2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
ayvalik
Bende kullanmiyorum kalsiyum veya magnezyum.Agrilarim cok ama söyledigim halde hic bisi vermiyor.Bir ara cok antibiyotik kullandim artik veremem diyor doktorlar.Antibiyotigi alinca geciyordu benim agrilarda.

Burdada 3 kez ultrason var normalde ama doktora yalvar yakar yaptigim zamanlarda yada kendi alisti sonunda arada söyle bi bakiyor .Bizim muayneler hep alttan (

Askitom
Ne güzel hersey yolunda Az kaldi sabir böyle devam et.
Benimde kontrolüm yarin bakalim ne diyecek.

julı
mehlıkasu
2 hafta once bakmıştı usg den oglusuma
haftaya kontole gel dedı
o zaman da nstye bakcak
ultrasonada o zaman bakar heralde
yenı baktık dıye bakmadı sanırım
ayvalık
bana doktorum magnezyum verdı kramp agrılarım ıcın
ama mıdemı bulandırdı ıcemedım
bugun sordum ıcemıyorum dedım
dedıkı dert etme bol peynır yogurt ye dedı

ayyyy canım ebeler dövüyolamış bile annemle kaynanam dedi banada valla o masadan kalkarda o ebeyi bi dolarım elime onu doğurttururum valla klavaoposu yiyosa vursun bakim

nasıl yaa. valla bana denk gelecekte ben onu memleketten sürdürmez miyim ?

hoşgeldin canım. herşeyin yolund olmasına çok sevindim.bende aşı konusunda çok kararsızım

tesekkur ederım meltem abla
ama ben oglumu özledım ya
kızlar grıp asısı konusunda ne dusunuyorsunuz
drlarınız ne dıyor

Hamisler cosmus bu gün temizlik günü yapmislar hava güzel herhalde oralarda .
Ben anca bitirdim haftaya kadar kimse kirletmesin kan cikar diye evdekileri korkuttum uslu uslu oturuyorlar oturduklari yere :))))

Julii
Niye bebek olunca iki kez acicaz makineyi? Ben oglanin uyudugunu farkedince ilk dogdugu günlerde makineyi calistiriyordum :))))))))) Bebeg uyutmak icin acacaksan ac yoksa 40 gün otur oturdugun yere yada kanaman bitene kadar bi is yapma .Lohusalik hamilelikten daha ciddi .

ayvalık cnm bende ozel hastaneye gıdıyorum
fıyatları sordum bugun degısmemıs
ocakta %kac zam yaparız bılmıyoruz dedı,yatıs servısı.sımdıden bellı olmaz dedı
fıyatlar suan ıcın cok uygun ama ocakta ne olur bılemem
allah yardım etsın

ben 40 gün yerimden kalkmam zaten
naz yapcem :roflol:

benim ev hemen tozlanıyo
bebeiş için acarım
ama ilk 40 gün annane babanne acar artıkın

valla kızlar ben artık tembellestım
bır yemek yap bulsık yıka yatagı kaldır o kadar
supurge acacam bırazdan
ama basım catlıyor agrıdan
uykum var
sabah erken kalktım

tesekkur ederım delf
mehlıkasu sanada tesekkur ederım
insallah kızın mınık melegın ıyıdır

mehlikasu
Aman cok gecmis olsun bende hep ütü birinci sira anahtar ikinci sira unuttummu diye sürekli aklimin bi yerinde tutup kontol ederim.Ütü en cok elektirik yakan cihaz gecmis olsun insallah cok gelmez fatura.

hakoperi
Ben liseye giderken bi tanidik ssk hastanesine dogum yapmaya gitmis bi sürü kadin yatiyomus dogurmak icin biri bagirmis ebede ne bagriyorsun girerken bagirdinmi cikarirken bagriyorsun demis. Ben bunu anlatanlardan duyunca nasil sok olmustum aman allahim nasil yani diye kadina bakip kalmistim :)))))

juli
Firsat bu firsat sefasini sür :)))) Ben ancak oglani okula götürüp getirsin kisileri ayarladim buda bana yeter.Kimse olmayinca nazda olmuyor ya.Dün aksam esimin beli tutulmus ben koltuktan kalkamiyordum ondna yardim istiyordum oda öbür koltuga yatmis kaldirsana beni diyor.Iki tane ters dönmüs kaplumbag gibi yatiyorduk :)))) Sabahta moralini bozmus bizde is kalmamis artik diyor :))))))))

meltem sağol önümüzdeki ay fatura ne kadar gelecek kimbilir,
bir de biz yeni taşındığımız bina yeni olduğu için %20 zamlı,bazı işlemler varmış belediyedenmi ne geleceklermiş o zamana kadar %20 zamlı ödücekmişiz,
zaten 2 gün önce 60 lira elektrik faturası gelmişti,önümüzdeki ay kaç lira gelir kimbilir,
canım sıkıldı ama,daha kötüsü olmadı neyseki,

tesekkur ederım meltem abla
ama ben oglumu özledım ya
kızlar grıp asısı konusunda ne dusunuyorsunuz
drlarınız ne dıyor

Bence aşı konusunda spek
lasyonları artık bırakmak lazım.Ortada bir gerçek var.Büyük bir salgın var.Bu salgında rakamlar belli.300 kişi ölmüş bunların %35i 50 yaş altında olan ve daha önce sağlık sorunu bulunmayan kişiler.Bu hastalıktan en çok etkilenen gebeler.En yüksek risk gurubunda gebeler yer almasına karşın adjuvansız aşının temini zor oldugundan gebeler daha sonraya bırakıldı.Normalde sağlık çalışnalarından daha riskli durumdalardı.

Kdın doğum doktorlarının çoğu ,enfeksiyon uzmanlarının tamamı gebelerin aşı olmasının şart olduğunu söylüyor.Özellikle son 3 ayda olanlar yüksek risk altında.Çünkü akciğer kapasitesi son aylarda bebeğin oksijen solunumu için 2 kat kadar çalışıtıgından performans düşürüyor ve virüsle savaşamadığından direk akciğere yerleşip zatürre yapıyor.Sonrası yok zaten.

Bütün buna rağmen "kararsızım" kelimesi bİr tercih olamaz bence.Heşreyden önce karnındaki bebeğe sorumlusun.Sen hasta olduğunda o kurtulsa bile sağlıklı bir anne ister yanında.Tüm bunları düşünmek lazım.Üstelik aşılarda kafa karışıtrıan katkı maddeleri de yok.

Benim doktorum aşıyı olmalısın diyen gruptan.Eğer çok önce sorduysan fikrini doktora tekrar sorun derim.Çünkü doktorlar adjuvanlı aşının geblere uygulanmasına karşıydı.Bu aşı için hemen hepsi onay veriyor.

allah kolaylık versin işin cok zor
tüürkiyeden birini getirtseydin ya
anne abla falan yardımcı olurlardı
almaya cok uzak bi yer değil

tesekkur ederım hepmavı
daha buggun sordum
mutlaka olmalısın dedı
adjuvansız ası bu dedi
haftaya kadar bekleyıp tekrar sorcam
ama buyuk ıhtımalle olurum
daha once kesınlıkle olmam dıyodum ama
druma cok guvenıyorum

mehlıkasu
cnm
allah korumus
verılmıs sadakan varmıs,bende kapıdan cıkarek hep gerı donerım aygazı zcık unuttum mu dıye,anahtar cıkmadan bakılır utu yaptıysam onada bakarım.bu ay 60 sa otekı ay 120 gelsın nolacak
senın canın sagolsun
para calısılır kazanılır
bıdahakıne ne olur dıkkat et cnm aklımız sende kalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…