• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Sizin bebeklerde dudak buzuyomu bizimki pek duygusal halasi aglama numarasi yapiyo bizimki basliyo dudak buzmeye sapsal sonra feryat basliyo pis halasininda hosuna gidiyo

Hem de ne büzmek,ne feryat!Ses de kalın zaten,apartmanı inletiyor.Dudak büzerken de gözümün içine bakıyor,patlama geliyor der gibi. Kızlar böyleeee,edepsiz bunlar.

kızlar merhaba ben selma. ekim annelerindeydim ancak bebeğim 15 eylülde geldi. hiç sütüm olmadı vemaalesef yavruma hiç süt veremedim. şimdi ise mamayıda çok az yemeye başladı. görenler çok kilo verimiş diyorlar ve ben çok üzülüyorum. sizin bebkleriniz kaç kilo? bu hafta bir türlü hastaneye gidemedim. ama bebeğim geçen ay ki kontrolde 6 kg dı. sanırım şu an 7 kg falan olmuştur.

merhaba selma, bizim kızı ben anne sütüyle besliyorum şu an ayın 21 inde 7 kiloydu. ama bizimki fazla gidiyo. bence seninki gayet iyi. zaten boy kilo cetvelleri var oraya da bakabilirsin. bozma moralini.

Ya biz uyku uzenini bi turlu ayarliyamadik bi basliyorum sekizden sonra 2 bucuga kadar ugrasiyorum dalsin diye tam yatiriyorum 1 saat sonra gozler cin gibi sonra biraz oyalaniyoruz tekrar bqsliyoruz uyutmaya boyle boyle saat 2 3 oluyo tabi bende mahvoluyorum kucuk hanim 2 de uyuyunca oglen 12 ye kadar uyuyo nasi duzene sokcam ben bunu tabi aralarda emmeyede kalkiyoruz Evin duzeni kacti ya gunduz uyuyup gece oturuyoruz Akil verin lutfen

gün içersinde bebeğiniz ne kadar uyuyor :) 5 saati geçmesin parça parça toplamda 5 saat olmalı. bebeği akşama doğru çok uyarmayın, aktiviteleri sınırlayın, ne kadar çok uyarırsan o kadar uykusu kaçar. uyuyamayınca huzursuzlanır. akşam mümkünse 7 de tam uyutma çalışmalarına başlayın. oda karanlık ve sessiz olsun. konuşmayın mimik yapmayın. gece gündüz ayrımı için de bu önemli. gecenin bir yarısı kalkıp oyun isteyen bebekler oluyormuş sırf konuştuğumuzdan ve sevdiğimizden alışkanlık haline getiriyorlarmış. bir de bazı arkadaşlar gündüz bebeği uyutma ki gece uyusun derler. hayır buna katılmıyorum zaten bu yönde yazılar var. uyku uykunun mayasıdır. gün içinde beş saat kalanını da gece uyuyacak. sabahları 7 de kalkması lazım. ne olursa olsun. geç kalkmasın. sonra 8,30 -9 gibi tekrar uyutun. kalktığında yine 1 buçuk saat sonra uyutun. gerisi gelir. bebeğinize dikkat edin. o size uyku işaretlerini verir. kulağını çekiştirir, huysuzlanır, uykusu geldiğinde hep aynı sesleri çıkarır. ağlar. benimki ugu diyor mesela. gözlerini ovuşturuyor esniyor. hemen yatağa gidiyoruz. 20 dakika maksimum sonra uyuyor. akşam 7-9 arası mutlaka uyuyor. sabaha kadar 3 kez kalkıyor maksimum. anne sütüyle besleniyor. ve gazlı bir bebek.

