2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ben her yıkamada deterjan gözüne leke çıkarıcıda koyuyorum bi miktar. Lekeler çıkıyor. Çok kakalıysada yıkamadan sıcak suya tutuyorum biraz. Akıtıp yumuşatmış oluyorum. Makinadada lekeler çıkıyor sonra. Öyle lekeli tek bir çıtçıtlı badisi var oda yıkanmadan kaldı 5 gün o yüzden tam çıkmadı ama çamaşır suyu zarar verir diye koymadım sadece leke çıkarıcı koyuyorum ben

Hangi marka leke çıkarıcı? Çamaşır suyundan çıkarınca bir kere kendim duruluyorum elle. Sonra makine de iki defa duruluyorum. Bir de uzun programda deterjansız yıkıyorum. Daha farklı bir yol olsa daha çok içime sinecek.

valla ben domestos leke çıkarıcıyı kullanıyorum.Tüm renkliler için. İşe yarıyor. Ha bide normal deterjan kullanmıyorum oğlumun kıyafetlerine. BEbeklere özel olan dalin sıvı deterjan alıyorum sürekli.Belki onuda kakalara özel yapıyorlardır :)))

bildiğim kadarıyla pişik yediği şeyler alerji yaparsa olur. istersen doktoruna bir danış. ek gıdalardan sonra bizim kakada da artış olmuştu. 4-5 gün kaka yapmamak çok bir kere. 3 günden fazla sürerse kabızlık hali hastaneye gitmen gerekiyormuş. onu biliyorsundur. 4-5 gün yapmayan bebek herhalde çok fazla kaka yapabilir.

kakasının dışına çıktığı çoook nadir oluyor (doğumdan beri 2 kere oldu)ben kosla vanish max kullanıyorum. Lekenin üstüne döküp biraz bekletip diğer kıyafetleriyle makinede normal yıkamaya atıyorum. Lekeyi önce suya tutarsam hiç iz kalmıyor. Klorlu ve asitli maddeleri kıyafetlerde kullanmam

aynen benim kızın da bir iki kez dışına çıktı. o da artık bez ufak geliyordu. bezi değiştirince belini filan iyi tuttu böylece taşma yapmadı.
ama o lekeler bende de çıkmıyor malesef, hacı şakir bebe sabunuyla yıkıyorum ben de.ve 4 kez duruluyor makina.

bebek teni çok hassas diye ben sabun tozu dışında başka bir şey kullanmıyorum. ewet bizim kakamız da çıktı bir kaç kez ama ben hemen beyaz sabun we sıcak suyla lekeyi yıkıyorum zaten epey çıkıyor kalanını da makina hallediyor. ama pril de tavsiye ederim lekeler için bildiğimiz bulaşıklarda kullandığımız pril çok işe yarıyor.

Bİze 9 damla kullanın dedi. Ama bizimki ferro sanol bilmiyorum aynı mı? Aşıyla ilgili bir fikrim yok. Genelde aşılar ateş yapmıyor artık. Ama çocuktan çocuğa da değişir tabi.

eski yazıları okurken gördüm de bize de ferro sanol werdi doktor we kabızlık yapıyor sanırım oğlum iki gündür çığlıkla ara ara ağlıyor canı yanıyor belli ki bir de bezini değiştirirken anladım ufak ufak kakası bulaşıyor yapmaya çalışıp yapamıyor sanırım
bnm eşim de ben titizlendikçe garipsiyor acaba yan etkisiz olandan mı alsak bilmiorum ki:78:

kan ilacı bizim kıza da kabızlık yaptı. hatta garibim katı kaka yaparken makatı zorlandı kanadı. :S yan etkisiz kan ilacı varmıymış???? varsa söylerseniz sevinirim. ben kullanmıyorum kan ilacını bıraktım.

r rodin benim kız kabız olduğunda karnına masaj yapa yapa yaptırdım. bacaklarını çalıştırdım filan. mahvoldu garibim. ama yaptı çok şükür.

Son düzenleme:
ben de sabun tozu kullanıyorum kıyafetlerinde yumuşatıcı bile kullanmıyorum. Sabun tozu da makineyi mahvediyor. Buranın sularıyla da alakalı tabi. Dalin sıvı deterjanı deneyeceğim.
Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.
Kan damlasını kullanalı 3 gün oluyor. Biz de kabızlık yapmadı galiba. İnşallah da yapmaz. Tuvaletini yapabiliyor. Kullandığım ilk gece uyuyamamıştı, bilmiyorum damlayla mı alakalıydı ama...

ben de dalinin sabun tozunu kullanıyorum koslayı tek başına yada kıyafetlerinin hepsine kullanacak değiliz herhalde çok pimpirikli olmaya gerek yok makine kaç kere duruluyor.
Önce de yazmıştım zaten biz de ferrum hausmann kullanıyoruz dişlerde sararma yapmıyormuş kabızlık da yok çok şükür

ferrum hausman alayım o zaman. bendeki santofer. ve aşırı kabız oldu. inşallah o yapmaz.
bu arada bebeklerinizin gelişimi ne alemde. bizimki artık anakucağında durmuyor. oturur vaziyete gelmeye çalışıyor hep. 6. ayı bekleyemeyecek herhalde. oturttuğunda da ayaklarının üzerine basmaya gayret ediyor. adım atıyor filan. istediği zaman dönüyor. ellerini zaten istediği gibi kullanıyor. da çok cırlıyor bu ara. hep bağırıyor. uyurken uyanıkken. yüzünü yırtıyor bol bol. kahkaha atıyor artık. 2 aydır bekliyordum attı nihayet.

