How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Benim oğlumda 4 aylıkken 6450 gr boyuda 65cmdi az kilo alıyor ama aç kalmıyor.HAreketleride çok ii
hatta fazla hareketli oyuzden fazla kilo alamıyor.Tabi artık sütte az geliyor iştahlarıda azaldı.Muhallebi ve bebe bisküvisi veriyorum gündüzleri yavaş yavaş alışsın diye ama pek sevmiyor.Yemeyide beceremiyor.Nasıl alışacaklar bilmem.Gecen gün elma püresi yaptım.:Beceremedi boğuluyordu nerdeyse.midesine bastırdık kustuda rahatladı.Yemeyi beceremiyor tembel.Alıştı memeyi cokkudu cokkudu emmeye.

cokkudu cokkudu :1:
Benim bebeğim de 4. ay sonunda 8075 g dı ama kaç kat kıyafetle. :Yani yaklaşık 7700 falandı herhalde. Ben de arada farklı tatlar veriyorum kaşığa alıştı biraz biraz. Yerken her yeri batırıyoruz ama. Bugün uzun bir aradan sonra ek birşeyler verdim: sebze çorbası. yaptığım yiyeceklerin içine aptamil de katıyorum ben, seviyor galiba. Mutlaka bir iki damla da zeytinyağı.
Bu günlerde memeyle savaşıyor. Uykuyu da hiç sevmiyor. Dün gece 2 de bir kalktı sabaha kadar uğraştım da sadece 1 saat uyutabildim. şimdi de uyutmaya çalışıyorum uyumuyor. Çok zor dalıyor artık:50::50::50:

öncelikle hoşgeldiniz. Canım önce idrar yolu enfeksiyonu olup olmadıgına baktırın eger yoksa vitamin baslayın polivit

kan tahlili idrar tahlili boğaz kültürü hepsi yapıldı. demir eksikliği dediler damla kullanıyorum ama fark yok aynı. ben artık muallebi cici bebe falan yedşrşyorum. meyve püresi yiyor ama benm yaptıklarımı değil kavanozdakileri.:(hepsinden azar azar yiyor. bazen eepey aç kalıyor ama yine aynı iştah yok. çok üzülüyorum. kilo alımı yavaşaladı 3.770 doğdu ilk iki ay 1 er kilo aldı sonra azaldı simdi 6.600 ne olacak bilmiyorum

cokkudu cokkudu :1:
Benim bebeğim de 4. ay sonunda 8075 g dı ama kaç kat kıyafetle. :Yani yaklaşık 7700 falandı herhalde. Ben de arada farklı tatlar veriyorum kaşığa alıştı biraz biraz. Yerken her yeri batırıyoruz ama. Bugün uzun bir aradan sonra ek birşeyler verdim: sebze çorbası. yaptığım yiyeceklerin içine aptamil de katıyorum ben, seviyor galiba. Mutlaka bir iki damla da zeytinyağı.
Bu günlerde memeyle savaşıyor. Uykuyu da hiç sevmiyor. Dün gece 2 de bir kalktı sabaha kadar uğraştım da sadece 1 saat uyutabildim. şimdi de uyutmaya çalışıyorum uyumuyor. Çok zor dalıyor artık:50::50::50:

selamlar,
nadiren uğrayabiliyorum siteye.
süt konusunda emzirmeye , bebeğin almıyorsa pompa ile sağmaya devam et. süt gelmese de 2 saatte bir sağ diyenler olmuş, teşekkürler öneri için. birkaç gün sonra sütü gelenler olmuş.
ben geçen hafta iş hayatına döndüm. yeni bir iş buldum kendime, daha önceki işimde yollarda 2 saat harcıyordum. ama şimdi evime yarım saat mesafede bir yerde başladım.
fakat emzirme konusunda pompa ile 2 saatte bir sağma şansım yok. iş yerinde öyle bir ortam yok. fakat merak da ettim dediğinizi. çünkü birisi şöyle yazmış: göğsüm kanadı sandım ama aslında boş memeyi sağdığım için çatlak oluşmuş. orası kanamış. bu bende de öyle oldu. ucundan kan gelmedi, kenarından çatlayıp kanadı. aynı kişi demiş ki, gelmese de pompa ile 2 saatte bir sağ. önceleri gelmedi ama birkaç gün sonra sütüm geldi. şimdi bunları düşününce bende yarın akşam iş çıkışı eve gidince sağmaya başlayacağım. cuma akşamı, cumartesi ve pazar, 3 gün boyunca deneyeceğim. işe yararsa v e sütüm tekrar gelirse işyerinde de gerekirse tuvalette sağarım. hijyenli bir ortam yaratırım bir şekilde. yeterki süt gelsin. umarım haftasonu denemem pozitif sonuç verir. çünkü bebeğim aptamil 1 numara ve çorba ve elme suyu dışında anne sütü alamıyor.

