2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benim kuzumun 6-7gündür yeşil tahlil yaptırdık parazit var dediler aman Allahım o an ölüyorum zannettim sonra tekrarlayalı m dediler çünkü ben çok pimpirikliyim ha bire sorular sordum tekrarladılar şükür temiz dediler yediklerinden herşeyden olabilirmiş bu yüzden humanayı bile bıraktım içindeki çemen otu yeşil yapabiliyomuş

selam herkese güneşli sıcacık bigün oğlum uyansada gezmeye gitsek temiz hava alsa yavrum
evet ya ne bu süt parası :18:
kızlar bebişim elini cok cok emiyo niye aç mı acaba anlamaım gitti diyom elin çok tatlı heralde accık da ben yiyim diye

evet hava çok güzel eşim erken gelse de bizde çıksak son güzel havalar
ben kapıdan adım atıyım kızım hemen uyuyor :))) hiç uyanık olmuyor dışarda

ben bebedorun papatya şeklinde kulpsuz emziğini kullanıyorum. en ucuzu diye aldım o da 6 tl idi. benimki sadece uykusu olduğunda emziği kabul ediyor. yoksa puu.. diye atıyor
gazı yüzünden canı yanıyor seninkinin. kaka durumu nasıl. benimki hiç yapamıyordu colinoxa kadar. şimdi günde 2 kere yapıyor. önce karın ağrısının gitmesi lazım. çörekotu yağı denedin mi? mama ne kullanıyorsun. ben aptamili çöpe attım içinden minicik sinek çıktı 2 kere. sma gold kullanıyorum. bide colinoxla mama değişimi aynı güne denk geldi. hangisi rahatlattı onu da bilmiyorum
bu arada her mamadan bir saat sonra 30cc su vermeyi unutma. o da kabızlık yapar. günde yaklaşık 100-120 cc de su içmesi gerekiyor. ben de yeni öğrendim bunu. unutmazsam içiriyorum

Son düzenleme:
nagiş yeşilse üşütmüş olabailir yada sen üşüttün sütten geçti

ben zaten grıbim üşüttüm yani sağol canım kortıum ama sabahki iyiydi

nedir bu yavruların çektiği 2. ayda
2.ay iğnesi
kalça muayenesi..

evet yaaaa sorma yavrularımız nasıl acı çekiyorlar tamam onların sağlığı için ama işte annelik
şimdi 2 ci aydaki aşıyı nasıl düşünüyorum korkuyorum

evet yaptırdık nufus kağıdını felan hepsini 3 gün sonra yaptırdık
süt parasımı bilmemde eşime işyerinden çocuk parası verdiler 70 milyon

hııııııımmmmm acaba ne yedimki 2 kere felan oldu böyle eşime dedim gel koşbi bibak çocuk isalmi dedim yok normal dedi sabahta düzeldi maşallah

canım özel hastane ya para lazım herhalde :) 1 yaşına kadar her ay getir dedi
siz kendiniz mi gittiniz devlete ? nerden biliyordunuz 2ay iken işitme testi yapılacağını
bize kimse bişey demedi

Canım bize doğumdan sonra hastaneden çıkarken bi kağıt verdiler orda 1.ayda işitme ve göz testi 3. ayda ise kalça çıkıklığı testi yaptırılması gerekiyor diye yazıyordu.

Bir aylıkken doğumevine gitti ve işitme testini yaptırdık.Sende doğumevinde yaptırabilirsin.
Bzılarına doğar doğmaz bazılarına doğduktan bir hafta sonra yapılıyormuş,bize bir aylıkken denildiği için bizde öyel yaptık.Çok şükür iyi çıktı.

Bu arada sağlık ocağına gidebirisin,bebeğinde bi sorun görmedikçe hastaneye gitmene gerek yok bence.

Canım çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum bebeğine.
Benimde bebeğiminde burnu tıkalı gibi,doğumdan sonra hastaneden çıkarken dr burun damlası yazmış reçeteye (o günlerde öyel bi sorunu yoktu ama niye yazdığını bilmiyorum) aldık ama kullanmaya korkuyorum zarar verirmiki diye.