Bizde öleyiz 10:30 -11:00 den önce uyuduğu zaman yarım saat sonra hemen cin gibi kalkıyor.Aslında gece uykusunu 8-9lara çekmek istiyorum ama Onun için gece uykusu 11:00den sonra başlıyor. Ben hiç sallamadım doğduğundan beri hep kendi uyuması için uğraşıyorum. Dolayısıyla kendi uyumak istediğinde uyuyor. Buda çok yorucu oluyo en az 1 saat uyuması için uğraşıyorum. 11de başlıyoruz eğer iyi günündeyse 12:00 gibi uyuyor bazen gece 1 leri 2 leride buluyo tabi. Sabahlarıda 10 - 11 gibi uyanıyo. gecede 3 saate bir emmek için uyanıyo. Ama ben durumdan şikayetçi değilim böylelikle akşam gezmesine gidiyoruz. oğlum çok seviyo gezmeyi. hatta evde sıkılıyo huzursuzluk yapıyo ağlıyo ama gezmeye gittiğimiz zaman insanları izlemekten zevk alıyo ve mutlu oluyo. Evimizde televizyon yok oğlumun tek iletişimi insanlar doktorumuzda öyle söyledi yiğen akraba anneanne babaanne hep bunlarla görüşün sosyal iletişimi açısından dedi. ben eve kapanmak istemiyorum 3-4 güne bir kayınvaldeme götürüyorum hafta sonu arkadaşlarımıza gidiyoruz. şimdiden nasıl alışırsa öle gider. Bizim paşalar büyüyene kadar evden çıkmıcaz mı? Bende ilk doğduğu zamanlar hep evdeydim. Sonra eşimin bi arkadaşı geldi bize onunda bizimkinden biraz büyük kızı var. Baktım ki o çok rahat. Mesela günüzleri evin değişik yerlerinde yatır böylelikle bir yere gitttiğinde yatağını aramaz dedi. Gündüz o uyurken evde ses olsun çünkü ona her zaman sessiz ortam sağlayamazsın dedi ve DOĞRU dedi bende öle yapmaya başladım o yüzden artık biraz biraz rahat ediyoruz.

kendisinin uyuması çok güzel birşey, ilerde yatağa koyduğun gibi uyur diye düşünüyorum. ama kendi kendine uykuya bir türlü geçemeyen bebekler evin düzenini alt üst ettiği gibi uyumadıklarından büyüyemiyorlar da... bazen eskilere hak veriyorum. onlar bizi sallayarak büyütmüşler. nolmuş?? bir süre sonra alışmışız bir şekilde. bir profesör geçen gün dedi ki. ne zaman ki bu sallanmayan beşikler çıktı o zaman bebekler problemli olmaya başladı. mecburen bebeği sallıyoruz, uyumazsa nasıl büyüyecek. ya bizler? hangi ara dinleneceğiz, ev işi yapıp eşimize vakit ayıracağız? onların uyuması demek herşeyin yolunda olması demek. ben şimdi kızımı sallamasam, doktor om-x şurubu içirmesem tövbe uyumaz. sabaha kadar ağlamaktan çatlar. o kadar ki huysuzz.

valla ben uyku düzeni bozulmasın diye hiç bir yere götürmüyorum. hava iyi olursa gündüz çıkıp hemen dönüyoruz. akşam vakti hiç bir yerde kalmıyorum. telef oluyor bebeğim, uyuyamayınca çok huzursuzlanıyor, evini yatağını arıyor. zaten gittiğim yerlerde de aman bebek var sessiz olalım da uyusun yokk, at kenara dursun havasında oluyorlar. genelde büyükler bizi öyle büyüttükleri için :D

zaten havalar da soğuk, hasta olur diye ödüm patlıyor. biri hastalık bulaştırır filan. kim darılırsa darılsın, kızımın sağlığından ve benim uykumdan daha önemli hiç birşey yok diye düşünüyorum

Valla canım bravo sana ben hiç böyle olamadım çok kızıyorum kendime başkaları darılmasın diye hep kendimizden ödün veriyorum

Biz de pek çıkmıyoruz. Gündüzleri çıkıyoruz. O da ihtiyaç olunca. Çıkmamızda bir problem yok. Gitsek gitsek site içinde birilerine gideriz. Ama uykusu önemli yaaa.. Uykusunu bölmektense gitmeyiz heralde...

Anne ve kayınvalide kendileri gelse olmaz mı?

Yarama bastın canım ben de onlar gelsin istiyorum ama bir yada iki hafta gitmeyince telefonda sesleri tavırları değişiveriyor. Onlar büyükmüş ya biz onlara gidecekmişiz. Ay yine sinir oldum valla. Biz temmuz ayından önce başka şehirdeydik tayin çıktı geldik ya biz ne kadar rahatmışız önceden. Anne baba akrabalar iyi olur dedik memleketimize geldik bin pişman olduk. Kızlar ailenizden ayrı yaşıyorsanız sakın aynı şehire kalıcı olarak gitmeyin benden size görmüş pişman olmuş tavsiyesi:19:

