• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar aynı derdi çeken var mı? kızım son 2 haftadır memeyle savaşıyor sanki. emzirmeye aldığım anda ağlıyor, emmeye başladığında yine homur homur, sonra sanki gazı var gibi debeleniyor. zorlamaktan kafasını ateş basıyor kızarıyor. en sonunda memeyi bırakıp ağlıyor. doktor geçer dedi, belli bi dönem olur dedi ama sinirlerim bozuldu artık. bunu yaşayan var mı akıl verin nolur. :(

Canlarım dün çok araştırdım neden emmez bu çocuklar diye. 3 ve 6 ay arası çocuklarda besin alerjisi olabiliyormuş. özellikle çilek yulaf bugday çavdar arpa inek sütüne karşı. ayrıca rezene fazla içildiği zaman sütün tadını değiştiriyormuş ve bebek emmek istemiyormuş. Akşama kadar rezene içtiğinizi düşünsenize :50: ben de son 3 haftadır günde 3 büyük kupa rezene içiyordum, şu kahvaltılık gevrekler var ya bugday gevreği yiyordum iki günde 1 büyük paket bitiyordu ve tabiki onunla inek sütü su gibi gidiyor. 3 gündür rezene, gevrek , inek sütünü bıraktım. ilk gün bi değişiklik olmadı hala emmiyordu oğlum ama ikinci gün baktım memeyi verince kafasını geriye itmiyor artık. çocuk zaten memeyi verince bi kere ağzına alır tadını beğenmezse istemez başını geri atarmış gerçekten de önceden öyle yapıyordu bi kere ağzına alıp sonra ağlamaya başlıyordu. ama şimdi inanamıyorum verir vermez emiyor. bi de besin alerjisi olan bebeklerde bazı belirtiler olurmuş; poposunda geçmeyen be kırmızılık, yapış yapış kaka, emerken gazı olmadıgı halde huzursuzluk ve başta terleme benim bebeğimde hepsi var. başı hala terliyor ama en azından emmesi düzeldi biraz. bi de kızlar sık sık vermeyin memeyi iki saatte bi deneyin almazsa 3 saatte deneyin inanın ben çözdüm Allah yardımcınız olsun

yaa galiba sık emzirdiğim için de isyan ediyor. o da doktor yüzünden... her ağladığında emzir dedi, sonuç bu. kızım memeden bıktı artık :D 3 ay bir haftalık olmasına rağmen saat başı emziriyorum. gazı olduğunu sanmıyorum. kucağımdan atıyor kendini, ama memeyi de ağzından bırakmıyor. rezene günde bir kupa içiyorum o da akşam üzeri. çoğu zararmış. süt hiç içmiyorum. emzirmeye başladığımdan beri ne süt, ne yoğurt tüketmedim. beyaz peynir kaşar peyniri yiyorum. yulaf gevrek vs tüketmedim. ama eti burçak var onu yiyordum ama son 1 hafta yemedim ki hiç. bakalım, biraz oyalayıp geç emzireceğim. 2 saat gibi. ne olacak...

yaa galiba sık emzirdiğim için de isyan ediyor. o da doktor yüzünden... her ağladığında emzir dedi, sonuç bu. kızım memeden bıktı artık :D 3 ay bir haftalık olmasına rağmen saat başı emziriyorum. gazı olduğunu sanmıyorum. kucağımdan atıyor kendini, ama memeyi de ağzından bırakmıyor. rezene günde bir kupa içiyorum o da akşam üzeri. çoğu zararmış. süt hiç içmiyorum. emzirmeye başladığımdan beri ne süt, ne yoğurt tüketmedim. beyaz peynir kaşar peyniri yiyorum. yulaf gevrek vs tüketmedim. ama eti burçak var onu yiyordum ama son 1 hafta yemedim ki hiç. bakalım, biraz oyalayıp geç emzireceğim. 2 saat gibi. ne olacak...

