2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım bende de wc den çıknca çok az su gibi bi şey geliyor böyle olan var mı çünkü çoğunlukla wv den çıktığımda iç çamaşırımda hafif ıslaklık görüyorum :44::44:

Bence bi doktoruna danış. Bebeğin suyu da olabilir. Turnusol kağıdı ile test yapıyorlar idrar mı yoksa bebeğin suyu mu diye..Benimde başıma gelmişti. Seni korkutup, tedirgin etmek hiç istemem ama İdrarımı kaçırıyorum sandım oysa bebeğin suyuymuş, azar azar geliyormuş...(

tamam canım ben doktoruma bir sorayım seninki sonra ne oldu bebeğin suyu olduğunu öğrendikten sonra doktor bir şey söyledi mi ilaç vardi mi

Kızlar nasılsınız?
Ben hiç iyi değilim, dün misafirim geldi ve yarım saat önce gittiler...
İlk defa geliyorlardı evime çok beğendiler evimi.
Yalnız sapa sağlam olan ben, şu an yataklık haldeyim.
Dün özellikle sağ kalçamda batmalar hissediyordum, bu yerini şiddetli ağrıya ve kasılmalara bıraktı.
Oturup kalktığımda ayaklarım tutmuyormuş gibi oturup yere kaldım...
Çok fenayım ne oldu böyle bilmiyorum.
2 kez farklı saatlerde, servis yapayım derken...
Tabak, bardak elimden kayıp düştü kırıldı.
Gözümle kaşımın arası ve gözlerimin altında kabarcıklar ve kızarıklıklar oluştu..
Kaşıntıdan ölüyorum, vücudumun da bazı bölgelerinde kızarıklıklar var...
Ve şu an fena halsizim grip oluyorum sanırım.
Ne oldu bir kaç saatte anlamadım, perişan bir haldeyim inanın...
Sırf misafirim var diye gitmedim hastaneye, yarın pazartesi poliklinikler açık işinin eri doktorlar bulurum düşüncesindeyim...
Bir kaç saatte olan bu değişiklik hastalık beni tedirgin ediyor.
Bu geceyi nasıl atlatırım bilmiyorum ...

Nazardir nazarr oku ufle yat sabaha kalmaz biseyciigin insallahh :)

Bizde kocam olacak suan kus oldugum adamla ne zaman insan icine ciksak kavga etmeden donemiyoruz evee.. :) sekil a.1 suan! Bisi soyledi alindigimi soyledim saka dedi daha oncede yaptin kaldiramiyorum dedim yikti ortaligi salonda yatiyo beyim! Kanepeden dusesice!

Su mu geliyor yoksa akıntı mı sorusu hep geliyor aklımıza okuduğum metni paylaşmak istedim sizinle " Suyun gelmesi: Bebeği koruyan su kesesi gerilmelerin ve kasılmaların etkisiyle yırtılabilir. Bu nedenle amniyon suyu rahimden dışarı akar.Su kesesi üst bölgeden ve sıyrık şeklinde yırtılmışsa amniyon suyu sızıntı şeklinde akabilir. Bu nedenle gebeler idrar kaçırdıklarını ya da akıntı nedeniyle ıslaklık olduğunu düşünebilirler. Amniyon sıvı akıntı gibi koyu, kıvamlı değil, su gibi akışkandır. Rengi açık sarı ya da ıhlamur çayı gibidir. çamaşırda akıntı gibi tabaka bırakmaz. Bu nedenle aksırma, öksürme gibi nedenle olan idrar kaçırmaya benzemez. Ayrıca kendine has bir kokusu da vardır. Bu farklılıkları dikkate alarak ıslaklığın kesenin açılmasıyla ilgili olup olmadığı gebe tarafından ayırt edilir.

