How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar 2 gündür birdürü şey oldu.Ben çok hastayım demiştim ya oğluşum da ishal oldu hemde ne ishal kıçı yara oldu pişikten.Napıcağımı şaşırdım.Dr götürdük ctesi.yarımsaatte bir sıçan bebek orda sıçmadı tahlil yapılamadı.Eve döndük yapmaya başladı.Neyse bugünde devam ediyrdu.Akşam üstüde yaptı eşim acilen hastaneye götürdü bezini tahlil yaptırdı.Rotavirüs olmamasına çok sevindim.Bolca lökosit bulunmuş.Buarada bendeki ve eşimdeki hastalık oglumdada varmış.Dr oda hasta anlamamışsınız dedi.Ama bünyesi çok güçlü maşallah.Hiç belli etmiyor.Keyfi tıkır.Grip için şurup verdi.Bugünkü kaka tahlilinden sonrada lökositler için antibiyortik verdi.YArın sabah kullanmaya başlıycaz hemen iyileşir inşallah.Oğlum sıçmaktan mahfoldu. Küçücük kıçıda haşlanmış gibi kıpkırmızı oldu.Pamukla temizliyorum. Arada yıkıyorum.zyağı sürüyorum ama hiç etkisi olmadı.Okadar kakaya dayanmadı teni. Bide teni beyaz ve çok hassas.Ondan oldu galiba.Dua edin bize neolur.İştahıda yok.Emzircem muhallebi yedircem diye canım çıkıyor.Saolsun kocamda beni suçluyor. Benim sorumluluğummuş.Bütün gece ayaktaydım saat 11de kaldırdım azıcık sen ilgilenn dedim vay efendim neden uyandırmışım hiç yardımcı olmuyor.Çok doluyum çokkk.Bütün gün ağlayıp duruyorum.Çok mutsuzum. Biyandan bebeğimin haline üzülüyorum .Bi yanda kocamın gönül verdsiğim adamın anlayışsızlığı..Duaya muhtacımm:43:

allah şifasını versin canım geçmiş olsun üzme kendini bebekler anlıyo allah sabır versin pişik için trosyd kullan acısını alır diger kremlere göre çok ii geliyo

mavi1000
Bizim de ikinci ayında ileri derecede pişiğimiz vardı . Kaç kere doktora götürdük 3 çeşit kremle geçirebildik. Kremlerden biri locoid adlı bir kremdi ve en etkilisi de oydu. Daha ilk sürüşte tedavi etti. Ama çok çok ince tabaka halinde sürülmesi gerekiyor. Bebek kremi değil yani. işte şu:
$5288_locoid_0_1_krem.jpg
Kullanacaksan kesinlikle doktoruna danış. İlaç tavsiye etmekten çok çekiniyorum ben. Sözkonusu bebeklerse özellikle.

Emelcim beslenme nasıl gidiyor?

canım benim, doğru düzgün emmiyor. memeyi verince sinirleniyor. kırk dereden su getiriyorum emmesi için. zaten kucakta hiç emmiyor uzun zamandır. yatarak zor bela işte. elmalı yoğurdu seviyor. armutlu ve muzluyu denedik onları da idare eder yedi işte. tek başına yoğurdu da seviyor. hala kendimiz mayalayamadık. muhallebiyi sevmiyor. sebze çorbasını da beğenmedi. havuç ve elma püresini karışık veriyorum yiyor. bebelac dan aldım onu. ya ama ben bunları ancak 2 çay kaşığı yedirebiliyorum fazlasını almıyor. zayıfladı bebeğim :(

