kızlar aynı derdi çeken var mı? kızım son 2 haftadır memeyle savaşıyor sanki. emzirmeye aldığım anda ağlıyor, emmeye başladığında yine homur homur, sonra sanki gazı var gibi debeleniyor. zorlamaktan kafasını ateş basıyor kızarıyor. en sonunda memeyi bırakıp ağlıyor. doktor geçer dedi, belli bi dönem olur dedi ama sinirlerim bozuldu artık. bunu yaşayan var mı akıl verin nolur.
Canlarım dün çok araştırdım neden emmez bu çocuklar diye. 3 ve 6 ay arası çocuklarda besin alerjisi olabiliyormuş. özellikle çilek yulaf bugday çavdar arpa inek sütüne karşı. ayrıca rezene fazla içildiği zaman sütün tadını değiştiriyormuş ve bebek emmek istemiyormuş. Akşama kadar rezene içtiğinizi düşünsenize ben de son 3 haftadır günde 3 büyük kupa rezene içiyordum, şu kahvaltılık gevrekler var ya bugday gevreği yiyordum iki günde 1 büyük paket bitiyordu ve tabiki onunla inek sütü su gibi gidiyor. 3 gündür rezene, gevrek , inek sütünü bıraktım. ilk gün bi değişiklik olmadı hala emmiyordu oğlum ama ikinci gün baktım memeyi verince kafasını geriye itmiyor artık. çocuk zaten memeyi verince bi kere ağzına alır tadını beğenmezse istemez başını geri atarmış gerçekten de önceden öyle yapıyordu bi kere ağzına alıp sonra ağlamaya başlıyordu. ama şimdi inanamıyorum verir vermez emiyor. bi de besin alerjisi olan bebeklerde bazı belirtiler olurmuş; poposunda geçmeyen be kırmızılık, yapış yapış kaka, emerken gazı olmadıgı halde huzursuzluk ve başta terleme benim bebeğimde hepsi var. başı hala terliyor ama en azından emmesi düzeldi biraz. bi de kızlar sık sık vermeyin memeyi iki saatte bi deneyin almazsa 3 saatte deneyin inanın ben çözdüm Allah yardımcınız olsun