2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Mrb arkadaslar. Canım senin önerinle bende alacagım termos chicoyu bakalım. çanta seklind eolanlarda varmış ama iyimi bilmiyorum işte. Ben aptamilin conformil 1 var gazlı bebekler için onu aldım. Bu 3.kutu mama. Görende yer zannediyo. Gece durmayınca doymuyo diye sürekli mama yapıyorum sonra yemiyo hepsi çöpe. Altını ıslatmıştır diye acıyorum . Birazcık çiş yaptıysa oda çöpe. 52 günde 500 e yakın bez 2 hatta 3 kutu mama gitti. Buneya.conformili şimdilik iyi yiyor. Günde 2 defa 100 cc yiyor. Gece emiyor. Akşama kadarda 2 3 saatte bir 100 cc süt içiyor. Insallaah kilo almıştır. Dün gece 5e kadar uyumadı. Akşam 18 sabah 5. şimdide baygın zor yediriyorum gözlerinin altı morardı . Bu nasıl iş anlamadım ya.kucakta ayakta salmamk gezmeler banamısın demiyor. Basıyo çığlığı. Sen yardım et yarabbim

Mrb arkadaslar. Canım senin önerinle bende alacagım termos chicoyu bakalım. çanta seklind eolanlarda varmış ama iyimi bilmiyorum işte. Ben aptamilin conformil 1 var gazlı bebekler için onu aldım. Bu 3.kutu mama. Görende yer zannediyo. Gece durmayınca doymuyo diye sürekli mama yapıyorum sonra yemiyo hepsi çöpe. Altını ıslatmıştır diye acıyorum . Birazcık çiş yaptıysa oda çöpe. 52 günde 500 e yakın bez 2 hatta 3 kutu mama gitti. Buneya.conformili şimdilik iyi yiyor. Günde 2 defa 100 cc yiyor. Gece emiyor. Akşama kadarda 2 3 saatte bir 100 cc süt içiyor. Insallaah kilo almıştır. Dün gece 5e kadar uyumadı. Akşam 18 sabah 5. şimdide baygın zor yediriyorum gözlerinin altı morardı . Bu nasıl iş anlamadım ya.kucakta ayakta salmamk gezmeler banamısın demiyor. Basıyo çığlığı. Sen yardım et yarabbim
allah yardımcımız olsun onlar ağlarken yoruluyoruz ama en çok üzülüyorum biryerimi acıyor diye benimki tamamen kucak kuşu oldu yerine bıraktığımız anda çığlığı basıyor :sinifsinif:

Kucakta fayda etmiyo bizimkine. Gözelrime bakınca zaten ben bitiyorum. Bazen sinirirme hakim olamayıp poposuna vururoyurm. Ofya. Acaba sütümdenmi oluyoki. Resmen sagmaya basladıgımda su akıyo ya. Süt değil. Sonra beyazlasıyor. Bebeğede o gelen ilk su gibi süt fazla seker içerdiği için gaz yaparmış. Deli gönül kes memeyi sadece mama ver diyor.bu aralar sizdede varmı bilmiyorum ama. Bizimki resmen su kusuyor. Salyamı acaba dedim damağına baktım diş falanmı diye yok. Bildiğin su kusuyor cocuk

Kucakta fayda etmiyo bizimkine. Gözelrime bakınca zaten ben bitiyorum. Bazen sinirirme hakim olamayıp poposuna vururoyurm. Ofya. Acaba sütümdenmi oluyoki. Resmen sagmaya basladıgımda su akıyo ya. Süt değil. Sonra beyazlasıyor. Bebeğede o gelen ilk su gibi süt fazla seker içerdiği için gaz yaparmış. Deli gönül kes memeyi sadece mama ver diyor.bu aralar sizdede varmı bilmiyorum ama. Bizimki resmen su kusuyor. Salyamı acaba dedim damağına baktım diş falanmı diye yok. Bildiğin su kusuyor cocuk

allah sıfa versın canım bebegıne sanada sabır... dayan gececek bunlar...