Yarama bastın canım ben de onlar gelsin istiyorum ama bir yada iki hafta gitmeyince telefonda sesleri tavırları değişiveriyor. Onlar büyükmüş ya biz onlara gidecekmişiz. Ay yine sinir oldum valla. Biz temmuz ayından önce başka şehirdeydik tayin çıktı geldik ya biz ne kadar rahatmışız önceden. Anne baba akrabalar iyi olur dedik memleketimize geldik bin pişman olduk. Kızlar ailenizden ayrı yaşıyorsanız sakın aynı şehire kalıcı olarak gitmeyin benden size görmüş pişman olmuş tavsiyesi:19:

valla benim kayınvalidem de sitem ediyor ama anlatıyorum hak veriyor sonunda. torunu ne de olsa o da anlayış gösteriyor. ablam biraz mıy mıyy. onun da yeni bebeği oldu sürekli benden bekliyor. en son gittiğimizde daha bebekleri olmamıştı evleri soğuktu kızım 1 ay ishal oldu. ister küssünler ister hiç konuşmasınlar ceremesini kızımla ben çekiyoruz. gelen buyursun gelsin. ama gündüz gelsin kimseyle uğraşamam. akşam kızım uyuyor. :D ne güzel bir düzendir tutturdum bozdurmam :D babası bile geç gelecek olsa uyutuyorum. 1 gün göremiyor kızını uykuda seviyor napimm :) benim kızım böyle mutlu.

Son düzenleme:
Meme emen bebekte gece uykusunun kesintisiz 10 saat olması mümkün değil çünkü anne sütü çok çabuk sindiriliyor ve bebişler acıkıyor. Ama bildiğim kadarıyla kesintisiz 5-6 saat uyuyabiliyorlar 4.ay civarında. Ayrıca o yazılanlara söylenenlere kuak tıkamayı çook yıllar önce ilk kızımda öğrendim ben. Daha 1 aylıkken doktorumuz 16 saat uyuyor olmalı dediğinde kızım 7 saat uyuyordu,o 7 saatte de 7 kere kalkıyordu. Şimdi küçük kızım 4 aylık ve gece 6-7 saat(tabii ki kesintili) ,gündüzse kucakta tutarsam birkaç kere 45er dk kadar uyuyor. Hatta geçen ay daha iyi uyuyordu gece,şimdi daha sık kalkmaya başladı,ne oldu anlamadım.Benimki iyiye değil kötüye gidiyor,olan düzen de bozuldu.

bana nasıl moral oldun anlatamam. ben tek kendimi böle zannediyordum.bizimki de aynı böyle sanki bizim kızı tarif etmişsin..gündüz 2 kere falan 45 dk.-1 saat arası uyuyor. gece en geç iki saate bir uyanıyor..yani bu olabilen bişey demek ki kendimi üzmeyim boşuna..bi de etraftan da allah allah minicik bebek bu uyuması lazım..tam uyuyacağı aylar şimdi bunun gibi yorumlar gelince çok sinir bozucu oluyo..napim yani uymayınca uyumuyo..

bana nasıl moral oldun anlatamam. ben tek kendimi böle zannediyordum.bizimki de aynı böyle sanki bizim kızı tarif etmişsin..gündüz 2 kere falan 45 dk.-1 saat arası uyuyor. gece en geç iki saate bir uyanıyor..yani bu olabilen bişey demek ki kendimi üzmeyim boşuna..bi de etraftan da allah allah minicik bebek bu uyuması lazım..tam uyuyacağı aylar şimdi bunun gibi yorumlar gelince çok sinir bozucu oluyo..napim yani uymayınca uyumuyo..

semrensu arkadaşım. bebeklerin uykuları 45 dakikalık periyodlardan oluşuyormuş. sana naçizhane önerim, 40. dakikada yavaşça odasına gir. uyanmaya başladığı an salla veya sallayamıyorsan pışpışla elinle hafifçe pat pat yap, olmaz mı? benim beşik sallandığı için ben hemen uyanır gibi oldu mu sallıyorum. o beşik yokken hemen bir parça emziriyordum dalıyordu. hemen olduğu yerde bırakıyorum. ama gündüz ben odayı epey loş hale getiriyorum sesleri de kısıyorum uyusun diye. gör bak 1 hafta sonra düzene alışır.sen yatırmasan bile o saatte yatmak için ağlar.
ben 3. ay sonu kontrolümüze gittiğimde doktora "artık pilim bitti" dedim. her saat başı uyanıyordu gece. uyku nedir bilmiyordum. gündüz uyumaz gece uyumaz.... sonra tracy hogg un kitabını aldım. bebek bakım sorunlarına mucize çözümler. sonra internetten de yorumları okudum. E.A.S.Y. yöntemiyle ilgili. bir kaç mesajdır yazıyorum OM-X şurubu doktoruna danış, uyku yapıyor. süper bişey. gazı çıkıyor, bağırsakları hızlanıyor rahat kaka yapıyor. bir de johnsons baby uyku serisi var. bunları eğer denersen sen de rahata erişebilirsin diye düşünüyorum. ben çok çektim o yüzden paylaşmak istedim nolur yanlış anlama beni. en ufak bir faydam dokunursa çok mutlu olurum. E.A.S.Y. yöntemi her bebeğe uymuyor ama sen kendi bebeğine yaklaşık olarak oturtabilirsin.
amaç sabah 7 de kalksın beslensin 30dk 45dk artık ne kadar sürüyorsa 45 dakika da aktivite yani oyun. ondan sonra hop yatak. yani 8 buçukta uyumuş olacak. bir buçuk saat uyuyacak işte bu zaman sana ait. kalkacak yine aynı 1,5 saat uyanık sonra yine uyku. ama senin bebeğin 4 ayı dolduracak o yüzden 2 saat uyanık kalıp günde üç kere 1,5 saat uyuyup sonra akşam üstü yarım saatlik bir şekerleme yapabilir. eğer senin bebeğin uykusu çok düzensizse denemeye değer hiç birşey kaybetmezsin 1 hafta sadece dişini sıkman lazım.

