kızlar hepınize genel bir sorum olacak benım kızım emmemek için direniyor. gecenlerde de yapmıştı ALLAH ın 99 isminden biri olan YA HADİ yazıp üzerine astım bayabi faydası olmuştu. ama şimdi gene başlad. çok üzülüyorum sizce napabılırım fikri olan varmı.
biz kan şekeri sebebiyle uykudada besledıgımızden tıkanmasınlar dıye sıfır damla bıberon kullandım, hem anneyi bırakmaz dedıler. ama ne fayda genede emmek ıstemıyor
kızlar hepınize genel bir sorum olacak benım kızım emmemek için direniyor. gecenlerde de yapmıştı ALLAH ın 99 isminden biri olan YA HADİ yazıp üzerine astım bayabi faydası olmuştu. ama şimdi gene başlad. çok üzülüyorum sizce napabılırım fikri olan varmı.
biz kan şekeri sebebiyle uykudada besledıgımızden tıkanmasınlar dıye sıfır damla bıberon kullandım, hem anneyi bırakmaz dedıler. ama ne fayda genede emmek ıstemıyor
moontorrent galiba düzeltilmiş yaşa göre ek gıdaya başlayacaksın..dr.un ne diyo ek gıda konusunda..ve düzeltilmiş yaş 40 haftaya göre mi yoksa 38 haftaya göre mi hesaplanıyor.
şimdi bende internetten araştırdım.nasıl daha iyi emziririm falan diye.benimkilerde fazla emmiyo.belki fazlada süt yoktur zaten.şöyle yazıyo.bebeklere memeyi verdiğinde hemen süt gelmeyince sinirleniyorlar ve emmeyi reddediyorlar.çözüm olarak ta memeyi verirken kaşıkla veya enjektörle falan ağızının kenarından süt vermek gerekiyormuş.sütün tadını alan bebek çekmeye başlıyormuş.bi kere dene bakalım.ayrıca kesilen süt bile doğru emzirilirse geri gelebilir yazıyo..biz neyi yanlış yapıyoruz anlamış değilim.
40 haftalık benim bildiğim düzeltilmiş ek gıdada öle denk geldi aslında bayadır kafamı kurcalıyo düzeltilmişmi değilmi yaş için araştır araştır çocuklar 6 aylık oldu valla ama 4 aylık benimkiler düzeltilmiş kaşık mamalarına başladım cnm doktorları verin dedi hem bahardakiler hemde uludağ üni.yedidoğan doktorları şimdilik sütlü pirinçli ve gece 7 tahıllı aldım bu hafta başladık resmen ve oğlum vermeyince göbeğini kaldırıyo bizde bunu istiyo diye kabul ediyoruz tadı güzel kızımda yiyo baya yalana yalana bakalım ama tatlı tadı açıktırıyo sanki kaşık mamaları 4 aylıkken başlanıyo
düzeltilmiş yaşa göre başlaman daha iyi olmuş.hem iyice sindirim sistemleri de gelişmiştir.ne güzel hayırlı olsun bakalım.mamaları sevmeleri de güzel.çok zor alışan bebekler oluyo.ne tatlı yiyolardır.damla verince bile ne güzel yalanıyorlar.şimdi daha da güzeldirler.şimdi kaç saatte bir acıkıyorlar..
buglem80 o şurubu kızım hasta olduğunda çocuk doktoruda vermişti boğaz ağrısı vardı hafif sıcaklıkta ama ben kullanmadım yine bi forum var orda ünlü çocuk doktoru adını hatırlayamadım kesinlikle peditus u vermiyo öksürüğü bastırıp bronşit olmasına neden oluyormuş burun spreyi yerine güzel temizle serum fizyolojik kullan ayrıca bal 1 yaşına yasak diyolar ama ben yine o çocuk doktorunun yazdığını uyguladım az ılık suyun içine çok az bal 2-3 damla limon sıkıp verdim bu zaten doğal antibiyotik bu şekilde kzım ilaç almadan düzeldi çünkü şurup kullanımı çok zararlı
kızlar sanırım burada çoğumuz bebişlere tek başımıza bakıyoruz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
buglem ve diğer arkadaşlar söylemeyi unuttum. gaz sancısından oğlumu susturamayınca saç kurutma makınasını açıyordum susuyordu. sonra bir ultrason doktoru oğlumda çok gaz oldugunu görünce kendı çocugundada varmış işinize yarar tel.inize atayım dedi "kolik li bebekler için müzik" anne karnındaki sesler birazda müzik ilave edilmiş şu anda bile genelde o müzikle uykuya dalıyor. çok seviyor o sesleri. belki bilginiz vardır ama yinede söyliyim dedim net.den bulabılırsınız bırde cd lerı satılıyormuş..
içinizdee en genç ANNE ben oluyorum ki ne mutlu baaanamasallah
şimdi bende internetten araştırdım.nasıl daha iyi emziririm falan diye.benimkilerde fazla emmiyo.belki fazlada süt yoktur zaten.şöyle yazıyo.bebeklere memeyi verdiğinde hemen süt gelmeyince sinirleniyorlar ve emmeyi reddediyorlar.çözüm olarak ta memeyi verirken kaşıkla veya enjektörle falan ağızının kenarından süt vermek gerekiyormuş.sütün tadını alan bebek çekmeye başlıyormuş.bi kere dene bakalım.ayrıca kesilen süt bile doğru emzirilirse geri gelebilir yazıyo..biz neyi yanlış yapıyoruz anlamış değilim.
