• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar aynı derdi çeken var mı? kızım son 2 haftadır memeyle savaşıyor sanki. emzirmeye aldığım anda ağlıyor, emmeye başladığında yine homur homur, sonra sanki gazı var gibi debeleniyor. zorlamaktan kafasını ateş basıyor kızarıyor. en sonunda memeyi bırakıp ağlıyor. doktor geçer dedi, belli bi dönem olur dedi ama sinirlerim bozuldu artık. bunu yaşayan var mı akıl verin nolur. :(

Benim kızım hemen hemen her emdiğinde emmeye başladıktan 5 dakika falan sonra yapar böyle çünkü hafif de olsa reflüsü var ve çok gazlı. Emdikçe,bir noktada ağızdan gazı geliyor ve çok rahatsız ediyor onu.Hemene omzuma alıp gazını çıkratıyorum,rahatlıyor ve emmeye devam ediyor.

Canlarım dün çok araştırdım neden emmez bu çocuklar diye. 3 ve 6 ay arası çocuklarda besin alerjisi olabiliyormuş. özellikle çilek yulaf bugday çavdar arpa inek sütüne karşı. ayrıca rezene fazla içildiği zaman sütün tadını değiştiriyormuş ve bebek emmek istemiyormuş. Akşama kadar rezene içtiğinizi düşünsenize :50: ben de son 3 haftadır günde 3 büyük kupa rezene içiyordum, şu kahvaltılık gevrekler var ya bugday gevreği yiyordum iki günde 1 büyük paket bitiyordu ve tabiki onunla inek sütü su gibi gidiyor. 3 gündür rezene, gevrek , inek sütünü bıraktım. ilk gün bi değişiklik olmadı hala emmiyordu oğlum ama ikinci gün baktım memeyi verince kafasını geriye itmiyor artık. çocuk zaten memeyi verince bi kere ağzına alır tadını beğenmezse istemez başını geri atarmış gerçekten de önceden öyle yapıyordu bi kere ağzına alıp sonra ağlamaya başlıyordu. ama şimdi inanamıyorum verir vermez emiyor. bi de besin alerjisi olan bebeklerde bazı belirtiler olurmuş; poposunda geçmeyen be kırmızılık, yapış yapış kaka, emerken gazı olmadıgı halde huzursuzluk ve başta terleme benim bebeğimde hepsi var. başı hala terliyor ama en azından emmesi düzeldi biraz. bi de kızlar sık sık vermeyin memeyi iki saatte bi deneyin almazsa 3 saatte deneyin inanın ben çözdüm Allah yardımcınız olsun

Bizim doktor da kızımda besin alerjisinden şüphelendiği için başından beri diyete soktu beni.Ben kızım doğduğundan beri hiç inek sütü içmedim,inek yoğurdu ve peyniri yemedim,paketli gıda yemedim ve daha pek çok şeyi. Ama şimdi 4 ay doldu yavaş yavaş başladım yemeye . Keçi sütü içiyorum ve keçi sütünden yoğurt yapıyorum.

Benim kızım hemen hemen her emdiğinde emmeye başladıktan 5 dakika falan sonra yapar böyle çünkü hafif de olsa reflüsü var ve çok gazlı. Emdikçe,bir noktada ağızdan gazı geliyor ve çok rahatsız ediyor onu.Hemene omzuma alıp gazını çıkratıyorum,rahatlıyor ve emmeye devam ediyor.

valla benim oğlanda 5 dakka durmuo emerken...sanırsın ateşe düştü öyle bi bağarış ağlama...gazı mı var diye sıcak bez koymalar ,ayakta emzirmeler,şekilden şekle giriyoruz beyefendi doysun diye..yalnız şuna sevindim hepimiz aynı dertten muzdarip olduğuma göre bebeklerin normal gelişim sürcesi bu şekilde ilerliyor.drlarımız farklı şeyler söylesede hepsi aynı evrelerden geçiyor:)

cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. öyle rahatlattınız ki benii. bir başıma evdeyim ama sayenizde hiç yalnız hissetmiyorum. :) evet katılıyorum sana, herkes aynı şeyi yaşıyormuş, demekki bu aylarda da bu yaşanıyormuş :) yumruk yeme benim kızda da var mesela. ben de dişi kaşınıyor diyordum ama sindirim sistemi gelişiyormuş onu da öğrendim.