Kış biriaz daha kendini hissettirsin, daha anlayışlı olacaklardır eminim, ya da umarım :26:

Asualp sallamadan nasil uyutuyosun ?ben hep ayakta salliyorum bazende evin icinde gezerek uyuyoruz aslinda sallamak istemiyorum ama mumkun degil uyumuyo sen ne guzel alistirmissin bizimki vden baska yerde helede kalabalikda cok mutsuz oluyo hic gulmuyo en ufak sesten korkuyo hemen dudak buzuyo eve gelince yuzunde guller aciyo bende sakinligi seviyo diye cok cikarmiyodum ama bu sefer de gittigimiz yerde mutsuz oluyo Bende eve kapali kalamamki nasi yapcaz bilmiyorum

Çok zor oluyor beyefendi ne zaman isterse o zaman uyuyor. kucağımda bekliyorum minumum 1 saat maximum 4 saat sonra uyuyor :))) Bazen pes edip sallamak istiyorum ama ilerde rahat edeceğim günlerin hatrına vazgeçiyorum. Bazen kayınvaldem kucağında sallıyo çocuk şaşırıyo noluyo diye uyanıyo :))) Sallanınca uykusu varsa uykusu kaçıyo :) İlk doğduğu zaman emerek uyuyordu şimdi bazen emerek bazen emzikle kucağımda uyutup yerine yatırıyorum. Ama çok defa odaya gidip uyumadan geri geldiğimiz oluyor.Biraz sabır istiyor :SSS

kızlar bebekleriniz evde kaç derecede rahat ediyor, üzerlerine ne örtüyorsunuz nasıl giydiriyorsunuz. bir de banyo işini nasıl yapıyorsunuz. hangi günler saat kaçta, ve file üzerinde mi yıkıyorsunuz

Doktorumuz 24 derece dedi ama oğluma sıcak geldi hep isilik oldu. O yüzden şimdi 22 derece. Üzerine kaz tüyü yorgan örtüyorum. Ama oldukça ince hafif ve sıcak tutuyo. evde çıtçıtlı badi üzerine penye tulum ve üzerine ince triko veya penye yelek giydiriyorum. Tulumun içinede çorap. Banyo ilk 2 ay hergün yıkadık artık 2 güne bir yıkıyoruz. File kullanmıyorum çünkü filede üşür die düşnüyorum onun yerine içi srafor galiba adı hani şu beyaz eşyaların kaplı olduğu beyaz köpük varya onunla dolu bi minderimiz var banyo minderi onu koyuyorum küvete yapışıyo oonun üstünde banyo yapıyo hem üşümüyo hemde suya göre yükseliyo çok kullanışlı tavsiye ederim. Akşam babası gelince yıkıyoruz 10-10:30 gibi sonrada uyku hazırlığı ve uykuuuuu :)

kızlar bebekleriniz evde kaç derecede rahat ediyor, üzerlerine ne örtüyorsunuz nasıl giydiriyorsunuz. bir de banyo işini nasıl yapıyorsunuz. hangi günler saat kaçta, ve file üzerinde mi yıkıyorsunuz

Evin sıcaklığını bilmiyorum canım ama biz tişörtle duruyoruz evde. Çok sıcak oluyor. Bebeğime de bir zıbın üzerine kollu pijama üstü altına da bir tane pijama giydiriyorum. Yani üstü iki kat, altı tek kat oluyor. Uyurken de bir pazen battaniyeye sarıyorum üzerine başka bir pazen örtüyorum.
İki günde bir yıkıyoruz. File kullanmıyoruz. Genelde banyosu 21:00 - 22:00 arasına denk geliyor. Babasıyla birlikte yıkadıdğımız için... Babası geldiğinde uyuyor oluyor. Uyanması bu saatleri buluyor, o yüzden biraz geç saate kalıyor banyosu. Banyodan sonra duruma göre iki kat giydirdiğim de oluyor. Ama ayaklarına mutlaka iki çorap giydiririm.

