• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

SAĞOL CANIM ÇOK ALLAH ın izniyle geçecek bu günler inanıyorum önemli olan sabır dayanma gücü ama çok zorrr hiç çalışmak istemiyorum amma velakin zorundayım işte..hergün ağlıyorum işte evde psikolojim kötü onları yanyana görünce çok mutluyum beni anlıyorlar eve gelince buda çok mutlu ediyor hayırlısı ile şu doktorları bi azaltsak.....her dallan doktor listem mevcut :43::43::43:

canım öle bir yazmışssın ki üzülmemek elde degıl. Rabbım tez zamanda şifa versin. diyecek kelıme bulamıyorum. sadece herkesın evladı için ve her evladın anne babası için dua edıyorum. Rabbım evlat acısı vermesın kımseye, çocuklarada anne baba acısı vermesın onlarında anne babaya ihtiyacı var, senın yavrun için yaptıgını kim yapar. ne mutlu ona ki senın gibi bir annesi var. tekrar rebrik edıyorum senı.

bendede kocaman bır kontrol listesi var unutmayayım dıye. malum benımkıler yogun bakım gördü hasar varmı dıye bır yıgın test dr falan var

canım senin oğlanın p.sinde ne problemi var benimkide doğuştan yarım sünnetli bide 2.deliği küçücük o problem değilmiş kapatmak falan
ben henüz ek gıdalara başlamadım 4. ayda meyve uyuna başlanıyormuş ama prmatürelerin düzeltilmiş yaşı hesaplanıp öyle başlanıyormuş. yani şuan 4 ay bitti ama 3 ay bitti şeklinde gelişim takip ediliyormuş. sindşrşm sistemi gelişsin iyice yutmada problem olmasın diye bu ay dr a gidince tekrar sorucam. benım dogum 35 haftada oldu 2 şer kg dılar.

benım göbeğim biraz var hatta 4 aylık hamıleyken göbeğim bukadar değildi:) dogumdan hemen sonra daha zayıftım şidi süt olsun dıye yedım yedım kilo aldım. bide doğru düzgün emseler gam yemicem.

göbeğimdeki siyahlık zamanla gitti şuan çok az var. gebelıkten sonra hormonlar yavaş yavaş düşüyor ten rengımız öyle açılıyor.

benım kuzucuklarda emzık emıyor 2.5 aylıkken başladık damakları kaşındı çok. uyumadılar huzursuzluktan jel aldım birde emzıklere başladım.

neden her ay degıstırelım emzıklerı kardeş, enfeksıyondan dolayımı. benım oğlan zaten p. si sorunlu enfeksıyon kapmaması lazım naparım sonra.

zor ama geçecek ALLAH ın izniyle kimseye böle üzüntüler vermesin çok haklısın çok sağol benim ajandam var 1 günde nekadar mam yemişler altları kaçtta alınmış şiş kaka herşeyi yazdırıyorum akşamada bakıyorum eve gidince kontrol var yani:40::40: biliyorum canım o testleri biz har hafta uludağ üniv.deyiz...
canım öle bir yazmışssın ki üzülmemek elde degıl. Rabbım tez zamanda şifa versin. diyecek kelıme bulamıyorum. sadece herkesın evladı için ve her evladın anne babası için dua edıyorum. Rabbım evlat acısı vermesın kımseye, çocuklarada anne baba acısı vermesın onlarında anne babaya ihtiyacı var, senın yavrun için yaptıgını kim yapar. ne mutlu ona ki senın gibi bir annesi var. tekrar rebrik edıyorum senı.