Benim bebeğim de seninki kadar canım. Saat başı değil iki saatte bir emziriyorum. Yetiyor... Bir zamanlar biz de bahsettiğin problemi yaşadık ama bu kadar şiddetli değildi. Sanırım bizim ki gazla ilgiliydi... Geçmiş olsun

kızlar aynı derdi çeken var mı? kızım son 2 haftadır memeyle savaşıyor sanki. emzirmeye aldığım anda ağlıyor, emmeye başladığında yine homur homur, sonra sanki gazı var gibi debeleniyor. zorlamaktan kafasını ateş basıyor kızarıyor. en sonunda memeyi bırakıp ağlıyor. doktor geçer dedi, belli bi dönem olur dedi ama sinirlerim bozuldu artık. bunu yaşayan var mı akıl verin nolur. :(

aynen 10 gündür felan emiyor 2 dk bile olmadan basıyor yaygarayı kendini geri atıyor kaldırıyorum susunc tekrar emiyor sonra gene çok zor emiyor böyle yapan çocuklar memeyi bırakacak diye duydum ama akadaşın bebeğide yapıyordu 1,5 yaşına kadar emdi

aynen 10 gündür felan emiyor 2 dk bile olmadan basıyor yaygarayı kendini geri atıyor kaldırıyorum susunc tekrar emiyor sonra gene çok zor emiyor böyle yapan çocuklar memeyi bırakacak diye duydum ama akadaşın bebeğide yapıyordu 1,5 yaşına kadar emdi

Gaz sancısı olabilir mi? Benmki öyleydi, giderdik sıkıntısını artık öyle davranmıyor. Şimdilerde memeyi oyana bu yana çekişyire çekiştire emiyor. Oyun oynar gibi. Nereye çekerse meme oraya gelecek sanıyor galiba... :emir_bebek: :4: Yukarda arkadaşlar farklı şeylerden de bahzetmiş alerji gibi. Bence araştırıp sıkıntısı neyse giderin. Anne sütü çok önemli çünkü. Hem de çokrahatlık.

Bu arada, bu sıralar oğlum yumruğunu emiyor çok fena. Çok zevk alıyor, tok olsa bile her fırsatta ağzına götürüyor. Engel olamıyoruz. :59: Nasıl bırakır?

Gaz sancısı olabilir mi? Benmki öyleydi, giderdik sıkıntısını artık öyle davranmıyor. Şimdilerde memeyi oyana bu yana çekişyire çekiştire emiyor. Oyun oynar gibi. Nereye çekerse meme oraya gelecek sanıyor galiba... :emir_bebek: :4: Yukarda arkadaşlar farklı şeylerden de bahzetmiş alerji gibi. Bence araştırıp sıkıntısı neyse giderin. Anne sütü çok önemli çünkü. Hem de çokrahatlık.

Bu arada, bu sıralar oğlum yumruğunu emiyor çok fena. Çok zevk alıyor, tok olsa bile her fırsatta ağzına götürüyor. Engel olamıyoruz. :59: Nasıl bırakır?

benimkide emiyor canım dişleri kaşınıyor ondan dedim bazen de aç olabilir diyorlar benim sütümde az belkide yavrum emiyor gelmeyince yapıyor galiba

Bu arada, bu sıralar oğlum yumruğunu emiyor çok fena. Çok zevk alıyor, tok olsa bile her fırsatta ağzına götürüyor. Engel olamıyoruz. :59: Nasıl bırakır?[/QUOTE]

Canım bu yumruk emme de bebeklerde 3 aydan sonra olurmuş ve anneler bebegin diş çıkardıgını zannetseler de diş ile ilgisi yokmus yumruk emme bebeğin sindirim sisteminin geliştiğini gösterirmiş. sindirim sisteminin geliştiğini gösteren bi şey de salyalarının akmasıymış. Gazlarını da kendileri çıkarmaya başladılar zaten. biyoloji öğretmeni bi arkadasım var o anlatmıştı. dis için çok erken zaten

Kızlar bebek bakım çantası alacağım hangi marka ve model kullanıyorsunuz ve memnun musunuz paylaşabilir misiniz?

Lullaby marka Abant modeli kırmızı renkli çok memnunum, oldukça geniş içinde alt açma, kirli torbası ve termosu var. Yağmur geçirmez 3 bölmeli ayrıca içinde cepleri var. Mağazalarda 90-110 lira civarında internetten 70 liraya almıştım.

