• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kızım 3 gündür hasta 2 ayrı doktora götürdük ikiside 1 yasından küçüklere ilac vermiyoruz dedi. dün atesi 38 olmustu carpol içirdik sürekli aglıyor öksürük bir yandan burunları bir yandan canım kızımın hiç hali kalmadı. benide emmiyor :58:

çok geçmiş olsun, neden hasta oldu, dışarı filan mı çıkardınız. biz de ona göre dikkat edelim. bu arada sirke iyi geliyor diye duymuştum denediniz mi

bizim nehir hanım pek kıpırdak uyanıkken mümkün değil kesmek hareket ediyorkaptırcam diye korkuyorum. nehirin tırnaklarını kesecek olduğumda hususi ayağımda uyutuyorum iyice dalınca ellerini açıyo hareket etmiyo ufak ufak beyaz kısımlarını kesiyorum arada sallıyorum ki uyanmasın. haftada 1-2 kes kesiyorum kısayken kesmiyor biraz uzamasını benliyorum ki daha rahat keseyim ayak tırnaklarını da öyle kesiyorum gerçi daha 1 kezkestim ama

ben de el tırnaklarını uyanık kesiyorum uyurken kesemedim zaten çok zor uyuyor ve iyice dalamıyor. Etini kesmeyeyim diye tırnak makasının keskin yerinin arka uç kısmına kendi parmagımı koyuyorum oğlumun etine dek gelmiyor yani. Ayak tırnaklarını da bir kere kestim daha.

merhabalar arkadaşlar geçmişi okuyamadım belki bu konu geçmiştir ama bebeklerinizin uykusu düzene girdi mi..yani böyle okuyorum gece uykusu kesintisiz 10 saat olmalı bu ayda falan diye ama..biz en geç 2 saatte bir uyanıyoruz.. bazen emiyo bazen emmiyo belli olmuyo..sizin nasıl

bizim nehir hanım pek kıpırdak uyanıkken mümkün değil kesmek hareket ediyorkaptırcam diye korkuyorum. nehirin tırnaklarını kesecek olduğumda hususi ayağımda uyutuyorum iyice dalınca ellerini açıyo hareket etmiyo ufak ufak beyaz kısımlarını kesiyorum arada sallıyorum ki uyanmasın. haftada 1-2 kes kesiyorum kısayken kesmiyor biraz uzamasını benliyorum ki daha rahat keseyim ayak tırnaklarını da öyle kesiyorum gerçi daha 1 kezkestim ama

Aynen ben de uyurken kesebiliyorum. Beşiğini sallıyorum uyanacak gibi olursa. Bazen uyanıkken de kesiyorum. O zaman da sesli bir bebek var bizde dans eden, onu açıyorum, ona konsantre oluyor ama en rahatı uyurken kesmek.

merhabalar arkadaşlar geçmişi okuyamadım belki bu konu geçmiştir ama bebeklerinizin uykusu düzene girdi mi..yani böyle okuyorum gece uykusu kesintisiz 10 saat olmalı bu ayda falan diye ama..biz en geç 2 saatte bir uyanıyoruz.. bazen emiyo bazen emmiyo belli olmuyo..sizin nasıl

İyi kötü düzene girdi sayılır ama her gün aynı düzende uyumuyor. Bir kaç gün aynı şekilde uyuyor. Bakıyorum bir gün tarzını değiştirmiş, bir kaç günde öyle devam ediyor, bakalım.
Ama eğer düzen dedikleri 10 saat kesintisiz uyumaksa:53: benim bebişin düzenle alakası yok.Genel olarak 2 saatte, 2 buçük saatte bir uyanıyoruz.Benimki taş çatlasa en uzun 5 saat uyur,:nazar::nazar::nazar: o da çok yorgun olunca ve banyo yapınca... Hem 10 saatlik kesintisiz uyku bu dönem için çok fazla değil mi? 10 saat ben uyusam kesintisiz açlıktan kıvrana kıvrana uyanırım. Yavrular o kadar aç kalamaz. Yavrumun bu dönemde o kadar uzun uyumasını istemem açıkcası.

