- 18 Eylül 2014
- 10.534
- 9.312
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #28.981
Gecmis olsun canım diş derdi bizde de var cikmadi malesef hala çıkmadıslm arkadalar bebeğim önce bronşit oldu çok ağır tedavi uygulandı neyse ise başladım şimdi de ek gıda olayı problem annem biraktiğin sütü de iciremiyor ne yapacağım bilmiyorum kaşık mama aldık ben işteyken versin diye yok onu da yemiyor bu arada dişi de cıktı huysuzluk cabasi kilosu çok iyiydi bu bir ay almadi gibi sanirim o da dişten. bu sabah evdeyim yumurta sarısı yedirdim. alışması icn neler yapmalıyım. 7 aylik oldu nerdeyse bu arada.
Çok geçmiş olsunslm arkadalar bebeğim önce bronşit oldu çok ağır tedavi uygulandı neyse ise başladım şimdi de ek gıda olayı problem annem biraktiğin sütü de iciremiyor ne yapacağım bilmiyorum kaşık mama aldık ben işteyken versin diye yok onu da yemiyor bu arada dişi de cıktı huysuzluk cabasi kilosu çok iyiydi bu bir ay almadi gibi sanirim o da dişten. bu sabah evdeyim yumurta sarısı yedirdim. alışması icn neler yapmalıyım. 7 aylik oldu nerdeyse bu arada.
annem de kaşık mamayı biberonda vermiş benimki biberonda tutmuyor kiGecmis olsun canım diş derdi bizde de var cikmadi malesef hala çıkmadıyumurta sarısını pekmez ve tuzsuz peynirle karıştırıp verince seviyo benim kızım kaşık mamayı yemediginde biberonla veriyorum
Geçmiş olsun minik kuzuya geçen ay bizimkıde öksürüğü iyice kotu olunca dpktpra gpturduk baya baya grip olmuştu iştahı kesılmıştı emmıyordu yemıyordu bizim doktorumuzda macrol verdi bide o gun buhar verdı rahatlasın dıye. Bide macrolu verınce biogia gaz damlasını verdı bırlıktw kullanın dddi 3.gunde iştahı düzelmeye basladı öksürük azalmıştı. Şurubun tadına ben baktım cpk tatlı bi şurup. Yemediği zamanlarda süt sagıp kaşıkla verdım ek gıdaya da süt ekleyıp sulandırdım kucagimdaydi hep camdan cok bakindi evin icinde gezdik yatirdigin gibi agliyordu oyle idare ettık biz şurupta cok ıyı geldı.sızın nıye oyle oldu anlamadım tekrar bl kontrole goturun derim cigerlere inmesin Allah korusun 5-6 gunde gecmeyen oksurugu mutlaka doktora gosterin diyorlar belki surup bunyesine uymamistir.tekrardan gecmis olsunKızlar ben çıldırmak üzereyim .kızımın balgamlı öksürük devam ediyor.bugün 6.gün. antibiyotık hala bitmedi( ismi macrol aklınızda bulunsun doktorunuz yazarsa kesinlikle muadilini isteyin.)zaten pütürlü bir ilaç ve acı. çocuğun ağzına sürekli acı tat kalıyor bence çünkü ağzını büzüp duruyor.ayrıca çok hareketli hiç bit iş yapamıyorum önüne oyuncak koyuyorum max 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya yerde sürünmeyi hiç sevmiyor koyamet kopuyor yere koyunca .benim sütüm azaldı bızlukta olanları ısıtıyorum yemiyor ek gıda desen 1-2kaşıl çorba içiyor sadece meyveye hala alışamadı.evde nasıl oyalayacağımı şaşırdım siz neler yapıyor sunız fikir verin lütfen