benim kızımda günde 2 kere bazen 3 kere yapıyor geceye kadar benim sütüm yarıyormu ozaman

aslm82 bazen bende diyorum sade mama vereyim keseyim memeden diye ama hastalıklara karşı sağlığı için anne sütü şart diye bide mama çok zahmetli evde sorun değil ama dışarı çıktığımızda sorun anne sütü iyi çıkar ver

benim kızmda 3 kere fean su gibi kustu sürekli çıkarıyor bide kızım elbise değiştiriyoruz sürekli

Allah kolaylık versin öncelikle. çok zor ya. benimki gündüzcü. sabah5'ten 18e kadar kucakta. zorlanıyordum ama gececi olmasından iyidir. 2 gündür biraz rahatım ben. uyutabiliyorum zorla da olsa.
çanta şeklinde olanı da aldım ben çantada biberonlar derli toplu ve dik duruyor.başka işime yaramadı. memeyi kesme. bak ben 2 aylık oldum, sütüm arttsa da şu mama illetinden kurtulsam diye hala dua ediyorum.rüyalarımda göğüslrimden süt fışkırıyorsenağlama o kadar zor ki gece uyku sarhoşu kalkıp mama hazırlamak, o sırada çocuğu avutmak. sağıyorum en fazla 30cc çıkıyor. o yüzden sütün olduğu için şükret. 1 ay daha bölye yoğun devam edicek sonra rahatlıcak bebişin. gazlı bebek çok internetten araştır kimler napıyor diye. mesela benimki kucakta sırtı bana dönük hafif zıplatarak evde dolaşmaktan keyif alıyor. kulağına şşşşşt denmesinden, radyonun bozuk frekansından vb. gibi seslerden hoşlanıyor. uyuturken yanında bırakıyorum radyoyu derin uykuya girince alıyorum bir daha. yoksa hemen uyanıyor. dün gece 5te uyandı, kalbimin üstüne kafasını koydum, beşik gibi sallandım yatakta. gazını da çıkardı ve uyudu tekrar. değişik yollar dene sende. mutlaka biri işe yarayacaktır.

bugün arkadaş söyledi daha öncede duymuştum annenin sütü yararsa bebeğe kakasını hergün yapmayabilirmiş

slm kızlar benımkıde son zamanlarda ıkı gune bı yapıyor kakasını..inşallah yaroyordur sutumuz...
hımm dolunay şimdi 2 günde 1 kere yapınca azmı yapmış oluyo sence??
benimki4-5 günde bir.... ben yardımcı olursam yapıyo :gitme:
mihri buda bana teselli olsun :gitme:

Allah kolaylık versin öncelikle. çok zor ya. benimki gündüzcü. sabah5'ten 18e kadar kucakta. zorlanıyordum ama gececi olmasından iyidir. 2 gündür biraz rahatım ben. uyutabiliyorum zorla da olsa.
çanta şeklinde olanı da aldım ben çantada biberonlar derli toplu ve dik duruyor.başka işime yaramadı. memeyi kesme. bak ben 2 aylık oldum, sütüm arttsa da şu mama illetinden kurtulsam diye hala dua ediyorum.rüyalarımda göğüslrimden süt fışkırıyorsenağlama o kadar zor ki gece uyku sarhoşu kalkıp mama hazırlamak, o sırada çocuğu avutmak. sağıyorum en fazla 30cc çıkıyor. o yüzden sütün olduğu için şükret. 1 ay daha bölye yoğun devam edicek sonra rahatlıcak bebişin. gazlı bebek çok internetten araştır kimler napıyor diye. mesela benimki kucakta sırtı bana dönük hafif zıplatarak evde dolaşmaktan keyif alıyor. kulağına şşşşşt denmesinden, radyonun bozuk frekansından vb. gibi seslerden hoşlanıyor. uyuturken yanında bırakıyorum radyoyu derin uykuya girince alıyorum bir daha. yoksa hemen uyanıyor. dün gece 5te uyandı, kalbimin üstüne kafasını koydum, beşik gibi sallandım yatakta. gazını da çıkardı ve uyudu tekrar. değişik yollar dene sende. mutlaka biri işe yarayacaktır.
bende mama verenler rahattır diye düşünüyordum..
sizin işin,z daha zormuş
mamayı hazırla ver doyursunlar...emziriyosan ama hep sen doyurmak zorundasın..tek sen bakıyosan

