Slm arkadaşlar. Ben dün çok çok çok zor bir doğum İle doğum yaptım.
kıZLAR MERHABA HEPINIZE.DAHA ONCEDE YAZMISTIM AMA BECeremedım galıba.ben kızım ela yı. 10.04.2014 de zor bır normal dngumla kuçagıma aLDIM DOGUM YAPAN BUTUN ARKADASLARA HAYIRLI OLSUN.
bende yazısmayı SIZLERI ÖZLEDIM.ESIMIN TELEFONUNDAN ANCAK BUKADAR SNOWY.SON SAYFADA OKUDTGUM KADARIYLA GAz sıkıntışı var herkeste.ben çareyı kimyonda buldum.bır kac hemsıre onerdı.su an cok rahatız.yarım cay bardagı ılık suya yarım çay kaşıgi kımyon.bıraz beklettıkten sonra bır cay kasıgı bebege.kalanıda anne ıcecek.sabah ve aksam.ama sız yıne doktorunuza danısın.bende mucıze gıbı ıse yaradı.
Slm arkadaşlar. Ben dün çok çok çok zor bir doğum İle doğum yaptım.
Merhaba kızlar
Bende 21 nisanda normal doğum yaptım o kadar zorduki hala etkisinden kurtulamadım.tek güzel yanı kızım zeynep hiraydı.doğum anında çıkında fazla kaldığından solunum problemi oldu.3 gün yoğun bakımda kaldı sütüm gelmedi şuan bile pompa ile dolduramıyorum çok fazla 30cc çıkaraniliyorum kızımda şuan sarılık var sürekli uyuyor sütüm çekse gelecek ama iki çekip uyuyor doymuyor aç kalıyor diye kendimi paralıuorum psikolojim alt üst oldu dün sırf o yüzden benim ve eşimïn ailesi karşı karşıya geldi eşim ve ailesi mama verdirtmek istemiyor annemde alsaneolacak diyor allahtan çok destekçi bi ablam var onun sayesindeve kızımın sayesinde ayakta dursniliyorum.akıl verin ne yspmam lazım psîklojimin iyice bozulmasından korkuyorum
Merhaba kızlar
Bende 21 nisanda normal doğum yaptım o kadar zorduki hala etkisinden kurtulamadım.tek güzel yanı kızım zeynep hiraydı.doğum anında çıkında fazla kaldığından solunum problemi oldu.3 gün yoğun bakımda kaldı sütüm gelmedi şuan bile pompa ile dolduramıyorum çok fazla 30cc çıkaraniliyorum kızımda şuan sarılık var sürekli uyuyor sütüm çekse gelecek ama iki çekip uyuyor doymuyor aç kalıyor diye kendimi paralıuorum psikolojim alt üst oldu dün sırf o yüzden benim ve eşimïn ailesi karşı karşıya geldi eşim ve ailesi mama verdirtmek istemiyor annemde alsaneolacak diyor allahtan çok destekçi bi ablam var onun sayesindeve kızımın sayesinde ayakta dursniliyorum.akıl verin ne yspmam lazım psîklojimin iyice bozulmasından korkuyorum
Merhaba kızlar
Canım hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun.
Bende normal doğum yaptım ve çok zor 9 saat geçirdim.
O yüzdendir ya doğum hikayemi paylaşmıyorum.
Doğumda acıdan gözlerimin beyazına kan dolmuştu hala geçmiş değil.
Bende 3 gün süt veremedim kızıma meme dahi tutamıyordu onun da sıkıntısını yaşadım kızım sarılık oldu.
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.
Öncelikle sarılık olmuşsa kızın çok uyutma canım mama da verebilirsin...
Benim sütümün olmadığı zamanlarda bende mama verdim ve göğüslerim kan içinde emzirmeye devam ettim.
Şu an 18 günlüğüz sarılık geçti ve sadece süt veriyorum ara da mama takviyesi...
Sakın yılma, sen ver mamayı bebeğinin beslenmesi lazım.
Ve çok uyumasına izin verme canım.
Uyandır oyala, sütün gelmiyorsa bile meme vermeye devam et.
Eşinin kolundan tut ve çocuk doktoruna gidin eşin kendi kulaklarıyla duysun mamanın hiç bir zararının olmadığını...