bendede kocaman bır kontrol listesi var unutmayayım dıye. malum benımkıler yogun bakım gördü hasar varmı dıye bır yıgın test dr falan var

ilaybars,sağol cnm,bebeğimin hastalığı fazla ilerlememiş çok şükür,burun açıcı sprey ile peditus verdi..birde antibiyotik yazdı..ateşi çıkarsa düşürüp verelim diye...doktorda öyle söyledi,fazlasını çıkartıyormuş..günde bi çay kaşığı zeytinyağı ver ,gaz için..bebeklerin karnı çok sert dedi..ayy cnm sende mi tek bakıyorsun,Allah sana da kolaylık versin,ev işlerini filan nasıl hallediyorsun..yemeğini kim yapıyor,bebeklerin uyuyunca sanırım sende işe koyuluyorsun..
bazıları diyor ki onlar uyuyunca sende uyu..nasıl uyuyalım,işleri kim yapıcak.akıl vermek o kadar kolay ki..kalkıp yemek yapmazsak aç kalacaz :)
diğer çocuklarımın yardımı olmuyor değil,fakat onlar okulda oldukları için pek bişey anlamıyorum..tam gün okuldalar ve akşamda dersleri var..anlıyacağın eşimle ikimiz idare edecez..
gaz problemimiz olmazsa sanırım uyuyacaklar..metsil ve zeytinyağı verdim vereli gayet iyiler maşallah..yani eskiye nazaran..
sizin bebeklerde aynı anda kalkıyor mu..benimkiler öyle yapmaya başladı..bunun içinde bir çözüm yolu buldum sayılır..birini emzirirken diğerine bir elimle mama versem,bir diğer seferdede emen bebeğe mama versem diye düşünüyorum...bir o emer,bir diğeri :)
ama bazen mama verdiğim halde emmek istiyolar,o zaman da ne yapacağımı şaşırıyorum,sütüm ne yapsamda yetmiyor..emince hemen yerine yenisi gelmiyor ki..

sende hoşgeldin yasemin..dediklerini aynen uyguladım ve aynen gazlarını bir güzel çıkardılar :) maşallah seninkiler epey olmuş,ben bir ayı daha atlatsak diyorum şimdi..biraz daha ele gelseler..bir düzene binsek..şimdi ne acıktıkları belli,ne çiş saatleri :) karmakarışığız..

geçmiş olsun moontorrent..inşallah geçecek bu günlerin..eşinde çalışıyor mu..başka çocuğunuz var mı cnm..

hoşbulduk rudicim..tek yumurta ikiziydi cnm,ama bebeklerimin cilt rengi değişik gibi,acaba düzelir mi ..biri biraz daha kırmızı gibi..acaba o küçük olduğu için mi öyle..

sağol nurum..Allah razı olsun..evet cnm,çok yoruluyorum ,bazen üzüntüden sütüm çekilecek diye korkuyorum..inşallah öyle bişey olmaz..bakıcı tutamayız cnm..maddi yönden dolayı..bir memur maaşımız var..benimde maaşım olsaydı kesin tutmuştum..yalnız bakmak gerçekten zormuş..bazılarına bakıyorum hem bakıcı,hem anneleri var,bazende kvleri..aman Allahım diyorum bende hiç biri yok :)Allah versin sabrımızı..inşallah dediğin gibi unutup gidecez sıkıntıları..belkide bu günleri özlemle anıcaz..
dediğin gibi emzikleri bende saklamayı düşünüyorum,özellikle ilk emziklerini..ama her ay değilde,3 ya da 4 ayda değiştirsek daha iyi olmaz mı..zaten iyi marka emzik alıyoruz..kaynatıyorum da ..acaba yanlış mı yapıyorum..

oo çok durdum,bebekler kımıldamaya başladı :) ben kaçar.. :6::12:

Son düzenleme:
cnm eşimde çalışıyor ama 3 vardiya yani 8 saat çalışıp geliyo evde zamanı çok çokta yardımcı oluyo sağolsun bi tek bebeklerin altını almıyo desem yeri başka çocuğumuz yok ilk bunlar
ilaybars,sağol cnm,bebeğimin hastalığı fazla ilerlememiş çok şükür,burun açıcı sprey ile peditus verdi..birde antibiyotik yazdı..ateşi çıkarsa düşürüp verelim diye...doktorda öyle söyledi,fazlasını çıkartıyormuş..günde bi çay kaşığı zeytinyağı ver ,gaz için..bebeklerin karnı çok sert dedi..ayy cnm sende mi tek bakıyorsun,Allah sana da kolaylık versin,ev işlerini filan nasıl hallediyorsun..yemeğini kim yapıyor,bebeklerin uyuyunca sanırım sende işe koyuluyorsun..
bazıları diyor ki onlar uyuyunca sende uyu..nasıl uyuyalım,işleri kim yapıcak.akıl vermek o kadar kolay ki..kalkıp yemek yapmazsak aç kalacaz :)
diğer çocuklarımın yardımı olmuyor değil,fakat onlar okulda oldukları için pek bişey anlamıyorum..tam gün okuldalar ve akşamda dersleri var..anlıyacağın eşimle ikimiz idare edecez..
gaz problemimiz olmazsa sanırım uyuyacaklar..metsil ve zeytinyağı verdim vereli gayet iyiler maşallah..yani eskiye nazaran..
sizin bebeklerde aynı anda kalkıyor mu..benimkiler öyle yapmaya başladı..bunun içinde bir çözüm yolu buldum sayılır..birini emzirirken diğerine bir elimle mama versem,bir diğer seferdede emen bebeğe mama versem diye düşünüyorum...bir o emer,bir diğeri :)
ama bazen mama verdiğim halde emmek sitiyolar,o zaman da ne yapacağımı şaşırıyorum,sütüm ne yapsamda yetmiyor..emince hemen yerine yenisi gelmiyor ki..

sende hoşgeldin yasemin..dediklerini aynen uyguladım ve aynen gazlarını bir güzel çıkardılar :) maşallah seninkiler epey olmuş,ben bir ayı daha atlatsak diyorum şimdi..biraz daha ele gelseler..bir düzene binsek..şimdi ne acuıktıkları belli,ne çiş saatleri :) karmakarışığız..

geçmiş olsun moontorrent..inşallah geçecejk bu günlerin..eşinde çalışıyor mu..başka çocuğunuz var mı cnm..

hoşbulduk rudicim..tek yumurta ikiziydi cnm,ama bebeklerimin cilt rengi değişik gibi,acaba düzelir mi ..biri biraz dahakırmızı gibi..acaba o küçük olduğu için mi öyle..

sağol nurum..Allah razı olsun..evet cnm,çok yoruluyorum ,bazen üzüntüden sütüm çekilecek diye korkuyorum..inşallah öyle bişey olmaz..bakıcı tutamayız cnm..maddi yönden dolayı..bir memur maaşımız var..benimde maaşım olsaydı kesin tutmuştum..yalnız bakmak gerçekten zormuş..bazılarına bakıyorum hem bakıcı,hem anneleri var,bazende kvleri..aman Allahım diyorum bende hiç biri yok :)Allah versin sabrımızı..inşallah dediğin gibi unutup gidecez sıkıntıları..belkide bu günleri özlemle anıcaz..
dediğin gibi emzikleri bende saklamayı düşünüyorum,özellikle ilk emziklerini..ama her ay değilde,3 ya da 4 ayda değiştirsek daha iyi olmaz mı..zaten iyi marka emzik alıyoruz..kaynatıyorum da ..acaba yanlış mı yapıyorum..

oo çok durdum,bebekler kımıldamaya başladı :) ben kaçar.. :6::12:

buglem80 o şurubu kızım hasta olduğunda çocuk doktoruda vermişti boğaz ağrısı vardı hafif sıcaklıkta ama ben kullanmadım yine bi forum var orda ünlü çocuk doktoru adını hatırlayamadım kesinlikle peditus u vermiyo öksürüğü bastırıp bronşit olmasına neden oluyormuş burun spreyi yerine güzel temizle serum fizyolojik kullan ayrıca bal 1 yaşına yasak diyolar ama ben yine o çocuk doktorunun yazdığını uyguladım az ılık suyun içine çok az bal 2-3 damla limon sıkıp verdim bu zaten doğal antibiyotik bu şekilde kzım ilaç almadan düzeldi çünkü şurup kullanımı çok zararlı