Öncelikle kolay gelsin, buzluk sütünü uykudan uyanınca az ısıtıp vermeyi deneyin benim ufaklık ancak öyle içiyor. Belki işe yarar. Bize de Dr önermişti işe yaradı.Kızlar ben çıldırmak üzereyim .kızımın balgamlı öksürük devam ediyor.bugün 6.gün. antibiyotık hala bitmedi( ismi macrol aklınızda bulunsun doktorunuz yazarsa kesinlikle muadilini isteyin.)zaten pütürlü bir ilaç ve acı. çocuğun ağzına sürekli acı tat kalıyor bence çünkü ağzını büzüp duruyor.ayrıca çok hareketli hiç bit iş yapamıyorum önüne oyuncak koyuyorum max 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya yerde sürünmeyi hiç sevmiyor koyamet kopuyor yere koyunca .benim sütüm azaldı bızlukta olanları ısıtıyorum yemiyor ek gıda desen 1-2kaşıl çorba içiyor sadece meyveye hala alışamadı.evde nasıl oyalayacağımı şaşırdım siz neler yapıyor sunız fikir verin lütfen
Canım öncelikle geçmiş olsun tekrar tekrar. Allahım şifa versin, bu dönemler böyle bence. Benimki de öyle, sürekli mızmızlanıyor, kucak istiyor. Mama sandalyesinde de yerde de 5 er dakka oyalayabiliyorum ya da en fazla 10 dakka. Sonra yine beni istiyor, yanımdan ayrılma diyor kucağıma gelmek istiyor. Afedersin lavaboya bile zor giriyorum. Bana da arada geliyorlar da geçeceğini düşünerek sakinleştirmeye çalışıyorum kendimi. O yüzden sen de sakinlik vermeye çalış kendine, zaten mızmız dönemindeler benim anladığım bir de seninki hasta olunca daha da artmış tabi. Kucağına al, şarkı söyle öp kokla. Sakinleştirmeye çalış önce, sonra da farklı şeyler dene yedirmek için. Ben irmikli meyveli mama yapıyorum, birazcık yiyor. Hem de hazır kaşık mamalardan daha iyi.Kızlar ben çıldırmak üzereyim .kızımın balgamlı öksürük devam ediyor.bugün 6.gün. antibiyotık hala bitmedi( ismi macrol aklınızda bulunsun doktorunuz yazarsa kesinlikle muadilini isteyin.)zaten pütürlü bir ilaç ve acı. çocuğun ağzına sürekli acı tat kalıyor bence çünkü ağzını büzüp duruyor.ayrıca çok hareketli hiç bit iş yapamıyorum önüne oyuncak koyuyorum max 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya yerde sürünmeyi hiç sevmiyor koyamet kopuyor yere koyunca .benim sütüm azaldı bızlukta olanları ısıtıyorum yemiyor ek gıda desen 1-2kaşıl çorba içiyor sadece meyveye hala alışamadı.evde nasıl oyalayacağımı şaşırdım siz neler yapıyor sunız fikir verin lütfen
Bir de bebe bisküvisini seviyor kızım. Hünnapın bebe bisküvisini tavsiye ederim. Diğer bisküvilere göre buğday unu daha fazla, şeker daha az, keçi sütlü, bir de hurma pekmezi var. Ben evde kendim de bebe bisküvisi yaptım hazırlardan vermeyeyim diye. Kızçem sevmedi onu, yediremedim. Hünnap bebe bisküvisini ikimiz de sevdik :)Kızlar ben çıldırmak üzereyim .kızımın balgamlı öksürük devam ediyor.bugün 6.gün. antibiyotık hala bitmedi( ismi macrol aklınızda bulunsun doktorunuz yazarsa kesinlikle muadilini isteyin.)zaten pütürlü bir ilaç ve acı. çocuğun ağzına sürekli acı tat kalıyor bence çünkü ağzını büzüp duruyor.ayrıca çok hareketli hiç bit iş yapamıyorum önüne oyuncak koyuyorum max 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya yerde sürünmeyi hiç sevmiyor koyamet kopuyor yere koyunca .benim sütüm azaldı bızlukta olanları ısıtıyorum yemiyor ek gıda desen 1-2kaşıl çorba içiyor sadece meyveye hala alışamadı.evde nasıl oyalayacağımı şaşırdım siz neler yapıyor sunız fikir verin lütfen
