eve oyle pediatrist mi geliyor? siz mi çağırıyorsunuz?
Oyle dedi doktor canım ara ogun olarak atıyorum ağzıma 2 tane falan bıde turk kahvesi iç hrrgun dedı bol bol baklagıl ye dedi gazı ıcınde baklagıllere bır diş sarımsak at gazını alır dedi. Onun dısında tabı bol su gunde içtiğin 1.5 lıtre su senın vucudunun ıhtıyacını karsılarmıs fazla ıcersen süt olurmus benım 3 lıtreyı bıluyo gunde artık oda zayıflsmaya yardımcı
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim bu asilar zor oluyor diyorlar bizimde haftaya asi zamanimiz. Cok agladi mi acaba. Ilac onerdi mi dr falan.
Kalça röntgeni de iyi cikar insallah bebisinin........
Biz sunnetimizi yaptirdik. Cok sukur bir sorun olmadi. Normalbsekilde bezini bagladik kucagimiza aldik. Hemende iyilesmeye basladi...
Valla egitimden çok artik anlatacak laf bulamiyorumayni zamanda kelime haznesi icin iyi oluyormus.
Ben de cocuk sarkilari dinletiyorum onlari ogrendim soyluyorum agzima bakiyor konusayim diye bende de laf yok
Emzirme diyeti mi ? Ay ben de bakayim. Ben karatay diyetini gozume kesmistim ama 6. Aydan sonra baslarimO Maşallah sizlere =)
Vermem gereken 5 kilo kaldı.
Sizlerinde hemen hemen okadar kalmış.
Bu yaza bomba gibi gireceğiz
Simca tatlım emzirme diyeti var uyguluyor musun?
Ama cidden maşallah sana da.
24 kilo vermissin.
Geri kalanını da vereceğine eminim canım
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Sagol canim. Bu cayi yaparim. Bi kere verdim rezene. İcti valla. Sutum de uetmiyo zannimca. Bazen 3-4 gun hic mama almadigi da oluyo ama genelde aksamlari o agitlari susturmanin tek yolu mamadan geiyo. Hayirlisi artikbir iki gün ağlar idare et sonra unutur eğer tabi sütün yetiyorsa. birde bebek emdikçe süt geliyor mamayı bıraktık sütüm çoğaldı maşallah. 2 saatte bir çalar saat gibi meme istiyor o biraz yorucu oluyor ama bebeğimin sağlığı için değer. rezeneden nefret ediyor oğlum o nedenle tiksindi senin bebiş rezeneyi seviyorsa etkili olmayabilir.1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı ıhlamur, 1 yemek kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı tane kimyon ve 1 tatlı kaşığı anason. Porselen bir demliğe bu ölçülerde bitkileri koy ve üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin. Demliğinizin üzerine bir havlu ile kapat. yemeklerden sonra yap ve iç sütü arttırıyor ve bebeğin daha az gazlı olmasını sağlıyor
Hadi gecmis olsunnn. Yavrumu cok rahatsiz etmez insallah. Bizim de haftaya asilarimiz. Babasi kiyamamistir oglunaAşıları yaptırdik, yarın sabaha kalça röntgeni için randevu da aldık. Sunneti de doktor haftaya yaptırabilirsiniz dedi ama büyük korsan yan çiziyor
Sizlerde ne var ne yok?
Aç canım birşey olmaz. Çok da sakinmamak lazım yoksa iyice hassas oluyorlar.
Kerem emerken ne yüzü kalıyor ne üstü başı. Doke saça yiyor
Hava yuttugunu sanmıyorum çünkü gaz sıkıntısi yok.
Sutu bol bulmus yaramaz :)
Boy kilo ve bas cevresi ne kadar artmis bu ayda?
Maşallah kerem'e.inşallah ateşi de çıkmaz.röntgen sonucu da iyi çıkar inşallah.bize 1. Ay çektirdiler.demek ki farklı uygulamalar var.camı açtım ikimiz de ferahladık :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim bu asilar zor oluyor diyorlar bizimde haftaya asi zamanimiz. Cok agladi mi acaba. Ilac onerdi mi dr falan.
Kalça röntgeni de iyi cikar insallah bebisinin........
