• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

:59:

canım ben yeni mama vermeye başladım.ne kadar veriyorsun nasıl ayarlıyorsun.birde mama derken ne veriyorsun kendinmi yapıyorsun hazırmı.bebeğin ne kadarlık oldu..

Bebeğim 3 ay 10 günlük . Mama vermiyorum artık. İki ayındayken sütüm çok azalmıştı , mememde mastit olmuştu da. Anne sütü yetmeyince milupa aptamil bebek sütü vermiştik. Bir kaç defa o da. Sütüm geri gelince bıraktım. Üzerinde bir tablo vardı mama kutusunun, şu kadarlık bebeğe şu kadar hazırlanır diye. Ordan bakarak hazırlıyorduk biz.
Sen ne mama veriyorsun?
Mamayı eczaneden alıyorsan belki o da bilir ne kadar vereceği. Ya da doktorunuza danışırsın...

her gün 15 dk ileriye çekersen olurmuş. tracy hogg un kitabında öyle yazıyor. denemeni tavsiye ederim.
Teşekkür ederim canım. Bugün daha farklı uyudu. Öğlenden sonraki uykusuna hem geç yattı hem de uykusu nispeten biraz daha uzun oldu. Akşam uykusuna da geç yatırdım. Biraz önce uyudu bakalım ne olak. Paylaşırım...
tabii yarın resmini çeker koyarım. basit çıtçıtlı bir tulum. ayaksız, içi havlu gibi yumuşacık. işimi görüyor. tek parça.
Tamam canım teşekkürler. Bizim evimiz çok sıcak oluyor. Ne örteceğimizi şaşırıyoruz.

kızlar ya bişey soracagım akşamları gezmeye giderken çocukların uykusunu nasıl yapıyorsunuz? Biz bi yere gidecek olsak saat 7 gibi uyumaya başlıyor alıp götürsek uyanıyor huysuzluk yapıyor başka yerde de uyumuyor zaten

benimkide ev gezmesinde kuduruyor hep ayaktayız ev sahibinide huzursuz ediyoruz :43:

Kayınvalidem ve annemlerle aynı şehirdeyiz gitmesek darılıyorlar melih hasta oluyor uykusu kaçıyor huzursuz oluyor diyorum umurlarında değil aslında evden çıkmadan da olmaz bi çare bulmak lazım

kızlar ya bişey soracagım akşamları gezmeye giderken çocukların uykusunu nasıl yapıyorsunuz? Biz bi yere gidecek olsak saat 7 gibi uyumaya başlıyor alıp götürsek uyanıyor huysuzluk yapıyor başka yerde de uyumuyor zaten

valla ben uyku düzeni bozulmasın diye hiç bir yere götürmüyorum. hava iyi olursa gündüz çıkıp hemen dönüyoruz. akşam vakti hiç bir yerde kalmıyorum. telef oluyor bebeğim, uyuyamayınca çok huzursuzlanıyor, evini yatağını arıyor. zaten gittiğim yerlerde de aman bebek var sessiz olalım da uyusun yokk, at kenara dursun havasında oluyorlar. genelde büyükler bizi öyle büyüttükleri için :D

zaten havalar da soğuk, hasta olur diye ödüm patlıyor. biri hastalık bulaştırır filan. kim darılırsa darılsın, kızımın sağlığından ve benim uykumdan daha önemli hiç birşey yok diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Biz de pek çıkmıyoruz. Gündüzleri çıkıyoruz. O da ihtiyaç olunca. Çıkmamızda bir problem yok. Gitsek gitsek site içinde birilerine gideriz. Ama uykusu önemli yaaa.. Uykusunu bölmektense gitmeyiz heralde...