bizimkinin belli bir uyku düzeni yok. gündüzleri bazen 45 dakikalık bölük pörçük uyuyor. bazen 1-1 buçuk saat. ben E.A.S.Y. yöntemini oturtmaya çalışıyorum ama olmuyor tebii. biraz daha ilerde deneyeceğim.
akşamları banyo yapmışsa ilk partiyi 4-5 saat uyuyor. sonra da 3-3,5 saatte bir uyanıyor. böylece gece 2 kez uyanmış oluyorum. amaaaa bu söylediklerim doktor OM-X verdikten sonra oldu. önceden saat başı uyanıyordu veya 2-2,5 saatte bir. hatta her gün kurulu saat gibi 4'te ne olursa olsun uyandığı oluyordu. zaten bebekler ne yaparsan yap 4-6 arası uyanırlarmış. bence sindirim sistemleri ile alakalı sizinkilerin de büyük çiş yaptığı oluyordur o saatte. bizimki gazlı bebek o yüzden o saatlerde mutlaka ayağa diker beni. karnına masaj sırtına masaj bacaklarını geriye it filann :D zor geçiyor geceler. ama om-X şurup uyku yaptı sindirim sistemini ve bağırsak hareketlerini hızlandırdı gazını da rahat çıkarıyor. tavsiye ederim. hee bi de banyoyu johnsons babynin uyku serisi var onla yaptırın bayılıyor resmen.

sabahları 7 dedimi uyandırıyorum akşamları da mutlaka 7 de yatırıyorum. bu da önemli. he bi de gündüz uykusu mutlaka 5 saat civarı olacak gece de 10 saat civarı uyuyor parçalar halinde. gündüz uykusu için odayı karartın sesleri kesin gündüz ne kadar iyi uyursa gece o kadar az uyanıyor. bebeklerinizi fazla uyarmayın.

İyi kötü düzene girdi sayılır ama her gün aynı düzende uyumuyor. Bir kaç gün aynı şekilde uyuyor. Bakıyorum bir gün tarzını değiştirmiş, bir kaç günde öyle devam ediyor, bakalım.
Ama eğer düzen dedikleri 10 saat kesintisiz uyumaksa:53: benim bebişin düzenle alakası yok.Genel olarak 2 saatte, 2 buçük saatte bir uyanıyoruz.Benimki taş çatlasa en uzun 5 saat uyur,:nazar::nazar::nazar: o da çok yorgun olunca ve banyo yapınca... Hem 10 saatlik kesintisiz uyku bu dönem için çok fazla değil mi? 10 saat ben uyusam kesintisiz açlıktan kıvrana kıvrana uyanırım. Yavrular o kadar aç kalamaz. Yavrumun bu dönemde o kadar uzun uyumasını istemem açıkcası.

evet haklısın 3 aylık bebekler 5 saatten fazla boş mideyle uyuyamıyorlarmış. eğer uyurlarsa 6 saati aşırmayın kızlar uyusa bile besleyin siz :) yazık kıyamam onlara aç kalmasınlar. bu arada bebişine maşallah allah nazardan saklasın

biliyorum bana da çok geldi 10 saat ama o yazıyı bulamadım..şu aşağıdaki yazıyı buldum burda da 8 saat kesintisiz diyo..ve 3-4 saatte bir uyanırsa derin uykuya geçmeye çalışıyodur sakın uyandırmayın, yoksa alışır uyanıp beslenmek ister diyo..bizimki çoktan alıştı keşke daha önce görseymişim bu yazıyı..:)

Dört aylık bebek ve uyku

Bu dönemde uyku konusunda temel sorun bebeğinizin gece uyku düzenidir. Dört aylık bebek, bırakıldığı yerde uyumalı, ve uykusu ortalama 8 saat kesintisiz sürmelidir. Bebek için "kesintisiz uyku" nun anlamı, derin uykudan hafif/yüzeyel uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmasıdır. Hafif uykuya geçen bebek, ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmayın, tüm bunlar olurken hala uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir. Bebeğin uyumayı “öğrenmesi” konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor; bebeklerin mutlak anne baba desteğine ihtiyaçları vardır, ama anne-babaların genellikle yaptıkları, bebeğin sesini duyar duymaz onu kucaklarına alıp, kendi kendilerine derin uykuya geçmelerine engel olmaktır. Bu tür yanlış yaklaşım, 3-4 saatte bir hafif uykuya geçen bebeğin her seferinde uyanma ve beslenmeye alışması ve bunu rutin uykunun bir parçası olarak algılamasıdır. Bu alışkanlık bir yerleşti mi, ilerleyen aylarda değiştirmek çok daha zordur.