emzirme sorunum olmasa bebeğimi bana vermezler gerçi teyzeler sempatiksalakcinni
mama olsa ver yedirsin..yanlarında uyusun hatta hihoyyyt
sokaktada aç kapa derdi yok

kızlar eskiden oyuncak bebekler olurdu..yatırırsan ağlar... kaldırısan susardı..
(Şimdi varmı bilmiyorum o bebeklerden..oyuncak sektorunden uzaklaşalı çok oldu...yakında tekrar tanışacaz:))

benim oğlumda aynı öyle oldu :))

normal tutuyorum ağlıyo
göbeğinin üstüne yatırınca susuyor...

sizin işin,z daha zormuş
mamayı hazırla ver doyursunlar...emziriyosan ama hep sen doyurmak zorundasın..tek sen bakıyosan

emzirme sorunum olmasa bebeğimi bana vermezler gerçi teyzeler sempatiksalakcinni

mamayı hazırlayıp vermek de ilk zamanlar çok zoruma gidiyordu biliyor musun. kayınvalidem hiç elinden bırakmıyordu , ben de ayak işlerine bakan biri olmuştum. sinirlerim bozuluyordu, zaten o yüzden süt filan kalmadı ya. kadın da öyle olmasını istedi belki de. emzirsem istediği gibi çocuğu eline alamayacaktı. Allahım hatırladıkça sinir oluyorum.
bir de emzirme odasına giriyorum mesela herkes emziriyor, ben biberon çıkarınca bütün başlar bana dönüyor. tek tek açıkla herkese, millet meraklı. onunda ezikliği çok fena. ben artk emzirme odalarına girmiyorum, mescit filan böyle az kullanılan odalara giriyorum bi yre gidince. o yüzden hiiç mama işi kolay demeyin. her gün biberonları köpükle yıkıyorum ve sterilize ediyorum. her mamadan sonra biberon yıkıyosun filan. bebek ağlıyo bu arada. offf.. Allah sütlerinize bereket versin. ben bir an önce şu 4 ayın geçmesini ve ek gıdaya geçmek istiyorum. çünkü daha rahat sokağa çıkacağım.

bu kız hala kaka yapmadı ya ilk kez böyle oldu... sağlık ocağını aradım şimdi... bebek zorlanmıyorsa sorun yook normaldir dedi... ben de biraz araştırdım anne sütü alan bebeklerde oluyormuş bu kabızlık değilmiş...hemşireye çörek otu yağı veriyim mi dedim verme dedi ne yapıcağımı şaşırdım...

sizin işin,z daha zormuş

kizlar oyle demeyin yaaa!!! ask olsun! emzirmeyi nasil "bir sorun" olarak gorebiliyorsunuz??? Çok üzgünüm çoook bebislerinizi dusunun!! ve sutunuzun olduguna sukretmek lazim degil mi???? anne sutu gibisi var mi yaaa, cagdas, okumus bilmis anneler olarak bebeginizin sagligi icin anne sutunden daha iyisi olmadigini bilmeniz lazim degil mi?? hemde biberon vermek ayse arkadasimizin dedigi gibi kolay bisi hic te degil. emziremedigi icin kendini yiyip bitiren , uzulen bir cok anne var, cocugumu dunyanin en iyi yemeginden mahrum birakiyorum diye. cok uzuldum oyle dusunmenize!

Back