Nagiş canım,çok geçmiş olsun inşallah bulaşmaz bebeğine.
İŞu pamukçuk derdinden de inşallah kurtulur bebişin.

Kızlar bebeğim de kabızlık sorunu vardı Aptamil 1 kullanıyorduk,daha önce burda bi arkadaş yazmıştı deniyelim dedik,perşembe akşamı aptamil conformil kullanmaya başladık ve kabızlık derdimiz kalmadı.
5 günde bir kaka yapan kızım dünden beri 4 kere kakasını yaptı ve gazınıda çok rahat çıkarabiliyor.
Benim gibi sorunu olanlar bi denesin derim rahat etsin yavrucuklar

Nagiş canım,çok geçmiş olsun inşallah bulaşmaz bebeğine.
İŞu pamukçuk derdinden de inşallah kurtulur bebişin.

inşallah canım ya inşallah
evet mama kaka yaptırıyor gazıda rahat oluyor bizde bebelak kullanıyorduk şimdi hero beybi var ama sıkışmadıkca yada bebeğim doymadığını anladığım zaman veriyorum

bizde yaptırdık artık babacığından bakılıyo kuzumm:97: ilk 1 ay sadece anne üzerinden bakılabiliomuş

slm kızlar süt parası nedir ki çalışanlaramı veriliyor ne kadar nasıl alınıyor bilen alan varmı ?

süt parası mı yardım parası mı bilmiyorum eşim biliyor ama biz aldık 70 tl mi 80 mi ne şimdi tam hatırlamıyorum
eşim kızımın ssk sını yaptırınca 1 ay sonra aldık 1 kez

(devlet 18e kadar ücretsiz bakıyor güvencesi olmayana)

SSKlı olanlar içinse ...benim yaptığım:

(babamız SSKlı)
oğlumun kimliğini SSK ya götürdüm
SSK kaydını yaptırdım
bide bi kağıt imzalattılar...15 gün sonra POSTANEden SÜT PARASI/YARDIMI veriyomuş devlet..onu alıp babalara vermiyozzzzzzz
neden?
sütü biz veriyoz..paraa bizim hakkımız

tabiii benim gibi işlemi yaptırıp parayı almayı unutmayın sakın :76:

Son düzenleme:

ay şu su olayını söylemen çok iyi oldu,bizim doktorumuz su ve şekerli su yok demişti haftalar önce,ama düzenli kontrole gittiğimiz halde bşe demedi bi daha,bende herhalde artık su verebilirsin der diye bekledim.bende aptamil kullanıyordum ama sonra hero baby kullanmaya başladım,bir arkadaşım demişti her mamayı dene diye ama ben sadece iki mama denedim,doktora aptamil conformili bile sordum gerek yok dedi,zaten tadı acı her bebk sevmez dedi,aptamil 1 kullanın dediama ben hero babye devam ediyorum.günde 2 kez kakasını yapıyor ama yapmadan önce büyük insan gibi ıkınıyor hemde 5-6 dk kadar,demek su vermem gerekiyormuş iyi oldu öğrenmem canım.bide sana bşe sorcam eczaneden hipp diye bir markanın rezene çayını aldım,ücretsiz deneme boyu bebek için 1.haftadan itibaren diyor.bugün verdim ve biraz uyudu acaba alsam mı ondan

slm kızlar bayadır giremedim. benim bebişimde kırmızı noktacıklar olduğunu ve belli bir süre sonra bu noktacıkların sarı sert pullanma olduğunu söylemiştim. pazartesiyi bekleyemedim cuma gittim doktora doktor cildi hassas zamanla geçer ama bir de cilt doktoruna gösterin dedi doktor ismi bile verdi. cilt doktoru cildinin yağlı olduğunu buna bağlı yağ ekzaması olduğunu kremle tedavi edilmesi gerektiğini söyledi babamızın da yüzü kurumuş kızarmıştı doktor demezmi sizinde durumununz aynı bebekteki görüntüsü farklı tedavi olmazsanız geçmez öyle kalır dedi. şimdi krem kullanıyoruz ve ekzamamız geçmeye başladı. bebeiş sayesinde babamızda tedavi olmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…