Devamı: Bebeğiniz Kaç Saat uyumalı » Bebek, Bebekler, Bebek Gelişimi, Gebelik, Hamile, Kadın, Doğum, Bebeğim, <b style="color:black;background-color:#99ff99">Bebek</b> Resimleri, Doğum <b style="color:black;background-color:#99ff99">Bebek</b> Oyunları, Hamil

emen bebekler gece sık kalkıyor ama mama yıyen bebek kalkmıyor benım kızım mama yıyor 1.5 aydan sonra gece kalkmamaya basladı 11de mamasını yıyor uyuyor sabah 7 ye kadar kalkmıyor bende basta sorun yapmıstım ama mama yıyen bebek kalkmazmıs doktorumuz seker dusme evresı gectı korkma sekerı flan dusmez ama gelısımı yavas gıde dedı ama kılosuda gayet ıy gıdıyor ıyıde oldu gece uykumuz gzel allaha sukur boylede alısır dıyorlar

ben de şu yazıyı buldum;
3-6 ay arası 3-4 aylık bebekler günde yaklaşık 15 saat uyur; 10 saat gece ve kalanı parçalar halinde gündüz uyurlar. Hala geceleri bir ya da iki kez bebeğinizi beslemek için uyanabilirsiniz ancak 6 aylıktan itibaren bebeğiniz bütün gece boyunca uyumaya başlayabilir.
Bebekler için uygun uyku saati akşam 7 - 8:30 arasıdır. Daha geç saatte bebeğiniz çok yorulmuş olacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yorgunluk fazlası size çok farklı gözükebilir, bebeğiniz duvarlara tırmanacak kadar uyanık ve canlı olabilir ama bu kesinlikle uyku vaktinin geçirilmiş olduğunun işaretleridir.Sabahları bebeğinizi en az 10-12 saat uyuduğuna eminseniz aynı saatte uyandırın. Bu belli bir düzen oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

ben geceleri en ufak mıkırdanmasında hemen kucağıma alıyordum (yaklaşık 2 hafta öncesine kadar) yok gazı vardır, altını ıslatmıştır, acıkmıştır diye her seferinde bu işlemlerden geçiriyordum. sonrasında ne oldu??? bebek saat başı uyanmaya başladı. doktorum elleme ağlayana kadar sakın kucağına alma seslenme dedi. ve işe yaradı. bi de sallanan küçük bir beşiğimiz var, yatak odasında yanımda, çok mırıldanınca sallıyorum uyuyor hemen :D Allah eşimden razı olsun nerden bulmuş bu beşiği, yoksa ayakta sallıyor olacaktım :D sallamadan uyumuyorlar ya. bi de uyku tulumu işi de iyi oldu. onu giydiriyorum üstü açıldı mı battaniye yüzüne geldi mi diye tasalanmıyorum.

emen bebekler gece sık kalkıyor ama mama yıyen bebek kalkmıyor benım kızım mama yıyor 1.5 aydan sonra gece kalkmamaya basladı 11de mamasını yıyor uyuyor sabah 7 ye kadar kalkmıyor bende basta sorun yapmıstım ama mama yıyen bebek kalkmazmıs doktorumuz seker dusme evresı gectı korkma sekerı flan dusmez ama gelısımı yavas gıde dedı ama kılosuda gayet ıy gıdıyor ıyıde oldu gece uykumuz gzel allaha sukur boylede alısır dıyorlar