Hamilelikte gittiğim doktorum kilo konusunda çok dikkatliydi onun uyarıları sayesinde sadece 8 kilo aldım oğlum 3.5 kilo doğdu. 58 kilo hamile kaldım 66 ile doğum yaptım. Ve doğumdan 1 hafta sonra hamile kalmadan önceki kiloma ulaşmıştım ama malesef emzirme döneminde hiç dikkat etmedim sütüm azalacak die çok yedim. ve birden bire 4 kilo aldım. Şuan 62 kiloyum ama dikkat ediyorum. Dikkat etmezsem gidiyo :)

Emme problemi bizde yaşıyoruz. Kafasını geriye atıyo emmiyo. Ama benim pes etmeye niyetim yok diyorum acıkınca mecbur emcen diyorum yarım saat ara ile yokluyorum. Acıkınca emiyo. Ama tatlı yememin çok faydası var. Tatlı yiyince sütte tatlı oluyo galiba. Hatta babamız muz, çikolata yediriyo oğlu muzlu süt, çikolatalı süt içsin diyo.

benimkide emiyor canım dişleri kaşınıyor ondan dedim bazen de aç olabilir diyorlar benim sütümde az belkide yavrum emiyor gelmeyince yapıyor galiba
Aç olduğunu sanmıyorum canım, çünkü karnını doyuruyorum ondan sonra bırakıyorum koltuğuna bir de bakıyorum ki yumruk ağızda, diş için de çok erken ama...

Canım bu yumruk emme de bebeklerde 3 aydan sonra olurmuş ve anneler bebegin diş çıkardıgını zannetseler de diş ile ilgisi yokmus yumruk emme bebeğin sindirim sisteminin geliştiğini gösterirmiş. sindirim sisteminin geliştiğini gösteren bi şey de salyalarının akmasıymış. Gazlarını da kendileri çıkarmaya başladılar zaten. biyoloji öğretmeni bi arkadasım var o anlatmıştı. dis için çok erken zaten
Canım içimi rahatlattın... Gerçekten böyleyse sevindim. Benim bir kuzenim var onun bebeği şuanda 9 10 aylıkfalan. O da üç ayından sonra aynı şeyi yapıyordu. Ona sordum, kendi kendine bırakmış yumruk emmeyi..

canım aynısını bende yaşadım oğlum kesinlikle emmek istemiyordu hatta uyurken bile tam 1 hafta sürdü şimdi daha iyi uyrken emmeye başladı hatta bazen uyanıkken bile emiyor.bu dönemde memeyi bırakmaması için uyanmasına yakın kıpırdanmaya başlayınca sürekli emzir bıkıp usanmadan emzirmeye çalış moralini bozmamaya çalış sütün azalmasın ve unutma geçici bir durum bazen 10 güne kadarda devam edebiliyormuş

Canım,aynı derdi hepimiz yaşıyoruz bu aylarda böyle oluyormuş çünkü,tam meme bırakma ayı yani.
Yediğinle içtiğinle ya da sütün tadıyla alakası yok.Ne yersen ye ne yaparsan yap bu aylarda böyle oluyor gerçek sebebini bilmiyorum.
Ama mücadele etmek lazım.
Aynen benim bebeğimde seninki gibi resmen memeyle savaşıyor,ama ben bir yolunu buldum ayakta emziriyorum daha sonrada yavaşça oturuyorum sorun birnebze olsun azalıyor.
İllaki böyle yap demiyorum,değişik yöntemler dene,arkadaşlarında dediği gibi geçici bir dönem pes etmek yok.İnşallah bebişlerimiz düzelecektir.

arkadaşlar yazdıklarınızı anca okuyabildim.benim oğlumdada benzer tepkıler oldu emmek istemedi başlarda.memeye ağzı deyince bağırdı falan şimdi emmeyi tamamen bıraktı.dikkat edin ısrarcı davranın.şimdi nasıl besleyecegimi şaşırdım.bebeğim tam 3 aylık.

arkadaşlar yazdıklarınızı anca okuyabildim.benim oğlumdada benzer tepkıler oldu emmek istemedi başlarda.memeye ağzı deyince bağırdı falan şimdi emmeyi tamamen bıraktı.dikkat edin ısrarcı davranın.şimdi nasıl besleyecegimi şaşırdım.bebeğim tam 3 aylık.

Hiç mi emmiyor artık? Bir öğün dahi olsa? :50:

aynı sorunu bende yaşıyorum pes etmedn emdirmek gerekiyormuş hemşire dedi meme bırakabilirmiş yoksa :53:

Back