Amniyon kesesi yırtıldıktan sonra bebeğin ve anne rahminin mikrop alması kolaylaşır. O nedenle su geldiğinde ya da şüphe edildiğinde hemen hastaneye gitmek gereklidir. Bazen kadınlar su gelse bile ağrılar başlamadı diye hastaneye gitmeyi geciktirirler. Bu durum anne ve bebeğin mikroplarla bulaşan bazı hastalıkları kapmasına neden olabilir.Doğumdan önce su keseleri yırtılan gebe kadınların çoğunluğu 12 saat içinde ilk kasılmaları hissederler; kalanların çoğu bunları 24 saat içinde hisseder. Bununla birlikte yaklaşık 10 kadından birinde doğumun başlaması daha uzun sürer. Zaman geçtikçe yırtılmış amniyon kesesinden bebek ve/veya annenin enfeksiyon kapma riski artacağı için çoğu hekim kese yırtıldıktan sonra eğer beklenen tarih yakınsa 24 saat içinde oksitosinle doğumu başlatır, az sayıda hekim 6 saat içinde başlatmayı yeğler. Son çalışmalar bu noktaya gelmiş bir gebelikte doğumu başlatmak için 24 saatten fazla beklemenin yararı olmadığını, tersine zararı olduğunu gösteriyor.

Vajinanızdan sızıntı veya akıntı geliyorsa hekiminizi veya ebenizi arayın. Bu arada enfeksiyondan korumak için vajina bölgesini olabildiğince temiz tutun; banyo yapmayın veya cinsel ilişkiye girmeyin; amniyon sıvısını emmesi için ped kullanın (tampon değil); kendi kendinizi içeriden muayene etmeye kalkışmayın; tuvalette önden arkaya doğru temizlenin."

canım sakince tane tane felak nas 3 ihlas 1 elham 1 de ayetelkursi avucuna abdestli oku bütün vücuduna sür öyle yat Allahın izniyle hiç bişeyin kalmazzz.

Nazar a ben de çok inanıyorum canım okuyun kendinizi .. Benim eşim de bazen anlayışsızlık yapıyor sinirleniyorum o kadar hormonları alt üst olan benim tepki veren sen biraz anlamaya çalış vb seyler dedim daha iyi gibi şimdilik ... malesef arada hatırlatmak gerekiyor farklı bi süreçte olduğumuzu normalmişiz gibi davranmamaları gerektiğini

Sizde bizim gibisiniz desenize =)
Allah yine sizin ağzınızın tadını bozmasın, bunlar tuzu biberi evliliğin =)
Şu nazar meselesine gelince, insanın bi nazarı nelere sebep oluyormuş be...
Valla fenayım, kötüyüm...
İnşallah bir şey çıkmaz yarın..

inş.canım.. nazar ayeti bile var çok tehlikeli gerçekten korunmak için okumak lazım hep.şimdi insanlar hep diyo amannn nerene nazzaar değcek diye ama değiyo işte kem gözlerden:)

Yok anam yookk anlamaz bunlarr.. ne yaparsan yap sakin ha elestirme.. her an her halinden mutlu mesut olcan su da beni rahatsiz etti demeye hakkin yok.. iyi yanlarin var allah razi olsun ama bi de soyle kotu bi huyun var duzelt balli ekmek kadayifi olsun! Yok! Melek degilsin mubarek kotu yanin tabiki olacak! Hepimizin var! Birbirimizi uyara uyara duzelecez! En yakinimsin ben sana demiycem sen banaa demiycen nasil olcak bu is! Erkeklik gururlari inciniveriyo hemen... Rekabete guc gosterisine donuyo is.. ay bu erkekler cok ilkel varliklar yaa

oku oku sen valla goz deyip gecme ben komsu kadinin bbziimm evdeki mermer masayi nazariyla catlattigini bilirim saniyeler icindee.. :)

tamam canım ben doktoruma bir sorayım seninki sonra ne oldu bebeğin suyu olduğunu öğrendikten sonra doktor bir şey söyledi mi ilaç vardi mi

Sonra ne olduğunu söylemeyeyim şimdi burda boşver, ben hiç önemesememiştim o zaman. kötü bi tecrübeyle sonuçlandı. Sen hemen bunu farketmişken doktoruna başvur bence...