Maşallah :nazar::nazar:

ben de şu yazıyı buldum;
3-6 ay arası 3-4 aylık bebekler günde yaklaşık 15 saat uyur; 10 saat gece ve kalanı parçalar halinde gündüz uyurlar. Hala geceleri bir ya da iki kez bebeğinizi beslemek için uyanabilirsiniz ancak 6 aylıktan itibaren bebeğiniz bütün gece boyunca uyumaya başlayabilir.
Bebekler için uygun uyku saati akşam 7 - 8:30 arasıdır. Daha geç saatte bebeğiniz çok yorulmuş olacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yorgunluk fazlası size çok farklı gözükebilir, bebeğiniz duvarlara tırmanacak kadar uyanık ve canlı olabilir ama bu kesinlikle uyku vaktinin geçirilmiş olduğunun işaretleridir.Sabahları bebeğinizi en az 10-12 saat uyuduğuna eminseniz aynı saatte uyandırın. Bu belli bir düzen oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Benimki hemen hemen böyle ama benim uyandırmama gerek kalmadı hiç bir zaman hep kendisi uyanır. Akşam 7 - 8:30 arası değil 5 de uyuyor. :50: Haliyle, sabahları da çok erken kalkıyor. :50: Akşam biraz geç yatırayım desem huysuzlanıyor bu kez de...
ben geceleri en ufak mıkırdanmasında hemen kucağıma alıyordum (yaklaşık 2 hafta öncesine kadar) yok gazı vardır, altını ıslatmıştır, acıkmıştır diye her seferinde bu işlemlerden geçiriyordum. sonrasında ne oldu??? bebek saat başı uyanmaya başladı. doktorum elleme ağlayana kadar sakın kucağına alma seslenme dedi. ve işe yaradı. bi de sallanan küçük bir beşiğimiz var, yatak odasında yanımda, çok mırıldanınca sallıyorum uyuyor hemen :D Allah eşimden razı olsun nerden bulmuş bu beşiği, yoksa ayakta sallıyor olacaktım :D sallamadan uyumuyorlar ya. bi de uyku tulumu işi de iyi oldu. onu giydiriyorum üstü açıldı mı battaniye yüzüne geldi mi diye tasalanmıyorum.

Uyku tulumunuz nasıl birşey canım. Fotoğrafını ekleyebilir misin? Benim bebiş eller yukarı uyur hep bu güne dek üzerine birşey çekmeye yeltenmedi.

Benimki hemen hemen böyle ama benim uyandırmama gerek kalmadı hiç bir zaman hep kendisi uyanır. Akşam 7 - 8:30 arası değil 5 de uyuyor. :50: Haliyle, sabahları da çok erken kalkıyor. :50: Akşam biraz geç yatırayım desem huysuzlanıyor bu kez de...
her gün 15 dk ileriye çekersen olurmuş. tracy hogg un kitabında öyle yazıyor. denemeni tavsiye ederim.

Uyku tulumunuz nasıl birşey canım. Fotoğrafını ekleyebilir misin? Benim bebiş eller yukarı uyur hep bu güne dek üzerine birşey çekmeye yeltenmedi.

tabii yarın resmini çeker koyarım. basit çıtçıtlı bir tulum. ayaksız, içi havlu gibi yumuşacık. işimi görüyor. tek parça.

kızlar ya bişey soracagım akşamları gezmeye giderken çocukların uykusunu nasıl yapıyorsunuz? Biz bi yere gidecek olsak saat 7 gibi uyumaya başlıyor alıp götürsek uyanıyor huysuzluk yapıyor başka yerde de uyumuyor zaten

kızlar kızım 3 gündür hasta 2 ayrı doktora götürdük ikiside 1 yasından küçüklere ilac vermiyoruz dedi. dün atesi 38 olmustu carpol içirdik sürekli aglıyor öksürük bir yandan burunları bir yandan canım kızımın hiç hali kalmadı. benide emmiyor :58:
geçmiş olsun canım kış artıkhastalık kol geziyor ben ve büyük kızımda hastayız ,nşallah miraya bulaştırmayız:68:

kızlar ya bişey soracagım akşamları gezmeye giderken çocukların uykusunu nasıl yapıyorsunuz? Biz bi yere gidecek olsak saat 7 gibi uyumaya başlıyor alıp götürsek uyanıyor huysuzluk yapıyor başka yerde de uyumuyor zaten
benimkide ev gezmesinde kuduruyor hep ayaktayız ev sahibinide huzursuz ediyoruz :43:

Back