Anne ve kayınvalide kendileri gelse olmaz mı?

kızlar merhaba ben selma. ekim annelerindeydim ancak bebeğim 15 eylülde geldi. hiç sütüm olmadı vemaalesef yavruma hiç süt veremedim. şimdi ise mamayıda çok az yemeye başladı. görenler çok kilo verimiş diyorlar ve ben çok üzülüyorum. sizin bebkleriniz kaç kilo? bu hafta bir türlü hastaneye gidemedim. ama bebeğim geçen ay ki kontrolde 6 kg dı. sanırım şu an 7 kg falan olmuştur.

Ya biz uyku uzenini bi turlu ayarliyamadik bi basliyorum sekizden sonra 2 bucuga kadar ugrasiyorum dalsin diye tam yatiriyorum 1 saat sonra gozler cin gibi sonra biraz oyalaniyoruz tekrar bqsliyoruz uyutmaya boyle boyle saat 2 3 oluyo tabi bende mahvoluyorum kucuk hanim 2 de uyuyunca oglen 12 ye kadar uyuyo nasi duzene sokcam ben bunu tabi aralarda emmeyede kalkiyoruz Evin duzeni kacti ya gunduz uyuyup gece oturuyoruz Akil verin lutfen

yaa öyle korkuyorum kiii, ya dipten keserim de çığlıklarla uyanır diye. bi kere emerken babası yaptı işte :(((( kızım yüzüme öyle baktı ki , öyle ciyak ciyak ağladı ki. içim gitti.kaldıramam tekrar aynı şey olursa. ertesi gün bi baktık parmağının ucunu çıtlatmış :(( etleri şeffaf görünmüyor :(
Kesinlikle çıtçıt kullanmıyorum ben,bir defa teyzem büyük kızımın etini kesmişti. O gün bugündür bebek makası yani yuvarlak uçlu normal minik tırnak makası kullanıyorum.Dikkat edilirse kesilme riski çok az. Ben kızımın tırnaklarını haftada 2 kez kesiyorum.

kızlar kızım 3 gündür hasta 2 ayrı doktora götürdük ikiside 1 yasından küçüklere ilac vermiyoruz dedi. dün atesi 38 olmustu carpol içirdik sürekli aglıyor öksürük bir yandan burunları bir yandan canım kızımın hiç hali kalmadı. benide emmiyor :58:
Çok geçmiş olsun,yazık ona küçücük. İnşallah hemen geçer de rahatlar yavrum.

kızlar merhaba ben selma. ekim annelerindeydim ancak bebeğim 15 eylülde geldi. hiç sütüm olmadı vemaalesef yavruma hiç süt veremedim. şimdi ise mamayıda çok az yemeye başladı. görenler çok kilo verimiş diyorlar ve ben çok üzülüyorum. sizin bebkleriniz kaç kilo? bu hafta bir türlü hastaneye gidemedim. ama bebeğim geçen ay ki kontrolde 6 kg dı. sanırım şu an 7 kg falan olmuştur.

benim kızım 31 ağustos doğumlu 6500 kilo

Ya biz uyku uzenini bi turlu ayarliyamadik bi basliyorum sekizden sonra 2 bucuga kadar ugrasiyorum dalsin diye tam yatiriyorum 1 saat sonra gozler cin gibi sonra biraz oyalaniyoruz tekrar bqsliyoruz uyutmaya boyle boyle saat 2 3 oluyo tabi bende mahvoluyorum kucuk hanim 2 de uyuyunca oglen 12 ye kadar uyuyo nasi duzene sokcam ben bunu tabi aralarda emmeyede kalkiyoruz Evin duzeni kacti ya gunduz uyuyup gece oturuyoruz Akil verin lutfen