valla benim kızın ellerine ben hiç eldiven takmadım, o yüzden ellerini keşfetmesi zor olmadı. çıngırağı 1 aydır veriyorum eline, son 2 haftadır gayet aktif kullanıyor. veriyorum tutuyor, veya önüne koyuyorum alıyor sonra ağzına götürüyor, sallıyor. en sevdiği şey oldu. ama bi tek sağ eliyle alıyor :D

Benim oğlum 3 ay 3 haftalık oldu ama kendisi hiç tutamıyor ben de eldiven giydirmedim. Eline tutturursam tutuyor ama el göz koordinasyonu olmadığı için çıngıragı kafasına gözüne vuruyor sonra başlıyor ağlamaya

Son düzenleme:
valla benim kızın ellerine ben hiç eldiven takmadım, o yüzden ellerini keşfetmesi zor olmadı. çıngırağı 1 aydır veriyorum eline, son 2 haftadır gayet aktif kullanıyor. veriyorum tutuyor, veya önüne koyuyorum alıyor sonra ağzına götürüyor, sallıyor. en sevdiği şey oldu. ama bi tek sağ eliyle alıyor :D
ya bende takmadım hiç eldiven ama anlamadım elıne versemde dusuruyor tutmuyor yanı emzıgı elıne takılırsa onu sallıyor bırtek sanırım oda ısteksız yanı anlamadan takılıyor sureklı elı agzında zaten zor cekıyorum elllerını agzından napmam lazım acaba cok ugrasıyorum elıne veıyorum falan ama yok yok

hiç emmiyor canım biberonla mama veriyorum onuda ne kaadar ayarlayacagımı bilemiyoum durmum karışık anlayacagın.

Tatlım mamaların üzerinde yazar kaç aylık bebeğe ne kadar verilmeli diye. Bilmiyorum hangi mamayı veriyorsun ama milupa da yazıyor mesela. Hiç olmadı doktoruna danış.

ya bende takmadım hiç eldiven ama anlamadım elıne versemde dusuruyor tutmuyor yanı emzıgı elıne takılırsa onu sallıyor bırtek sanırım oda ısteksız yanı anlamadan takılıyor sureklı elı agzında zaten zor cekıyorum elllerını agzından napmam lazım acaba cok ugrasıyorum elıne veıyorum falan ama yok yok

Benimki de 3ay 9 günlük.Tutamıyor daha. Tutsa bile birşeyi, bırakıyor hemen. Ama kuvveti yok değil parmağımı verince sıkıca tutuyor. Üzülmeye gerek yok kızlar. Her bebek de aynı olmaz ki gelişim. Tutarlar elbet. Ben eldiven giydiriyorum hala. Çünkü tırnakları kesik olsa bile bir şekilde becerip yüzünü yaralıyor.

Bir de kızlar el tırnakları hızlı uzuyor ama ayak tırnakları pekuzamıyor. Hatta doğalı hiç kesmedim. Bir problem yoktur değil mi?

benimki de 3ay 9 günlük.tutamıyor daha. Tutsa bile birşeyi, bırakıyor hemen. Ama kuvveti yok değil parmağımı verince sıkıca tutuyor. üzülmeye gerek yok kızlar. Her bebek de aynı olmaz ki gelişim. Tutarlar elbet. Ben eldiven giydiriyorum hala. çünkü tırnakları kesik olsa bile bir şekilde becerip yüzünü yaralıyor.

Bir de kızlar el tırnakları hızlı uzuyor ama ayak tırnakları pekuzamıyor. Hatta doğalı hiç kesmedim. Bir problem yoktur değil mi?

canım benım kızımda kuvvettli benımkıde parmagımı falan cok sıkı tutuyor dedıgın gıbı gelısımleı farklı bıraz daha beklıycez elıne oyuncak vermek ııcn:) ayak tırnaklarını bende hıc kesmedım cunku uzamamıs daha ama ellerı cok sık uzuyor dersınkı elı sudan cıkmıyor hergun camasır bulasık yıkıyor:61: 4_5 gune bır kesıyorum

elleri en büyük oyuncağı, ellerini ne yapsan alamazsın. hem ayrıca elleriyle oynamaktan mutlu oluyormuş. hiç dokunma. parmaklarına bakar inceler. bunlar nette yazıyordu ve hakikaten de öyle. merak etme tutacaktır. benim kızım her oyuncağı almıyor öyle 5 tane çıngırak var sadece birini alıyor. o da tutuşu kolay ipince bişey. kalın olanları hoşuna gitmiyor. tutması kolay birşeyle dene. hee bi de sesi çok çıkmasın. yumuşak sesli olsun. bu dönemde ne versen ağzına götürür ayrıca. herşeyin tadına bakmak ister.