nokullanıcı adıd.tarihlerih.doğdulard.kilolarıcinsiyetleritek/çift y.a.yaşı
1nurum_2902 haziran33+01900-20802 erkekçift24
2moontorrnet28 ağustos30+01260-14651kız 1erkekçift28
3ilaybrs27 aralık34+32210-24702 erkekçift27
4rudi25 kasım36+6????-????1kız 1erkekçift29
5mugebuca14 agustos36+5????-????2 erkekçift25
6berrna27 ocak/1232+0????-????1kız 1erkekçift??
7buglem8013 ocak/1236+63100-27002 erkektek32
8yasemin241317 ekim35+02000-20001kız 1erkekçift??
9cerenmerteren13 haziran35+5???-????2 erkekçift34

istesem bukadar denk getiremem. şu tabloya bakarmısınız arkadaslar? Tevafuk olsa gerek. Sıradaki arkadasın 1kız 1erkek ikizleri olması gerek:9:

Son düzenleme:
Nurum_29 iyi denk gelmiiş, 2 kız bebiş hiç yok :44:
bu arada sen ne kadar gençsin öyle kaç yaşında evlendin ?

Son düzenleme:
kızlar sanırım burada çoğumuz bebişlere tek başımıza bakıyoruz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

nurum tabloda yaşım görünmüyor 32 ye bastım blginize sunulur:))

buglem ve diğer arkadaşlar söylemeyi unuttum. gaz sancısından oğlumu susturamayınca saç kurutma makınasını açıyordum susuyordu. sonra bir ultrason doktoru oğlumda çok gaz oldugunu görünce kendı çocugundada varmış işinize yarar tel.inize atayım dedi "kolik li bebekler için müzik" anne karnındaki sesler birazda müzik ilave edilmiş şu anda bile genelde o müzikle uykuya dalıyor. çok seviyor o sesleri. belki bilginiz vardır ama yinede söyliyim dedim net.den bulabılırsınız bırde cd lerı satılıyormuş.

arkadaşlar örümcek kullanacakmısınız, ne zaman başlanır örümcege. fikri olan varmı. bir an önce kullanmak istıyorum zararlı diyorlar. ama 2 bebege zaman gecirtmekde kolay degıl. sevinirler diye düşünüyorum.

nurum tabloda yaşım görünmüyor 32 ye bastım blginize sunulur:))

buglem ve diğer arkadaşlar söylemeyi unuttum. gaz sancısından oğlumu susturamayınca saç kurutma makınasını açıyordum susuyordu. sonra bir ultrason doktoru oğlumda çok gaz oldugunu görünce kendı çocugundada varmış işinize yarar tel.inize atayım dedi "kolik li bebekler için müzik" anne karnındaki sesler birazda müzik ilave edilmiş şu anda bile genelde o müzikle uykuya dalıyor. çok seviyor o sesleri. belki bilginiz vardır ama yinede söyliyim dedim net.den bulabılırsınız bırde cd lerı satılıyormuş.

arkadaşlar örümcek kullanacakmısınız, ne zaman başlanır örümcege. fikri olan varmı. bir an önce kullanmak istıyorum zararlı diyorlar. ama 2 bebege zaman gecirtmekde kolay degıl. sevinirler diye düşünüyorum.

heh tamda üzerine bastın arkadasım, benımkıler 8 aylık, eşimle bunu konu yapıyorum. Ben alacağız diyorum oda hayır diyor:) Erkek cocukları için zararlı olduğunu söyleyince ( söylemez olsaydım:) )oda kullanılma taraftarı değil ki Zaten örümcek cocuklarda tembellik yapıyor.
Ama bende aynı fikirdeyim 2bebek olunca hiç değilse biriyle ilgilenirken diğerini ona koymak bizim açımızdan tabiki iyi oluyor.
E canım yaşını yazmadığın için bilgin eksikti ama tamamlandı :)

