2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

anlattığın herşeyi birebir yaşadım şekerim..

Ne zor olduğunu bildiğimden Ben nasıl kurtulduğumu yazdım...Tüm anneler bilsinde benim yaşadıklarımı yaşamasın
bu derdin tek dermanı PARİYAVŞAĞı yada diğer adı ACIYAVŞAN

Bi kere içirdim 20 gün rahatladım
şimdi öğlen veriyorum o günü kurtarıyoruz

Nasıl yapacağın burda yazıyor
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi/404415-gaz-kabizligin-ilaci-burada.html

Sağol canım ya iki gündür daha iyiydi bu sabah yine başladı. Kızlar biz bu gaz ilaçlarına ne zamana kadar devam edecegiz Allah aşkına?

ii geceler kızlar.Gece aklıma takıldı sormadan edemicem sizin bebişleriniz nasıl uyuyor ne zaman baksam kızım bacakları düz yatmıyor hep kıvrılmıs konumda oluyor.Ayaklarının üstüne bastırdığım zaman sorun yok cok güzel 3-4 dk ayakta dik bir şekilde duruyor ama yatarken neden öyle anlamadım.Sizlerde de oluyor mu cok merak ettim.Kendi basına yanlarına yastık koyarak 10dk cok güzel oturmaya bile başladı maşallahı var bu konuda.

ii geceler kızlar.Gece gece aklıma takıldı sormadan edemicem sizin bebişleriniz nasıl uyuyor ne zaman baksam kızımın bacakları düz yatmıyor hep kıvrılmıs konumda oluyor.Ayaklarının üstüne bastırdığım zaman sorun yok cok güzel 3-4 dk ayakta dik bir şekilde duruyor ama yatarken neden öyle anlamadım.Sizlerde de oluyor mu cok merak ettim.Kendi basına yanlarına yastık koyarak 10dk cok güzel oturmaya bile başladı maşallahı var bu konuda.

Acil yardım kızlar 3 gündür sütüm çok azaldı mama veriyoruz mecburen .Benimle aynı durumda olan varmı?Siz neler yapıyorsunuz süt artırmak için
Ben her gece iki kupa dolusu ısırgan çayı içiyorum,bazen nane de ekliyorum.
Sabahları da 1 kupa rezene içiyorum.
İnternetten de Ülker'in maltana diye bir içeceği var,onu sipariş ettim.Çok işe yarıyormuş,eczanemizde.com da bulabilirsin.
Bir de çemenotu tabletleri çok süt arttırıyormuş,ancak bazen bebeklerde hazımsızlık yapabiliyormuş,bir de sürekli pastırma kokuyorsun tabii. İnternetten araştır,Fenugreek marka en iyisi galiba.
Kuru incir ve kuru beyaz dut da sütü arttırıyor.
Bebeğin kiloyu az alması %99 onun emişindeki yetersizlikten diyor doktorlar.Yani bunun sütün kalitesiyle,miktarıyla ilgisi yok.Süt bebek emdikçe gelir,ama doğru emiyorsa. Kalite ise eğer yeterli besleniyorsan her annenin sütü kalitelidir,yani aynıdır,bebeğine yeter. Benim sütüm bol ama bebeğim ayda 600 gr -750 gr civarı alıyor.Bbeğim iyi emse eminim en az 1 kg alır,senin ki de. Çünkü çok sık emiyor,acıkmıyor,son sütü çekecek kadar emmiyor dolayısıyla.Kilo aldıran son süt.Ben şimdi tekrar ilk doğum yaptığım aydaki gibi tek memeyi emziriyorum her emzirmede ki son sütü alsın.Yetmezse diğerini de veriyorum.Bir de doktor en az 2 saat ara ver emzirirken dedi ama benimki uyumak için de emiyor,o arayı pek veremiyoruz şimdilik.
Bir de bebeğinin kilo alacağına yürekten inan,onu beslerken ona yarayacağını düşün sütünün ,etkili oluyor.

Cevaplarınız için teşekkürler kızlar. Humana stell teaden alkolsüz biraya kadar denemediğim kalmadı olmuyor. Ben 1,5 aydır çalışıyorum sabah emzirip sağıyorum 12 g.b. g.d.yorum yine emzirip kalanını sağıyorum akşam 6 ya kadar evde değilim sanırım bu yüzden gidiyor sütüm.

Merhaba kızlar...Ebru Şura bir kaç gündür sürekli kusuyordu.Arada kahverengi oluyordu kusmuğu.Kakası da önce yeşile daha sonra da siyaha döndü.2 hafta önce de hafif böyle olmuştu dr a gittik üşütmüş deyip ilaç verdi.Bugün başka bir dr a gittik.Muayene ederken çok mu portakal yediniz dedi.bu aralar çok fazla tüketmiştim....Meğer bebeklere dokunuyormuş.Hazmedemeyip kusuyormuş.Kusmuğunun kahverengi olması,midesini tahriş ettiğinden dolayıymış.İshalede neden oluyormuş.Yeni ilaçlarımızı kullanmaya başlayacağız.Haberiniz olsun,sizlerde dikkat edin TAZE ANNELER...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…