Canım yedirmeye çalış, 2 - 3 kaşık çok az.:50: İlk lokmalarda yemiyorlar zaten birkaç lokma sonra alışır yer. Levent öyle yapıyor en azından. Ben daha yoğurt yediremedim. Mayalayamadım çünkü. Süt ve damızlık köy yoğurdu almam lazım da çıkamıyorum. Babası gelene kadar da dükkanlar kapanmış oluyor. (Burası çok soğuk olduğuı için çok erken kapatıyorlar)
Muhallebi, sebze çorbası yiyor gün aşırı. Kendime elma kompostosu yapmıştım şekersiz. Onun elmalarından yedirdim geçen gün çok sevdi :56: :nazar: Umarım yoğurdu da sever. Bugün uykudan uyandı altını değiştirdim emzirdim, koltuğuna aldım, yanımıza getirdim. Ama bir türlü durmuyor. Sonra muhallebi yedirdim. Meğer sütüm yetmemiş. :30:

slm kızlar 2 gündür birdürü şey oldu.Ben çok hastayım demiştim ya oğluşum da ishal oldu hemde ne ishal kıçı yara oldu pişikten.Napıcağımı şaşırdım.Dr götürdük ctesi.yarımsaatte bir sıçan bebek orda sıçmadı tahlil yapılamadı.Eve döndük yapmaya başladı.Neyse bugünde devam ediyrdu.Akşam üstüde yaptı eşim acilen hastaneye götürdü bezini tahlil yaptırdı.Rotavirüs olmamasına çok sevindim.Bolca lökosit bulunmuş.Buarada bendeki ve eşimdeki hastalık oglumdada varmış.Dr oda hasta anlamamışsınız dedi.Ama bünyesi çok güçlü maşallah.Hiç belli etmiyor.Keyfi tıkır.Grip için şurup verdi.Bugünkü kaka tahlilinden sonrada lökositler için antibiyortik verdi.YArın sabah kullanmaya başlıycaz hemen iyileşir inşallah.Oğlum sıçmaktan mahfoldu. Küçücük kıçıda haşlanmış gibi kıpkırmızı oldu.Pamukla temizliyorum. Arada yıkıyorum.zyağı sürüyorum ama hiç etkisi olmadı.Okadar kakaya dayanmadı teni. Bide teni beyaz ve çok hassas.Ondan oldu galiba.Dua edin bize neolur.İştahıda yok.Emzircem muhallebi yedircem diye canım çıkıyor.Saolsun kocamda beni suçluyor. Benim sorumluluğummuş.Bütün gece ayaktaydım saat 11de kaldırdım azıcık sen ilgilenn dedim vay efendim neden uyandırmışım hiç yardımcı olmuyor.Çok doluyum çokkk.Bütün gün ağlayıp duruyorum.Çok mutsuzum. Biyandan bebeğimin haline üzülüyorum .Bi yanda kocamın gönül verdsiğim adamın anlayışsızlığı..Duaya muhtacımm:43:

Canım geçmiş olsun.Bebişlerin hastalığı çoook üzüyor insanı,hele anne olunca. Ne kadar zor bir durumdasın ,ama inşallah bir iki güne kalmaz antibiyotik hemen etki eder,oğluşun da iyileşir. Eşler bazen anlayışssız olabiliyor ne yazık ki,senin sorumluluğun olduğunu söylemesi çok acımasızca ama eminim o anki kızgınlığından falan söylemiştir,bazı kişiler uykuya çok düşkündür,o da mı öyle? İyi bir zamanında sakince içini dökebilirsin ona belki,rahatlarsın.

Herkese teşekkür ederim bebeğim bugün biraz daha iyi gece hiç kaka yapmadı ishali düzeliyor herhalde ilacıda aldık verdim busabah.İnşallah iyi gelir.Kaka yapmayınca poposuda azıcık düzelmiş gibi geldi. Krem srüüyorum zyağı sürüyorum bolbolda havalandırıyorum işte.Allah cümlemizin yardımcısı olsum çok zor valla...

slm kızlar oğlum dün akşamdan beri 6kere kaka yaptı ishalmi oldu anlıyamıyrm. ilk yapışında çoktu ama katıydı ama 4-5 gündür yapmıyordu ondanmı oldu ishalmi oldu anlamyrm.Yedirdiğim bişeymi dokundu acaba. Elma ishal yaparmı farklı olarak onu yedirdim.bide azönce sebze püresi yaptım ama 4-5 kaşık anca yedi bide daha yeni yedi.Ondan sonrada 1 kere kaka yaptı. Kafayı yicem.Pişik oldu heryeri yazık

selamlar,

öncelikle süt konusunda durumun hala negatif. haftasonu pompa ile 2-3 kez denedim ama süt yok.
2 saatte bir yapamadım tabi. zira ev işi, çamaşır, alışveriş yapmak zorunda olan çalışan biri olarak ancak 2-3 kez pompanın başına oturabildim. zaten gene göğsümün kenarı açıldı ve kanadı. ilaç sürdüm ama aynı yer her pompa yağışımda kanıyor. neyse akşamları deneyeceğim. birkaç gün deneyip sonuca bakacağım.