$Kraft-Oyun-Parki-821-Kirmizi.jpg

Kızlar biz bu yatağı kullanıyoruz oğluma. Yalnız üzerindeki oyuncakları ve oyuncak askısını çıkartarak kullanıyoruz. Yatırıp kaldırması kolay olsun diye. Odamızda hemen yanı başımızda duruyor. Sormak istediğim şu: Bir dönence alsak bu yatağa takılabilir mi? Oğlum renkli ve hareketli şeyleri seviyor. Sabahları da çok erken kalkıyor yanımıza alıyoruz yanımızda biraz oyalanıyor. Dönence taksak beşiğinde oyalanır gibi geliyor da bubeşiğe takılır mı ki????? Böyle beşiğe dönence kullanan var mı aranızda?

Doktorumuz 24 derece dedi ama oğluma sıcak geldi hep isilik oldu. O yüzden şimdi 22 derece. Üzerine kaz tüyü yorgan örtüyorum. Ama oldukça ince hafif ve sıcak tutuyo. evde çıtçıtlı badi üzerine penye tulum ve üzerine ince triko veya penye yelek giydiriyorum. Tulumun içinede çorap. Banyo ilk 2 ay hergün yıkadık artık 2 güne bir yıkıyoruz. File kullanmıyorum çünkü filede üşür die düşnüyorum onun yerine içi srafor galiba adı hani şu beyaz eşyaların kaplı olduğu beyaz köpük varya onunla dolu bi minderimiz var banyo minderi onu koyuyorum küvete yapışıyo oonun üstünde banyo yapıyo hem üşümüyo hemde suya göre yükseliyo çok kullanışlı tavsiye ederim. Akşam babası gelince yıkıyoruz 10-10:30 gibi sonrada uyku hazırlığı ve uykuuuuu :)

yaa o banyo minderini nerde bulurum acaba. filede üşüyor olabilir benimkii :)) bizim oda sıcaklığı 23-25 arası. banyo yaptırırken kaloriferi sona alıyorum. 27 derece odada yıkıyoruz. 2 günde bir yıkıyorduk doktor 3 günde bir yaptırın dedi. kışın hasta olma ihtimaline karşın. ben de çıtçıtlı badi üstüne çıtçıtlı gömlek ve altına çoraplı pijama ve çorap giydiriyorum. gece tulumunu giydiriyorum ama dün gece soğuktu epey üşüdü sanki :S banyo yapılacağı gün eşime rica ediyorum erken geliyor eve 7 de banyosu bitmiş oluyo. geçe bırakırsam cin gibi oluyo bu sefer uyumuyo :D banyo rehavet verir normalde bu güne yeni başlıyo gibi oluyo. hee bi de ben yelek giydireyim dedim, yünden :D ateş bastı çocuğu :D artık giydirmiyorum.

Eki Görüntüle 121544

Kızlar biz bu yatağı kullanıyoruz oğluma. Yalnız üzerindeki oyuncakları ve oyuncak askısını çıkartarak kullanıyoruz. Yatırıp kaldırması kolay olsun diye. Odamızda hemen yanı başımızda duruyor. Sormak istediğim şu: Bir dönence alsak bu yatağa takılabilir mi? Oğlum renkli ve hareketli şeyleri seviyor. Sabahları da çok erken kalkıyor yanımıza alıyoruz yanımızda biraz oyalanıyor. Dönence taksak beşiğinde oyalanır gibi geliyor da bubeşiğe takılır mı ki????? Böyle beşiğe dönence kullanan var mı aranızda?

park yatak. aynısı ablamda var. bunlar hassas oluyor birazcık ama denemedik. benim beşiğin kenarları sert ona taktık. sert yeri var mı kenarında varsa olur. ama yumuşak ve esnekse kesinlikle olmaz. tutmaz çünkü.

park yatak. aynısı ablamda var. bunlar hassas oluyor birazcık ama denemedik. benim beşiğin kenarları sert ona taktık. sert yeri var mı kenarında varsa olur. ama yumuşak ve esnekse kesinlikle olmaz. tutmaz çünkü.

Sert yeri var ama boru gibi .... Etrafı düz plakalarla çevrili değil yani... Evet biraz hassaslar. Bazen gıcırdıyor sallarken. :64:

Back