temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Gecmis olsun canım diş derdi bizde de var cikmadi malesef hala çıkmadı yumurta sarısını pekmez ve tuzsuz peynirle karıştırıp verince seviyo benim kızım kaşık mamayı yemediginde biberonla veriyorum

Çok geçmiş olsun ek gıda ile ilgili fikrim yok canım. Ama zorlarsan hepten tepki gösterip reddedebilir. Sen evdeyken blw bir dene istersen. Belki o şekilde başlar yemeye. Annen de o elinde oyalanırken bir yandan yedirir sen yokken?

Kızlar ben çıldırmak üzereyim .kızımın balgamlı öksürük devam ediyor.bugün 6.gün. antibiyotık hala bitmedi( ismi macrol aklınızda bulunsun doktorunuz yazarsa kesinlikle muadilini isteyin.)zaten pütürlü bir ilaç ve acı. çocuğun ağzına sürekli acı tat kalıyor bence çünkü ağzını büzüp duruyor.ayrıca çok hareketli hiç bit iş yapamıyorum önüne oyuncak koyuyorum max 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya yerde sürünmeyi hiç sevmiyor koyamet kopuyor yere koyunca .benim sütüm azaldı bızlukta olanları ısıtıyorum yemiyor ek gıda desen 1-2kaşıl çorba içiyor sadece meyveye hala alışamadı.evde nasıl oyalayacağımı şaşırdım siz neler yapıyor sunız fikir verin lütfen

Gecmis olsun canım diş derdi bizde de var cikmadi malesef hala çıkmadı yumurta sarısını pekmez ve tuzsuz peynirle karıştırıp verince seviyo benim kızım kaşık mamayı yemediginde biberonla veriyorum
annem de kaşık mamayı biberonda vermiş benimki biberonda tutmuyor ki

Geçmiş olsun minik kuzuya geçen ay bizimkıde öksürüğü iyice kotu olunca dpktpra gpturduk baya baya grip olmuştu iştahı kesılmıştı emmıyordu yemıyordu bizim doktorumuzda macrol verdi bide o gun buhar verdı rahatlasın dıye. Bide macrolu verınce biogia gaz damlasını verdı bırlıktw kullanın dddi 3.gunde iştahı düzelmeye basladı öksürük azalmıştı. Şurubun tadına ben baktım cpk tatlı bi şurup. Yemediği zamanlarda süt sagıp kaşıkla verdım ek gıdaya da süt ekleyıp sulandırdım kucagimdaydi hep camdan cok bakindi evin icinde gezdik yatirdigin gibi agliyordu oyle idare ettık biz şurupta cok ıyı geldı.sızın nıye oyle oldu anlamadım tekrar bl kontrole goturun derim cigerlere inmesin Allah korusun 5-6 gunde gecmeyen oksurugu mutlaka doktora gosterin diyorlar belki surup bunyesine uymamistir.tekrardan gecmis olsun

Öncelikle kolay gelsin, buzluk sütünü uykudan uyanınca az ısıtıp vermeyi deneyin benim ufaklık ancak öyle içiyor. Belki işe yarar. Bize de Dr önermişti işe yaradı.

Canım öncelikle geçmiş olsun tekrar tekrar. Allahım şifa versin, bu dönemler böyle bence. Benimki de öyle, sürekli mızmızlanıyor, kucak istiyor. Mama sandalyesinde de yerde de 5 er dakka oyalayabiliyorum ya da en fazla 10 dakka. Sonra yine beni istiyor, yanımdan ayrılma diyor kucağıma gelmek istiyor. Afedersin lavaboya bile zor giriyorum. Bana da arada geliyorlar da geçeceğini düşünerek sakinleştirmeye çalışıyorum kendimi. O yüzden sen de sakinlik vermeye çalış kendine, zaten mızmız dönemindeler benim anladığım bir de seninki hasta olunca daha da artmış tabi. Kucağına al, şarkı söyle öp kokla. Sakinleştirmeye çalış önce, sonra da farklı şeyler dene yedirmek için. Ben irmikli meyveli mama yapıyorum, birazcık yiyor. Hem de hazır kaşık mamalardan daha iyi.
Yarım tatlı kaşığı irmiği biraz suda pişiriyorum ılıdığında (armut-muz) (elma-muz) (avakado-muz) cam rendede rendeleyip ekliyorum. Meyveler arada değişiyo böyle. Bir de içine biraz yoğurt ekleyip yedirenler var da benim kızım tatları çok karıştırmaktan hoşlanmıyor. Sen de bir dene istersen. Allah kolaylık versin.

Bir de bebe bisküvisini seviyor kızım. Hünnapın bebe bisküvisini tavsiye ederim. Diğer bisküvilere göre buğday unu daha fazla, şeker daha az, keçi sütlü, bir de hurma pekmezi var. Ben evde kendim de bebe bisküvisi yaptım hazırlardan vermeyeyim diye. Kızçem sevmedi onu, yediremedim. Hünnap bebe bisküvisini ikimiz de sevdik :)

Masallah kuzuya :) huzursuzluk var mi canim nasıl geçiyor hayirlisiyla kolayca cikarsin inşallah. Bizimkinde hala tik yok

Teşekkür ederim hepsini denerim.bende yine bu forumdan birinin tavsiyesiyle evde kurabiye yapmıştım onu meyvrlete ekledim ama sevmedi bisküviyi alayım

Masallah kuzuya :) huzursuzluk var mi canim nasıl geçiyor hayirlisiyla kolayca cikarsin inşallah. Bizimkinde hala tik yok
Sağolasın teyzesi huzursuzluk olmaz mı, oooo neler ediyo prensesim :) tabi böyle gülerek söylüyorum da sıkıntıları yaşadığım an hiç gülünç olmuyo sürekli mızmız, eli hep ağzında kuzum benim bazen çıldıracak gibi kaşıyo ağzını. Uykusu olduğu halde saatlerce uykuya dalamıyo, mesela şu an mücadele ediyoz saatlerdir uyanık gece de uykusundan defalarca uyanıyor. Bunlar olacak şeyler napalım, hayırlı dişler olsun inşallah. Şimdiye kadar ateş falan olmadı, en azından ona seviniyorum. Çok tedirgin oluyorum ateş olunca. İnşallah hayırlısıyla seninki de çıkarır, İnci gibi dişleri olur

Kızlar ya bizimki epeydir ayaga kalkmaya çalışıyordu alışmıştım ama artik koltuklara tırmanıyor dolaplara tutunup kapaklarini acmaya calisiyor. Ya gub içinde 1 kere durmuyor uykusu yok denecek kadar az. Koltuga kalkip tutunup yan yan gidiyor. Kv yakinda yuruyecek galiba diyor hatta her gorenler. Var mi bizim gibi olanlar. Az öncetemizlik yaparken banyo dolabinin icine girmeye caliati deterjanların yanina. Cok korkmaya basladim 2 sn bile ayiramiyorum gözümü artik. Su mesajı nasil yazdim bilmiyorum

Masallah yaramaza

Mikostatin al canim eczaneden coksa ancak onla gecer agizda kalan sut kalintisindan dolayi oluyor
Şuan onu kullanıyoruz canım her mamadan sonra sür dedi doktor dilinin ucu düzeldi çok şükür tamamı geçer inşallah çocuk yemez içmez olmuştu bu akşam güzel içti sütü içim rahatladı biraz olsun

Her beslenmeden sonra azda olsa su ver canim agizda kalan sut kalintilarindan dolayi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…