kızlar bu arada benim kızın tırnakları da çok hızlı uzuyor. ayaklarını bir kere bile ellemedim. ellerini kesemiyorum :( yırtıyor her yerini, bir kez hastaneye götürdüm hemşirelerden rica ettim kestiler bir kere de ben cesaret ettim ucundan ucundan aldım. en son babası derince kaptırdı. daha da elleyemedim. nasıl yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
elleri en büyük oyuncağı, ellerini ne yapsan alamazsın. hem ayrıca elleriyle oynamaktan mutlu oluyormuş. hiç dokunma. parmaklarına bakar inceler. bunlar nette yazıyordu ve hakikaten de öyle. merak etme tutacaktır. benim kızım her oyuncağı almıyor öyle 5 tane çıngırak var sadece birini alıyor. o da tutuşu kolay ipince bişey. kalın olanları hoşuna gitmiyor. tutması kolay birşeyle dene. hee bi de sesi çok çıkmasın. yumuşak sesli olsun. bu dönemde ne versen ağzına götürür ayrıca. herşeyin tadına bakmak ister.

kızlar bu arada benim kızın tırnakları da çok hızlı uzuyor. ayaklarını bir kere bile ellemedim. ellerini kesemiyorum :( yırtıyor her yerini, bir kez hastaneye götürdüm hemşirelerden rica ettim kestiler bir kere de ben cesaret ettim ucundan ucundan aldım. en son babası derince kaptırdı. daha da elleyemedim. nasıl yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
canım bende kesemıyordum ama mecburuz kesmeye mahfettı yuzunu yanımda kımsede yok ıs bana kaldı ben uyurken kesıyorum ıyıce daldıktan sonra babasının kucagına verıyorum yavas yavas ksıyorum basta uctan alıyodum korkuyodum canı yanıcak dıye sımdı alıstım artık dıpten kesıyorum ucundan alınca hıc anlamı kalmıyo gene yırtıyor canını yakmıycak kadar ama dıpten kesıyorum sende uyurken dene uyanıkken durmuyorlar cunku

canım bende kesemıyordum ama mecburuz kesmeye mahfettı yuzunu yanımda kımsede yok ıs bana kaldı ben uyurken kesıyorum ıyıce daldıktan sonra babasının kucagına verıyorum yavas yavas ksıyorum basta uctan alıyodum korkuyodum canı yanıcak dıye sımdı alıstım artık dıpten kesıyorum ucundan alınca hıc anlamı kalmıyo gene yırtıyor canını yakmıycak kadar ama dıpten kesıyorum sende uyurken dene uyanıkken durmuyorlar cunku

yaa öyle korkuyorum kiii, ya dipten keserim de çığlıklarla uyanır diye. bi kere emerken babası yaptı işte :(((( kızım yüzüme öyle baktı ki , öyle ciyak ciyak ağladı ki. içim gitti.kaldıramam tekrar aynı şey olursa. ertesi gün bi baktık parmağının ucunu çıtlatmış :(( etleri şeffaf görünmüyor :(

kızlar kızım 3 gündür hasta 2 ayrı doktora götürdük ikiside 1 yasından küçüklere ilac vermiyoruz dedi. dün atesi 38 olmustu carpol içirdik sürekli aglıyor öksürük bir yandan burunları bir yandan canım kızımın hiç hali kalmadı. benide emmiyor :58:

kızlar kızım 3 gündür hasta 2 ayrı doktora götürdük ikiside 1 yasından küçüklere ilac vermiyoruz dedi. dün atesi 38 olmustu carpol içirdik sürekli aglıyor öksürük bir yandan burunları bir yandan canım kızımın hiç hali kalmadı. benide emmiyor :58:

geçmiş olsun....
bnm kızımda aynı durumdaydı yavrum nezle oldu balgam atamıyodu ateşi yükseldi...
uykusuz geceler gecirdik ama cok şükür atlattık.....
bizim doktorumuzda ilaç vermedi....
ama sirkeli su cok işe yaradı cnm ateşini hemen düşürdü.....
nezle ,burun tıkanıklığı içinde mutlaka fauna kullanmalısın.....kızımı cok rahatlattı gece boyunca acık bırakıyodum...cok faydalandım yani...tavsiye ederim...

Back