Biz sunnetimizi yaptirdik. Cok sukur bir sorun olmadi. Normalbsekilde bezini bagladik kucagimiza aldik. Hemende iyilesmeye basladi...
Valla egitimden çok artik anlatacak laf bulamiyorumayni zamanda kelime haznesi icin iyi oluyormus.
Türk kahvesini ilk kez duydum,Allah Allah o da mı süt yapıyomuş
Geçmiş olsun canım,ateş yapar mıymış,bişey dedi mi dr? 3 tane de çok ya.biz 1.ay çektirdik röntgeni,Kerem'in de iyi çıkıcak inşallah.
Bu arada ben de açıyorum cam,gündüz dışarı kısa kolluyla çıkıyoruz,aynen çok sakınırsak,en ufak şeyde üşütmesin.
1150 gr almis ama diğer ölçümleri hiç sormadım canım. Doktor kaydetti, bir dahaki gidişime sorarım
Tesekkurler canım. Iyi yapmışsın. Burasi da yakında 40 olur, ne yapacağız bakalım
Teşekkürler arkadaşlar. 3 asi oldu, rota da ağızdan oldu. Sadece iğne vücuda girdiğinde kisa süreli ağladı. Sonrasında herhangi bir huysuzlugu olmadı. Sanirim ebeveynler bebeklerden daha fazla korkuyoruz
Ateş ve ağrı kesici verdi doktor. Eğer ateşi olursa 6 saate bir verebilirsin dedi. Sabah olmuştu aşıları, henüz ateş yok. Takip ediyorum.
Ivy sünnetten sonra iyileşme süreci nasıl oldu? (bezleme vs. ).
Emzirme diyeti mi ? Ay ben de bakayim. Ben karatay diyetini gozume kesmistim ama 6. Aydan sonra baslarim
Sagol canim. Bu cayi yaparim. Bi kere verdim rezene. İcti valla. Sutum de uetmiyo zannimca. Bazen 3-4 gun hic mama almadigi da oluyo ama genelde aksamlari o agitlari susturmanin tek yolu mamadan geiyo. Hayirlisi artik
Hadi gecmis olsunnn. Yavrumu cok rahatsiz etmez insallah. Bizim de haftaya asilarimiz. Babasi kiyamamistir ogluna
Ne bileyim bizim de gaz sıkıntmz yok ama o cik cik ses, yetersiz sut, bu bulasik hal iliskili seyler mi filan diye dusunuyorum arada. Sanki cok varmis gibi ne bulastiriyosa sagina soluna kizim yaaaao bulasiklardan bir ogun cikar
Canim bende rota asisi yaptiricam dr 3 ve 5 ayda da olabilir dedi onu bekliyorum 2. Ay bi suru asi ust uste olmasin diye 2 ve 4 yerine 3 ve 5 . Aylari secmistim. Ama masallah senden iyi haberler aldim bende yaptirayim ya bu ay.
Iyilesme sureci masallah cok iyi gecti bizim. Hatta operasyon sirasinda bile hissetmedi kuzum. Yatti etrafa bakindi....
Eve gelince dr 2 saat sonra cok siddetli aglamalar olabilir dedi o da lokal anestezi nin gectiginden o nedenle calpol verdi ama maşallah hic gerek kalmadi bizde.....
5 gun banyo yasakti su degirmedik. Bu surecte dr bezini sıkı baglamamizi istedi bir krem verdi hem spresi hemde tupte sekli var pipiye onu sikip bolca normal sekilde bezledik. Biz kremi sprey aldik cunku uygulamasi daha kolaydi. Ne gaz cikarirken nede kucaga alirken bir sikinti olmadi normal devam ettik duzenimize.
Ilk gun biraz kirmiziydi sonra yavas yavas 1 haftada duzeldi.
Insallah sizinde kolay gecer. Cocuklar buyuyunce daha zor iyiki yaptirdik diyecegiz insallah.