Bugün pek kimse uğramamış anlaşılan.
Levent de aynı, sırtı yere gelmeyecek beyfendinin. Oturmaya bayılıyor. Ara ara oturtuyorum. Hİç iş yaptırmıyor bana, ille de beni görecek, uyuturken de uyuyana kadar ona bakacağım
Oyuncak azıyorum koltuğunun lkoluna onlarla oynuyor. Elleriyle vurupo sallandırıyor, bazen sinir oluyor. Bazrn buz dolabı poşetinden balon yapıyorum ona. Onunla oynuyor. Çok gergin şişirmiyorum ki tutabilsin diye. Tuttukça ses çıkarıyor şır şır, hoşuna gidiyor.
Artık gözle çok iyi takip yapabiliyor. Mutfakta özellikle iş yaparken beni çok dikkatli izliyor.
Babasını da beni tanıdığı gibi tanıyabiliyor artık. İşten gelince gülücüklerle karşılıyor.

slm kızlar yıne sohbetler olmus....
mekınede bende sabun tozu kullanıyorum..ıyı oluyor..makıneye zararı var mı bılmem ama olsun..ferro sanola baslayalı bızde epey oldu ama sukur bişey olmadı dedıgınız gıbı.....

oyyy benım oğlan tam bı çiçek meraklısı..nerde cıcek desenıbıle gorse atılıyor...simdi kanepede kucagımda tuldekı kırmızı cıceklere hucum yapıyoırrr...ahhhh bı yakalasada agzına alsaaaa...

Ece'ye ben akşamları babası gelince şöyle yapıyorum. kucağıma alıyorum. baba geldiii diyorum. baba diyorum. anlıyor. kapıya gidiyoruz kapıyı açıp bekliyoruz. tabii o arada bi kaç defa daha diyorum. en baştan beri böyle yapıyoruz. o yüzden anlıyor. baba girince içeri kollar bacaklar çırpılıyor hemen üzerine atlanıyor. tabii ellerini yıkamasını bekliyoruz

slm kızlar 2 gündür birdürü şey oldu.Ben çok hastayım demiştim ya oğluşum da ishal oldu hemde ne ishal kıçı yara oldu pişikten.Napıcağımı şaşırdım.Dr götürdük ctesi.yarımsaatte bir sıçan bebek orda sıçmadı tahlil yapılamadı.Eve döndük yapmaya başladı.Neyse bugünde devam ediyrdu.Akşam üstüde yaptı eşim acilen hastaneye götürdü bezini tahlil yaptırdı.Rotavirüs olmamasına çok sevindim.Bolca lökosit bulunmuş.Buarada bendeki ve eşimdeki hastalık oglumdada varmış.Dr oda hasta anlamamışsınız dedi.Ama bünyesi çok güçlü maşallah.Hiç belli etmiyor.Keyfi tıkır.Grip için şurup verdi.Bugünkü kaka tahlilinden sonrada lökositler için antibiyortik verdi.YArın sabah kullanmaya başlıycaz hemen iyileşir inşallah.Oğlum sıçmaktan mahfoldu. Küçücük kıçıda haşlanmış gibi kıpkırmızı oldu.Pamukla temizliyorum. Arada yıkıyorum.zyağı sürüyorum ama hiç etkisi olmadı.Okadar kakaya dayanmadı teni. Bide teni beyaz ve çok hassas.Ondan oldu galiba.Dua edin bize neolur.İştahıda yok.Emzircem muhallebi yedircem diye canım çıkıyor.Saolsun kocamda beni suçluyor. Benim sorumluluğummuş.Bütün gece ayaktaydım saat 11de kaldırdım azıcık sen ilgilenn dedim vay efendim neden uyandırmışım hiç yardımcı olmuyor.Çok doluyum çokkk.Bütün gün ağlayıp duruyorum.Çok mutsuzum. Biyandan bebeğimin haline üzülüyorum .Bi yanda kocamın gönül verdsiğim adamın anlayışsızlığı..Duaya muhtacımm

Aynı biz

Öncelikle çok geçmiş olsun
Canım benim ya üzülme. Moralinin iyi olması lazım ki bebeğin de hissetsin bunu. İyileşeceği günü düşün ki bizden daha çabuk toparlıyor bebekler. Biraz daha sabırlı ol. Eşine de sabret i,çinde bulunduğun duruma da...

(( canım benim Allah yardımcnz olsun... tez zamanda şifa versin inşallah. biz de atlattık yakın zamanda. ne halde olduğunu tahmin edebiliyorum. bebekler çok güçlü oluyor merak etme hemen atlatır Allah ın izniyle. pişik için bol bol havalandır bebeğinin altını. yoksa gecikir geçmesi. her alt değiştirmende hava aldır. biraz canının acısı geçsin emer merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…