• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

gün içersinde bebeğiniz ne kadar uyuyor :) 5 saati geçmesin parça parça toplamda 5 saat olmalı. bebeği akşama doğru çok uyarmayın, aktiviteleri sınırlayın, ne kadar çok uyarırsan o kadar uykusu kaçar. uyuyamayınca huzursuzlanır. akşam mümkünse 7 de tam uyutma çalışmalarına başlayın. oda karanlık ve sessiz olsun. konuşmayın mimik yapmayın. gece gündüz ayrımı için de bu önemli. gecenin bir yarısı kalkıp oyun isteyen bebekler oluyormuş sırf konuştuğumuzdan ve sevdiğimizden alışkanlık haline getiriyorlarmış. bir de bazı arkadaşlar gündüz bebeği uyutma ki gece uyusun derler. hayır buna katılmıyorum zaten bu yönde yazılar var. uyku uykunun mayasıdır. gün içinde beş saat kalanını da gece uyuyacak. sabahları 7 de kalkması lazım. ne olursa olsun. geç kalkmasın. sonra 8,30 -9 gibi tekrar uyutun. kalktığında yine 1 buçuk saat sonra uyutun. gerisi gelir. bebeğinize dikkat edin. o size uyku işaretlerini verir. kulağını çekiştirir, huysuzlanır, uykusu geldiğinde hep aynı sesleri çıkarır. ağlar. benimki ugu diyor mesela. gözlerini ovuşturuyor esniyor. hemen yatağa gidiyoruz. 20 dakika maksimum sonra uyuyor. akşam 7-9 arası mutlaka uyuyor. sabaha kadar 3 kez kalkıyor maksimum. anne sütüyle besleniyor. ve gazlı bir bebek.

Canım dediklerini 2 gündür yapmaya çalışıyorum her 1,5 saatte bir uyuyo gerçekten akşama kadar durmuyor diye gezdirirdim oğlumu meğerse uykusu varmış yavrumun. bizim 4 ay bitmek üzere ya sonraki aylarda nasıl olacak?

Son düzenleme:
yaa o banyo minderini nerde bulurum acaba. filede üşüyor olabilir benimkii :)) bizim oda sıcaklığı 23-25 arası. banyo yaptırırken kaloriferi sona alıyorum. 27 derece odada yıkıyoruz. 2 günde bir yıkıyorduk doktor 3 günde bir yaptırın dedi. kışın hasta olma ihtimaline karşın. ben de çıtçıtlı badi üstüne çıtçıtlı gömlek ve altına çoraplı pijama ve çorap giydiriyorum. gece tulumunu giydiriyorum ama dün gece soğuktu epey üşüdü sanki :S banyo yapılacağı gün eşime rica ediyorum erken geliyor eve 7 de banyosu bitmiş oluyo. geçe bırakırsam cin gibi oluyo bu sefer uyumuyo :D banyo rehavet verir normalde bu güne yeni başlıyo gibi oluyo. hee bi de ben yelek giydireyim dedim, yünden :D ateş bastı çocuğu :D artık giydirmiyorum.

Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo Minderi - PratikEv.com
burda var. :))))

Şu ayakta sallama işi de arkadaşlar ben doğdugundan beri etrafımda ayakta salla kolay uyutursun sen rahat edersin diyenlere inat hep sallamadan uyutuyordum daha doğrusu uyutamıyordum kendisi bitkin düşüp uyuyakalıyordu. beyni zarar görür diye korkuyordum. son bir haftadır çok az nazikçe kolda sallar gibi ayakta sallıyorum o kadar çabuk uyuyor ki. sadece gündüzleri ayakta sallıyorum ama geceleri ağlayınca emziriyorum uyuyunca beşiğine koyuyorum. büyüklerin de bi bildiği var diyorum ben

aaa ciddi misinn. işe yaradı mı uyuyor mu?:52:

uyuyor canım gerçekten 45 dk uyuyor kurulmuş gibi uyanıyor en fazla 1,5 - 2 saat sonra başlıyor mızıldanmaya ayağımda 10 dk hafifçe sallıyorum uyuyuveriyor:46:

Ayrıca şu anda seni çok seviyorum çünkü az önce uyuttum yine:16::66::81::21::64:

uyuyor canım gerçekten 45 dk uyuyor kurulmuş gibi uyanıyor en fazla 1,5 - 2 saat sonra başlıyor mızıldanmaya ayağımda 10 dk hafifçe sallıyorum uyuyuveriyor:46:

Ayrıca şu anda seni çok seviyorum çünkü az önce uyuttum yine:16::66::81::21::64:

süper yaa, çok sevindimm. 5 saati geçirme de gece de güzeeeel bi uyku çeksin bebişş. gece napıyo onu da yaz bari :))

süper yaa, çok sevindimm. 5 saati geçirme de gece de güzeeeel bi uyku çeksin bebişş. gece napıyo onu da yaz bari :))

Canım diyorum ama ismini bilmiyorum çok sağol ya. Gece önceden 11 - 12 de yatardı zar zor. dün ilk denemeydi akşam 7.30 da uyutmaya başladım saat 9 da uyudu ama 15dakikada bi sesi geldi hafifçe beşiğini salladım yine daldı. Tam olarak saat 10 da uyudu. Gece her zamanki gibi gece 3 te uyandı emdi uyudu sonra 6 da tekrar uyandı emdi uyudu. Sonra da 8.30 da kalktık. Her zaman gece daha fazla uyanırdı dün 2 defa uyandı bakalım bugün ne olacak

Merhaba arkadaşlar bende eylül sonu bekliyordum bebişi ama 42. haftada doğunca ekim başında geldi benim afacan.Arada burayada bakıyorum nede olsa bizden birkaç hafta büyüksünüz ve deneyimler farklı oluyor.Bebişlerin uykusundan bahsetmişsiniz bende fikirlerimi yazmak istedim.

Bence ne olursa olsun önce gündüzleri sesli ve ışıklı ortamda uyutmaya alıştırın,ben hep tv sesinde yatırırım gündüz, her zaman sessiz ve sakin ortamda olmayabilirsiniz.Ve kendi kendine uyumayı öğretin onlara..Ben yaşadıklarımı anlatayım.

Gece oğlumu uyutuyordum eşim en ufak seste uyandığı için oğlum uyanmaya çalışırken daha koşup kucağına alıp susturmaya çalışıyordu gaz falan çıkararak tabiki çocuk daha beter ağlıyordu bunuda gece 3-4 sefer yapıyordu, ben uyanyordum ver acıktı ondan ağlıyor deyip emziriyordum ama uykuya geçemiyordu bu defa elimizde beşiğe bağlanmış bir ip sabaha kadar bir eşim bir ben çekiştiriyorduk .Bi gün kalmaya anneme gittim gece uyanıyor emziriyorum uyumuyor yine ağlıyordu sallanmak istiyordu çünkü sabah 5 de artık eşimin kucağına verip sen alıştırdın bak şimdi dediğimi biliyorum.

Neyse eve döndüm bu iş böyle olmayacak kendi kendine uyumaya alışacak dedim öğlen uyku vakti geldi sepetine koydum emziğini verdim yarım saat falan uyumadı mızırdadı ilgilendim emziği düştükçe verdim ama kucağıma almadım ve sallamadım.Aynı şekilde gecede eşime dedim uyandığını fark edersen sakın kalkma beni kaldır ben ilgilenicem gece uyandı emzirdim sallanmak istedi sallamadım bekledim emziği verdim neyse yavaş yavaş daldı 2-3 günde artık düzeni oturmuştu uykusu geldiğinde emziğini verip yerine yatırıyorum maşallah gece gündüz kendi uyuyor (maşallah diyin lütfen)Bence sizde çok vakit geçirmeden kendi kendine uyuma düzenini oluşturmaya bakın belki 2-3 gün sıkıntı çekeceksiniz ama sonra inan çok rahat edeceksiniz.

Canım diyorum ama ismini bilmiyorum çok sağol ya. Gece önceden 11 - 12 de yatardı zar zor. dün ilk denemeydi akşam 7.30 da uyutmaya başladım saat 9 da uyudu ama 15dakikada bi sesi geldi hafifçe beşiğini salladım yine daldı. Tam olarak saat 10 da uyudu. Gece her zamanki gibi gece 3 te uyandı emdi uyudu sonra 6 da tekrar uyandı emdi uyudu. Sonra da 8.30 da kalktık. Her zaman gece daha fazla uyanırdı dün 2 defa uyandı bakalım bugün ne olacak[/QUOTE

emel ben. umarım böyle devam eder düzeniniz. hayırlı olsun :D

Merhaba arkadaşlar bende eylül sonu bekliyordum bebişi ama 42. haftada doğunca ekim başında geldi benim afacan.Arada burayada bakıyorum nede olsa bizden birkaç hafta büyüksünüz ve deneyimler farklı oluyor.Bebişlerin uykusundan bahsetmişsiniz bende fikirlerimi yazmak istedim.

Bence ne olursa olsun önce gündüzleri sesli ve ışıklı ortamda uyutmaya alıştırın,ben hep tv sesinde yatırırım gündüz, her zaman sessiz ve sakin ortamda olmayabilirsiniz.Ve kendi kendine uyumayı öğretin onlara..Ben yaşadıklarımı anlatayım.

Gece oğlumu uyutuyordum eşim en ufak seste uyandığı için oğlum uyanmaya çalışırken daha koşup kucağına alıp susturmaya çalışıyordu gaz falan çıkararak tabiki çocuk daha beter ağlıyordu bunuda gece 3-4 sefer yapıyordu, ben uyanyordum ver acıktı ondan ağlıyor deyip emziriyordum ama uykuya geçemiyordu bu defa elimizde beşiğe bağlanmış bir ip sabaha kadar bir eşim bir ben çekiştiriyorduk .Bi gün kalmaya anneme gittim gece uyanıyor emziriyorum uyumuyor yine ağlıyordu sallanmak istiyordu çünkü sabah 5 de artık eşimin kucağına verip sen alıştırdın bak şimdi dediğimi biliyorum.

Neyse eve döndüm bu iş böyle olmayacak kendi kendine uyumaya alışacak dedim öğlen uyku vakti geldi sepetine koydum emziğini verdim yarım saat falan uyumadı mızırdadı ilgilendim emziği düştükçe verdim ama kucağıma almadım ve sallamadım.Aynı şekilde gecede eşime dedim uyandığını fark edersen sakın kalkma beni kaldır ben ilgilenicem gece uyandı emzirdim sallanmak istedi sallamadım bekledim emziği verdim neyse yavaş yavaş daldı 2-3 günde artık düzeni oturmuştu uykusu geldiğinde emziğini verip yerine yatırıyorum maşallah gece gündüz kendi uyuyor (maşallah diyin lütfen)Bence sizde çok vakit geçirmeden kendi kendine uyuma düzenini oluşturmaya bakın belki 2-3 gün sıkıntı çekeceksiniz ama sonra inan çok rahat edeceksiniz.

Bunları ben doğduğundan beri yapıyordum canım ama fark ettim ki oğlum ancak uykusuzluktan bitkin düştüğü vakit kendisi uyuyabiliyor. Bide seste uyutmayı da çok denedim ilk doğdugunda uyuyordu ama zaman geçip etrafının farkına varmaya başlayınca hiç uyumamaya başladı. Her çocuk bir olmuyor işte

semrensu arkadaşım. bebeklerin uykuları 45 dakikalık periyodlardan oluşuyormuş. sana naçizhane önerim, 40. dakikada yavaşça odasına gir. uyanmaya başladığı an salla veya sallayamıyorsan pışpışla elinle hafifçe pat pat yap, olmaz mı? benim beşik sallandığı için ben hemen uyanır gibi oldu mu sallıyorum. o beşik yokken hemen bir parça emziriyordum dalıyordu. hemen olduğu yerde bırakıyorum. ama gündüz ben odayı epey loş hale getiriyorum sesleri de kısıyorum uyusun diye. gör bak 1 hafta sonra düzene alışır.sen yatırmasan bile o saatte yatmak için ağlar.
ben 3. ay sonu kontrolümüze gittiğimde doktora "artık pilim bitti" dedim. her saat başı uyanıyordu gece. uyku nedir bilmiyordum. gündüz uyumaz gece uyumaz.... sonra tracy hogg un kitabını aldım. bebek bakım sorunlarına mucize çözümler. sonra internetten de yorumları okudum. E.A.S.Y. yöntemiyle ilgili. bir kaç mesajdır yazıyorum OM-X şurubu doktoruna danış, uyku yapıyor. süper bişey. gazı çıkıyor, bağırsakları hızlanıyor rahat kaka yapıyor. bir de johnsons baby uyku serisi var. bunları eğer denersen sen de rahata erişebilirsin diye düşünüyorum. ben çok çektim o yüzden paylaşmak istedim nolur yanlış anlama beni. en ufak bir faydam dokunursa çok mutlu olurum. E.A.S.Y. yöntemi her bebeğe uymuyor ama sen kendi bebeğine yaklaşık olarak oturtabilirsin.
amaç sabah 7 de kalksın beslensin 30dk 45dk artık ne kadar sürüyorsa 45 dakika da aktivite yani oyun. ondan sonra hop yatak. yani 8 buçukta uyumuş olacak. bir buçuk saat uyuyacak işte bu zaman sana ait. kalkacak yine aynı 1,5 saat uyanık sonra yine uyku. ama senin bebeğin 4 ayı dolduracak o yüzden 2 saat uyanık kalıp günde üç kere 1,5 saat uyuyup sonra akşam üstü yarım saatlik bir şekerleme yapabilir. eğer senin bebeğin uykusu çok düzensizse denemeye değer hiç birşey kaybetmezsin 1 hafta sadece dişini sıkman lazım.

yok niye yanlış anliyim mutlaka deniycem dediklerini gelişme olursa bildiririm..çok sağol

kızlar bebekleriniz evde kaç derecede rahat ediyor, üzerlerine ne örtüyorsunuz nasıl giydiriyorsunuz. bir de banyo işini nasıl yapıyorsunuz. hangi günler saat kaçta, ve file üzerinde mi yıkıyorsunuz

Bizim ev ne yazık ki çok sıcak,merkezi ısıtma,bazı kaloriferleri kapattığım halde sıcak,25 C civarı.Aslında ideal oda ısısı 22-23 C diye biliyorum. Bebeğimi ince giydiriyorum,kısa kollu body üzerine ince penye bir tulum hatta bazen askılı tulum. Gece uyku tulumu giydiriyorum,askılı,içi polyester dolgulu,astarı pamuk.Gece kaloriferlerimiz söndüğü için daha serin oluyor. Her akşam küvetine su doldurup elimle sırtından tutarak 5 dakika kadar suda yüzdürüyorum,sabunsuz yıkıyorum,başını da sadece suyla.Akşam banyoları 21:30 civarı oluyor çünkü kızım gece uykusuna 23:00-24:00 gibi dalıyor.Aslında artık daha erken yıkamayı düşünüyorum,mesela 19:00 civarı ki belki uykuya erken gidebilir. Haftada 1 gün de sabun ve şampuanlı banyo yaptırıyorum,file üzerinde. Fazla sabun ve şampuan kullanımı derisi için iyi değil çünkü.

maşallah Allah nazardan saklasın. ama birşey sormak istiyorum. burda emziği alışkanlık edinmiş gibi görünüyor. emziği düşünce uyanmıyor mu?? onu nasıl yapıyorsunuz. bizimki asla emzik tutmuyor. dolayısıyla henüz kendi kendine uyuma işini geliştiremedik. ay bi de ne güzel, bi maaşallah daha Allah nazardan saklasın, eşiniz kalkıp yardım ediyor.... benim eşim bir kere bile kalkmadı :D

maşallah Allah nazardan saklasın. ama birşey sormak istiyorum. burda emziği alışkanlık edinmiş gibi görünüyor. emziği düşünce uyanmıyor mu?? onu nasıl yapıyorsunuz. bizimki asla emzik tutmuyor. dolayısıyla henüz kendi kendine uyuma işini geliştiremedik. ay bi de ne güzel, bi maaşallah daha Allah nazardan saklasın, eşiniz kalkıp yardım ediyor.... benim eşim bir kere bile kalkmadı :D

Maşallah kendi kendine uyuyan bebişe. :nazar::nazar::nazar:
Benim eşimden rica etsem kalkar da çok sabırsız oluyor babalar. İşe gittiği için çok da kıyamıyorum ona. Benim bebişe emziği doğumundan bir ay sonra verdik, çevremdekilerin ısrarı üzerine. Emziği aldı ama çok hararetli emmiyor. Resmen ağzında geveliyor. Hatta ağzındayken ağlayabiliyor bile. :61: Uykuya dalınca kendi kendine fırlatıyor ağzından , bu huyunu seviyorum , maşallah :nazar:

Bir de kızlar benim bebeğim sağ ayağını ve sağ kolunu daha çok kullanıyor. Daha çok hareket ettiriyor. Sizinkiler nasıl? Babası solak değildir ondan diyor. Sizce?

Back