Çok yorucu geçmiş
Ama keyif almissin misafir ağırlamaktan belli.
Gaz sancısı hepimizin başlıca sorunu.
Benim kızın bir de iki gözünden yaşlar akıyor.
Benim de gözlerim doluyor :)
♥ İdil Deniz ♥
Dolunay agladikca benim icim parcalaniyo resmen. Hem kizimi susturmaya hgrasiyorum, hem de agliyorum. Daha cok minik die kiyamiyorum
canım aynen yapıyorum şöyle ki bir memeyi 20 25 dk verıyorum hatta ara verıp gaz cıkartıp eger meme bossa dıgerınden devam edıyorum zaten gogsu sıkınca sut fıskırıyo gıbıyse aynısından devam edıyorum zaten bosaldıgı bazen el yordamıyla anlasılıyor tabı guzel emmişse :)
son süt kilo aldırdıgı ıcın cok dikkat edıyorum dıskısı sarı hardal rengıve pütürlü gibi ama gunde 2 kez fln kaka yapıo artık normalmi bilemedim bazen gaz cıkarırkende kacırıo buda normalmi bilemedim
ya uyandıramıyorum ki bıraksam kac saat uyur allah bilir
önnce alt acılıyo sonra beslenme gaz cıkarma uyutma seklınde gıdıyoruz smdilik
canım mutlak bı sıkıntısı vardır ya doymuyor ya gazı var ya kaka cıs sorunu
yarım saat cok az bır sure o kdr aglaması ıcın neden peki aglıyor biliyormusun
Çok üzüldüm, geçmiş olsun kuzulara. Benim yaramaz rahat çıkartıyor şükür. Bitki caylarina ve kimyona düzenli devam ediyorum. Masaj yapıp ayaklarını sıcak tutuyorum. Sizin yavrular da kisa zamanda rahatlar inşallah.
benim ilk kızımda çok gazlıydı ilk dönemler uyumazdı 2 aydan sonra düzene girdi ve bende uyuku düzeni oluşturdum şimdi miniğimde aynı şekilde uyku düzeni yok meme düzeni yok her ağladığında emiyor yoksa susturamıyorum böylede olunca sindirilmiş sütle sindirilmemiş süt karşıyor ve daha çok gaz oluşuyor bizde artık ayını doldurmasını bekleyecez sizin kuzuların uyku düzeni nasıl
Inşallah düzene girer gülüm. Benim yaramazin reflu sıkıntısı olmasa şeker gibi bir çocuk. Yedir için yatır. Ama asit geldikçe ağlayarak sıçrıyor yavrum. Sonra tekrar uyutuyorum. Ben de bu durumun geçmesini bekliyorum.
Çok güzel yapıyorsun gülüm. Alıyordur son sütu de. Rutin de güzel. Önemli olan bebislerin düzeninin olması. Hiç rutini olmamış yavrulara sonradan alistirmasi zor oluyormuş. Maşallah tosununa.
çok zor be reflü başını biraz yüksekte tutsan işe yarra sanırım birde az az sık sık emzirecen ilaç vermedi mi dok ne güzel ağlamayan bebk darısı bize inşalah benim kız mesela akşam 8 de uyandı saat 12 ye kadar uyumadı sonrasıda kesik kesik uyudu uyandı sabahta 8 de kalktı saat 2 ye kadar ağlayıp durdu ve arada uyudu ve akşam 8 kadar uyur kesintisiz mesaimiz tekrar başladı bir haftadır böyle ondan önceside iki saat uyku sonra emer tekrar uyurdu düzenizmiz bozuldu gerçi ilk aylarda gazlı bebekleri düzene bırakmak biraz zor
ilk on dak sonra gelen süt çok faydalı yağlı oluyor ben sütümü elime sıktım sonrası sanki yapış yapış oluyor sizlerinde öyle mi
Doktorum mümkün olduğunca ilaç vermeme yanlısı. Elimden gelen herşeyi yapıyor/uyguluyorum. Mecburi bir süreç, mecburen katlanacagiz.
Senin durumun daha zormus. Inşallah çabuk düzene girer canım.
Evet gülüm, hem yapış yapış hem de yağlı.
bebklerde bu sorun büyüdükçe geçiyor kız uyuyorken bir şey daha soarayım sizlere sütünüzü nasıl artırıyorsunuz bana uyuma iyi geliyor bu ara lar incir kaynatıyorum içiyorum ayrıca rezene ve anason ısırgan otu eşime aldırayımda onuda deneyecem
Maviş yok mu bugün de...
Kesin doğum yaptı
♥ İdil Deniz ♥
Şu reflü yastığını sipariş verdim inşallah faydasını görürüm.
♥ İdil Deniz ♥
Maviş yok mu bugün de...
Kesin doğum yaptı
♥ İdil Deniz ♥
Merhaba kizlar bende
nisan 17 de kizimi dogurdum.bebegimle ugrasmaktan sik takip edemez oldum topigi.goguslerim yaraoldu.hem de tikali ,bebegim zorla emiyor.makineyle sagiyorum fazlaligi.sizin gogusunuzden dururken akiyor mu sut.ne yapacagimi sasirdim.yaralara nasil çozum buldunuz.onerilerinizi bekliyorum.:18:.kac gunlerdir perisan haldeyim.emzirmeye korkuyorum.
Doguran anneler ,hayirli olsun bebekleriniz,gule gule buyutun.dogum yapacaklara
kolaycik dogumlar diliyorum.
Sen de güzel rutin kurmussun canım. Benim oğlan neredeyse 1 aylık. Şimdilerde daha rahat gegirmeye başladı. Senin melegin de zamanla öğrenecektir. Nette farklı pozisyonlar var, onları da deneyebilirsin. Ben 2.5-3 saatlik rutini takip ediyorum. Uyanıyor, emiyor (10-30dk) sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve "oynatma" ile ortalama 1 saat geçiyor. Sonra sst-pat yöntemi ile uyutma ortalama 20-30 dk sürüyor. Sonrasında 1.5 saat o uyuyor ben de ya uzaniyorum ya işime bakıyorum.
Hala ağrı vermesine çok üzüldüm canım. Aslında dinlenmen lazım iyileşmek için ama, yalnızsin biliyorum. Insallah doktorun seni rahatlatacak bir çözüm bulur.
Teorik olarak bur memenin tamamen boşalması 20 dk sürer deniliyor. Ama her bebeğin emmesi bir değil. Aynı bebeğin öğünleri bile fark ediyor. Bazen memeyi uyumak sakinlesmek için kullanıyorlar
Bebeğin hem ön hem son sütu alması için, her seferinde tek memeyi vermelisin gülüm. Eğer sütun çok fazla ise 2 saatten önce tekrar emzirdigin zamanlarda aynı memeden tekrar emmesini saglarsan son sütü de alir.Ya da ön sütü biraz sağabilirsin.
Bu arada pratik bir bilgi olarak, bebek sadece ön süt ile beslendiginde ve doymadiginda diskisi sarı değil, yeşil olur. Ordan da anlayabilirsin
Maviş yok mu bugün de...
Kesin doğum yaptı
♥ İdil Deniz ♥
Canim sen kundak-emzik-sallama yapiyormusun? Yoksa sadece şşş-pat seklinde agladiginda kucagina mi aliyorsun biraz aciklar misin? Kitabini mi okudun ?
👨❤👶
Canim o caylari gunde 2 fincan iciyorum duzenli sekilde. Karnina ve ayak tabanlarina masaj da yapiyorum. Ama aksamlari sıkıntılaniyoruz.Çok üzüldüm, geçmiş olsun kuzulara. Benim yaramaz rahat çıkartıyor şükür. Bitki caylarina ve kimyona düzenli devam ediyorum. Masaj yapıp ayaklarını sıcak tutuyorum. Sizin yavrular da kisa zamanda rahatlar inşallah.
Idil'in de mi reflu sıkıntısı var canım?
Doğum yaptı sanirim. Inşallah güzel geçmiştir.