- 20 Ocak 2014
- 372
- 43
- 43
- 34
Maşallah bu saatte uyumus ne güzel :)kızlar herkese selamlar kimse bağlantıyı koparmamış ne güzel..ben doğum yaptıktan sonra bir türlü fırsat bulup giremedim..bugün böyle bi bakayım dedim paşam uyuyunca..
hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle.. bizim de haftasonu kontrolümüz vardı, doktorumdan çok memnunum ve tavsiyeleri çok mantıklı geliyo, paylaşmak isterim sizle de.. gündüz 3 saatte bir, gece 5 saatte bir emzirmen yeterli dedi, kilo alımımız da çok iyi zaten baya önden gidiyo.. ek gıdaya da 6 aydan önce geçmemize gerek olmadığını söyledi, anne sütü zaten çok zengin bi besin ve hiçbir ek gıda bunu karşılayamaz, yettiği sürece anne sütüne devam dedi, hatta aynı doktora giden bi arkadaşıma (sütü çok iyi geliyordu) 7.ayın bitiminde ek gıdaya geçirdiselamlar, herkes iyidir inşaallah
aramızda işe başlayanlar oldu galiba onlara Allah kolaylık versin, ben radikal bir kararla istifa ettim ekonomimiz biraz sarsılsada yapacak başka birşey yok, bu kadar az izinle daha ek gıdaya bile geçmemiş bebişleri bakıcıya bırakmak zorunda kalmak çok zor inşaallah bu karar benim bebeğim ve eşim için hayırlı olur.
neyse kızlar kuzularınızın beslenmesi için dr larınız neler söylüyor? mesela benim götürdüğüm dr lardan 1 tanesi 4. ayda ek gıdaya başlayacağız dedi, başka bir dr da 6. ayda başlıcaz dedi yine birisi istediği zaman besle derken öbürü 4 saatte 150-200 ml beslenmeli dedi ama benim kızım bu miktarın yarısına bile ulaşmıyor bende nasıl davranacağımı şaşırdım size nasıl bilgiler verildi
evet ama kısa sürüyor uykuları bugün de ayrıca huysuz biraz...anne olmak çok zor bebeğinin ne istediğini tahmin etmeye çalışmak zor...Maşallah bu saatte uyumus ne güzel :)
Kafasını pek tutamıyor hemen öne yıkıyor hatta doktorumuz dedi ki babasına çekmiş heralde annesine çekse atik olurdı dedi :)15 günü mü dert ettin arkadaşım. Biraz tembel demiş sadece, gelişim geriliği var dememiş ki. Hiç üzme kendini çünkü boşyere üzmüş olursun
Doğru söylüyorsun aslında, rahatına çok düşkündür benim oğlum birazda onun etkisi var bence :)Gelişim dersinde ilk öğrendiğimiz şeydi "Gelişimde bireysel farklılıklar vardır" canım nasıl boyu kilosu yaşının tam karşılığı değilse ve bu normalse hareketlerinin geride olması normaldir.:) hem ömür boyu hareket etmek zorunda kalacaklar. Şimdi bırakalım biraz tembellik yapsınlar :) can sıkacak bir şey yok..
Hayırlı olsun canım. Ben de ücretsiz izne ayrılmaya karar verdim. Bütçeler sarsılıyor hatta bütçe kalmıyor ortada ama olsun bence doğru bi karar vermişsin :) benim doktorum bi şey demiyor henüz. Geçen hafta kontrol vardı. 3 ay bitti. Bundan sonra kilo alımı azalabilir meraklanmayin dedi sadeceselamlar, herkes iyidir inşaallah
aramızda işe başlayanlar oldu galiba onlara Allah kolaylık versin, ben radikal bir kararla istifa ettim ekonomimiz biraz sarsılsada yapacak başka birşey yok, bu kadar az izinle daha ek gıdaya bile geçmemiş bebişleri bakıcıya bırakmak zorunda kalmak çok zor inşaallah bu karar benim bebeğim ve eşim için hayırlı olur.