benim bebeğim sebze çorbası içerken kakasının rengi daha koyu ve katı oluyor. ama haftasonu ishal gibi oldu. nedeni de ilk dişimizin patlamış olması. henüz dişi çıkmadı ama uç verdi dişi. herkesin elini ağzına götürmeye çalışıyor :) feci kaşınıyor, benim çenemi bile ağzına almaya çalıştı yavrum :) zaten bu durum bebeklerde ishale neden olurmuş. belki sizinki de bu nedenle olmuştur. dişlerini bir kontrol etseniz diye düşündüm.

Herkese teşekkür ederim bebeğim bugün biraz daha iyi gece hiç kaka yapmadı ishali düzeliyor herhalde ilacıda aldık verdim busabah.İnşallah iyi gelir.Kaka yapmayınca poposuda azıcık düzelmiş gibi geldi. Krem srüüyorum zyağı sürüyorum bolbolda havalandırıyorum işte.Allah cümlemizin yardımcısı olsum çok zor valla...
Çok sevindim biraz olsun iyi olmasına. Islak mendil de kullanma bu dönemde canım. Ilık suya pamuk ıslat pamuğu sık onunla sil. DAha çabuk iyileşir. Pişikten çok çektim ben ve hala pamukla siliyorum.

selamlar,

öncelikle süt konusunda durumun hala negatif. haftasonu pompa ile 2-3 kez denedim ama süt yok.
2 saatte bir yapamadım tabi. zira ev işi, çamaşır, alışveriş yapmak zorunda olan çalışan biri olarak ancak 2-3 kez pompanın başına oturabildim. zaten gene göğsümün kenarı açıldı ve kanadı. ilaç sürdüm ama aynı yer her pompa yağışımda kanıyor. neyse akşamları deneyeceğim. birkaç gün deneyip sonuca bakacağım.

benim bebeğim sebze çorbası içerken kakasının rengi daha koyu ve katı oluyor. ama haftasonu ishal gibi oldu. nedeni de ilk dişimizin patlamış olması. henüz dişi çıkmadı ama uç verdi dişi. herkesin elini ağzına götürmeye çalışıyor :) feci kaşınıyor, benim çenemi bile ağzına almaya çalıştı yavrum :) zaten bu durum bebeklerde ishale neden olurmuş. belki sizinki de bu nedenle olmuştur. dişlerini bir kontrol etseniz diye düşündüm.
Pompayı kullanırken çok hızlı sağma ki çatlak oluşmasın. Çok nazik davranman gerekiyor ama pompa yerine bebeğini emzirsen daha iyi verim alırsın gibime geliyor.

Herkese merhaba arkadaşlar bende 13 eylül 2010 annesiyim oğluşumun adı da kerem çok uslu bir bebek maşallah umarım bu sitede sizinle iyi vakit geçiririm birbirimize sorup paylaştığımız konular faydalı olması dileğiyle
Hoşgeldin canım, bebeğine maşallah. :nazar:İsmi de çok güzelmiş.

Çok sevindim biraz olsun iyi olmasına. Islak mendil de kullanma bu dönemde canım. Ilık suya pamuk ıslat pamuğu sık onunla sil. DAha çabuk iyileşir. Pişikten çok çektim ben ve hala pamukla siliyorum.

Bende pamukla siliyorum biara tekrar ıslak mendile dönmüştüm ama pişiği görünce pamukla siliyorum tekrar

Tamam o zaman. Ben de tarif ettim mesajını okumadan. Siteye girdikten sonra gerisi kolay. Yine de gönderiyorum kayıtlı kalsın hem sen de hem bende. Başka isteyen olursa göndeririz hazır tarifi.

Back