2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

selam canım ben bıraktırdım 2 hafta kadar ama çok seviyolar istiyolar bimde satılan inek sütünü veriyorum çocuk devam sütü yani oğlum içinde nutricia multi fiber kullanıyorum tabi kızımada veriyorum arada biz ballı su veriyoruzz sütün içine katmadım hiç sevmezlerde zaten...

ben bebe bisküvisi ve süt karıştırıp veriyorum.
bugunlerde haftada 3 e indirdim. yani bir gece veriyorum bir gece vermiyorum.
gündüzde içmezler süt ama denemek için markette minikler var ballı,çilekli hüp diye marketten çıkmadan içtiler.
sağlıklı bulmuyorum almam daha.
sek ,sütaş,dost günlük süt alıyorum.

bu arada Allah ın izni ile sünnet operasyonumuz sorunsuz geçti. Maşallah iyileşti ilk günden koşup zıpladı zaten.
Dün itibarı ile sadece uyurken aldıkları emziği bıraktırdım. şimdilik iyi arada soruyorlar ama hemen ikna oldular.
Sırada kızın kulağını deldirmek kaldı yakın zamanda onu da yaptırırz inşallah.
Sizler neler yapıyrsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba Ouzi;
bence en iyisi günlük süt.
sek sütaş dost hangisi denk gelirse veriyorum. arada keçisütü. AOÇ nin migros da satılıyor keçi sütünü deniyoruz.
tatlı işini de sabah kahvaltıda minik tabaklara bal reçel koyuyorum ellerine minik kaşık gayet seviyorlar. bazen bal bazen ev yapımı reçel bazen pekmez .
sütün içine de bal koydugum zamanlar olmuştu.
sağlıkla büyüsünler inşallah.

rudi iyi geçmesine sevindim çocuklar iyi şükürde ben hastaydım ...yeni yeni toparlıyorum
inşallah kızın kulaklarını deldirmende iyi geçer.....gece süt vermezsem mıkır mıkır ikiside illa istiyorlar...sizinkiler 1 kere kalkıyorya benimkiler max 4-5 oluyor geçen seneye bakış hamdolsun diyorum 25-30 kez kalkıyorlardı....yavaş düzelecek sanırım anlamıyorum ki neden bu kadar mız mız olduklarına sıkıntıları yok burunları açık...hatta yeni yastık yaptırdım yatak boyunda oğlum kafasını düşürünce uyanıyordu ...her çocuk aynı olmaz ama kafaya takıyorum işte....

çok geçmiş olsun canım. şimdi iyisindir umarım.
gündüz iyi yedir canım gece süt içince gündüz yemiyorlar kalkınca su ver süt verme öyle öyle alışırlar inşallah.
bizimkiler gündüz de o kadar iyi yemiyorlar yani doyuyorlar mı bilmiyorum 2 sinin yediği tek çocuk ancak doyar benim gözümde. ısrar etsemde sonuç aynı.
benimkiler rüya mı görüyor ne gece ağlayarak uyanıyor kız özellikle.
birde cümle kurmaya başladılar her şeyi anlatıyorlar artık . biri ile dışarı çıksam diğerini diline doluyor akşama kadar ve ne alsa neye dokunsa hep diğerine de alalım götürelim bu onun olsunlar. yan yana gelince 2 canavarlar ama.
ve farkettim tek iken o kadar şımarık değil yani aslında pek hareket etmez oradan oraya koşmaz sessiz ,uyumlu ne bilim kuşun kanadı kırılır ya öyleler. ama işte 2 si yorucu oluyor diye bazen tek tek çıktığımızda oluyor. bir de uzmanlar ara sıra tek olmaları gerekli benlikleri için diyor ya öyle arada deniyoruz işte.

Merhaba hanımlar ben yeni üyeyim .benimde iki kez ikizlerim oldu. Büyükler 2008 doğumlu küçükler 2011 doğumlu büyükler kız küçükler biri kız biri erkek. bu siteyi yeni farkettim.:13:

Siz çok yol kat etmişsiniz rudi bizim daha işimiz çok gece sütünü baya azalttık ama bu ara çok fazla uyanır oldular geceleri emzikleri nasıl bırakıcaz hiç bilmiyorum zaten sadece uykuda emiyolar ama okadar seviyolarki versem bütün gün ağızlarına gezicekler

bide tuvalet eğitimi var en çok bunu düşünüyorum bu aralar nasıl olucak diye yaz gelsin bakıcaz artık bi çaresine sünnet le kulak deldirme duruyor offff yandık ya

bizimkiler çok bağlı birbirine en basiti dün akşam üstü babaanne geldi oğlanı alt kata götürmek istedi kıyamet koptu ikisi birden nasıl ağlıyo birine zarar gelsin yada kızalım öteki daha çok ağlıyo nasıl davranıcaz bu konuda bilmiyorum