neyse kızlar kuzularınızın beslenmesi için dr larınız neler söylüyor? mesela benim götürdüğüm dr lardan 1 tanesi 4. ayda ek gıdaya başlayacağız dedi, başka bir dr da 6. ayda başlıcaz dedi yine birisi istediği zaman besle derken öbürü 4 saatte 150-200 ml beslenmeli dedi ama benim kızım bu miktarın yarısına bile ulaşmıyor bende nasıl davranacağımı şaşırdım size nasıl bilgiler verildi
Valla ben diyorum oğlum bak dönme, hadi döndün emekleme, hadi emekledin yürüme diye :) geç olsun güç olmasın.. Bazı anneler çocuğunun erken emeklemesini gelişiminin önden olmasını abartıp ileri zekalı olacakları (!) sonucuna varıp seviniyor çevremde. Yavaş yavaş emin adımlarla sağlıkla büyüsün bebişlerimiz :) panik yapmayalım kızlar..Doğru söylüyorsun aslında, rahatına çok düşkündür benim oğlum birazda onun etkisi var bence :)
Ben çok başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim tahmin konusunda :) kısa uyumasınlar ya keşke soooyle 6-7 saat uyusalar :) çok mu şey istiyorm acabaevet ama kısa sürüyor uykuları bugün de ayrıca huysuz biraz...anne olmak çok zor bebeğinin ne istediğini tahmin etmeye çalışmak zor...
Uyku tulumu kullanan var mı? Torba şeklinde olan mı daha kullanışlı acaba yoksa kollu bacaklı tulum şeklindeki mi?
Emzirmeden sonra suya soda karıştırıp gazlı bezi de islayarak ağzını silin. Anlatabildim mi acabakızlar bebeğim pamukçuk oldu ne yapmalıyım
Dağlık ocağından verdikleri monovit i kullanıyorum. Doktora sordum gayet iyi dedi. Bilmiyorum artıkmrb.lar güzel anneler
ben lcw nin kollu bacaklı olan tulumundan aldım, içi dışı penye olanından (yünlü yada polarlı olanlar hoşuma gitmedi, hem çok kalın hemde sağlıklı değil bence)
3 gündür kullanıyorum, uyurken içine koyuyorum uyanmıyor gayet rahat, ancak kollarını istediği gibi hareket ettiremiyor ve elleri de içeride kalıyor. Normalde uyurken kollarını yukarı kaldırıp uyurdu kuzucum tulumla ancak yanlara açabiliyor ama olsun, yinede rahat uyuduğunu düşünüyorum. Sabah 7-8 gibi uyandığında çıkarıyorum hemen zaten
arkadaşlar şu hergün verdiğimiz devit damla için ne düşünüyorsunuz, hani sağlık ocağından verdikleri. İnternette pek hoş şeyler yazmıyor hakkında, amerikadan damla getirtenler varSizler ne marka veriyorsunuz ve kaç damla?
şekerim bana dr ACD verdi deviten daha iyi olduğunu söyledi 18 tl fiyatı dünde 10 damla veriyorum, sağlık ocağından aldığını bence sen kullan doğumcular vermiyor ama endokrinci bana verdi d vitamini eksik olduğu için kullanıyorum..mrb.lar güzel anneler
ben lcw nin kollu bacaklı olan tulumundan aldım, içi dışı penye olanından (yünlü yada polarlı olanlar hoşuma gitmedi, hem çok kalın hemde sağlıklı değil bence)
3 gündür kullanıyorum, uyurken içine koyuyorum uyanmıyor gayet rahat, ancak kollarını istediği gibi hareket ettiremiyor ve elleri de içeride kalıyor. Normalde uyurken kollarını yukarı kaldırıp uyurdu kuzucum tulumla ancak yanlara açabiliyor ama olsun, yinede rahat uyuduğunu düşünüyorum. Sabah 7-8 gibi uyandığında çıkarıyorum hemen zaten
arkadaşlar şu hergün verdiğimiz devit damla için ne düşünüyorsunuz, hani sağlık ocağından verdikleri. İnternette pek hoş şeyler yazmıyor hakkında, amerikadan damla getirtenler varSizler ne marka veriyorsunuz ve kaç damla?
Önceden 30-40 dk emiyordu ama son zamanlarda oynuyor, 10-15 dk emiyor toplam bazen biraz daha fazla oluyor.Kızlar bebişleriniz kaç dk emiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?