Buarada rudinin bana yazdığı mesajın başlığında görünce yeni farkettim :emir_bebek:
içinizdee en genç ANNE ben oluyorum ki ne mutlu baaana:34: masallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
nurum..Allah razı olsun..evet cnm,çok yoruluyorum ,bazen üzüntüden sütüm çekilecek diye korkuyorum..inşallah öyle bişey olmaz..bakıcı tutamayız cnm..maddi yönden dolayı..bir memur maaşımız var..benimde maaşım olsaydı kesin tutmuştum..yalnız bakmak gerçekten zormuş..bazılarına bakıyorum hem bakıcı,hem anneleri var,bazende kvleri..aman Allahım diyorum bende hiç biri yok :)Allah versin sabrımızı..inşallah dediğin gibi unutup gidecez sıkıntıları..belkide bu günleri özlemle anıcaz..
Bende emzikleri hergün kaynatıyorum, kaynata kaynata saydam olan emziğin ucu zamanla beyazlaşıyo ve pürtüleşiyor hem hijyen açısından ayda bi değiştiremesenizde 2ayda bi değiştirin derim. İçindeki malzemeleri tüm markalar aynı kullanıyor şekerim:)

eline emeğine sağlık nurum çok güzel olmuş..
Değil mi canım, çok şekilli yapmışım:1:

Nurum_29 iyi denk gelmiiş, 2 kız bebiş hiç yok :44:
bu arada sen ne kadar gençsin öyle kaç yaşında evlendin ?
Aynen öyle 2kız yok, tablonun devamı için bize 2kız değilde 1kız lazım:55:
22ye girerken evlendim 24e girerken de anne oldum 1,5sene boyunca korunduktan sonra süpriz ve şaşkınlık içersinde ikizlerime hamile olduğumu öğrendim:)

kızlar sanırım burada çoğumuz bebişlere tek başımıza bakıyoruz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Amin rudicim. Genç annelik bu ya olsa gerek sakin relax bişekilde bebeklerimi büyütüyorum. Şimdiye kadar ne bağırdığımı ne kızdığımı hatırlıyorum onlara. Evde anne-babadan hariç, birileri gelse 10dk. baksalar kızdıklarını seziyorum ve sinirleniyorum. Sabah akşam sıkıntılarını çeken benim şu ufacık bebeklere off demiyorum. Sizler hemen bunalıyorsunuz.
Allah anneye sabrını kolaylığını en basta SEVGİsini veriyorki bizde birbaşımıza bakıyoruz. Ki zaten bu yüzden ben bakıcı falan istemedim halada istemiyorummmm
Be razıyım sıkıntısıyla güzelliğyle zorluğuyla bakmaya. Allaha sukur 2cocugumada yetiyorum evimin heryerini pırıl pırıl da tutuyorum akşam yemeklerimide düzenli yapıyorum:34:
Neyse canım ben bukadar uzatmazdım bari buda nazarlığımız olsun:ssz:

Son düzenleme:
canım senin oğlanın p.sinde ne problemi var benimkide doğuştan yarım sünnetli bide 2.deliği küçücük o problem değilmiş kapatmak falan

