gün içersinde bebeğiniz ne kadar uyuyor :) 5 saati geçmesin parça parça toplamda 5 saat olmalı. bebeği akşama doğru çok uyarmayın, aktiviteleri sınırlayın, ne kadar çok uyarırsan o kadar uykusu kaçar. uyuyamayınca huzursuzlanır. akşam mümkünse 7 de tam uyutma çalışmalarına başlayın. oda karanlık ve sessiz olsun. konuşmayın mimik yapmayın. gece gündüz ayrımı için de bu önemli. gecenin bir yarısı kalkıp oyun isteyen bebekler oluyormuş sırf konuştuğumuzdan ve sevdiğimizden alışkanlık haline getiriyorlarmış. bir de bazı arkadaşlar gündüz bebeği uyutma ki gece uyusun derler. hayır buna katılmıyorum zaten bu yönde yazılar var. uyku uykunun mayasıdır. gün içinde beş saat kalanını da gece uyuyacak. sabahları 7 de kalkması lazım. ne olursa olsun. geç kalkmasın. sonra 8,30 -9 gibi tekrar uyutun. kalktığında yine 1 buçuk saat sonra uyutun. gerisi gelir. bebeğinize dikkat edin. o size uyku işaretlerini verir. kulağını çekiştirir, huysuzlanır, uykusu geldiğinde hep aynı sesleri çıkarır. ağlar. benimki ugu diyor mesela. gözlerini ovuşturuyor esniyor. hemen yatağa gidiyoruz. 20 dakika maksimum sonra uyuyor. akşam 7-9 arası mutlaka uyuyor. sabaha kadar 3 kez kalkıyor maksimum. anne sütüyle besleniyor. ve gazlı bir bebek.
Canım dediklerini 2 gündür yapmaya çalışıyorum her 1,5 saatte bir uyuyo gerçekten akşama kadar durmuyor diye gezdirirdim oğlumu meğerse uykusu varmış yavrumun. bizim 4 ay bitmek üzere ya sonraki aylarda nasıl olacak?
Son düzenleme: