım bnde aynıyım devamlı bnde burun tıkanıklığı inşallah hastalığa dönüşmeden atlatırsınAy aynı şeyi ben de soracaktım onun için girmiştim:) bebişler çok yoruyor sanırım annelerini. Ben de durudan sonra evde hasta olmayan kalan tek kişiydim ki bugün nezle oldum burnum bir tıkalı bir açık hiçbir şey yapasım da gelmiyor.
aynen canim ya neoluyo bu cocuga anlamiyorum. Kendiliginden uyuyan cocuk gogsunden indirmeee diye bas bas bagiriyo.eli kulaginda surekli Ne dişmiş canim çikamadi gitti butun duzenimizi iyi huylarimizi aldi goturduAy hifa devamlı ilgi istemeye başladı piskolojim bozuldu devamlı göğsümde durmak istiyor anlamadım napcam bilmiyorum
Güldüm gece gece yaa:) çanta olayını abartma olur mu ilk gezmeye giderken dolap boşalmıştı benim) 24tane bez koymuşum düşün :)) 1hafta gider o bez :))alışırsın havalarda ısındı bebişlerde iyileşti ohhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?