Büyükler anaokuluna gidiyo küçükler evde inşallah onlarında en kısa sürede kreşe vermeyi düşünüyorum. Akşamımızı düşünün curcuna

bağlılıkları çok güzel ama bazende tek tek ilgilenmek isteyince sürekli dilinde diğeri ve tek başına keyif almıyor sanki.Allah ayırmasın birbirlerinden çok sevimliler bir o kadar da yaramaz.
tuvalet eğitimini bende nisan mayıs gibi ancak lur diye düşündüm 2,5 yaş olurlar ve havalar ısınır yoksa giydir çıkart ıslanacaklar birde popo yıkanacak zor olur kışın.Allah ın izni ile onuda başarırlar sanırım.
bizimkiler de uykuda emiyorlardı ama işte kızın damak yapısında biraz değişme oldu sanki dr bıraksanız iyi olur dedi. dişler üst üste gelmiyor ağzını kapattığında ama benimde öyle belki genetiktir.

sünnet düşündüğümden daha kolay oldu emin ol benimde gözümde çok büyümüştü ama bir boğaz enfeksiyonu oldugunda çektiğimizin yüzde biri bile değil. bu arada sadece nazlı oldu benimki o dönem. bir de acaip hareketliydi biz fazla koşmasın çartpmasın bir yere diye panik yapıyorduk. İnşallah sende yaptırırsın bir an önce.Önce sünnet sonra emzik bıraktırma yaptım 1 hafta ara ile.

Büyükler anaokuluna gidiyo küçükler evde inşallah onlarında en kısa sürede kreşe vermeyi düşünüyorum. Akşamımızı düşünün curcuna

Maşallah size. Doğal ikiz sizinki sanırım. Allah kolaylığını versin ve bol bol sabır. Yardım eden vardır umarım.
Duymak bile korkuttu napıyorsunuz akşamları yemekte falan hepsi bir arada olunca tam şenliktir.

2 yaş oldu mu seninkiler?

7 aralıkta olduk 2 yaşında nerdeyse 1 ayda geçti:))
bizde hepsini tek tek aşıcaz inşallah :))bende bazen ayrı zaman geçirsinler istiyorum babamız bu durumdan çok memnun sanırım kendi kardeşi olmadığı için bırak böyle kalsınlar işte diyor bende üstelemiyorum

sağol rudi iyileştim onlara da ilaç verdim geçmesi diye
kalkınca su istrmiyorlar süt diye sayıklıyorlar ben yedikleri içinde normal görüyorum bana göre ancak bu kadar yerler geçen akşam 3 kepçe çorba yediler kişi başı 1,5 kepçe üstüne kızım süt hastası illa içicem dedi 150 cc de süt içti kıza verince oğlanda istiyor veriyorum hatta oğluma çok vermemeye çalışıyorum başkası yesin diye bakar kusar diye korkuyoruz işte...biz oğlumla fizik ted. gidiyoruzya kızım çok özlüyor bizi mecburen dışardayız haftada 2 gün 5 saat normalde yalnız çıkmıyorum eşim ile onunda izni haftaiçi ve vardiyalı çalışmasından ötürü...mecbur kalınca tabiki 1 tanesini babaanneye bırakırım...iyiz şükür...

nereye gitsem ikizlerden üçüzlerden sonra 3 ve 4 numara için korunurken oldu lafı karşıma çıkıyor ve bende çok korkuyorum açıkçası daha çocuklar yeni yeni kendilerine gelmişken erken doğum yaptım ve en kötü risklerini yaşadım..doğumumda ayrı bir trajedi.....rızk varsa rabbim veriyor işte...ömür.......
Karar değil korunurken oldu.ben şu an ne hamile birini görmeye nede bir bebek sesini duymaya tahammülüm yoooooooook:13:

İşinizi garantiye almak istiyorsanız .bütün korunma yöntemlerini deneyin derim yaşadıklarımdan sonra gerçekten çok sabır isteyen bir durum hamileyken doktorumuz kürtaj için resmen baskı yaptı yine hamileyken büyükler kız küçükler biri kız biri erkek oğlunuz yok doğacak kızı evlâtlık verin diyenler bile oldu bunu söyleyende kadın

sağlıklı ve mutlu yaşlar canım . aramızda 12 gün varmış desene f.

şok oldum bunu diyen kadın insan olamaz gibi geldi bana.

bizimkiler 2 gündür öğlen uyumak istemiyorlar.
sabah 7 de uanıyorlar
12.30 - 13:00 arası öğle yatırıyordum ama 2 gündür uyumak istemiyorlar sonra da 4 gibi uykuları geliyor
akşam 9 da uyuttuğumdan 4 de uyutsam gece sarkar uykuları diye cesaret edemem.

sizinkiler öğlen nasıl kızlar?

benimde buna benzer bi durum başıma geldi maalesef çocuklara bakamam hem ev işi yapamam diye kızımı ayırmaya kalktılar bende red ettim bana bu tarz yaklaşımda bulunan kişinin laflarını yediriyorum kendisine..............şuan......seninki normal geldi bana derler hemde neler neler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…