selamlar,
nadiren uğrayabiliyorum siteye.
süt konusunda emzirmeye , bebeğin almıyorsa pompa ile sağmaya devam et. süt gelmese de 2 saatte bir sağ diyenler olmuş, teşekkürler öneri için. birkaç gün sonra sütü gelenler olmuş.
ben geçen hafta iş hayatına döndüm. yeni bir iş buldum kendime, daha önceki işimde yollarda 2 saat harcıyordum. ama şimdi evime yarım saat mesafede bir yerde başladım.
fakat emzirme konusunda pompa ile 2 saatte bir sağma şansım yok. iş yerinde öyle bir ortam yok. fakat merak da ettim dediğinizi. çünkü birisi şöyle yazmış: göğsüm kanadı sandım ama aslında boş memeyi sağdığım için çatlak oluşmuş. orası kanamış. bu bende de öyle oldu. ucundan kan gelmedi, kenarından çatlayıp kanadı. aynı kişi demiş ki, gelmese de pompa ile 2 saatte bir sağ. önceleri gelmedi ama birkaç gün sonra sütüm geldi. şimdi bunları düşününce bende yarın akşam iş çıkışı eve gidince sağmaya başlayacağım. cuma akşamı, cumartesi ve pazar, 3 gün boyunca deneyeceğim. işe yararsa v e sütüm tekrar gelirse işyerinde de gerekirse tuvalette sağarım. hijyenli bir ortam yaratırım bir şekilde. yeterki süt gelsin. umarım haftasonu denemem pozitif sonuç verir. çünkü bebeğim aptamil 1 numara ve çorba ve elme suyu dışında anne sütü alamıyor.

birisi de "pompa ile sağıyordum ve biberonun sadece altı ıslanıyordu ama sağmaya devam ettikçe sütüm arttı" demiş. haydi hayırlısı, umutlandım :)
bu haftasonu denerim, haftaya size haber veririm. tekrar teşekkürler yorumlar için.

Merhaba Eylül anneleri,
bu forumu takip etmeye çalışsamda bebeğimden çok vakit bulamıyorum,
06/09/2010 doğumlu bi oğluşum TUNA m var ve bu aralar baya huysuz normaldede çok hareketli bi bebek ama bu aralar iştahsız sanırım, emmiyor ve sürekli ağlıyor bugün farrkettim ki incilerimiz çıkmaya başlamış :) diş ağrısı çekiyor galiba ne yapmalıyım hanımlar tavsiyeye ihtiyacım var akşama kadar ağlıyo ve uyuyamadığı için yorgunluktan bayılıyor kuzucuğum.:2:

Evet canım uykusuzluk mahvetti beni ;( gece 3-4 kere uyanıyor ağrısı var gibi sürekli mızırdanıyor uyuyamıyorum.
Bebekleriniz kaç kere uyanıyor geceleyin?

uyku konusunda bende cevap vereyim. gündüz uykuları iyiydi birkaç hafta önceye kadar. fakat artık kesik kesik uyuyor. yarım saat, 20 dakika falan. böyle 5 kez falan gün içinde uyuyor. akşam ise uyku düzeni şöyle. 7.30'da uyanıyor. biz eşimle yemek yerken oğlan kucağımızda. sonra çay faslında oğlan gene bizimle. sonra 9-9,30 gibi yatıyor. kestirme, şekerleme yapıyor, yarım saat. 10'da uyanıyor. sonra saat 1'e kadar ayakta. bu arada geçen hafta 2'de yatıyordu, bu hafta insafa geldi oğlum galiba :) maşallah, nazar değmesin 1'de yatıyor. sonra geceboyunca 2 kez ağlıyor ama emziği ağzına verince susuyor, sanırım emme güdüsü nedeniyle uyanıyor. çünkü karnı acıktığında emzikle falan kandırılamaz. 1'de yatıp 7 civarı ağladığında biliyorum ki emzik onu kesmeyecek. bu sefer mama yapıp veriyorum. sonra da bakıcımız geliyor ve görevi devralıyor. yani gündüz uykuları kesik kesik 4-5 kez, gecede 01.00-07.00 arası uyuyor denebilir.
bu arada işe başlayacaklar kime emanet ediyorsunuz diye sormuşlar. ben bir bakıcı buldum, 3 haftadır beraberdik, oğlum ona alıştı, bende geçen hafta işbaşı yaptım. annem de arasıra gidip bizde vakit geçiriyor. bazen 1 saat bazen 3-4 saat kalıyor bakıcının yanında.

