28 günde 560 gr almış yani ayda 600 gr eder dedi doktor.Zaten doğduğundan beri ortalama 60 gr alıyor ayda,sadece bir ay 900 gr almıştı.merhaba doktorunuz sadece anne sütüne devam demiş ya..kaç kilo almıştı acaba 5.ay
ark ferrum kaç damla kullanıyosunuz 8 damla dedi bize bugün bizde doktora gitik zatüre aşsı oldu bu aşı ateş yaparmı bizde ek gıda olarak meyve suyu veya püresine başlıyoruz 2 çay kaşıgı falan dedi
öncelikle hoşgeldiniz. Canım önce idrar yolu enfeksiyonu olup olmadıgına baktırın eger yoksa vitamin baslayın polivit
cokkudu cokkudu
Benim bebeğim de 4. ay sonunda 8075 g dı ama kaç kat kıyafetle. :Yani yaklaşık 7700 falandı herhalde. Ben de arada farklı tatlar veriyorum kaşığa alıştı biraz biraz. Yerken her yeri batırıyoruz ama. Bugün uzun bir aradan sonra ek birşeyler verdim: sebze çorbası. yaptığım yiyeceklerin içine aptamil de katıyorum ben, seviyor galiba. Mutlaka bir iki damla da zeytinyağı.
Bu günlerde memeyle savaşıyor. Uykuyu da hiç sevmiyor. Dün gece 2 de bir kalktı sabaha kadar uğraştım da sadece 1 saat uyutabildim. şimdi de uyutmaya çalışıyorum uyumuyor. Çok zor dalıyor artık
selamlar,
nadiren uğrayabiliyorum siteye.
süt konusunda emzirmeye , bebeğin almıyorsa pompa ile sağmaya devam et. süt gelmese de 2 saatte bir sağ diyenler olmuş, teşekkürler öneri için. birkaç gün sonra sütü gelenler olmuş.
ben geçen hafta iş hayatına döndüm. yeni bir iş buldum kendime, daha önceki işimde yollarda 2 saat harcıyordum. ama şimdi evime yarım saat mesafede bir yerde başladım.
fakat emzirme konusunda pompa ile 2 saatte bir sağma şansım yok. iş yerinde öyle bir ortam yok. fakat merak da ettim dediğinizi. çünkü birisi şöyle yazmış: göğsüm kanadı sandım ama aslında boş memeyi sağdığım için çatlak oluşmuş. orası kanamış. bu bende de öyle oldu. ucundan kan gelmedi, kenarından çatlayıp kanadı. aynı kişi demiş ki, gelmese de pompa ile 2 saatte bir sağ. önceleri gelmedi ama birkaç gün sonra sütüm geldi. şimdi bunları düşününce bende yarın akşam iş çıkışı eve gidince sağmaya başlayacağım. cuma akşamı, cumartesi ve pazar, 3 gün boyunca deneyeceğim. işe yararsa v e sütüm tekrar gelirse işyerinde de gerekirse tuvalette sağarım. hijyenli bir ortam yaratırım bir şekilde. yeterki süt gelsin. umarım haftasonu denemem pozitif sonuç verir. çünkü bebeğim aptamil 1 numara ve çorba ve elme suyu dışında anne sütü alamıyor.
Evet canım uykusuzluk mahvetti beni ;( gece 3-4 kere uyanıyor ağrısı var gibi sürekli mızırdanıyor uyuyamıyorum.
Bebekleriniz kaç kere uyanıyor geceleyin?
Merhaba Eylül anneleri,
bu forumu takip etmeye çalışsamda bebeğimden çok vakit bulamıyorum,
06/09/2010 doğumlu bi oğluşum TUNA m var ve bu aralar baya huysuz normaldede çok hareketli bi bebek ama bu aralar iştahsız sanırım, emmiyor ve sürekli ağlıyor bugün farrkettim ki incilerimiz çıkmaya başlamış :) diş ağrısı çekiyor galiba ne yapmalıyım hanımlar tavsiyeye ihtiyacım var akşama kadar ağlıyo ve uyuyamadığı için yorgunluktan bayılıyor kuzucuğum.:2:
Merhaba Eylül anneleri,
06/09/2010 doğumlu bi oğluşum TUNA m var ve bu aralar baya huysuz normaldede çok hareketli bi bebek ama bu aralar iştahsız sanırım, emmiyor ve sürekli ağlıyor bugün farrkettim ki incilerimiz çıkmaya başlamış :) diş ağrısı çekiyor galiba ne yapmalıyım hanımlar tavsiyeye ihtiyacım var akşama kadar ağlıyo ve uyuyamadığı için yorgunluktan bayılıyor kuzucuğum.:2:
merhaba eylül anneleri,
06/09/2010 doğumlu bi oğluşum tuna m var ve bu aralar baya huysuz normaldede çok hareketli bi bebek ama bu aralar iştahsız sanırım, emmiyor ve sürekli ağlıyor bugün farrkettim ki incilerimiz çıkmaya başlamış :) diş ağrısı çekiyor galiba ne yapmalıyım hanımlar tavsiyeye ihtiyacım var akşama kadar ağlıyo ve uyuyamadığı için yorgunluktan bayılıyor kuzucuğum.:2:
TUNA genç kızken beyaz atlı hayali prensime koyduğum isimdi. eşimin ismi Tuna olmadı ama içinde t-n-a harfleri oldu. oğlum olunca da ismini Tuna koydum. Noyan Tuna. iki isimli ama ben Tuna ismini kullanıyorum ve Tunam diyorum oğluma.
Buket Uzuner'in bir romanı vardı, Kumral Ada Mavi Tuna, sanırım bilinç altımda o romanın da etkisi var, bu ismi sevmemde.
Oğluma bu ismi koyana kadar sadec Tuna huş(eski TRT spikeri) ve yeni yazar Tuna Kiremitçiyi duymuştum. ama oğluma bu ismi koyduktan sonra çoook Tuna duydum ve şaşırdım açıkçası. Çocuklar Duymasında volkan severcanın bile ismi Tuna :) algıda seçicilik oldu belki de.
sizin de Tunanız olduğunu gçrünce tesadüfün bu kadarı dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?