How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada ,arkadaşlar doktorumuza şu bıngıldak kapanmasını danıştım. Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı ve çok yanlış yapıyor dedi.Bıngıldağın erken kapanması risklidir çok kaba bir tanımlama dedi. Kafa çevresi iyi genişliyorsa bıngıldağın erken kapanması önemsizmiş. Bıngıldak kapanmasın diye d vitaminini kesmenin bebek için hiç iyi olmadığını ve sağlık ocaklarna giden annelere böyle yönlendirme yapıldığını söyledi.Paylaşmak istedim.Ben kendisine güveniyorum,gerçekten çok sevilen bir doktor,Anadolu Yakası'nda onu tanımayan yok gibi.Zaten ilk kızımı da 8 yıldır ona götürüyorum.

ayeser canım biz kan damlasına baslayalı 2 hafta oluyor. Ferrum hausmann diye bi damla ne tadı var ne yan etkisi. Doktorumuz çok iyi çok güvendiğim bi doktor konyanın yarısı ona gidiyor neredeyse. S.ocagının verdiği dişlerde sararma kabızlık yapıyormuş bunda o yan etkiler yokmuş.
Bizim hala gaz sancılarımız var akşam yine baslıyoruz aglamaya bizim gibi olan var mı????

bize dr ferrum verdi hiç bi yan etkisi yok kızım kusmuyor da sağlık ocağının verdiğini kusuyordu öğürüyordu ferrumun kokusu bile güzel daha tatlı galiba

Biz bugün 5.ay sonu kontrolümüz için doktordaydık. Sadece anne sütüne devam dedi.Bu ay boyunca arasıra 1 tatlı kaşığı kadar havuç ezmesi,patates ezmesi,pişirilmiş elma tattırmaya başla dedi,tabii ayrı günlerde.Ezme yapmak için havuç ve patatesi pişir ve cam rendede parçala dedi. Yoğurda bir sonraki ay başlayacakmışız,verme dedi ki ben bir iki çay kaşığı tattırmıştım.Kayısı püresi önermedi(suda pişirilip ezilmiş kuru kayısı),kabızlık olursa kayısıları pişirdiğin sudan birkaç kaşık ver dedi.Kayısı aşırı lifli olduğundan bağırsaklarını rahatsız edermiş. Yani sonuçta bizimki hala sadece emiyor.

merhaba doktorunuz sadece anne sütüne devam demiş ya..kaç kilo almıştı acaba 5.ay

Aynen canım.Geçen gün sütüm gitti sandım,çok korktum.Göğüslerim yumuşamış ve küçülmüştü. Bebeğim bugün doktordaydı,kilo alımı normal ama benim de eskisi kadar bol değil sütüm sanki.Geçen haftadan beri böyle.
Aynen benim de öyle. O kadar kısa süre emiyor ki kilo verecek diye korkuyorum. 3 dk emiyor bir göğsü o da bıraka bıraka. :50:

ayeser canım biz kan damlasına baslayalı 2 hafta oluyor. Ferrum hausmann diye bi damla ne tadı var ne yan etkisi. Doktorumuz çok iyi çok güvendiğim bi doktor konyanın yarısı ona gidiyor neredeyse. S.ocagının verdiği dişlerde sararma kabızlık yapıyormuş bunda o yan etkiler yokmuş.
Bizim hala gaz sancılarımız var akşam yine baslıyoruz aglamaya bizim gibi olan var mı????
Sağlık ocağı ferro sanol diye bir damla verdi. Uf ya kafam karıştı şimdi. Gidip o yan etkisi olmayandan mı alsak? Ben böyle titizlendikçe babası da garipsiyor halimi. Çok bilmek iyi değil bazen diyor. :97:
Bizim gaz sancımız olmuyor artık. Çok gazlı bir bebek de değil oğlum öçok şükür. Tek sorunumuz emmeyi eskisi gibi sevmemesi :50:

Günaydın çok yorgunum;(((
Uykusuzluk mu?

Aynen benim de öyle. O kadar kısa süre emiyor ki kilo verecek diye korkuyorum. 3 dk emiyor bir göğsü o da bıraka bıraka. :50:

Sağlık ocağı ferro sanol diye bir damla verdi. Uf ya kafam karıştı şimdi. Gidip o yan etkisi olmayandan mı alsak? Ben böyle titizlendikçe babası da garipsiyor halimi. Çok bilmek iyi değil bazen diyor. :97:
Bizim gaz sancımız olmuyor artık. Çok gazlı bir bebek de değil oğlum öçok şükür. Tek sorunumuz emmeyi eskisi gibi sevmemesi :50:

Uykusuzluk mu?

Evet canım uykusuzluk mahvetti beni ;( gece 3-4 kere uyanıyor ağrısı var gibi sürekli mızırdanıyor uyuyamıyorum.
Bebekleriniz kaç kere uyanıyor geceleyin?

Evet canım uykusuzluk mahvetti beni ;( gece 3-4 kere uyanıyor ağrısı var gibi sürekli mızırdanıyor uyuyamıyorum.
Bebekleriniz kaç kere uyanıyor geceleyin?
geceyi 00:00 - 07:00 olarak kabul edersek 3 kere uyanıyor benim ki... Bu yazdığım normal şartlar altında. Aşıdan sonra çok mızır mızır oldu. Dün gece çok rahatsız uyudu.

Sağlık bakanlığının güncel aşı takvimi var burada. 4. ay aşıları iki tane görünüyor.
Aşı Takvimi

Bu ay özel aşı yaptırdıysanız 3 tane olur.
Özel aşılarla ilgili aile hekimimize sordum. Özel aşıları yaptırmasak bir zararı olur mu diye. "Ben kendi kızıma sadece sağlık bakanlığının aşılarını yaptırdım. aşıyı alır gelirseniz biz yaparız elbette. Size kalmış ,zaten birkaç özel aşı da sağlık bakanlığının takvimine alındı " dedi :53:

slm kızlar ....bizde cok yogun gunler gecırıyoz oglumla...bide aile hekımımız dısı cıkıyor dedı...ıkı gundur cooook agladı bebegım..emmedı hıc göğüslerım doldu doldu aktı..agzını acık tutarak mızırdanıp aglıyordu bugun bıraz ıyıydı bakalım...alt ön damaagında da kucuk beyaz bı nokta var heralde cıkacak...

Back