Merhaba Eylül anneleri,
06/09/2010 doğumlu bi oğluşum TUNA m var ve bu aralar baya huysuz normaldede çok hareketli bi bebek ama bu aralar iştahsız sanırım, emmiyor ve sürekli ağlıyor bugün farrkettim ki incilerimiz çıkmaya başlamış :) diş ağrısı çekiyor galiba ne yapmalıyım hanımlar tavsiyeye ihtiyacım var akşama kadar ağlıyo ve uyuyamadığı için yorgunluktan bayılıyor kuzucuğum.:2:

oppppsss demek istiyorum müsadenle. bende de 7 eylül 2010 doğumlu bir Tuna var :) bu ne şanstır yahu :)

Merhaba Eylül anneleri,

TUNA genç kızken beyaz atlı hayali prensime koyduğum isimdi. eşimin ismi Tuna olmadı ama içinde t-n-a harfleri oldu. oğlum olunca da ismini Tuna koydum. Noyan Tuna. iki isimli ama ben Tuna ismini kullanıyorum ve Tunam diyorum oğluma.
Buket Uzuner'in bir romanı vardı, Kumral Ada Mavi Tuna, sanırım bilinç altımda o romanın da etkisi var, bu ismi sevmemde.
Oğluma bu ismi koyana kadar sadec Tuna huş(eski TRT spikeri) ve yeni yazar Tuna Kiremitçiyi duymuştum. ama oğluma bu ismi koyduktan sonra çoook Tuna duydum ve şaşırdım açıkçası. Çocuklar Duymasında volkan severcanın bile ismi Tuna :) algıda seçicilik oldu belki de.
sizin de Tunanız olduğunu gçrünce tesadüfün bu kadarı dedim.

merhaba eylül anneleri,
06/09/2010 doğumlu bi oğluşum tuna m var ve bu aralar baya huysuz normaldede çok hareketli bi bebek ama bu aralar iştahsız sanırım, emmiyor ve sürekli ağlıyor bugün farrkettim ki incilerimiz çıkmaya başlamış :) diş ağrısı çekiyor galiba ne yapmalıyım hanımlar tavsiyeye ihtiyacım var akşama kadar ağlıyo ve uyuyamadığı için yorgunluktan bayılıyor kuzucuğum.:2:

soruna gelince benim tunam da işe yaradı, dentınox adlı bie jel var, diş kaşıntısı için doktorumuz verdi bize, iyi de geldi, mentollü olduğu için ferahlatıyor kaşıntısını.

TUNA genç kızken beyaz atlı hayali prensime koyduğum isimdi. eşimin ismi Tuna olmadı ama içinde t-n-a harfleri oldu. oğlum olunca da ismini Tuna koydum. Noyan Tuna. iki isimli ama ben Tuna ismini kullanıyorum ve Tunam diyorum oğluma.
Buket Uzuner'in bir romanı vardı, Kumral Ada Mavi Tuna, sanırım bilinç altımda o romanın da etkisi var, bu ismi sevmemde.
Oğluma bu ismi koyana kadar sadec Tuna huş(eski TRT spikeri) ve yeni yazar Tuna Kiremitçiyi duymuştum. ama oğluma bu ismi koyduktan sonra çoook Tuna duydum ve şaşırdım açıkçası. Çocuklar Duymasında volkan severcanın bile ismi Tuna :) algıda seçicilik oldu belki de.
sizin de Tunanız olduğunu gçrünce tesadüfün bu kadarı dedim.

bende çok severek koydum oğluşumun adını :) bizimde iki ismimiz var malum kayınpederin adını es geçemedik HALİL TUNA bizimde adımız. Ama sana katılıyorum bu aralar bende çok duyuyorum Tuna ismini, duydukçada hoşuma gidiyor, karşılaştığımıza sevindim :)
Biraz erken diş çıkardığımızı düşünüyorum, önerin içinde teşekkürederim en kısa zamanda deneyeceğim.

iyi akşamlar bende şimdi geldim. çok hastayım yaaa.halim harap. ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demişler boşuna dememişler.kaytana hasta olduğumu yardıma ihtiyazcım olduğunu bile bile çekip gitti. ama bugün oda hastalanmış.Allah gördü tabi.İyi oldu

Back