Masallah kuzuya :) huzursuzluk var mi canim nasıl geçiyor hayirlisiyla kolayca cikarsin inşallah. Bizimkinde hala tik yokTeyzelerimiiizz, hepinize selamlar olsun. Benim Prensesimin de dişler göründü, ayyy nasıl heyecanladımalttan iki ufacıcık dişimiz çıkacak inşallah. Hatta bugün diş jelini sürerken elime de değdi, çok mutlu oldum. Her gün bir gelişme ve değişme görmek müthiş rabbime şükürler olsun. Darısı başınıza inşallah
Teşekkür ederim hepsini denerim.bende yine bu forumdan birinin tavsiyesiyle evde kurabiye yapmıştım onu meyvrlete ekledim ama sevmedi bisküviyi alayımBir de bebe bisküvisini seviyor kızım. Hünnapın bebe bisküvisini tavsiye ederim. Diğer bisküvilere göre buğday unu daha fazla, şeker daha az, keçi sütlü, bir de hurma pekmezi var. Ben evde kendim de bebe bisküvisi yaptım hazırlardan vermeyeyim diye. Kızçem sevmedi onu, yediremedim. Hünnap bebe bisküvisini ikimiz de sevdik :)
Sağolasın teyzesiMasallah kuzuya :) huzursuzluk var mi canim nasıl geçiyor hayirlisiyla kolayca cikarsin inşallah. Bizimkinde hala tik yok
Mikostatin al canim eczaneden coksa ancak onla gecer agizda kalan sut kalintisindan dolayi oluyorMalesef ağzının içi hala bembeyaz
Merhaba, biz doktorumuzun tavsiyesiyle Coledan D3 damla kullanıyoruz. Günde 1 damla.Kizlar d vitamini wellcareden baska ne kullaniyorsunuz? Bizim bingildagimiz cok acikmis degistirmek istiyorum 2 kutu wellcare kullanmistik bu sefer baska alayim dedim.
Masallah yaramazaKızlar ya bizimki epeydir ayaga kalkmaya çalışıyordu alışmıştım ama artik koltuklara tırmanıyor dolaplara tutunup kapaklarini acmaya calisiyor. Ya gub içinde 1 kere durmuyor uykusu yok denecek kadar az. Koltuga kalkip tutunup yan yan gidiyor. Kv yakinda yuruyecek galiba diyor hatta her gorenler. Var mi bizim gibi olanlar. Az öncetemizlik yaparken banyo dolabinin icine girmeye caliati deterjanların yanina. Cok korkmaya basladim 2 sn bile ayiramiyorum gözümü artik. Su mesajı nasil yazdim bilmiyorum
Oy masallah onlara da. Şu an saçlarimi yoluyor. Bugünlük bi hircinliktur umarim yoksa vay halime :)Benim kizda önce yüzüstü dönüyor sonra yuvarlaniyor 4kez yapti bugun maşallah kızıma
Oglum da tık yok daha
Oy masallah onlara da. Şu an saçlarimi yoluyor. Bugünlük bi hircinliktur umarim yoksa vay halime :)
Şuan onu kullanıyoruz canım her mamadan sonra sür dedi doktor dilinin ucu düzeldi çok şükür tamamı geçer inşallah çocuk yemez içmez olmuştuMikostatin al canim eczaneden coksa ancak onla gecer agizda kalan sut kalintisindan dolayi oluyor
Her beslenmeden sonra azda olsa su ver canim agizda kalan sut kalintilarindan dolayi oluyorŞuan onu kullanıyoruz canım her mamadan sonra sür dedi doktor dilinin ucu düzeldi çok şükür tamamı geçer inşallah çocuk yemez içmez olmuştubu akşam güzel içti sütü içim rahatladı biraz olsun