Bizde öleyiz 10:30 -11:00 den önce uyuduğu zaman yarım saat sonra hemen cin gibi kalkıyor.Aslında gece uykusunu 8-9lara çekmek istiyorum ama Onun için gece uykusu 11:00den sonra başlıyor. Ben hiç sallamadım doğduğundan beri hep kendi uyuması için uğraşıyorum. Dolayısıyla kendi uyumak istediğinde uyuyor. Buda çok yorucu oluyo en az 1 saat uyuması için uğraşıyorum. 11de başlıyoruz eğer iyi günündeyse 12:00 gibi uyuyor bazen gece 1 leri 2 leride buluyo tabi. Sabahlarıda 10 - 11 gibi uyanıyo. gecede 3 saate bir emmek için uyanıyo. Ama ben durumdan şikayetçi değilim böylelikle akşam gezmesine gidiyoruz. oğlum çok seviyo gezmeyi. hatta evde sıkılıyo huzursuzluk yapıyo ağlıyo ama gezmeye gittiğimiz zaman insanları izlemekten zevk alıyo ve mutlu oluyo. Evimizde televizyon yok oğlumun tek iletişimi insanlar doktorumuzda öyle söyledi yiğen akraba anneanne babaanne hep bunlarla görüşün sosyal iletişimi açısından dedi. ben eve kapanmak istemiyorum 3-4 güne bir kayınvaldeme götürüyorum hafta sonu arkadaşlarımıza gidiyoruz. şimdiden nasıl alışırsa öle gider. Bizim paşalar büyüyene kadar evden çıkmıcaz mı? Bende ilk doğduğu zamanlar hep evdeydim. Sonra eşimin bi arkadaşı geldi bize onunda bizimkinden biraz büyük kızı var. Baktım ki o çok rahat. Mesela günüzleri evin değişik yerlerinde yatır böylelikle bir yere gitttiğinde yatağını aramaz dedi. Gündüz o uyurken evde ses olsun çünkü ona her zaman sessiz ortam sağlayamazsın dedi ve DOĞRU dedi bende öle yapmaya başladım o yüzden artık biraz biraz rahat ediyoruz.

Asualp sallamadan nasil uyutuyosun ?ben hep ayakta salliyorum bazende evin icinde gezerek uyuyoruz aslinda sallamak istemiyorum ama mumkun degil uyumuyo sen ne guzel alistirmissin bizimki vden baska yerde helede kalabalikda cok mutsuz oluyo hic gulmuyo en ufak sesten korkuyo hemen dudak buzuyo eve gelince yuzunde guller aciyo bende sakinligi seviyo diye cok cikarmiyodum ama bu sefer de gittigimiz yerde mutsuz oluyo Bende eve kapali kalamamki nasi yapcaz bilmiyorum

merhabalar arkadaşlar geçmişi okuyamadım belki bu konu geçmiştir ama bebeklerinizin uykusu düzene girdi mi..yani böyle okuyorum gece uykusu kesintisiz 10 saat olmalı bu ayda falan diye ama..biz en geç 2 saatte bir uyanıyoruz.. bazen emiyo bazen emmiyo belli olmuyo..sizin nasıl

Meme emen bebekte gece uykusunun kesintisiz 10 saat olması mümkün değil çünkü anne sütü çok çabuk sindiriliyor ve bebişler acıkıyor. Ama bildiğim kadarıyla kesintisiz 5-6 saat uyuyabiliyorlar 4.ay civarında. Ayrıca o yazılanlara söylenenlere kuak tıkamayı çook yıllar önce ilk kızımda öğrendim ben. Daha 1 aylıkken doktorumuz 16 saat uyuyor olmalı dediğinde kızım 7 saat uyuyordu,o 7 saatte de 7 kere kalkıyordu. Şimdi küçük kızım 4 aylık ve gece 6-7 saat(tabii ki kesintili) ,gündüzse kucakta tutarsam birkaç kere 45er dk kadar uyuyor. Hatta geçen ay daha iyi uyuyordu gece,şimdi daha sık kalkmaya başladı,ne oldu anlamadım.Benimki iyiye değil kötüye gidiyor,olan düzen de bozuldu.