Sonra ne olduğunu söylemeyeyim şimdi burda boşver, ben hiç önemesememiştim o zaman. kötü bi tecrübeyle sonuçlandı. Sen hemen bunu farketmişken doktoruna başvur bence...

Yazılarınızı Okudukça merak ettim "Hamilelikte vajinal akıntı her ayda sık görülen bir durumdur, son aylarda daha fazla olabilir. Akıntı genellikle koyu, yapışkan, bazen kokulu ve az miktardadır. Akıntı asla annenin bacağından aşağıya su dökmüş kadar fazla olmaz ve pantolonunu, yatağını ıslatacak kadar fazla olmaz. Bebeğin amnion suyu aynı normal su gibi akışkandır, rengi berrak hafif sarımsıdır genellikle ancak eğer bebek kakasını yapmışsa koyu kahverengi, yeşil renklerde olabilir. Amnion suyu ılık hissedilir." Diye okudum böyle mi oluyor gerçekten yoksa farkı yok mu akıntıyla?

çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkürler..

akıntı gibi değil. tıpkı su gibi. kıvamlı bişi değil yani. su gibi berraktı benden gelen. Tıpkı okuduklarında ki gibi. Önce azar azar geliyodu idrarımı azcık kaçırdım sanıyodum. 2 gün sonra pantolonumu ıslatmaya başladı. Ve 1 hafta boyunca da hergün her ayağa kalktığımda azar azar geldı ve bebeğin suyu kalmadı..! Ama kesinlikle akıntı gibi bişi değil

Acı bir tecrübe olmuş canım çok üzüldüm safha safha anlatmışsın paylaşımın hepimiz için çok değerli ...çünkü kitabi bilgileri nasıl değerlendireceğimizi bilemiyor çok anlayamayabiliyoruz... Tekrar teşekkürler canım...Allah kimseye üzücü tecrübeler yaşatmasın , sağlıkla sıhhatle vaktinde kucağımıza alalım evlatlarımızı inşallah...

Benim doktorum perinatoloji uzmanına yönlendirdi. 'Onlar sadece bu işle ilgileniyorlar, çok detaylı bakıyorlar.' dedi. 19-20. haftalarda bakılıyormuş detaylı ultrasona

Maaşallah prensesine

Ben de yeni yeni konuşmaya başladım oğluşumla :) Sık sık seviyorum, okşuyorum karnımı :)

Sonuçlarından haberdar et canım

Pınarım, neden o kadar çok ilaç verdi ki doktorun, özellikle balık yağı kilo yapıyor bunu net biliyorum =)
Bende bugün bir sorayım bana neden vermemişler diye...

Elevit ve balık yağı veriliyor genelde ama diğer iki ilacı duruma göre keser belki, sorayım ben de gidince şekercim.

waaaovvwww Maaşallah 41 kere En fıstık hamişimizz

Canıımm dikkat et kendine, bol sebze, meyve takviyesi yap. Bol sıvı tüket Rüyacım. Ben de grip olacak gibi hissediyordum kendimi. Aynı günde kendimi çok yorunca maalesef korktuğum başıma geldi. Güçsüz düştüm. Aynı gece başladı gribim, 10 günde hala atlatabilmiş değilim, çok ağır geçirdim. Tüm vücudumda sivilceler çıktı. Reaksiyonda veriyor olabilir bünyen ama bir anda da böyle olması garip tabii. Nazara da gelmiş olabilirsin, duayı eksik etme.
Doktora gidersen de habersiz bırakma

Iyi aksamlar arkadaslar, sizin gibi bende allah kismet ederse Nisan annesi olacagim.

Benide listeye eklermisiniz, yas 24 sehir (ülke) almanya, ilk bebegim olacak insallah ( ilkini kaybettim), BDT: 10.Nisan

2014 Nisan Annesi olacağım inşallah.Benide listeye eklerseniz sevinirim.

Hoşgeldiniz güzel annelerr

1 ay önceden alabildim randevuyu, şanslıyım demek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…