Sende bir pompa edin canım, sütüm gelmiyor diyorsun ama 2 saatte 1 sağmaya çalış...
Süt kanalların dolmaya başlayacaktır.
canım gaz sorunu çok var nursev aldım işe yaramadı sanırım benim ilk kızımda böyleydi bana kök söktürüyordu kardeşide ablasına çekti bu saattlerde uyuyor akşam 9 dan sonra nöbet başlıyor
Canım zaten sorun mama verememem kv bizimle kalıyor bir süre ister istemez eşimi etkiliyor eşimde arkasına rüzgar alınca durmayanlardan dün resmen psikolojim bozuldu doğumdan îtibaren 5-6 saat ya uyudum ya uyumadım sütüm gelmiyor diye strese düştüm sürdkli sağmaya çalıştım ablam sağolsun masaj yapa yapa şuan damla damla gelmesini sağladı dün resmwn kıyamet koptu sinif sistemim alt üst oldu sğlama krizine girdîm ablamı çağırdım sonra bütün aile geldi eşimin tarafı annem fala. KÖtü oldu kv ben gîdicem dedi eşim memur tayinimi isticem memlekete dönecem dedi kısacası doğumdan sonraki en büyük kabus gecemdi ns yapıcam akıl verin bana kendimi çok çaresiz hissediyorumCanım hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun.
Bende normal doğum yaptım ve çok zor 9 saat geçirdim.
O yüzdendir ya doğum hikayemi paylaşmıyorum.
Doğumda acıdan gözlerimin beyazına kan dolmuştu hala geçmiş değil.
Bende 3 gün süt veremedim kızıma meme dahi tutamıyordu onun da sıkıntısını yaşadım kızım sarılık oldu.
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.
Öncelikle sarılık olmuşsa kızın çok uyutma canım mama da verebilirsin...
Benim sütümün olmadığı zamanlarda bende mama verdim ve göğüslerim kan içinde emzirmeye devam ettim.
Şu an 18 günlüğüz sarılık geçti ve sadece süt veriyorum ara da mama takviyesi...
Sakın yılma, sen ver mamayı bebeğinin beslenmesi lazım.
Ve çok uyumasına izin verme canım.
Uyandır oyala, sütün gelmiyorsa bile meme vermeye devam et.
Eşinin kolundan tut ve çocuk doktoruna gidin eşin kendi kulaklarıyla duysun mamanın hiç bir zararının olmadığını...
Sende bir pompa edin canım, sütüm gelmiyor diyorsun ama 2 saatte 1 sağmaya çalış...
Süt kanalların dolmaya başlayacaktır.
1cm açıklıkla hastaneye gırdım 7 cm e cıktı yasadıgım sancıları tarıf edecek bırsey bulamıyorum ıkı gun etkısınden kurtulamadım dudaklarım patlamıştı kolumu nereye çarptım bılmıyorum morarmış tansıyonum sekerım fırladı ve onca sancıdan sonra sezeryanla doğum yaptım ...ıkı gun benımde pek sutum gelmedı hastanede mama verdım kasıkla bıraz bırazda göğsümden sıka sıka çıkarıp verdım gerçekten ınsan zaten hassas oluyor bıde cevredıkıler delırtıyor her ağızdan bır lafff
O k.valideni göndersene sen banaCanım zaten sorun mama verememem kv bizimle kalıyor bir süre ister istemez eşimi etkiliyor eşimde arkasına rüzgar alınca durmayanlardan dün resmen psikolojim bozuldu doğumdan îtibaren 5-6 saat ya uyudum ya uyumadım sütüm gelmiyor diye strese düştüm sürdkli sağmaya çalıştım ablam sağolsun masaj yapa yapa şuan damla damla gelmesini sağladı dün resmwn kıyamet koptu sinif sistemim alt üst oldu sğlama krizine girdîm ablamı çağırdım sonra bütün aile geldi eşimin tarafı annem fala. KÖtü oldu kv ben gîdicem dedi eşim memur tayinimi isticem memlekete dönecem dedi kısacası doğumdan sonraki en büyük kabus gecemdi ns yapıcam akıl verin bana kendimi çok çaresiz hissediyorum
Merhaba kızlar
Canım zaten sorun mama verememem kv bizimle kalıyor bir süre ister istemez eşimi etkiliyor eşimde arkasına rüzgar alınca durmayanlardan dün resmen psikolojim bozuldu doğumdan îtibaren 5-6 saat ya uyudum ya uyumadım sütüm gelmiyor diye strese düştüm sürdkli sağmaya çalıştım ablam sağolsun masaj yapa yapa şuan damla damla gelmesini sağladı dün resmwn kıyamet koptu sinif sistemim alt üst oldu sğlama krizine girdîm ablamı çağırdım sonra bütün aile geldi eşimin tarafı annem fala. KÖtü oldu kv ben gîdicem dedi eşim memur tayinimi isticem memlekete dönecem dedi kısacası doğumdan sonraki en büyük kabus gecemdi ns yapıcam akıl verin bana kendimi çok çaresiz hissediyorum
Lohusa bir kadına ne de güzel destek oluyorlar maşallah. Allahtan ablan yanında canım. Eğer alamıyor/veremiyorsan, esmerin dediği gibi sıcak dus al ve bitki çaylarını dene canım. Ayrıca o halden anlamaz insanlara da moralin çok önemli olduğunu, sutunun gelmesini istiyorlarsa daha insanca davranmaları gerektiğini çekinmeden hatırlat.
Sert oldu ise kusura bakma, ama kimsenin haddine değil seni boyle üzmek...
canım snowny nin bitki cay ve kimyon önerisi vardı onlar da belki işe yarar
bizimkinin nedense gaz sorunu gece ortaya cıkıyor özellikle sabaha karsı gun içi normal bnde bazen şaşırıyorum bı bakıorum yıkıyor ortalığı
umarım hemencık gecer bu sıkıntılarımız zira cidden cok zor aglayan bebek insan cok üzülüyor yorgunlugu da cabası
Lohusa bir kadına ne de güzel destek oluyorlar maşallah. Allahtan ablan yanında canım. Eğer alamıyor/veremiyorsan, esmerin dediği gibi sıcak dus al ve bitki çaylarını dene canım. Ayrıca o halden anlamaz insanlara da moralin çok önemli olduğunu, sutunun gelmesini istiyorlarsa daha insanca davranmaları gerektiğini çekinmeden hatırlat.
Sert oldu ise kusura bakma, ama kimsenin haddine değil seni boyle üzmek...
Merhaba canim, gecmis olsun saglikli, mutlu buyut bebisini ins.bende 15 nisanda 3.oglumu kucagima aldim, kisa suren ama cok sancili bir surecti dogumum...Oncelikle pozitif ol inan bana emzirmek beyinde bitiyor sadece su icmen ve bebegini surekli emzirmen sutunun cok olmasi icin yeterli...Kendini birakma sana cok ihtiyaci olan kucucuk bir melek var guclu ve mutlu ol...inan senin yasadigini yasayan cok anne var yalniz degilsin...Kimseyi duyma ve sadece bebegini buyutmenin keyfine var ve her anini guzel yasa cunku okadar cabuk buyuyolarki ozluyorsun tekrar o gunleri.... tekrardan bebisin hayirli olsun canim.Merhaba kızlar
Canım zaten sorun mama verememem kv bizimle kalıyor bir süre ister istemez eşimi etkiliyor eşimde arkasına rüzgar alınca durmayanlardan dün resmen psikolojim bozuldu doğumdan îtibaren 5-6 saat ya uyudum ya uyumadım sütüm gelmiyor diye strese düştüm sürdkli sağmaya çalıştım ablam sağolsun masaj yapa yapa şuan damla damla gelmesini sağladı dün resmwn kıyamet koptu sinif sistemim alt üst oldu sğlama krizine girdîm ablamı çağırdım sonra bütün aile geldi eşimin tarafı annem fala. KÖtü oldu kv ben gîdicem dedi eşim memur tayinimi isticem memlekete dönecem dedi kısacası doğumdan sonraki en büyük kabus gecemdi ns yapıcam akıl verin bana kendimi çok çaresiz hissediyorum
Canımsert falan olmadı merak etme ama inan lohusa psikolojisi çok farklı insan destek bekliyor böyle olunca onu vöremeyince alt üst oluyor eşimin sevgisinden kuşkum yok biliyorum etki altında kalıyor oda bugünler geçicek diye bekliyorum dua ediyorum sütüm gelirse kendimi daha rahat hissedicem allah büyük o günlerde gelecek inş.dua edîn bana olur mu