emzirmeden önce göğsünü sık süt gelsin bebeğin ağzına sürü tadını alınca emerler diye biliyom şahsen kendim emzirmedim kısmet olmadı ama böle okumuştum bende
ben bağıra çağıra sallaya sallaya verdim hep oyun hep oyun 1.5 saate kalmıyo mama içmeleri ek gıdaya başlıyacam kaşık maması aldım milüpanın sütlü pirinçli ve gece 7 tahıllısını çok acıkıyolar kafamda çok karışık yaa bu ekgıdada sen ne yaptın nurum öğün listen nasıldı
Kızlar Rota virüsü aşısı yaptıran / yaptırmayı düşünen var mı aranızda ben kararsız kaldım ...Canım biz doktorumuzun önerisiyle 4.ayımızda EkGıdaya başladık. Sadece mamayla beslediğim için olsa gerek. Bu mamamızı hiç değiştirmedik diğerlerine pek güvenmedim açıkcası 9.ayımıza gireceğiz ve şimdi APTAMİL 3'e geçicem:)
İlk *mamayla yoğurt mayaladım verdim hem daha doyurucu hemde tadı tatlı oluyordu (doktorumuz önerdi) sonra *muhallebi ve meyve rendesinde *elmasuyunu verdim. Sonrada sebzecorbaları yumurta beyaz peynir mevye suyu değilde meyvelerin kendilerini blendıra cekerek veriyorum diye devam ederlen, şimdi hemen hemen herşeyi veriyorum.
Arkadaşım hazır tahıllardan bahsetmişsin ben onu sadece bikaç kez yaptım sonra kendi kendime dedim; zaten yeterince hazır mamayla besliyorum birde bumu hazır olsun dedim atmıştım. Eğer illa kaşıkla vermek istiyorum diyorsan daha katı kıvamlı ve içine cicibebe bisküvi atmanı tavsiye ederim.
il önce temizliyorum sonra tonimer deniz tuzu sıkıyorum..
ahh cnm,benim diğer bebekte üşüttü,öksürmeye başladı,dediğin karışımı akşam yapıcam inş..iki bebek zaten zordu,hastalıklı iki bebek daha zormuş..
amin cnm,ne kadar zor,tek çocukta büyüttüm ama böyle değildi..sen nasıl yapıyorsun işlerini filan..tek çocuk hiç çocukmuş gerçekten..bazen ağlama nöbetleri geçiriyorum..o kadar sıkılıyorum ve bunalıyorum ki..geceleri zaten uyumuyorum,gündüzde uykum geliyo,bebekler uyanık oluyo ya da ev işi oluyo.............ne yapıcaz bilemedim gitti..
yasemin,benim iki bebeğimde aşırı derecede gazlı,sürekli kasılmalar,kızarmalar,bozarmalar..karınları son derece şiş..masaj yapmaktan ellerim ağrıyor artık..o kadar canım sıkılıyor ki onların o haline..çok acıyorum..yavrucuklarım benim..
dedğin cd yi bende duydum..kolik cd si diye yazınca çıkar sanırım..ağlama nöbetleri geçiren bebkler için yapılmış..benim zavallı bebklerimin gazları olmasa bi güzel uyuyup duracaklarda işte..ikiside gazman :)
maşallah sana nazar değmesin..benim de 21 yaşında iki çocuğum vardı..18 imde evlenmiştim..vay bee...zaman nasılda geçiyor..aslında her anın kıymetini bilmek lazım..ikizlerimiz büyüyünce inanıyorum ki bu günleri özlemle anıcaz..bezdi,mamaydı,gazdı,sancıydı,kusmaydı..ağlamaydı...tarih olucak..özellikle benim için..belki sizler daha 2+ 1 veya 2 + 2 olursunuz.. kimbilir..
Amin rudicim. Genç annelik bu ya olsa gerek sakin relax bişekilde bebeklerimi büyütüyorum. Şimdiye kadar ne bağırdığımı ne kızdığımı hatırlıyorum onlara. Evde anne-babadan hariç, birileri gelse 10dk. baksalar kızdıklarını seziyorum ve sinirleniyorum. Sabah akşam sıkıntılarını çeken benim şu ufacık bebeklere off demiyorum. Sizler hemen bunalıyorsunuz.
Allah anneye sabrını kolaylığını en basta SEVGİsini veriyorki bizde birbaşımıza bakıyoruz. Ki zaten bu yüzden ben bakıcı falan istemedim halada istemiyorummmm
Be razıyım sıkıntısıyla güzelliğyle zorluğuyla bakmaya. Allaha sukur 2cocugumada yetiyorum evimin heryerini pırıl pırıl da tutuyorum akşam yemeklerimide düzenli yapıyorum
Neyse canım ben bukadar uzatmazdım bari buda nazarlığımız olsun
Arkadaslar ben yeni katıldım forma. İki tane kızım var Aralık'ta doğdular, bende çok çektim gaz sancısından cocuk ağrıdan yorgun düşüp uyuyordu gece yarısı sonra laktazim diye bir damla keşfettim icinde laktaz var sütun hazımın kolaylaştırıyor. Geleneksel ve darların verdigi tuğlaları kullandik en son bu ilâcla rahatladık. Tavsiye ederim mucize gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?