Bu ikinci cocugum,önceden deneyimim olmasına rağmen bunda da aşı olurken ağlamasına dayanamayıp ağlıyorum,ilkinde de aglardim 😢
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Emzirme diyeti mi ? Ay ben de bakayim. Ben karatay diyetini gozume kesmistim ama 6. Aydan sonra baslarim
Sagol canim. Bu cayi yaparim. Bi kere verdim rezene. İcti valla. Sutum de uetmiyo zannimca. Bazen 3-4 gun hic mama almadigi da oluyo ama genelde aksamlari o agitlari susturmanin tek yolu mamadan geiyo. Hayirlisi artik
Hadi gecmis olsunnn. Yavrumu cok rahatsiz etmez insallah. Bizim de haftaya asilarimiz. Babasi kiyamamistir ogluna
Ne bileyim bizim de gaz sıkıntmz yok ama o cik cik ses, yetersiz sut, bu bulasik hal iliskili seyler mi filan diye dusunuyorum arada. Sanki cok varmis gibi ne bulastiriyosa sagina soluna kizim yaaaao bulasiklardan bir ogun cikar
Aşıları yaptırdik, yarın sabaha kalça röntgeni için randevu da aldık. Sunneti de doktor haftaya yaptırabilirsiniz dedi ama büyük korsan yan çiziyor
Sizlerde ne var ne yok?
Kızlar ben de 55 kiloyla hamile kaldım 72 kiloyla doğuma gittim 12 kilo doğumla beraber bi şekilde gitti ama 5 kilo çakıldı kaldı. Bebeğe tek başıma bakıyorum ve gündüz hiç bensiz durmuyo su almaya mutfağa gittiğimde bile basıyo yaygarayı.Haliyle düzenli bir beslenme şeklim yok. Kahvaltı niyetine ballı rezene çayı ve bikaç kurupasta atıyorum ağzıma. Öğle yemeği yok, vakit bulursam meyve yiyorum, akşam da geç vakit yemeğe saldırıyorum maalesef.Bu göbeği ve kiloları kabullenemedigimden yeni kıyafet de almıyorum, hala hamilelik döneminde giydiklerimi giyiyorum, evin içinde de pijamayla resmen kezban gibi dolaşıyorum koca bi göbek, darmadağın saçlar ve bana dar gelen esofmanlarla. Siz hayatınızı beslenmenizi kilolarinizi nası düzene soktunuz? Beslenme konusunda bebeğimi ihmal etmeden nasıl sağlıklı bir düzen kurabilirim?
Çok geçmiş olsun canım aşıları atlatmışsınız, inşallah ateşi de yükselmez. Minik korsana sünnet konusunda da güveniyorum ben, bu kadar rahat ve bilinçli bir annenin evladı olarak sakince ucundan azıcık kestirip oldu da bitti maşallah moduna geçeceğine eminim :)
Teşekkürler canım, sizin aşı gününüz de kolay geçer inşallah.
Bruja sutunun yetmediginden emin misin? Bir yerde çocukların hazır mamayi geri çevirmedigini okumuştum. Dolunay da belki açlıktan değil sakinlesmek için saldiriyordur biberona. Annelerin bebeklerinin doymadigini düşünerek mama vermelerinin sütü azalttığını sen benden daha iyi bilirsin.
Bence mamasiz bir kaç gün dene ve kilosunu kontrol et canım. Eğer alıyorsa mamayi keyiften yiyor olabilir.
radyo frekans sesini dene ağlama anlarında. ben o sesi dinletiyorum ana kucağına alıp öyle yemek yapabiliyorum ancak. benimki rezeneyi ağzına almıyor valla :)sütün yetsede ağlar o. ağlama nöbetleri açlıktan olmuyormuş çoğu zaman. mamayı bırakalı bağırsakları düzeldi daha rahat uyuyor artık.
Temastandir canım. Benim yaramazin cildi de çok hassas. Yüzüstü yatarken carsafına değen yer bile kızarıyor. Mümkün mertebe ten temasını engelle, öpme ( bıyıklı sakallı babayı uzak tut, ben tutamıyorum). Geçecektir.
Bizdede boyunda var. 3 gundur sudocrem var onu kullaniyoruz ve gozle gorulur bir iyilesme var . Hastaneden vermislerdi bize.
Aşıları yaptırdik, yarın sabaha kalça röntgeni için randevu da aldık. Sunneti de doktor haftaya yaptırabilirsiniz dedi ama büyük korsan yan çiziyor
Sizlerde ne var ne yok?