ben de şu yazıyı buldum;
3-6 ay arası 3-4 aylık bebekler günde yaklaşık 15 saat uyur; 10 saat gece ve kalanı parçalar halinde gündüz uyurlar. Hala geceleri bir ya da iki kez bebeğinizi beslemek için uyanabilirsiniz ancak 6 aylıktan itibaren bebeğiniz bütün gece boyunca uyumaya başlayabilir.
Bebekler için uygun uyku saati akşam 7 - 8:30 arasıdır. Daha geç saatte bebeğiniz çok yorulmuş olacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yorgunluk fazlası size çok farklı gözükebilir, bebeğiniz duvarlara tırmanacak kadar uyanık ve canlı olabilir ama bu kesinlikle uyku vaktinin geçirilmiş olduğunun işaretleridir.Sabahları bebeğinizi en az 10-12 saat uyuduğuna eminseniz aynı saatte uyandırın. Bu belli bir düzen oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

ben geceleri en ufak mıkırdanmasında hemen kucağıma alıyordum (yaklaşık 2 hafta öncesine kadar) yok gazı vardır, altını ıslatmıştır, acıkmıştır diye her seferinde bu işlemlerden geçiriyordum. sonrasında ne oldu??? bebek saat başı uyanmaya başladı. doktorum elleme ağlayana kadar sakın kucağına alma seslenme dedi. ve işe yaradı. bi de sallanan küçük bir beşiğimiz var, yatak odasında yanımda, çok mırıldanınca sallıyorum uyuyor hemen :D Allah eşimden razı olsun nerden bulmuş bu beşiği, yoksa ayakta sallıyor olacaktım :D sallamadan uyumuyorlar ya. bi de uyku tulumu işi de iyi oldu. onu giydiriyorum üstü açıldı mı battaniye yüzüne geldi mi diye tasalanmıyorum.

Ben sadece gülüyorum böyle yazılara yani gülüyorum ağlanacak halime.Benim bebeğim 1. ve 2.ay gece 2 veya 3'te uyuyabiliyordu ancak.3.ay yatma saati 1'e geldi,şimdiyse 11-12:30 arası.Saat 19'dan itibaren müthiş uykusu oluyor ,uyutuyorum ama yarım saat bile uyumadan kalkıyor,tekrar uyutuyorum bu kez cin gibi kalkıyor ,sonuçta beim kız saat 23-24 olmadan asla gece uykusuna dalamıyor. Gecekalkınca da tekrar dalması 1 bazan 1,5 saati buluyor. Bizde bu genlerle ilgili galiba,ilk kızm daha da beterdi,hiç uyumazdı doğru dürüst.Toplamda 6-7 saat uykuyla büyüdü,kesintisiz 2 saat uyumazdı.

Dua et ki gündüz uyuyor.Benimki en erken 11 ama genelde 12:30 gibi uyuyor(bu aya kadar 2-3 gibi uyuyordu) .Akşam 19'dan sonra hep uyumak istiyor,hep uyutuyorum,hemen uyanıyor yani tüm gecem kucağımda uyutarak geçiyor. Sonra arada kalkıyor,sabah da 7'de ayakta.Gündüz kucağımda tutarsam 3 defa falan 45 dk uyur o kadar.Yani öp de başına koy.
Biz hem gece hem gündüz oturuyoruz!!

Asualp sallamadan nasil uyutuyosun ?ben hep ayakta salliyorum bazende evin icinde gezerek uyuyoruz aslinda sallamak istemiyorum ama mumkun degil uyumuyo sen ne guzel alistirmissin bizimki vden baska yerde helede kalabalikda cok mutsuz oluyo hic gulmuyo en ufak sesten korkuyo hemen dudak buzuyo eve gelince yuzunde guller aciyo bende sakinligi seviyo diye cok cikarmiyodum ama bu sefer de gittigimiz yerde mutsuz oluyo Bende eve kapali kalamamki nasi yapcaz bilmiyorum

Arkadaşım daha çok kızlar böyle oluyor.Erkek bebekler her zaman daha rahattır,uykuyu daha çok severler.Kızlar daha cindir,uykusuzdur,değişiklikten çok etkilenirler.

Back