ben de şu yazıyı buldum;
3-6 ay arası 3-4 aylık bebekler günde yaklaşık 15 saat uyur; 10 saat gece ve kalanı parçalar halinde gündüz uyurlar. Hala geceleri bir ya da iki kez bebeğinizi beslemek için uyanabilirsiniz ancak 6 aylıktan itibaren bebeğiniz bütün gece boyunca uyumaya başlayabilir.
Bebekler için uygun uyku saati akşam 7 - 8:30 arasıdır. Daha geç saatte bebeğiniz çok yorulmuş olacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yorgunluk fazlası size çok farklı gözükebilir, bebeğiniz duvarlara tırmanacak kadar uyanık ve canlı olabilir ama bu kesinlikle uyku vaktinin geçirilmiş olduğunun işaretleridir.Sabahları bebeğinizi en az 10-12 saat uyuduğuna eminseniz aynı saatte uyandırın. Bu belli bir düzen oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
ben geceleri en ufak mıkırdanmasında hemen kucağıma alıyordum (yaklaşık 2 hafta öncesine kadar) yok gazı vardır, altını ıslatmıştır, acıkmıştır diye her seferinde bu işlemlerden geçiriyordum. sonrasında ne oldu??? bebek saat başı uyanmaya başladı. doktorum elleme ağlayana kadar sakın kucağına alma seslenme dedi. ve işe yaradı. bi de sallanan küçük bir beşiğimiz var, yatak odasında yanımda, çok mırıldanınca sallıyorum uyuyor hemen
Allah eşimden razı olsun nerden bulmuş bu beşiği, yoksa ayakta sallıyor olacaktım
sallamadan uyumuyorlar ya. bi de uyku tulumu işi de iyi oldu. onu giydiriyorum üstü açıldı mı battaniye yüzüne geldi mi diye tasalanmıyorum.