canım akşam soruna cevap veremedım aceleden kusura bakma. bizim oğla yarımdan fazla sünnetli tam a yakın üzerinde azcık fazladan bir deri var. 2 delik degil bizde bir idrar deliği var oda p..nin solalt tarafında. onu kapatıp ucuna yenisini açacaklarmış. üzerindeki deride ameliyat esnasında kullanılacakmış. o yüzden başka yerde sünnet ettirmeyin sakın dediler. şu an gittiğimiz cerrah enfeksiyon kapmadıgı sürece (zaten 1 kez o deliğe tıkanıkmı die sunta taktılar enfeksıyon kaptı kuvezde yattı dr kapacak demişti zaten) en erken 1 yaş. benım ideal zamanım 1,5 yaş dıyor. biz henüz karar vermedik. yeni deliği açınca kapanmasın dıye sürekli içine sunta sokuyorlarmış tabi çocukta ciyak ciyak ağlıyormuş. Allah beterinden korusunda eşime bunu arkadaşı söylemiş. şimdiden napsak ki diye düşünüp duruyoruz işte.bazılarıda kolay oluyor merak etmeyın dıyor. herkesin farklı farklı heralde. bende pek erkek bebek sünnetine ve p.. sinr şahit olmamıştım. ilk görünce bile anlamadım:)) annemlere diyorum nıye degışık bu p... :))

kızlar hepınize genel bir sorum olacak benım kızım emmemek için direniyor. gecenlerde de yapmıştı ALLAH ın 99 isminden biri olan YA HADİ yazıp üzerine astım bayabi faydası olmuştu. ama şimdi gene başlad. çok üzülüyorum sizce napabılırım fikri olan varmı.
biz kan şekeri sebebiyle uykudada besledıgımızden tıkanmasınlar dıye sıfır damla bıberon kullandım, hem anneyi bırakmaz dedıler. ama ne fayda genede emmek ıstemıyor:(

ayyy sabah sabha pek güldüm bende diyorum ne değişik diye bu p.pi ya benimde 2 delik var ama idrar deliği hangisi bilmiyozki daha yeni farkettik valla daha önemli problemi old. için heralde neyse cocuk cerrahı görecek bizimde bu örümcek ne hiç duymadım belkide görmüşümdür ama merak ettimm
canım akşam soruna cevap veremedım aceleden kusura bakma. bizim oğla yarımdan fazla sünnetli tam a yakın üzerinde azcık fazladan bir deri var. 2 delik degil bizde bir idrar deliği var oda p..nin solalt tarafında. onu kapatıp ucuna yenisini açacaklarmış. üzerindeki deride ameliyat esnasında kullanılacakmış. o yüzden başka yerde sünnet ettirmeyin sakın dediler. şu an gittiğimiz cerrah enfeksiyon kapmadıgı sürece (zaten 1 kez o deliğe tıkanıkmı die sunta taktılar enfeksıyon kaptı kuvezde yattı dr kapacak demişti zaten) en erken 1 yaş. benım ideal zamanım 1,5 yaş dıyor. biz henüz karar vermedik. yeni deliği açınca kapanmasın dıye sürekli içine sunta sokuyorlarmış tabi çocukta ciyak ciyak ağlıyormuş. Allah beterinden korusunda eşime bunu arkadaşı söylemiş. şimdiden napsak ki diye düşünüp duruyoruz işte.bazılarıda kolay oluyor merak etmeyın dıyor. herkesin farklı farklı heralde. bende pek erkek bebek sünnetine ve p.. sinr şahit olmamıştım. ilk görünce bile anlamadım:)) annemlere diyorum nıye degışık bu p... :))

benimkilerde oyun yapıyo zaten böyleyse normal gelişimlerimdede yazar 4 ay gibi mamayla gargara yapmalar püskürmeler neler neler bende emziğini sıkıp ağzına dolduruyodum ozaman içiyodular....
kızlar hepınize genel bir sorum olacak benım kızım emmemek için direniyor. gecenlerde de yapmıştı ALLAH ın 99 isminden biri olan YA HADİ yazıp üzerine astım bayabi faydası olmuştu. ama şimdi gene başlad. çok üzülüyorum sizce napabılırım fikri olan varmı.
biz kan şekeri sebebiyle uykudada besledıgımızden tıkanmasınlar dıye sıfır damla bıberon kullandım, hem anneyi bırakmaz dedıler. ama ne fayda genede emmek ıstemıyor:(

evet canım örümcek -yürüteç . yanlış ifade kullandım ama anlamışssınız zaten:))

Back